Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל שהנסיון שלי לא גדול

אני עשיתי משהו לפני יציאה לכל סטיג' בראלי

בנוטס אמיר אמר לי שהקפיצות בעיתיות...הם מרסקות

אז בסטיג הראשון שאלתי אותו "הולכים לקפוץ"

הוא אמר "נראה"

אז העברתי את שיקול הדעת אליו

בסטיג' השני על אותה שאלה הוא ענה לי

"לא נאיט ונשתדל לא לקפוץ"

אז לפני הקפיצה האטתי אותו ממש ציוויתי "האט האט האט"

בשורה תחתונה אני חושב שהנווט לא לוקח חלק פעיל בנהיגה זה פעולה ישירה של הנהג והתפקיד שלו להיות מי שממתן...

כי כולם יודעים שהאדרנלין זורם בדם יש ניתוק מוחלט בין המוח לכוח השיפוט וההגיון...

חג שמח

חן בן-ארי

• תגובות 122
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב חן

מכיוון שאינך נווט ותיק והעתיד לפניך הרשה לי לאמר לך שהנווט קובע,לא הנהג.

הנווט לוקח חלק הכי חשוב במירוץ,תפקידו לנ וו ט,

עם הנסיון שיגיע אליך במצב שבו תיארת אתה תאמר לנהג שלך הקבוע,:פה אתה לא קופץ,או פה אתה בולם,או אם הוא מתעקש

אתה פשוט תשקר בנוטס ותסמן לך מה שאתה חושב שצריך להיות.

זו הגדולה של נווט ומכאן באה ההצלחה של הצוות.

ציטוט שלך:

כי כולם יודעים שהאדרנלין זורם בדם יש ניתוק מוחלט בין המוח לכוח השיפוט וההגיון...

ולכן אתה שם להיות לו לשכל

ציטוט:

בשורה תחתונה אני חושב שהנווט לא לוקח חלק פעיל בנהיגה זה פעולה ישירה של הנהג והתפקיד שלו להיות מי שממתן...

אוי ואבוי אם תאמץ את המשפט הזה.

מירוצי מכוניות

פורסם

כנראה שלא הבנת אותי

אני התכוונתי שגם שהנווט ירצה הוא לא יכול לקחת את היד של הנהג להזיז אותה או להוריד לו את הרגל מהגז

התפקיד שלו הוא לגרום לנווט לעשות את הבחירות הנכונות...כי בזמן נהיגה הדבר שאתה חושב עליו הכי הרבה זה איך לסיים את הסטיג הכי מהר

ולפעמים לא לוקח משתנים של סיכון,פגיעה ברכב וכו'

ולכן לנהג ולנווט צריך להיות כימיה מושלמת כדאי שיהיה אמון מלא שמה שנווט אומר ברוב הפעמים הוא נכון כי הוא מביא דעה "שפויה" לתוך הרכב

כביכול כמובן..

ברור שיש נהגים שיודעים לעשות את זה לבד גם בלי הנהג...

ככה אני חושב לפחות

ושהתכוונתי לעינין של למתן...המשמעות הייתה לא לשבת בצד ולהגיד לו לפניה כל פניה וקפיצה להאיט כי המטרה היא גם לנצח..

בשביל זה עושים נוטס ומבררים את הנקודות הבעיותיות

פורסם

טוב חן אתה מתבצר

כנראה שאין דרכי קיצור,תצטרך ללמוד את הנושא בדרך הקשה

בכל אופן הצלחה לך בהמשך בספורט הכל כך אהוב על כולנו.

מירוצי מכוניות

פורסם
זוהי בדיוק הטעות שלך חן

שום החלטה בראלי אינה רגעית, אסור שתהיה!!!,כי מי שמחליט החלטות רגעיות זה תמיד הנהג שהנווט תמיד הוא הסופג.

לגבי אותה קפיצה של ניר בן ארי

הייתי שם וראיתי זאת במו עיניי,ניר ודובי יצאו מסיבוב ימינה לישורת של כ 50 מטר לקפיצה.

ניר האיץ את הרכב ואפילו החליף מהלך להאצה,(לא הגיע מהר מידיי).פשוט כך.

במקרה של ענבל ואמיר

למיטב הבנתי הטעות היא כפולה,אמיר הגיע מהר מידיי,ובלם ,הרכב החליק וקרה מה שקרה.מה היה בתוך הרכב? הם בודאי ניתחו זאת לפעם הבאה.

נכון המשפט שהנווט הוא השכל אבל הוא גם האוטוריטה וזה כל ההבדל.

חג שבועות שמח

היי דני צודק...ניתחנו את הנושא ולקחים נלקחו.

עוד דברשאני מסכים עם דני גם אני חושב שנווט הוא בעצם "הבעל בית" ברכב הוא זה שמכתיב את הנעשה,הוא זה אומר "תשתוק ותנהג" וכו.

בגלל שזה היה ראלי ראשון שלי ושל חן כצוות,וגם ראלי ראשון של חן הרשתי לעצמי להתערב ולהגיד ולהאיר.

אני הייתי מאוד מאוד מרוצה מהתפעול של חן ולא רק בראלי עצמו אלא גם יום לפני שבדק,אסף חומר,התכונן וכו.

נ.ב נווט הוא חלק מאוד פעיל מהנהיגה!

קבוצת ראלי גמליאל GRT

פורסם
תסביר את זה, אם הרכב באויר איך משפיעה בלימה בדיוק...?

דובי

נדב

הבלימה משפיעה על כל ארבעת הגלגלים במקביל, איך זה אמור דווקא לסייע בהורדת החזית של הרכב ?

דובי

הניסוי הכי קרוב למציאות שאתה יכול לעשות כדי לבחון מהצד את השפעות הבלימה\האצה תוך כדי "זמן אויר" זה פשוט לקחת מכונית עם שלט רחוק מקצועית ולבדוק עליה את ההשפעות.

מנסיון שלי עם לא מעט מכוניות על שלט מקצועיות מכל הסוגים-מה שנדב כתב נכון בהחלט, מכת גז תו"כ ריחוף תביא להרמת האף, בלימה תו"כ ריחוף תביא לצלילת האף.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
...אתה פשוט תשקר בנוטס ותסמן לך מה שאתה חושב שצריך להיות.

זו הגדולה של נווט ומכאן באה ההצלחה של הצוות.

...

חג שמח

דני זה משפט מאד בעייתי, לפחות מבחינתי.

מערכת היחסים בתוך הרכב בין הנהג לנווט בנויה על אמון מוחלט ואין מצב בחיים, מבחינתי לפחות, שאשקר לנהג כי אני חושב משהו שהוא לא חושב.

כל "הויכוחים" או אי ההסכמות חייבות להיפטר בזמן הכתיבה של ה-NOTES או לאחר מכן ב-SERVICE וכאשר יוצאים לתחרות הראש נקי ובטוח.

בפעם הראשונה נווט ישקר רק במשהו אחד קטן ויכתוב מה שהוא רוצה בגלל בטיחות ולאחר מכן הוא יכתוב פנייה יותר מהירה כי הוא יודע שהיא מהירה יותר ממה שהנהג אמר...לאן נגיע ?

אין דבר כזה בחיים, לכתוב משהו לא נכון - לשקר .

לא מבין מאיפה הבאת את זה....אתה רוצה להגיד לי שהיית מוכן לשבת ברכב עם נווט שממש משקר לך ?

מעניין אותי מה שאר הצוותים פה חושבים .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

דובי ידידי

ממש לא מעניין מה שאר הצוותים חושבים,לצערי זה שוב ישמע אולי פלצני (אני באמת לא מתכוון)

המשפט שלי אינו בעייתי כלל ועיקר הוא נכון בהחלט,ואם תרצה לברר את מהותו אל תחפש בפורום הישראלי אלא חפש במקורותיך בחו'ל,שם נווטים בעלי נסיון יענו לך.(אלא אם אתה מחפש למלא את התוכן פה במלל חסר תכלית)

דובי

נווט מקצועי חש בתוך מירוץ את מצב רוחו של הנהג,ביחוד אחרי שנהג עושה טעות ומחפש לכפר עליה ע"י הגברת מהירות.

הנווט חייב להרגיע איך? תלוי

אחת הדרכים זה לצנן את הנהג באמצעות איום (אתה לבד) השני זה לשנות את ההקראה להורדת סיכון.

מאידך שנהג ישן קצת ולא חד הנווט מדרבן,או :תן גז!! או שוב שינוי בנוטס תוך כדי תנועה.

חוויתי את זה על בשרי לא פעם ולא פעמיים,בד"כ הנהג יודע זאת אחרי הסטיי'ג,אם בכלל.

אתה הופך את זה לחוסר אמון, זה שוב נובע מחוסר הנסיון של מולטי סטיי'ג ראלי.

את זה רוכשים מנסיון של שנים,לא מתאוריות ולא מפורומים.

המשפטים שלך לקוחים מעולם המשפט ולא מעולם הספורט.

מה זאת אומרת לצאת למירוץ נקי ובטוח?

אתה יודע איך תנאים משתנים תוך כדי מירוץ?

אתה מסתמך על מירוצי ברוך שליט שאת רובם הנהג מכיר כבר בע"פ.

אתה רושם סטייג' של 25 ק"מ ובפעם השנייה או שהסטייג' טחון או שירד גשם אז אתה תקריא לו את אותם נתונים? או שינוי תוך תנועה?

לכשתצבור נסיון האמן לי שתסכים איתי.

מירוצי מכוניות

פורסם

105657692.0xUHDuvH.IMG_7962.JPG

105657693.EvyUwcdS.IMG_7965.JPG

למי שלא מכיר -

בתמונה: דני לוי.

קופץ עם הסובארו שלו באותה קפיצה שהוא מטיף לכם כאן עליה.

נזקים רבים לרכב כולל שאסי עד כדי יישור שלדה.

לא נמאס לכם שיש כאן אדם שמשתלט על כל שרשור שקשור לראלי ומתנשא מעל כולכם ?

רק דעתו שווה את הפיקסלים שעליה היא נכתבת. כל אחד אחר שמביע את דעתו - "ממלא את הפורום בתוכן חסר תכלית".

אומר לכולם כאן "כשתצבור ניסיון" ועם הניסיון שלו עושה את אותן שטויות.

הייתי מצפה שתכניס בכל השרשור הגדול הזה איזו הסתייגות, כמו "גם לי זה קרה לא מזמן", ולא שתבוא לכאן ותרצה לנו ממרום מושבך על טעות שעשית בעצמך לפני רק חצי שנה (ראלי פיליפ נובמבר 08 ) !

ועוד במסלול שהיה לך מוכר. ועם כל ה"ותק" שלך בתור נהג.

אני בעד שנגיד לדני לוי - תירגע אדון. עם כל הכבוד לך אתה לא חתום על הידע בשום מקום. כבד את שאר הכותבים (=אל תתנשא, אל תעלוב, אל תשתיק, והיה עניו במידה מינימלית) - או שתמצא לך מקום אחר להקליד בו.

פורסם
...נווט מקצועי חש בתוך מירוץ את מצב רוחו של הנהג,ביחוד אחרי שנהג עושה טעות ומחפש לכפר עליה ע"י הגברת מהירות.

הנווט חייב להרגיע איך? תלוי

אחת הדרכים זה לצנן את הנהג באמצעות איום (אתה לבד) השני זה לשנות את ההקראה להורדת סיכון.

מאידך שנהג ישן קצת ולא חד הנווט מדרבן,או :תן גז!! או שוב שינוי בנוטס תוך כדי תנועה.

...

דני

אוקיי, להרגיע או לדרבן זה מצויין, להרגיש זה עוד יותר טוב, כל הדברים הללו נעשים תוך כדי הנסיעה על הסטייג' עצמו .

וזה שונה לחלוטין ממה שכתבת קודם - לשקר ב-NOTES . הרי בפעם הראשונה שהנהג מבין ששיקרו לו ועבדו עליו נגמר האמון ברכב .

הנווט בהחלט יכול להגיד לנהג להרגע, להוריד רגל כי הוא עושה שטויות או לחילופין לתת גז כי הוא מרגיש "קצת לאט" פתאום אבל אלו דברים שקורים תוך כדי.

מה שאתה הצעת קודם לכן הם דברים שממש מתוכננים מראש והם לא מקובלים, מצטער, לפחות לא אצלי ולא משנה כמה ניסיון יש או אין לי מדובר פה ביושר אישי של בן אדם ומהות היחסים בין הנהג לנווט בתוך הרכב .

מצטער אבל למרות כל הניסיון שיש לך בנקודה הזו אתה מפספס בגדול. מה שאתה אומר בעצם שאתה מוכן להיכנס לרכב עם נווט שמשקר לך. איך בדיוק אתה יכול לסמוך על אדם כזה ?

זה ממש לא קשור לנסיון או לקילומטרז'. גם נווט שעשה עד עכשיו 0 קילומטרים וגם אחד שבעברו מיליון קילומטרים ב-WRC לא עושה דבר כזה .

הרי כל מערכת היחסים ברכב בנויה על אמון עיוור .

לדעתי פספסת פה .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

על פי החוק השני של ניוטון, בלימת הגלגלים באוויר חייבת בהכרח להפעיל כוח (מומנט בעצם) שמטה את האף למטה ומגביה את הבגז' למעלה.

כל ארבעת הגלגלים בעלי מסה וכולם מסתובבים לאותו הכיוון ולכן כולם תורמים לתופעה. יכול להיות שב 50 קמ"ש זה לא מהותי אבל הכפלת המהירות תגדיל את האפקט פי 4.

הגלגל "רוצה" להמשיך להסתובב ביחס לגוף הרכב באותו כיוון (כלומר להתמיד), ואם מכריחים אותו לעצור אז הוא ינסה להתמיד בתנועה היחסית לגוף הרכב על ידי זה שגוף הרכב ישאף להסתובב מסביב לגלגל.

אותה תופעה מתרחשת רק בדיוק הפוך, כשנותנים גז ברכב משפחתי עם בלם יד משוך כשהרכב עומד. הרכב לא זז בגלל הבלם, אבל המומנט שהגלגל מקבל בכל זאת פועל חזרה על גוף הרכב והחלק האחורי של הרכב שוקע למטה כשהפרונט עולה קצת.

פורסם

דודו (אם זה השם)

לא לעניין.

בכל מקרה, ייתכן ואתה מסויג מהדברים שדני כותב,

אבל אני מסכים איתו לחלוטין. בכל הדברים בשרשור הזה.

אין זה משנה שהוא קפץ את אותה הקפיצה וגרם נזק לרכב. אין זה סותר

את דבריו הנכונים!

דובי,

נתפסת למילה "שקר" וזה לא העיקר.

סמנטיקה.

בסופו של יום, הכימיה בין הנהג והנווט כוללת מידת אמון כזו שהנהג יקבל את

דברי הנווט כמילים חקוקות בסלע. אין זה משנה אם תו"כ מרוץ משנה הנווט את הנוטס

כך שיתאימו לאופן הנהיגה בסטייג'.

דני אומר לשקר.., שוב, מדובר בסמנטיקה.

כשאני מנווט לאהוד אני יודע להרגיש אותו, להאט אותו כשצריך וללחוץ אותו כשצריך.

בחלק מהמקרים דרגת הסיבוב היא 4 ואני מקריא לו 3 כי הוא "בהתלהבות יתר", במקומות אחרים

אני אומר לו "פתוח" במטרה שיילחץ. אלה הם עיקרי הדברים.

האמון בא לידי ביטוי שהנהג יסמוך בעיניים עצומות על הידע, ההבנה, הניתוח והיכולות של הנווט.

ועדיין, גם אני חוטא לטעויות, דוגמת הקפיצה המדוברת (דודו...), שם לחצתי את אהוד למהירות

גבוהה מדי. זה חלק מהמשחק. למדנו מהטעות, אבל זה לא guarantee שלא נחזור על טעות

מסוג זה שוב. יש יותר מדי משתנים במרוץ וחוסר הניסיון שלנו כנווטים עומד לנו לרועץ.

פורסם

בקשר ל"שקרים בנוטס"

אצלי לפחות, המספר שמצורף לסיבוב מתאר לא כמה צריך לבלום לפניו אלא את זווית הפנייה.

שינויי של מס' הפנייה בזמן אמת, או כתיבה לא נכונה בכוונת תחילה על ידי הנווט בשביל להשפיע על קצב הנסיע בדרך תהייה אסון!

איפה הנווט כן יכול להשפיע? (אצלנו בצוות)

הדגשת "סכנה" שרשומה בנוטס.

קיצור או הארכת מרחקים בישורת, קיצור כדי שאסע יותר לאט והארכה כדי שאסע יותר מהר.

לצעוק לי "יעללה יעללה" באמצע אם הוא רואה שאני לא בריכוז, או לצעוק לי זהירות אם הוא רואה שאני לא בריכוז (תלויי במצב כמובן).

באופן כללי, בזמן כתיבת הנוטס אני אישית פחדן יותר מהנווט, כך שמספיק שהנווט שלי יקריא לי אותם כמו שהן ואני נזהר.

חשוב לומר שהדברים שכתבתי נכונים אלי ולעוד כמה נהגים מנוסים שדיברתי איתם, אני מודע לזה שיש כמה שחושבים ההפך ויכתבו פנייה חדה יותר אם היא בסיום ישורת ארוכה כדי "להפחיד" את עצמם ולהאט את המהירות לפני הכניסה לפנייה. לדעתי זו טעות

נדב.

נ.ב. חשוב לקרוא ולהתעמק בכל דברי ביקורת, גם אם הדברים קשים אולי אפשר לקחת משהו הלאה.

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

אני בעד שנגיד לדני לוי - תירגע אדון. עם כל הכבוד לך אתה לא חתום על הידע בשום מקום. כבד את שאר הכותבים (=אל תתנשא, אל תעלוב, אל תשתיק, והיה עניו במידה מינימלית) - או שתמצא לך מקום אחר להקליד בו.

מסכים עם כל מילה.

פורסם

יש כאן הרבה בלגן.

חן כותב כאן באופן מבלבל פעם נווט פעם נהג וביניהם מחליף אני מאמין שהויכוח שלכם ריק מתוכן לעניין זה.

ראה כאן: "ברור שיש נהגים שיודעים לעשות את זה לבד גם בלי הנהג..."

פשוט טעות סופר, plain and simple.

"בשורה תחתונה אני חושב שהנווט לא לוקח חלק פעיל בנהיגה זה פעולה ישירה של הנהג והתפקיד שלו להיות מי שממתן..."

אני מאמין שהמילה "שלו" מכוונת לנווט ולא לנהג.

אני לא נכנס כאן לויכוח לגבי דני, רדו נא מהעניינים האישיים יש לכך את הפרטי. לעניות דעתי יש למחוק את הויכוחים האישיים האלה מכאן.

אני מוכן לומר מניסיוני כמי שהחליף פאזה או שתיים בחיים וצפה באחרים עושים זאת ששום דבר הוא לא תורה למשה מהר סיני והכל ניתן ללימוד.

אל דאגה, בביטחון מוחלט, מי שרוצה לצבור ניסיון יצבור אותו.

ולעניין עצמו בקליפת אגוז - הנווט הוא "השכל" והנהג הוא ה"הכוח" לפחות במהלך המרוץ.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תוכן חדש...