Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20090520_1086725&from=haaretz

אחרי שיבואני הרכב העלו מחירים בתקופה האחרונה למרות המיתון המשתולל בעולם, 50,000 רכבים נשארו תקועים בנמל ודמי האיחסון כנראה מתחילים להעיק על יבואני הרכב..

אז מה עושים, מנסים לארגן יריד מכירות להקל על הלחץ, ולנסות לתת הרגשה שזו הזדמנות בלתי חוזרת להתחדש ברכב עם ריח של נילונים למרות שהוא שוכב בנמל לעיתים קרוב לשנה..

אני כולי תקווה שהציבור לא יקנה את זה, וימשיך ללחוץ את יבואני הרכב להנחות אמת בדיוק כמו שקורה בכל העולם, ולא לשחק איתנו בכאילו..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אל תלכו לשם.

עוד חודש-חודשיים אותו הרכב שרציתם לקנות כחדש, תוכלו לקנות אותו כמשומש עם 0 ק"מ.

היבואנים יצטרכו לרשום את הרכבים על שמם בחלוף שנה מייצור הרכב!

חכו, אל תקנו, אתם רק תרוויחו :arrow:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

הציבור יילך והציבור ייקנה. כמובן, מי משחפש בעיקר רכבים יפניים/קוריאניים, שהרי העומס הוא באילת...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
הציבור יילך והציבור ייקנה. כמובן, מי משחפש בעיקר רכבים יפניים/קוריאניים, שהרי העומס הוא באילת...

הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם.

פורסם

הציבור לא מטומטם להיפך.

היריד יכול להיות הזדמנות מצויינת לקנות רכב במחיר זול מאוד. רכב חדש ב 10% הנחה זה מצויין. ולפי התנהגות הקהל תקבע ההנחה הסופית שיכולה להיות גם גדולה יותר.

להמתין עוד שלושה חודשים אחרי ספטמבר יהיה חסר טעם - יבואני הרכב לא יגיעו למצב שהרכבים ירשמו כיד שניה, הם ימכרו לקהל בזול, הם יעשו עיסקאות טובות לחברות הליסינג ולא יהיה שום מצב שבו עשרות אלפי מכוניות יהפכו להיות יד שניה.

אם המבצע הזה היה היום - הייתי קונה רכב חדש, כיוון שהמבצע יהיה רק בספטמבר - אני כבר אקנה רכב משומש...

בסופו של דבר המכירה הזאת היא לא שונה בהרבה ממכירות שלפני מעבר שנה, בסופו של דבר, חברות הרכב תמיד נפטרות מכל המלאי, בדרך כזו או אחרת...

פורסם
הציבור לא מטומטם להיפך.

הציבור מטומטם אם הוא מאמין לפיקציה שמנסים להאכיל אותו פה.

היריד יכול להיות הזדמנות מצויינת לקנות רכב במחיר זול מאוד. רכב חדש ב 10% הנחה זה מצויין. ולפי התנהגות הקהל תקבע ההנחה הסופית שיכולה להיות גם גדולה יותר.

10% הנחה זה טוב, אני מסכי איתך עקרונית אם היה מדובר על המחיר המקורי של הרכב, אך מרבית היבואנים טרחו להעלות מחירים בתקופה האחרונה, אז 10% מהמחיר אחרי העליות זה לא יותר מפיקציה..

להמתין עוד שלושה חודשים אחרי ספטמבר יהיה חסר טעם - יבואני הרכב לא יגיעו למצב שהרכבים ירשמו כיד שניה, הם ימכרו לקהל בזול, הם יעשו עיסקאות טובות לחברות הליסינג ולא יהיה שום מצב שבו עשרות אלפי מכוניות יהפכו להיות יד שניה.

חסר טעם ? , למה בדיוק ?

הליסינג לא במצב טוב והם לא יכולים לספוג אלפי מכוניות נוספות כאשר המשק בקיצוצים ומכוניות נפלטות לשוק עקב פיטורים של אנשים בעלי רכבים.

אני גם אוהב את הקביעות החד משמעיות שלך בנוגע להפיכת רכבים חדשים ליד שניה , עובדתית מסקירה קלה באינטרנט מגלה עשרות אם לא מאות מכוניות שכבר נמכרות כיד שניה ללא ק"מ אצל יבואנים רבים.

אם המבצע הזה היה היום - הייתי קונה רכב חדש, כיוון שהמבצע יהיה רק בספטמבר - אני כבר אקנה רכב משומש...

בסופו של דבר המכירה הזאת היא לא שונה בהרבה ממכירות שלפני מעבר שנה, בסופו של דבר, חברות הרכב תמיד נפטרות מכל המלאי, בדרך כזו או אחרת...

המצב היום הוא לא המצב של לפני שנה, המיתון עמוק , ויצרני הרכב לא מצליחים למכור את התוצרת שלהם כל כך בקלות.

ככל שיעבור יותר זמן ההנחות ילכו ויגדלו , ובעת הזאת הצרכנים צריכים לקחת את הקלפים ולשחק איתם לטובתם.

סוף כל סוף הקלפים ביד שלנו ולא של יבואני הרכב, רק אם תהיה לנו סבלנות.

פורסם

סנדה,תרשה לי לצוטט אותך?"ולפי התנהגות הקהל תקבע ההנחה הסופית שיכולה להיות גם גדולה יותר".אם יהיה מצב כמו שבתבת - שבו היביואנים תוך שלושה חודשים יפטרו מכל הרכבים (50000)ע"י "הנחות משמעותיות"?!(מה שלא נראה שהיה)

אז הצרכנים הרוויחו גם רכב חדש,גם יד ראשונה,וגם מחירי סוף עונה.

ואם שרלטני היריד (שמימלא בלחץ) יחשבו שהלקוחות שלהם חמורים?ואנחנו הצרכנים מנגד לא נגלה בהילות יתרה?

אז אנחנו נרוויח,אמנם לא רכב יד ראשונה,אבל פער המחיר בהחלט יהיה בהתאם.

פורסם

הדבר שאתם לא מבינים זה שמדובר בהתנהגות שוק - התנהגות שוק איינה מתואמת.

אני מסכים איתכם שהדבר הטוב ביותר היה להמתין לינואר ואז לקנות רכב חדש לחלוטין, יד שניה, דגם של שנה קודמת - בהנחה עצומה. אבל הבעיה היא שיהיו מספיק לקוחות שישמחו לקנות ב 10-15 אחוז הנחה ולא ימתינו.

קחו לדוגמא את מצב מכירות הרכב בליסינג.

לפני מספר חודשים קרסה חברת ליסינג והשוק נכנס לטראומה, כולם התחילו להוריד מחירים כדי למכור מכוניות ולא להקלע לבעיות אשראי. הרבה אנשים אמרו תמתינו קצת - עוד מעט המחירים יתרסקו בשל מצב חברות הליסינג ומצב השוק.

מה קרה בפועל?

המחירים ירדו מאוד, ציבור גדול מאוד שחיפש רכב קנה מחברות הליסינג בהנחות של 20 אחוז ויותר וכל מי שציפה שהמחירים ימשיכו לרדת התאכזב.

בימים אלו אני קונה רכב מליסינג עם הנחה מאוד צנועה ובטוח שהייתי יכול להשיג קנייה טובה יותר אם הייתי קונה בזמן הלחץ ולא המתנתי לעוד לחץ.

בקשר לרכבים יד שניה - אני לא אומר שזה לא קורה ויקרה, אני רק אומר שהמספרים יהיו נמוכים מאוד, לא תראו 50000 רכבים יד שניה, גם לא 10000. אני מוכן להמר שמספר הרכבים האלו יהיה נמוך מאוד - עשרות מכוניות אולי, גם מאות זה סביר. אבל מי שמצפה לאלפים ועשרות אלפים רכבים בזול הולך להתאכזב.

בקשר לפיקציה - הכל בראש, מחירי רוב הרכבים הנסחרים נקבעים על פי קבוצות הרישוי. ואף אחד לא יוציא רכב מקבוצת רישוי 2 או 3 בשביל מבצע שיהיה בעוד 4 חודשים.

לסיכום - אני מאמין שהקהל הרחב יחסל את העודפים, שנה שעברה רכשנו בישראל כ 190000 מכוניות, אני לא חושב שמלאי של 50000 יחזיק מעמד 7 חודשים...

כדאי לנצל הזדמנויות כל עוד היבואנים בלחץ. ככל שהלחץ עולה המחירים יורדים - הביקוש עולה ומצב השוק מתאזן.

פורסם

כבודו מוזמן לגשת לאחד ממגרשי הרכב של חברות הליסינג, ולגלות שהמגרשים מפוצצים ברכבים המוצעים למכירה, וכל חודש, חברות הליסינג מאבדות עוד ועוד $$$.

----

פורסם

ותחשוב שיש רכבי ליסינג עם תאונות\מכות או כאלה שעברו טיפולים לא נאותים.....לאן אלה יילכו לאחר בדיקה מעמיקה של קונים....

פורסם

[

בקשר לרכבים יד שניה - אני לא אומר שזה לא קורה ויקרה, אני רק אומר שהמספרים יהיו נמוכים מאוד, לא תראו 50000 רכבים יד שניה, גם לא 10000. אני מוכן להמר שמספר הרכבים האלו יהיה נמוך מאוד - עשרות מכוניות אולי, גם מאות זה סביר. אבל מי שמצפה לאלפים ועשרות אלפים רכבים בזול הולך להתאכזב.

כבר עכשיו יש מאות רכבים חדשים ממודל 2008 שמוצעים כיד שניה על ידי היבואן הרשמי ואו דרך חברות הליסינג או דרך טרייד אין שעובד עם היבואן הרשמי, ההנחות עןמדות על 8-10 אחוזים ללא מיקוח.

לסיכום - אני מאמין שהקהל הרחב יחסל את העודפים, שנה שעברה רכשנו בישראל כ 190000 מכוניות, אני לא חושב שמלאי של 50000 יחזיק מעמד 7 חודשים...

כדאי לנצל הזדמנויות כל עוד היבואנים בלחץ. ככל שהלחץ עולה המחירים יורדים - הביקוש עולה ומצב השוק מתאזן.

אתה מאמין וזה יפה, ושנה שעברה לא מעידה על דבר כאשר מדובר על שנה כה קשה כמו 2009 , חלק מ 50000 הרכבים אשר יושבים בנמלים מתקרבים במהירות לסיום השנה הראשונה שלהם , ולעניות דעתי מדובר על אלפי מכוניות ולא על עשרות בודדות.

חברות הליסינג בקיפאון , והמצב הכלכלי לא הולך ונהיה טוב יותר..

פורסם

בואו נבהיר כמה דברים.

1. המיתון אולי מאוד מבהיל את היבואנים אבל רובם ככולם נצמדים כרגע לתוכניות ארוכות טווח ואסטרטגיות מכירה לשנתיים ומה שקורה בימים אלו ממש לא מלחיץ אותם, ההיפך הוא הנכון.

2. הירידים הנ"ל תוכננו הרבה זמן מראש מתוך כוונה לתת לציבור את ההרגשה שהיבואנים בלחץ ובגלל זה יש "הנחות ענק" מה שבפועל ממש לא נכון.

חברות הליסינג ממש לא בלחץ מכירת מכוניות.

ניו קופל לדוגמא דורשת מחירים לא זולים ועדיין מוכרת בצורה שכל עוד לא תראו את הנתונים לא תאמינו איזה שוק קונים חם יש!

אוויס, אלדן וכו' מנסות להוציא לעצמן שם של קניית רכב בזול למרות שעל הרכבים הטובים שלהם דורשים מחיר קרוב מאוד למחירון.

כל הרכבים הזולים אלו רכבים דפוקים שלפעמים פשוט לא משתלם להוציא לסוחרים אחרים אז הם מוכרים אותם בעצמם.

פראיירים כל הזמן מתחלפים ועולם הרכב זה ההוכחה הכי טובה שיש!

פורסם
בואו נבהיר כמה דברים.

1. המיתון אולי מאוד מבהיל את היבואנים אבל רובם ככולם נצמדים כרגע לתוכניות ארוכות טווח ואסטרטגיות מכירה לשנתיים ומה שקורה בימים אלו ממש לא מלחיץ אותם, ההיפך הוא הנכון.

אז אולי כדאי שתחליט - מבהיל או לא מבהיל \ מלחיץ :shock:

פורסם

לא הבנת את כוונת המשורר, בטח שמבהיל אותם ובגלל זה הם נצמדים לתוכניות רב שנתיות.

חלק מהתוכנית הזו היא לעלות מחירים ואז להוריד אותם כדי שהציבור המטומטם יקנה בסוף את הרכב.

הדוגמא הכי טובה זו צ'מפיון מוטורס מהזמן האחרון.

(ולא עומר, אין לי שום דבר רע להגיד עליהם)

באמת נראה לך שצוות גדול של מומחים לכלכלה, שצפה שהמשבר יחמיר עדיין המליץ לייבא כמות מסויימת של רכבים ונתקע עם כל כך הרבה שעכשיו הם נילחצו ויורידו את המכנסיים ברגע של בהלה?

נראה לך שהמבצעים הנ"ל לא מחושבים עד השקל האחרון?

שם לב שאנחנו לא מדברים על כמות מצומצמת של כמה יחידות\עשרות אלא 50 אלף.

זה כמו שתיקח מימון בריבית מדהימה דרך יבואן רכב: מי נראה לך משלם את ההפרש על הריבית?

כמובן שיבואן הרכב. ועל מי נראה לך שהיבואן מגלגל את התשלום הזה? נכון חביבי, על הציבור המטומטם!

את עלות ארוחת הצהריים של הפקידה מי נראה לך מממן? ברור שהלקוחות.

זה ידוע שלציבור יש זיכרון קצר, כמה קצר? המבחן בימים אלו האם ייקנה או לא ייקנה.

• תוכן חדש...