Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

אטם ראש הלך - פיג'ו 309


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה עליתי בטעות באמת בטעות על כלב קטן יחסית ומאז הכל נהרס.. האוטו התחמם יתר (מיליתי מים אותו שבוע) והאוטו התחיל לקרטע ולהכבות בזינוקים בעליה וכדומה. לקחתי את האוטו למוסך, למרות שהוא עדיין לא הרים את האוטו על הליפט והריץ בדיקה מלאה, הוא אמר שהלך הפאקום ראש ואולי הראש משהו כזה והלך... אין לי מושג מה ההיקף מחירים שמודבר פה ואני מקווה שאני לא הולך לקבל תפירה.

אם מישהו יודע פחות או יותר את המחיר לאטם חדש לאוטו והטיפול בבקשה שיגיד :)

בתודה מראש.

פורסם

שלום רב וברוך בואך לפורום !

ראשית קבל מתנה על חשבון הבית, המתנה היא המלצה, קרא תחילה את כללי הפורום, ואת כללי פורום טכני :

התמקד בעיקר בסעיף 10:

 

http://www.carsforum.co.il/vb/misc.php?do=cfrules

 

ובכללי פורום טכני:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=217228

 

ולשאלתך:

מה הקשר לכלב ולהתחממות, האם הרכב פגע ברדיאטור במאורר החשמלי, או ברכיב כלשהו במערכת הקירור?

האם הרכב מאבד מי קירור וכמה?

האם הרכב מתחממם, ומה מראה שעון החום, והאם המאורר החשמלי נכנס לפעולה?

האם נשמעים בעבוע במיכל העבוי?

איזה בדיקה הריץ בעל המוסך, האם אתה יכול לפרט?

היכן אתה מתגורר בארץ, נסה לקבל חוות דעת נוספת?!

 

האם נפלט עשן לבן מצינור הפליטה?

פקום ראש =אטם ראש, כאשר אטם ראש נשרף בגלל התחממות יתר, או בגלל ראש מנוע אכול, יש לפרק ראש מנוע, לבצע מלוי וישור לראש המנוע, לבצע השחזת שסתומים, החלפת גומיות שסתומים, החלפת אטם ראש ומכסה שסתומים, ו ומומלץ להחליף רצועת טיימינג ומשאבת מים.

בהתוספת אביזרי עזר, כמו שמו מנוע מסנן שמן מנוע , תרמוסטט ומי קירור, אתה יכול בשקט להגיע להוצאה של 200עד 2500 שקל במקרה הטוב, וזאת בהנחה, שהמנוע תקין, הטבעות לא שחוקות, והבלוק לא אכול.

ציין להבא את שנת היצור וגודל המנוע, אני מניח 1600, ואת סוג תיבת ההלוכים אטומטי או ידני.

פרט בהרחבה את הסימפטומים, שקדמו להחלטתך,ללכת למוסך, מלבד איבוד מים והתחממות מסיבית.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

 

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אם הלך ראש מנוע לא בטוח שיהיה בכלל שווה לתקן אלא אם תחזיק ברכב עוד שנים רבות.

ברכב הזה יש בלוק מנוע רגיש מאוד (בתור אחד שהיה לו רכב כזה בעבר).

שיפוץ ראש יכול לגרום לעודף לחץ על המנוע ואם יש סדק בבלוק אתה תגלה מהר מנאוד ששיפוץ הראש היה לשוואט וכל שנותר להחליף מנוע קומפלט.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ממ. מצטער על החיפזון וכל העניין של הזלזול בחוקים - אני במצב די לחוץ היום ובקושי היה לי את הזמן לפנות אל הפורום.

כן קראתי את כל הפוסטים הקודמים בקשר לאטם ראש וכו' ולא מצאתי פתרון.

אז בחזרה לנושא, כן היה נפלט עשן לבן מהאגזוז שבעצם לפי דעתי אלה אדים. אני לא יודע בדיוק את הבעיה כי לא הייתי אצל המוסך מאז הדריסה של הכלב שהיה לפני כחודש. פשוט מאז שעליתי עליו האוטו התחיל להתחמם עד לחום מקסימלי והייתה מופיעה לי הנורה לעצור.

בכל זאת, המוסכניק הביא לי חוות דעת ראשונית ואמר שפאקום ראש "הלך" במילים האלה.

תודה רבה על העזרה ומצטער על התרחה שגרמתי!

פורסם

שלום רב !

החיפזון מהשטן, שנו זאת עוד רבותי מימים ימימה !

אם אתה עסוק ואין לך זמן לפנות לפורום אתה לא חייב, זהו לא צו 8 למלואים !

אך אם פנית, ואתה מבקש עזרה, עצה, והכוונה מקצועית, עלייך לספק פרטים רבים ככל האפשר, בהם תפרט את העיקר ולא את התפל.

ראשית ספק את פרטי שנת היצור של הרכב, גודל המנוע, וסוג תיבת ההלוכים.

בנוסף פרט מה נפגע ברכב, וזאת מבט חזותי, מאותו רגע שפגעת בכלב.

האם אתה מבחין בנזילת מים ממקום כלשהו, רדיאטור, צינור מים תחתון, האם כנפי המאוור החשמלי, נפגעו /נשברו?

האם אתה מוסיף מי ברז/ מי קירור, למיכל העבוי, כמה, ובאיזה תדירות?

האם קיים שעון חם ברכב, ומה הוא מראה, במנוע חם?

האם נורה אדומה כלשהי נדלקת לך לאחרונה בלוח השעונים?

האם בוצעה בדיקת לחץ ברדיאטור?

האם בוצעה במוסך בדיקת לחץ הפוך(ליקייג)?

האם ביצעת חיפוש בנושאים דומים, כמו השרשור הבא, קרא בעיקר את תגובה מספר 3 של רפי לין:

 

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=47787

ציין את כתובת מגורייך, ונוכל להפנותך למוסך מומלץ באזור מגורייך, לשם קבלת חוו דעת נוספת.

האם ידעת שפקום ראש= אטם ראש מנוע?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

 

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הרכב הוא פיג'ו 309 שנתון 92 מנוע 1600 נפח תיבת הילוכים ידנית.

לאחר הפגיעה, הבחנתי במאין כבל שנתלע מתחת לרדיאטור בצורת קשת, כאילו והשתחרר מהמקום שלו, הוא עטוף בפלסטיק קשייח.

המנוע כמו שאמרתי החל לקרטע מאז וכאשר הוא פועל ועומד במקום הוא רועד חזק מאוד ואפשר להבחין שבתוך האוטו הסטיק של הגיר רוטט גם הוא יותר מהרגיל.

הנזק המקורי כנארה היה באמת בראש מנוע שזה יותר פנימי ולכן אין לי כלכך מה לציין כיוון ולא פתחתי כלום.

לא הבחנתי בשום נזילה מהאוטו (תיקנתי נזילה שהייתי בעבר אם צריך לציין) אך נפלט עשן לבן מהאגזוז.

הרדיאטור ככל הנראה לא שבור או משהו אך אני לא שומע אותו פועל אחרי שהמנוע כבוי, כמו שהוא היה פעם.

הייתי מוסיף מי ברז פעם בשבועיים +- אך עדיין אחרי הדריסה המד של החום היה עולה ועולה תוך כדי הנסיעה עד שהיה מגיע לחום המקסימלי במד והנורה האדומה שם הייתה נדלקת וגם נורה בצורה של STOP הייתה נדלקת והמים היו מזנקים החוצה עם הפתיחה של המיכל, כמובן.

לא בוצע בדיקת לחץ ברדיאטור וגם לא לחץ הפוך ככל שידוע לי, אך הפעם האחרונה שהאוטו היה במוסך היה לפני כ חצי שנה ולא היו לי בעיות עד החודש האחרון שדרסתי את הכלב.

וכן ידעתי שפקום ראש זה בעצם אטם הראש.

בתודה, מיקי!

פורסם

ראש מנוע לצערך.

חוויתי את זה, מבאס, כואב (בכיס במיוחד). לי יצא 2000 על גולף 92 מנוע 1800 אחרי הנחה משמעותית.

בקיצור.. המנוע רועד לך חזק בגלל שככל הנראה מים חודרים לתוך הבוכנות. העשן הלבן מעיד על מים במנוע.

תעשה מבחנון קטן. משוך את מדיד השמן מתוך המנוע והתבונן בו. האם יש עליו בועות? אם כן, תהיה בטוח, עסק יקר. שווה לך?

פורסם

לדעתי נשבר לך המאוורר ואולי הכבל שלו יצא ממקומו. לא בטוח שהלך אטם ראש (למרות שאם אתה נותן לאוטו להתחמם באופן קבוע, אתה מקצר מאוד את חיי האטם).

גש למוסך שמבין עניין וכדאי גם שתפסיק לפתוח מכסה רדיאטור כשהוא רותח, אם אתה לא רוצה מנוי במח' כוויות של ביה"ח הקרוב לביתך.

פורסם

מיקי שלום רב !

תמונות של מקום הפגיעה בכלב, והנזק החזותי שנגרם שווה אלף מילים !

כל היסטוריית הרכב, עד ליום הפגיע בכלב, לא רלבנטית היום !

אי הוספת פרטים רלבנטיים , תאריך את השרשור, עד אין קץ, או עד לחיסול המנוע\ לפי המוקדם שבינהם:

אתה משום מה, לא מציין האם אתה שומע ורואה בעין, האם המאורר החשמלי נכנס לפעולה, עם התחממות המנוע, והאם כנפי המאורר לא נשברו עקב הפגיעה בכלב, בפזו מאורר הרכב, אמור לעבוד במנוע חם גם לאחר כבוי המנוע, עד להורדת הטמפרטורה, לתחום שנקבע על ידי היצרן, ובהתאם לטמפרטורת, יוניט מאורר (תרמו סוויץ).

מלוי מי ברז, מקצרים את חיי המנוע, שגם כך אתה מקצר כל יום מאז הפגיעה בכלב, ככה חיסלת שני ציפורים(כלב ומנוע) במכה אחת.

אין להוסיף מי קירור, במנוע רותח, כאשר טמפרטורת המנוע עולה, ללא הפסקה, בגלל מאוור שלא נכנס לפעולה, תרמוסטט תפוס במצב סגור, או בגלל כל סיבה אחרת, ולו רק בגלל הסיבה שחברי שמר פירט.

גש לקבל חוות דעת נוספת מבעל מקצוע נוסף, שיהיה אמין ומומלץ, לאחר שתציין את מקום מגורייך.

משום מה, הרגשתי שיש לשנות את הכותרת, לשרשור שהתחיל ולא יגמר !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

 

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה ושאר חברי הפורום - תודה רבה רבה על התמיכה והיעוץ לפני הכל.

הרכב שלי חזר היום מהמוסך לאחר הטיפול שלקח 3 ימים. רציני גם לציין כי לא נגעתי ברכב חוץ מלהרים את מכסה המנוע, מאז הפגיעה. הרכב היה במוסך בשבוע האחרון ולכן לא יכולתי לספק איזה שהם צילומים או תיאורים מדוייקים, עמכם הסליחה.

אכן אטם הראש נפגע אבל היה מספיק רק להחליפו, ובנוסף החליפו לי את 4 הפלאגים, הפילטר ואני חושב שעוד משהו שאני לא זוכר מהדוח. בכל זאת, המחיר יצא יחסית דיי זול בסביבות ה1200-1400. באמת תודה על התשובות המהירות והיחס הנכון.

אני מתנצל עם כן נגרם אי נוחות, ושוב תודה על העזרה :)

  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

כאשר אטם ראש נשרף בגלל התחממות יתר, או בגלל ראש מנוע אכול, יש לפרק ראש מנוע, לבצע מלוי וישור לראש המנוע, לבצע השחזת שסתומים, החלפת גומיות שסתומים, החלפת אטם ראש ומכסה שסתומים, ו ומומלץ להחליף רצועת טיימינג ומשאבת מים.

בהתוספת אביזרי עזר, כמו שמו מנוע מסנן שמן מנוע , תרמוסטט ומי קירור, אתה יכול בשקט להגיע להוצאה של 2000עד 2500 שקל במקרה הטוב, וזאת בהנחה, שהמנוע תקין, הטבעות לא שחוקות, והבלוק לא אכול.

 

שלום רב, אני מקפיץ את ההודעה כי לא ראיתי טעם לפתוח שרשור חדש.

יש לי רכב פיג'ו 307 XR שנת 2002 1600 סמ"ק.

בבדיקת קנייה של הרכב אמרו לי במכון בדיקה כי יש לי גם נזילה שיתכן ודורשת החלפת אטם ראש מנוע.

רציתי לדעת האם במידה ואכן צריך להחליף את האטם צריך להחליף ביחד עם זה רצועת טיימינג ורצועת אלטרנטור?

תודה לעונים!

פורסם

לא צריך. כדאי מאוד.

עלות רצועת הטיימינג היא עד 200 שקל. העבודה לא עולה. לעומת זאת, החלפה מאוחר יותר - תשלם על העבודה לפחות עוד 500.

 

שיקול שלך.

פורסם

אוקיי, ומה לגבי רצועת אלטרנטור?

פשוט עשיתי עכשיו טיפול שבו החלפתי את שניהם, ויתכן כי בעתיד אני אצטרך להחליף אטם ראש מנוע, רק שבמוסך אמרו לי שנכון לעכשיו אין לי צורך בזה.

אז במידה ועוד שנה אצטרך - להחליף גם רצועת אלטרנטור?

יש בכלל אופציה להחליף רק אטם ראש מנוע בלי להחליף רצועת טיימינג ורצועת אלטרנטור?

×
×
  • תוכן חדש...