Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע מה הנסיון שלך, אבל אני יכול להתערב בבירור שאתה לא יודע מה אתה שומע.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני בדיוק מתווכח עם מהנדסי פורמולה אחת.:-D

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

פורסם

וברצינות קראתי עשרות מאמרים על חומרים אקוסטים וכולם עוסקים באולפני הקלטות ואולמות קונצרטים ורוב האנשים שדיברתי איתם באים מהתחום הזה וכולם אומרים שזה חומר נהדר, ואת המאמרים על הצמר גם קראתי .

מישהו פעם נתקל בנושא דומה של שימשוש בחומרים כאלה ברכב?

פורסם

מה הטעם בספוג אקוסטי בתוך התיבה ?? זה מיותר לחלוטין.

עם זאת, נתקלתי פעם בת'רד ב DIYMA שבו טענו לשיפור בהדבקת ספוג קשיח (בסגנון קרטון ביצים..) בפינות הקופסא וחיתוך מתאים לצורך "החלקת" הפינות. נראה לי מיותר אבל לבטח לא מזיק עם לוקחים אותו בחשבון לעניין הנפח.

זה לא הדבר הכי משוגע שבו נתקלתי - יש בחור ש"ריפד" את פנים התיבה שלו בקרמיקה (עם סיקה וברגים לחיזוק. - לך תבין..)

...CASKA for life

פורסם
כנראה הוא רצה שהטיבה תיהיה חסינה לרטיבות באופן טוטנאלי :twisted::lol:

תיקון קטן.

לפותח השרשור. חנקת את הסאב.

החומר לא מתאים לשימוש הזה.

אתה צריך חומר בצורה רכה. ולא חומר קשיח.

החומר הקשיח בולע תדרים ומקטין נפח.

חומר רך. מדמה נפח טיפה גדול יותר בגלל התנועה שלו. ומרכך טיפה את הסאונד (מקטין החזרים בתוך התיבה.)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

תגידו, אתם סתם כותבים תגובות מבלי לקרוא מה כתוב בהודעות הקודמות?

כבר כתבתי שזה חומר מואד רך וסופג גלים ובכך אמור להוריד את תדר התהודה של התיבה(זאת העבודה שהוא עושה).

לא צריך לשפוט משהו רק לפי התמונה שלו, אני יודע שבתמונה זה נראה כמו תיבה מא'פנה עם בלוקים בפנים, אבל התיבה מתוכננת

ועשויה היתב.

פורסם

נתחיל. התגובות שלך לא ממש גורמות לרצות לעזור לך.

ומה אתה מצפה שאני ימשש את החומר מהמסך? כי וואלה הוא ממש רך ואוורירי. אתה יכול להביא לי קצת להכניס לכרית להוריד את רעש נחירות שלי.

אני מתיחס לתמונה. ולחומרים שאני מכיר.

ברגע שאתה יכול ליצור צורה מוגדרת בחומר זה אומר שהוא יחסית מוצק!

החומרים שאנחנו מדברים הוא אווריורי לגמרי. והוא זז מהרוח של הפה שלך.

תחשוב על מהירות הרמקול (אני מדברים על מחזורים של בין 20 מחזורים בשניה ל100 בשניה. 20HZ - 100HZ)

אתה רוצה להגיד שלי שהוא מספיק רך להתמודד עם זה. ולא לספוג את מרבית הסאונד.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

לSoundman

אני לא סתם אומר או כותב משהו, ואני מואד משתדל לכתוב דברים לעניין, וכשכל התגובות הן בסגנון מה דחפתה קלקר לסאב או טוב שלא ריצפתה את הסאב אז אני מתחיל לחשוב שאנשים מגיבים סתם מבלי לקרוא מה שכותבים ומבלי להגדיש שניה מחשבה.

כל המטרה של החומר הזה היא לבלוע גלים חוזרים ואם זה היה רמקול FREEAIR אז לא הייתי שם פורט, המטרה היא שתדר התהודה ישאף ל(0).

פורסם

אנשים לא כותבים את זה סתם - אולי לא סאונדמן ואליקו לפחות.

יכול להיות שהם לא מצליחים להסביר או שאתה לא מצליח להבין.

מה שבטוח זה שאתה מגיב בכזו שלילה שזה גורם לי לתהות - אם אתה כל כך יודע מה אתה עושה, למה אתה מתייעץ בכלל?

ולעניין - הספוג שאתה משתמש בו, רך ככל שיהיה, תביט בצורה שלו - הוא בצורה של מקשה אחת - בלוק של חומר שבולע גלי צליל ואין לו חופשיות לזוז ביחד איתם - מה שגורם לתופעה של בור, אתה בולע גלי קול במקום לנתב אותם או להאט אותם, הם פשוט נעלמים.

הצמר שמדובר עליו כאן כל כך רבות נכנס בכמה שכבות של קפל על גבי קפל בד ובעצם זז בהרבה יותר חופשיות - מה שקורה מבחינה מדעית היא שקפלי הבד גורמים לגלי הקול לזוז לאט יותר - וזה בעצם מה שהיה קורה לו התיבה היתה גדולה יותר ולכן אתה מדמה נפח גדול יותר של תיבה, זה לא משנה מאומה את אופי התיבה, רק את הנפח שהסאב רואה. חשוב לציין שיש לדעת בצורה מדוייקת כמה נפח חסר לסאב ובדרך כלל אין להוסיף יותר משליש מהנפח הפנימי של התיבה בנפח של חומר המילוי...

לגבי שימוש בדיפויזרים לפיזור גלי הקול - זה נועד בכדי לשבור יחס שנקרא יג"ע, יחס גלים עומדים - זהו היחס בין גלי הקול בתוך התיבה לאלו שיוצאים ממנה, הכוונה היא כאשר ההחזרים של גלי הקול מהתיבה עצמה הם שמיעים ומפריעים, יש לפזר אותם בעזרת דיפיוזר וזו כבר תורה שלמה ואחרת מהנושא שמדובר כאן.

מוראל זכו בפרס עיצוב לרמקולים הביתיים שלהם היות והם עיצבו את התיבות של הסטליטים של הסט בצורה של חצי אליפסה, דבר ששבר כמעט את כל ההחזרים של התיבות ונתן לרמקולים שלהם יתרון עצום.

אני מקווה שאתה תפסיק להכות בידיים שמנסות ללטף אותך ותתחיל לקרוא פעמיים לפני שאתה מגיב פעם אחת. חבל - מוציא את החשק.

עריכה - ג'קה - אני אוסיף לגבי החומר שאתה משתמש בו -

הוא נועד לתנאים ספציפיים, לתנאים מסויימים.

הוא לא נועד להדמיית נפח אלא לספיגת גלי קול בתוך סביבה של חדר.

השימוש בספוגים האלה בתיבות הוא באמת בכדי למנוע החזרים מקירות קשים, אבל לא בכל מקרה צריך את זה וגם אם כן, צריך שכבה דקה בלבד ולא יותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לSoundman

אני לא מכה בשום ידיים ואני מכבד את הידע והניסיון של אנשים אחרים ורוב הדברים שאומרים פה הם נכונים ללא ויכווך לרגע

ותאמין לי שזה לא הדבר הראשון שניסיתי לעשות אם התיבה של הסאב: ניסיתי גם צמר ניסיתי גם תיבה אטומה ועוד כל מיני דבורים.

ולגבי האנשים שמגיבים סתם, לא התכוונתי לתגובה של אליקו ושל עוד כמה אנשים שהיו ענייניות ביותר(סוטרות את מה ששאלתי אבל ענייניות)!

השאלה שלי לא הייתה מה שמים בדרך כלל או מה עדיף לשים. השאלה הייתה האם מישהו נתקל בחומרים שציינתי והאם מתחשבים בהם בחישוב הנפח?

ובכל מקרה אני מודה לכולם על התגובות!!

פורסם

כן, בוודאי שמתחשבים בנפח שהם תופסים.

ויש חשיבות לצפיפות החומר ולצורה שלו - בלוק של ספוג בתוך תיבה זה רעיון לא טוב. צמר אוורירי או בד צמר שבא בקפלים זה החומר הכי נכון שצריך להשתמש בו בכדי להשיג את התוצאה הזו.

בכל מקרה אין להשתמש ביותר משליש מהנפח הפנימי של התיבה וגם זה נובע מסיבות מסויימות של ניצול ובזבוז אנרגיה.

רצוי גם לשים רשת ברזל מאחורי המגנט של הסאב שתהווה חוצץ בין חומר המילוי למגנט של הסאב שלפעמים יכול להגיע לטמפרטורות שיציתו את חומר המילוי... - בתיבה אטומה זה פחות קריטי כי אין זרימה של אוויר (חמצן) שתעזור להתלקחות של החומר, אבל בתיבה פורטד... כמו שיש לך...

בוא נקווה שלא נשמע חדשות רעות.

נ.ב - אם בנית תיבה בנפח הפנימי שהוא הנכון לסאב, ע"פ המלצות יצרן או שזה פשוט תיבה שהסאב מנגן בה טוב - כל תוספת של חומר כזה תגרע מהתוצאה ולא תוסיף.

אתה יכול לקחת ספוג בעובי של חצי ס"מ עד ס"מ ולרפד קצת דפנות התיבה אם אתה שומע החזרים ועיוותים שנובעים מזה - אבל גם הייתי מציע לך לבדוק היטב שמבנה התיבה מחוזק היטב ואטום היטב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...