Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה-DSG של VW פעל בדגמים הראשונים עם מצמד כפול רב דיסקי ולאחר שהיו כשלים בתפקוד הוחלפו המצמדים הרטובים האלה במצמד כפול עם דיסקת חיכוך רגילה (יבשה). להלן תמונות יפות.

DCT_2--P0042492.jpg

יותר ויותר נראה מצמדים רב דיסקים רטובים.jpg

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

הגיר הרובוטי הרגיל בעל מצמד אחד הוא מוצר "בוסר" בגלל הזמן הארוך יחסית של מעבר מהילוך להילוך .

ראו כמה כסף הפסידה טויוטה על הקורולות 2008 שהיו כולן בעלות גירים רובוטיים מהדור הראשון , גיר זה הסב נזקים גדולים ל-TOYOTA . הגירים הרובוטים של מהדור החדש הוא זה שיש לו מצמד כפול דוגמת ה-DSG של פולקסוואגן , זה גיר המשתווה בפעולתו "הרכה" לגיר האוטומטי וזמני השילוב שלו הם מהירים מאוד ,הוא טוב יותר מהאוטומטיים (פחות CO2 נפלט מהמנוע והסיבות לכך ידועות).

פורסם

אילו כשלים היו בתיבת הDSG ה"רטובה"?

האם התיבה החדשה ה"יבשה" הינה אמינה יותר באופן מוכח?(אחרי הכל היא חדשה ואין ניסיון רב איתה לצרכן).

האם הביצועים נשארו כשהיו או השתפרו\גרעו מהתיבה הקודמת?(צריכת דלק,העברת הילוכים,מהירות...)

אנא פרט ותודה לך על המידע.

פורסם

האים יש גם ניסיון עם גיר רובוטי "פרימיטיבי" - I-SHIFT של הונדה (2006)? אני מתכוון לאמינות ובעיות.

פורסם

ה-DSG המשופר מגיע עם שני מצמדי "חיכוך יבש" בגלל כשלים במצמדים הרטובים (רעידות , בעיות סינכרון).

פורסם
האים יש גם ניסיון עם גיר רובוטי "פרימיטיבי" - I-SHIFT של הונדה (2006)? אני מתכוון לאמינות ובעיות.

אני לא כל כך מתמצא ב היישיפט של טויוטה אבל אני יכול להגיד ללא כל עוררין כי הגיר היישיפט שמותקנים באוטובסים הם פשוט זוועה .

כשקיבלנו את האוטובוסים נאמר לנו כי כל 180000 ק"מ מחליפים שמן גיר.

למעשה כל 40000-50000 ק"מ אנחנו מחליפים גיר קומפלט.

הפלוס החיובי שיש בגיר הזה הוא שבתוך שעתיים וחצי- שלוש שעות, הגיר החדש כבר במקומו.והאוטובוס כשיר לנסיעה.

ירון מאיר

פורסם

זה בהחלט לא מה שאני מכיר מתיקוני האיישיפטים אצלנו.

אני לא זוכר כמעט תקלות שאירעו לפני שהגיר עבר 350000-400000 ק"מ. גם התקלות שיש הן בד"כ קלות יחסית לתיקון, כמו החלפת תותבי נחושת במזלגות של החצאים, קפיצים שבורים בסינכרון החצאים, סרגל סדוק בבית הבקרה, בלאי בבלם הקונטרה גיר, חיישני לחץ אוויר במוח, ויש כמובן את המיסב האחורי שהיצרן מורה להחליף במיסב גדול יותר.

נדיר ביותר, אולי פעם או פעמיים, שהחלפתי גיר כזה קומפלט. אולי זה מה שעושים באגד כי זה יותר מהיר ונוח להחליף גיר מאשר לאתר במדויק את התקלה בו, ובמילא ברוב התקלות צריך להוריד בית בקרה תחתון ובשביל להוריד בית בקרה תחתון באוטובוס צריך להוריד את הגיר קומפלט.

בגיר עצמו כמעט ואין מה שיתקלקל. בפעם-פעמיים היחידות שהחלפתי גיר, זה כי עצם כלשהו חדר לתוך הגיר וגרם לפיצוץ של ההאוזינג. אני מתקשה להאמין שזה קורה באגד בתדירות של כל 50000 ק"מ, כשבחברות אוטובוס אחרות זה לא קורה לעולם, גם לאחר 500000 ק"מ ויותר.

פורסם
ה-DSG המשופר מגיע עם שני מצמדי "חיכוך יבש" בגלל כשלים במצמדים הרטובים (רעידות , בעיות סינכרון).

היי,

גיר מסוג DSG דגם 02E הותקן לראשונה ברכבים מסוג גולף R32 שנמכרו בארה"ב עוד לפני שהגיעו לארץ הקודש בדגמי גולף דור 5 עם מנוע 2.0 ליטר ועוד כמה דגמים.

הגיר מותקן גם ברכבי סקודה המשמשים לרוב את נהגי המוניות שגמעו יותר מ-200K ללא שום בעייה בתיבה עם מצמדים רטובים.

האם ניתקלת במהלך החמש השניים האחרונות בהודעות בפורום בכשלים ובעיות בגיר ? התשובה היא 0 תקלות.

מעת לעת הייצרן משפר/משדרג/משכלל בחר את הנכון ולכן התיבות החדשות שונות מעט.

איזה כייף לי :)

פורסם

בבאר שבע יש מוסך סקודה בעמק שרה שמרבה להתייעץ איתנו ולא פעם בדקתי מכוניות אלה שהיו להם רעידות בשילבים העולים , כאשר היבואן החליף ציריות ,איזן גלגלים ללא הועיל ורק אחרי החלפת מכלול המצמדים הרטובים נפתרה הבעייה , אני משער שזו הסיבה לשדרוג המצמדים.

פורסם

בגירים שקיימים באוטובוסים ישנה בעיקר את הבעיה של חיישן הנמצא במיסב האחורי (לכיוון הגל הינע-דריישפט).

כאשר ישנו מצב ש בית המיסב "נאכל" ואז ישנה בעיה במנגנון מערכת האויר של הכריות.

האוטובוס מתחיל להישתגע -עולה ויורד או שלעיתים נתקע במצב עליון או תחתון.

לכן הגיר מפורק ונשלח ל שיפוץ במכללים.

ירון מאיר

פורסם

OK. זה כבר נשמע מוכר יותר, ובאמת כתבתי על זה:

ויש כמובן את המיסב האחורי שהיצרן מורה להחליף במיסב גדול יותר.

אז ישנה תקלה, והיא פתירה פעם אחת ולתמיד. מכאן ועד החלפת גיר קומפלט כל 50000 יש הבדל גדול.

כאחד שמתכנת למוסך שלכם באזור את בתי הבקרה ואת ידיות ההילוכים הופתעתי מאוד מהדיווח שלך, בהתחשב בעובדה שבכל החלפת גיר יש לתכנת את המוח, פעולה שאין למוסך שלכם את הכלי לבצע. אני הייתי אמור לדעת על קצב מוטרף כזה של החלפות גירים קומפלט.

באופן אישי אני מאוד אוהב את האיישיפט, את עקרונות הפעולה שלו, את הפשטות שלו, את הנהיגה איתו, את האבחון שלו. התואר האחרון בעולם שהייתי מקנה לו הוא "זוועה".

• תוכן חדש...