Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת תפקידי לא תמיד הייתי בבסיס.

הזמינות שלי היתה ענין מהותי ביחידה.

היה לי פלאפון פרטי שלי ומעולם לא נתתי את מספרו לאף אחד ביחידה (למעט חייל אחד).

קרו מקרים רבים שבהם רצו להשיג אותי ולא יכלו.

אם הזדמן לי במקום אחר טלפון מטכ"לי - התקשרתי, שאלתי, עידכנתי, הנחייתי וכד'.

אם היה לי אינטרס, התקשרתי מהפלאפון שלי גם בענייני צבא.

באחד הימים שהייתי מחוץ ליחידה, התקשרתי מהפלאפון שלי ליחידה וביקשתי עידכונים, בין היתר אמרו לי שלפני חצי שעה חיפש אותי מפקד הבסיס (אל"מ).

כשהגעתי חזרה לבסיס, התקשרתי למשרד המפקד לשאול מה רצה - קיבל תשובה. בסיום השיחה ביקש את מס' הטלפון שלי כדי שלהבא יוכל להשיגני. עניתי לו שאם הוא יספק לי מכשיר פלאפון הוא ידע עוד לפני מה מספרו ויוכל להשיגני, ובאשר למכשיר הפרטי שלי, אני בכל זאת מעוניין שהוא ישאר בשימוש בהתאם לשיקול דעתי.

פלאפון לא קיבלתי, נסיונות להשיג את המספר שלי רק תכפו מצד גורמים שונים בבסיס, אך ללא הועיל (היה חסוי ולכן לא יכלו לזהותו).

באחד הימים אני מקבל שיחת טלפון מסא"ל ביחידה ישירות לפלאפון שלי, עוד לפני שהשיחה התפתחה, הודעתי לו שאני לא מוכן לקבל ממנו שיחה לפלאפון שלי ואני רואה את דרך השגת המספר בעין לא יפה. מיד לאחר מכן ניתקתי את השיחה. בדרך חזרה לבסיס עברתי דרך מרכז שירות והחלפתי את המספר.

כשחזרתי, נגשתי למשרדו של אותו סא"ל לברר מה רצה ובאותה הזדמנות אמרתי לו שבגלל השיחה שלו החלפתי מספר ולכן שלא יבנה על זה שיש לו מספר שלי למקרה חירום. בנוסף אמרתי לו שמישהו החליט שלנהגי בוס מגיע פלאפון/מירס, אז כנראה שהזמינות שלהם חשובה יותר, השאלה רק חשובה יותר באיזה נסיבות. הסתכל עלי, שתק וזהו.

יותר לא ניסו לשאול אותי לגבי מספר הפלאפון שלי ולמדו לחיות עם העובדה שאת תפקידי אני מבצע גם בלי שהם מחוברים אלי באינפוזיה טלפונית.

כשאתה דורש/עונה/מבקש משהו מהמפקדים שלך, אתה צריך לחשוב איך אתה מסגנן את דיבורך באופן שישמע די קורקטי ולא חצוף, אתה גם צריך להכיר את הנפשות הפועלות מולך ולדעת למי אפשר לענות קצת יותר נוקשה ולמי צריך להביע את מורת רוחך תוך כדי בת-שחוק.

מי שהחליף אותי כבר קיבל פלאפון, וזאת רעה חולה, כיוון שמרוב שהוא כל היום עונה ומתקשר, הוא לא מספיק לבצע את עבודותו וכידוע מה שלא הספיקו ביום, משלימים בלילה.

הרעה החולה הנוספת היא, שברגע שיש אינפוזיה טלפונית, אף אחד לא רוצה להפעיל שיקול דעת, אף אחד לא רוצה לחשוב - בלחיצת כפתור יש מי שיחשוב בצד השני ויגיד מה לעשות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
תשאיר את הטלפון בבית, סגור. הם כבר ידאגו לך למירס.

או לחדר בבסיס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בעבודה הייתי באותו מצב כמוך שכולם מתקשרים אין סוף

הנה טריק שבזכותו קיבלתי טלפון מהעבודה:

שמתי בתא הקולי שלי תקליט שאומר: 'המנוי אליו הגעת איננו מחובר'

ואז שהיה מתקשר מישהו מהעבודה אז הייתי מפנה את השיחה לתא הקולי

וכשהיו רואים אותי עם המכשיר אז הייתי אומר שזה של אחי , מכשיר דומה זמני כי הלך לי הפלפון

(וזו גם סיבה למה אני לא מתקשר ממנו ונותן את המספר שלו לאחרים - בכאילו)

עד שאחרי מספר ימים איזה מנהל היה צריך אותי למשהו חשוב ולא איתר אותי

ומפה עד לזה שבאותו שבוע כבר קיבלתי מכשיר מהחברה - זה היה תהליך שלא הייתי צריך להתעסק בו

פשוט אותו מנהל הזיז את הענייני בלי שאהיה מעורב

אז יום ראשון שאתה חוזר לבסיס תתחיל להפנות שיחות לתא הקולי

שברגע שזה יגע למישהו חשוב אז הוא כבר יזיז עניינים כדי שיהיה לך מכשיר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
חברים מי שלא יודע על מה הוא מדבר חבל לרשום, זה פשוט מבלבל את הבחור.

אינני יודע מה התפקיד שלך בצבא ולמען האמת זה ממש לא חשוב.

דווקא בהקשר הזה גם הרציונאל וגם מה שקורה בשטח הוא הגיוני יחסית- כל מי שצריך מקבל מירס. אם אתה לא בקבע אז אתה מקבל מירס סגור. מש"קיות ת"ש למשל מקבלות אוטומטית (כי מישהו חשב שהן צריכות יותר מאחרים). גם נהגים ורל"שים מקבלים בקלות יחסית אם המפקד שלהם מבקש וליחידה יש תקציב.

לעניינך- אני לא מכיר את המקרה הספציפי אבל רציונאל הצבא גורס שלא תשתמש בטלפון האישי שלך לצורך תפקידך- באופן חד וחלק. אם יש מקומות שנוצר מנהג מגונה- וזה באמת מנהג מגונה אתם צריכים לשרש אותו בהקדם. מבלי להכיר את הסיטואציה אני חושב שאתם צריכים להתארגן כמה חיילים ולהסביר בשיחה עם המפקד שזה לא יתכן (וגם נוגד את פקודות הצבא) שאתם תשתמשו בטלפון האישי ותבזבזו כסף לצורך התפקיד- אין דבר כזה.

אם לא פשוט תנתק שיחות יוצאות ושהם כבר יתמודדו עם זה. אם אתה מעוניין אתה יכול לקבול דיי בקלות.

חברה, שוב תודה על התגובות!

אביב, אני אכן נהג, אבל מישום מה אצלנו בגדוד לאף אחד מהנהגים אין מירס.

אני יעלה את הסוגיה מול המפקד שלי, ניראה איך ילך.

לילה טוב.

I :inlove: MY Mitsubishi

פורסם
אני מכיר את הראש שלך, ואת המחשבה שלך

גם אני הייתי בתפקיד כזה, וגם אני שאלתי מה הייתם עושים אם לא היה לי פלאפון?

התשובה שקיבלתי זו התשובה הכי צבאית שאפשר לקבל: "תיצור קשר כל שעתיים ממכשיר טלפון ציבורי עם המפקד שלך". כדי לראות אם הוא חיפש אותך.. :roll:

וזה בחינם?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תוכן חדש...