Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אבא שלי מתכוון להחליף רכב.

האופציות שעלו על הפרק:פורד פוקוס,מגאן II,פיג'ו 307,סיטרואן C4.

עוד הצעות אירופאיות יתקבלו בברכה.

הדרישות:

נוחות,נסיעה שקטה ונעימה עם מינימום רעשי מנוע\כביש וכל מה שמסביב,תא נוסעים איכותי,רצוי שיהיה גם אמין :roll:

מנוע 1.6\2.0...אוטומטי.שנתונים 04-06.קורולות או מזדות למינהן לא באות בחשבון.

תקציב:65 עם אפשרות להתגמשות ל70.(רצוי להשאר על 65)

אודה מאוד לעונים.

V5

פורסם

שלום,

הפוקוס תענה על הדרישות שלכם בצורה הטובה ביותר. בתנאי שאתם לוקחים את מנוע ה2 ל' שאיתה.

ה 1.6 פשוט לא סוחבת בכלל, המנוע חלש מאוד והרכב לא זז.

את הפיג'ו אני במקומך לא הייתי בכלל מכניס למשוואה והייתי פוסל ומעף מיידית, אין פה מה לחשוב אפילו.

הרנו והC4, שני החברות הללו עברו הרבה בשנים האחרונות. אני אישית מאמין שהם הוכיחו כי קיימות צרפתיות אמינות, ועוד איך ! 2 הרכבים הללו כמעט ולא עושים בעיות, ואם כן- לא יותר מהפוקוס אני מאמין.

האבזור בשניהן די זהה, אבל לא משתווה לזה של הפורד ברמת הגימור הגבוהה ביותר ומנוע ה2 ל'.

*הפוקוס עברה מתיחת פנים בשנת 2006. הייתי ממליץ לך על מודל 2006 לפחות; הC4 החלה את שיווקה בשנת 2006.

פורסם

תסלח לי אבל זה פשוט גיבובים של שטוית!

הפוקוס רכב טוב גם בגרסאת ה1600, אם אתה רוצה כוח אז תחשוב על מנוע 2000 (לא יודע אם וכמה C4 או מגאן שווקו עם מנוע 2000).

ה307 בטוח שווק עם מנוע 2000 והרכב הזה עם שני המנועים מאובזר (בתנאי שאתה מתמקד בגרסאות XS XT) מאוד ואינו נופל בשום צורה מהרכבים האחרים ברשימה.

הC4 יש מצב למצוא אחת מ2006, ומדובר ברכב לא רע בכלל, יחסית מאובזר גם אם מעט מצועצע בתא הנוסעים. אם אתה אוהב את זה אז לבריאות. אנחנו מכרנו זה עתה את הC4 שלנו ב70K שנת 2006.

פורסם
שלום,

הפוקוס תענה על הדרישות שלכם בצורה הטובה ביותר. בתנאי שאתם לוקחים את מנוע ה2 ל' שאיתה.

ה 1.6 פשוט לא סוחבת בכלל, המנוע חלש מאוד והרכב לא זז.

את הפיג'ו אני במקומך לא הייתי בכלל מכניס למשוואה והייתי פוסל ומעף מיידית, אין פה מה לחשוב אפילו.

הרנו והC4, שני החברות הללו עברו הרבה בשנים האחרונות. אני אישית מאמין שהם הוכיחו כי קיימות צרפתיות אמינות, ועוד איך ! 2 הרכבים הללו כמעט ולא עושים בעיות, ואם כן- לא יותר מהפוקוס אני מאמין.

האבזור בשניהן די זהה, אבל לא משתווה לזה של הפורד ברמת הגימור הגבוהה ביותר ומנוע ה2 ל'.

*הפוקוס עברה מתיחת פנים בשנת 2006. הייתי ממליץ לך על מודל 2006 לפחות; הC4 החלה את שיווקה בשנת 2006.

מה כ"כ גרוע ב307 שאתה אומר לפסול אותה מיידית?

V5

פורסם

ה307 רכב נהדר עם התחושה הטובה ביותר בתא הנוסעים מרווח ובידוד רעשים המוצלח ביותר מכל הרשימה מה שכן הוא גם בעל המחיר הגבוה ביותר מכל הרכבים שציינת לתשומת ליבך,בכל מקרה לגבי כל הרכבים מומלץ מאד ללכת על המנועים הגדולים יותר.

פורסם

דבר ראשון תיבת ההילוכים שלה ממש מעצבנת- האוטומטית. עצלנית ברמות.

בכללי, האוטו ממש ממש לא אמין. כליסינג הוא יכול להיות בחירה לא רעה, אבל לשמור עליו במשפחה לאורך שנים אני אישית לא הייתי ממליץ.

סיפור מצחיק שקרה לאבא שלי:

הוא השאיל את הרכב מחבר לכמה ימים בזמן שהוא עצמו היה מחוסר רכב. בזמן נסיעה יונה חירבנה לו על השימשה הקידמית. איזה סיפור זה עשה, פתאום המגבים התחילו לזוז מעצמם ומרחו את כל הצועה על השימשה הקידמית- לא נעים.

בכל מקרה, זה משהו שיכול לקרות בכל רכב בעל חיישני הגשם, אז זה בסדר. לא משהו מיוחד לפיג'ו..

פורסם

DMAX זה שיונה חירבנה על האוטו, לא עושה את האוטו חרא!

לדעתי מכל האפשרויות ה307 דווקא האוטו הכי שקט ונוח לנסיע.

פורסם

בכללי, האוטו ממש ממש לא אמין. כליסינג הוא יכול להיות בחירה לא רעה, אבל לשמור עליו במשפחה לאורך שנים אני אישית לא הייתי ממליץ.

אהה.

ובתור מומחה גדול כל כך אתה בטח יודע ש- 307 ו- C4 זו כמעט אותה מכונית - מנוע זהה, מערכת חשמל זהה, תיבת הילוכים זהה, שלדה זהה וכיוב'.

אז ההבדלים בהמלצותיך המלומדות נובעים בעיקר מכך שעוד לא ראית C4 שיונה חירבנה לה על השמשה?

פורסם

סיפור מצחיק שקרה לאבא שלי:

הוא השאיל את הרכב מחבר לכמה ימים בזמן שהוא עצמו היה מחוסר רכב. בזמן נסיעה יונה חירבנה לו על השימשה הקידמית. איזה סיפור זה עשה, פתאום המגבים התחילו לזוז מעצמם ומרחו את כל הצועה על השימשה הקידמית- לא נעים.

בכל מקרה, זה משהו שיכול לקרות בכל רכב בעל חיישני הגשם, אז זה בסדר. לא משהו מיוחד לפיג'ו..

נשמע שבפורום יונים או פרוקטולוגיה אתה מבין יותר מאשר ברכבים.

פורסם

הפורדים ממש מוצלחים.

אם אתה רוצה צרפתיה לך על ה- C4.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

למיכאל פותח השרשור:

לנו יש גם רנו מגאן II מהשנתונים שאתה מחפש והיא ממולצת בחום - ובלבד שתקפיד לקחת את דגם ה-EX ולא ביסנס של הליסינג...! רכב מרווח, תא מטען ענקי, נוח, מאובזר, נחשב למוביל בבטיחות.

בסופה"ש של שבועות, החלפתי רכבים עם גיסי שהחליט למכור את הפוקוס שלו וחושב לקחת מגאן. נסענו לדרום ים המלח (אני גר במודיעין).

התוצאה - הוא התרשם מהמגאן שלי והחליט להזמין אחת.

אני? יצאתי עם כאבי גב תחתון. הפוקוס אינה כלכך נוחה לטעמי, צפופה יותר, תא המטען קטן יותר, וכבדה יותר.

אז מניסיוני הצנוע על המגאן ועל הפוקוס - אני ממליץ על המגאן בחום.

307 - לא מכיר כל כך אבל גם חבר טוב, גם ממבחני דרכים וגם מהפורום - קיבלתי את הרושם שמדובר ברכב מצויין ולא בכדי אני שוקל כעת למכור את הג'אז שברשותנו ולקנות 307 גם אם מתברר לי כעת שיש יונים שמעדיפים לחרבן על הרכב...:lol:

(C-4 עד כמה שאני יודע הוא רכב דומה ל-307, בבחינת אותה הגברת רק בשינוי אדרת)

פורסם

סקודה אוקטביה!

ורצוי אם תמצא מודל 2007 בנזין לאחר מתיחת הפנים (ואם תנהל מו"מ עיקש יתכן ותיכנס לתקציב).

עונה על הדרישות,נוחה מאד,שקטה מאד (אך במהירות גבוהה יש רעש צמיגים כמו גם בפוקוס..)בנויה היטב,תא נוסעים איכותי,תא מטען ענק,אמינה,חסכונית ולמרות שעל הנייר נתוני ה-1.6 נראים חיוורים,הגיר האוטומטי עושה עבודה נפלאה והרכב מגיב סה"כ יפה מאד ללחיצות על הדוושה (הגיר ותא המטען הם היתרון העיקרי על הפוקוס שגם היא אופציה אירופית מצויינת).

חיסרון? ביטוח מעט יקר יותר והיא נדירה יותר מהפוקוס שדגמי הליסינג שלה מציפים את השוק ושניתן להשיגה במחיר זול יחסית.

צרפתיות? תילי תילים של מילים נכתבו כאן בפורום על אמינותן... לא אכנס לויכוח הישן הזה,במודלים האחרונים יש שיפור לעומת הקודמים,עיקר הבעיות היו קשורות לגירים האוטומטיים ול"איבזור" שברובו חשמלי/ממוחשב ושהיה רעה חולה למדי...

גם ה"נוחות הצרפתית" המפורסמת די עברה מהעולם,חלק מהדגמים אינם כה נוחים ודווקא הפוקוס והאוקטביה מצטיינים בסעיף זה (לעומת C4 למשל..).

אין בכך כדי לפסול את הצרפתיות ולא מעט נהנים מהן ללא בעיות מיוחדות אך בהיבט הסטטיסטי יש בהן יותר "סיכון.."

עיקר העיקרים ובמיוחד כשמתמקדים ברכב אירופאי,חפשו רכב שמור עם היסטוריית טיפולים ורצוי שגם המזל יהיה לצידכם ולא תיפלו על רכב לימון.

בהצלחה

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

הרגתם אותי מצחוק. :-)

מה שכן,מצחיק גם השבלונה של הדיונים בפורום "ייעוץ"

זה תמיד מתחיל במישהו שמזלזל ביצרן אחד,כמה תגובות באות בקונטרה,כמו כן ,משום מה צץ תמיד גיר של PSA (או DSGׂ)

ובסוף בא מישהו וזורק "שקודה" ואף אחד כבר לא רוצה לדון יותר.

Omnia mea mecum porto

פורסם

טוב לדעת שהפורום מעבר לשאר יתרונותיו גם מצחיק והרי הצחוק טוב לבריאות.

נכון שהפורום שבלוני,גם החיים,גם האנשים וגם בעיותיהם או שאלותיהם או התלבטותם. אם נפחד מהשבלוניות,ניתן לסגור את הפורום ולאפשר דיון מצומצם רק לגבי דגמים חדשים שטרם נדונו.. לא פעם אנו שולחים אנשים לאופציית החיפוש אבל דווקא מההתייחסויות החוזרות והאולי שבלוניות נצבר יותר ויותר מידע וזו מהות הפורום ומטרת קיומו.

נכון,הגיר של PSA צץ לא פעם וכנראה יש לכך סיבה טובה (הסיבה טובה ולא שהגיר טוב...)

נכון,גיר ה-DSG צץ גם הוא לא פעם וגם לכך סיבה טובה (והפעם גם הסיבה וגם הגיר טובים..)

האלטרנטיבה של סקודה צצה גם היא לא פעם כאלטרנטיבה אירופאית טובה וגם לכך יש סיבה טובה.

תמיד יהיה מישהו שמזלזל ביצרן כלשהו או במישהו או במשהו.

החיים שבלוניים כבר אמרנו...?

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...