Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למישהו יש מושג מתי תגיע לארץ האלפא מיטו עם התיבה הרובוטית? האם היא תהיה כפולת מצמדים? קלאץ' חשמלי?

אם למישהו יש מושג - אני אודה לו.

Twincharger Stratified Injection

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נהגת באחת מהן? בשתיהן? באף אחת מהן?

תרגיע. למרות שבשביל מה שכתבתי לא צריך לנהוג, אני דוקא כן נהגתי כי עדיין יש לי סופט ספוט לאלפא [לא שאני יודע למה]..

אז ככה. אלפא 159 הרבה פחות מהנה מ156 וזה דבר שאסור לקרות ברכב מחליף. סלהספיד הוא לא הגיר הרובוטי הכי גרוע, אבל זה לא אומר שהוא טוב. הוא לא.

מיטו נראית מצוין, יש לה ביצועים בסדר וגם מנוע נחמד. כשהכביש חלק, גם הכאילו דיפרנציאל מוגבל החלקה עושה את העבודה. אבל גם יש לה יותר מדי מינוסים: בקרת יציבות שלא מתנתקת [זה רכב ספורטיבי, לא??], הגה חשמלי טיפוסי, מתלים שלא יודעים לטפל בכביש משובש, קלאץ' נקודתי, אין מקום מאחור ואין ידית אחיזה נורמלית לנוסע [וזה ברכב ספורטיבי שמרביץ בסיבובים לא יכול לעבור].

פורסם

לא אגיב לגבי הנהיגה במיטו, כי לא נהגתי בה. ובכל זאת - בקרת יציבות שאינה מתנתקת תהפוך, לדעתי, לסטנדרט בכל דבר שהוא לא פרארי, פורשה ושות'. בדיוק כמו שהפסיקו לייצר ABS מתנתק (הייתה חיה כזאת כשה-ABS רק הפך לנפוץ ברכבי מיינסטרים, למי שזוכר). ברכב כמו מיטו, אין סיבה אמיתית לבקרת יציבות עם אפשרות ניתוק. ידית אחיזה לנוסע בתור חיסרון מהותי? באמת...

לגבי ה-159 - ההגה שלה, למשל, טוב מזה של ה-156. משקלו נכון יותר והפעולה שלו ליניארית יותר, לדעתי. הסלספיד, ספציפית ב-159, הוא הגיר הרובוטי הכי טוב שנהגתי בו, שאין לו שני מצמדים (דהיינו בהשוואה לאלפא מדורות קודמים, טויוטה ואופל. לא נהגתי בסיטרואן או ב-SMG של BMW). ה-159 גם נוחה בהרבה מה-156 ומגומרת הרבה יותר טוב. תאמין או לא, גם אלה דברים חשובים. הרבה פחות מהנה? לא יכול להסכים. הרבה פחות שובבה, הרבה יותר גדולה וכבדה - מקבל. פרט לתאוצה איטית יחסית מהמקום אני יכול לחשוב על חיסרון בולט אחד והוא המושבים הקדמיים שלא בדגמי ה-TI.

ועוד משהו - "תרגיע" תשמור לכפופים לך, אנא ממך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
למישהו יש מושג מתי תגיע לארץ האלפא מיטו עם התיבה הרובוטית? האם היא תהיה כפולת מצמדים? קלאץ' חשמלי?

אם למישהו יש מושג - אני אודה לו.

לא ידוע בשלב זה מתי תגיע, אך על פי כל הפירסומים הגיר יהיה כפול מצמדים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לגבי אמינות , אין לה במה להתבייש, אולי במחירי המוסך כן, אבל זה לא אלפא זה סמל"ת. אולי גם כאן יבוא שיפור.

לטעמי הבעיה איננה דווקא באמינות של אלפא (למרות שהיא נחשבת לבעייתית משהו), אלא ביבואן.

אם הרכב היה מגובה ביבואן נדיב והוגן שעומד כחומה בצורה מאחרי הרכב גם כשהוא עושה בעיות - אז יתכן שגם אני הייתי שוקל ברצינות את האופציה הזו (159).

התקדימים מראים שיש ליבואן עוד הרבה מה לשפר בתחום.

עם זאת, אני מברך כל כל רכב מהסוג הזה שעולה על הכביש - כן ירבו.

פורסם

יש לי שאלה כזאת.

נשים בצד רגע את כל האגדות על האמינות והחלודה.

מעבר למותג הנחשק וה"תשוקה" שהרכב הזה משדר.

מעבר לעיצובים המהממים, מבחינת שיקולים ריאליים, מהם הערכים המוספים שרכבי אלפא מקנים (בהתיחס לדורות החדשים יותר, נגיד 147, 156 ואילך).

מה הרכב נותן ששם אותו בקטגוריית הפרימיום?

האם החומרים ואיכות הבנייה אכן מצדיקים את התואר?

איך ההנדסה האיטלקית מבחינת התחשבות באחזקה וטיפולים?

האם בהשוואה נגיד לA3, מקבלים כאן באמת אוטו פרימיום מכל הבחינות, באמת מכונית טובה ואיכותית?

יואב

יואב :arrow:

פורסם
ברכב כמו מיטו, אין סיבה אמיתית לבקרת יציבות עם אפשרות ניתוק. ידית אחיזה לנוסע בתור חיסרון מהותי? באמת...
נו, באמת...

רכב ספורטיבי עם בקרת יציבות לא מתנתקת?

זה שקול לאופני רכיבה מקצועיות שלא ניתן לפרק מהן גלגלי עזר...

מה בדיוק אתה אמור לעשות עם קטנה חמה שלא מוכנה לתת לך לנהוג בעצמך אלא רק לכוון את ההגה לכיוון שאליו אתה רוצה להגיע?

ולגבי ידית אחיזה - בהחלט חסרון, בהסתייגות אחת: אם היצרן לא באמת מתכוון שתטלטל את עצמך ואת נוסעיך בסיבובים, זה פחות מהותי... :wink:

פורסם
תרגיע. למרות שבשביל מה שכתבתי לא צריך לנהוג, אני דוקא כן נהגתי כי עדיין יש לי סופט ספוט לאלפא [לא שאני יודע למה]..

אז ככה. אלפא 159 הרבה פחות מהנה מ156 וזה דבר שאסור לקרות ברכב מחליף. סלהספיד הוא לא הגיר הרובוטי הכי גרוע, אבל זה לא אומר שהוא טוב. הוא לא.

מיטו נראית מצוין, יש לה ביצועים בסדר וגם מנוע נחמד. כשהכביש חלק, גם הכאילו דיפרנציאל מוגבל החלקה עושה את העבודה. אבל גם יש לה יותר מדי מינוסים: בקרת יציבות שלא מתנתקת [זה רכב ספורטיבי, לא??], הגה חשמלי טיפוסי, מתלים שלא יודעים לטפל בכביש משובש, קלאץ' נקודתי, אין מקום מאחור ואין ידית אחיזה נורמלית לנוסע [וזה ברכב ספורטיבי שמרביץ בסיבובים לא יכול לעבור].

אלפא 159 גם יותר מרווחת, איכותית, נוחה, בטוחה וביצועיסטית מה-156. גם התנהגות הכביש מצוינת - רק פחות מערבת מב-156. זה לא הופך אותה למכונית רעה - כי היא מכונית טובה בהרבה. זה פשוט פחות קורץ לחובבי הרכב (אבל מספק ל-159 קהל חדש ורב).

מיטו 1.4 טורבו, גם אם היא מתחרה במחיר בהוט-האצ'ים אחרים, היא לא ה-גרסה הספורטיבית ביותר. בשביל זה יש GTA ואני די משוכנע שאצלה הבקרה כן תתנתק. עובדה היא שהמיטו יחסית נוחה ורכה והמושבים חסרי תמיכה צידית. אגב, ביחס לסופר מיני יש מקום סביר מאחור, לא פחות משל רוב המתחרות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לא אגיב לגבי הנהיגה במיטו, כי לא נהגתי בה. ובכל זאת - בקרת יציבות שאינה מתנתקת תהפוך, לדעתי, לסטנדרט בכל דבר שהוא לא פרארי, פורשה ושות'. בדיוק כמו שהפסיקו לייצר ABS מתנתק (הייתה חיה כזאת כשה-ABS רק הפך לנפוץ ברכבי מיינסטרים, למי שזוכר). ברכב כמו מיטו, אין סיבה אמיתית לבקרת יציבות עם אפשרות ניתוק. ידית אחיזה לנוסע בתור חיסרון מהותי? באמת...

יש עדיין רכבי ספורט עממיים עם בקרה מתנתקת ורק עכשיו רנו עשו צעד הפוך ממה שאתה טוען והתקינו מנתק גם במגאן ספורט. זה בהחלט דרוש גם במיטו.

ידית אחיזה אמנם נראית כלום באולם התצוגה, אבל תנסה לשבת פעם ליד הנהג ברכב מהיר בכביש מפותל ותבין שזה מאד מאד חיוני [במיטו יש ידית אבל בדלת וןלא בתקרה, שזה טוב לעיצוב אבל עצוב לנוסע]. לא בדקתי ידיות מאחורה כי בינכה מאחורה אפשר להכניס רק נטול גפיים.

מיטו זה אחלה צעצוע לכוסיות, אבל זה לא רכב ספורטיבי רציני כמו קליאו ספורט.

פורסם

חברים אני חייב לשתף אתכם במשהו.

אבי רוצה רכב חדש, והתעניינו ב159 (מבחינתי - אלפא זה לא פחות מהתגשמות חלום).

הרמנו טלפון, קבענו נסיעת מבחן (הגיעו לחיפה אלינו הביתה מת"א!). הגיע בחור מאוד נחמד, שלשם שינוי ידע טוב מאוד על מה הוא מדבר, הייתה לו תשובה לכל שאלה, והיה בקיא גם בשטויות שקשקשתי לו על אלפות ישנות.

ההנאה מהאוטו, מבחינתי וגם מבחינת אבי הייתה עצומה. הרכב נותן לך תחושה, רק כשנכנסים אליו, שזה משהו אחר לגמרי. אני לא יודע להסביר את זה (וחלקכם מבינים אותי זה בטוח), אבל רק השם עושה לי משהו. ברכב הזה יש משהו , אין מה לעשות.

נהגנו על הדגם ה"זול" 2.2 עם גיר הסלפספיד. ולך דור29, אם יש לך עוד מילים רעות על הגיר הזה, אני אשמח לשמוע. אני הרגשתי שזה הגיר המוצלח ביותר שנהגתי עליו, במידה ויודעים להתנהג איתו. זה גיר מהיר מאוד (במיוחד במצב "ספורט"), מגיב בצורה נהדרת ואין מילה אחת רעה עליו.

המנוע, גם אם הדגם החלש יחסית (185 כ"ס) הרגיש לי חזק דיו (אני רגיל למכוניות יותר קטנות :)).

מעבר לזה, כמו שכבר אמרתי, רק החוויה של להיכנס לרכב הזה, עושה לי משהו בלב, שאני פשוט לא יכול להסביר לאף אחד. אפילו הנציג מכירות שאל אותי אם קרא לי משהו כשהפנים שלי הפכו ללבנות.

בחזרה לנושא, זה באמת קצת מעציב שמכוניות מדהימות כאלה בקושי ונמכרות, אבל הלוואי והעסק יתפתח קצת, ואני בטוח שלא תזיק פתיחה של איזו סוכנות מחוץ לת"א גם, למרות שמי שבאמת רוצה אלפא, יודע מה לעשות עם עצמו.

פורסם

שנת השיא במכירות אלפא היתה דווקא 82', בזכות מחיר נוח של האלפא סוד 1.2.

ובהזדמנות זו אני אייעץ לסמל"ת כמה עצות, לגמרי בחינם.

1. דאגו למערך טרייד אין יעיל, שלפחות ינסה לשמור על ערך המכוניות.

אמנם זה נחמד מאד לקנות אלפא בת 3 במחיר של יונדאי אקסנט, אך בכל זאת ללקוח שמוציא 200K על מכונית חדשה מגיע יבואן ש "ידאג" לו, או לפחות ינסה.

2. השתדלו להעניק למכוניות שרות ברמה גבוהה כלל האפשר.

3. המנעו ממכירות לציי רכב - חלק לא מבוטל מה 159 נימסר לציי רכב ואת מישתמשי הקצה שמירת ערך או סחירות לא ממש מטרידה, אך בטווח הארוך זה יחזור לסמל"ת כבומרנג.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

דור29, חשבת שאולי לא כולם מעוניינים בהארד-קור כמו הקליאו ספורט? (שאגב, עולה גם 15,000 ש"ח יותר, למיטב ידיעתי). נראה לי שדווקא ההיפך הוא הנכון, ומרבית הנהגים יעדיפו את העידון היחסי של המיטו לעומת הקליאו ואת האבזור הנוסף שהיא מציעה, במחיר של התנהגות פושרת יותר.

פורסם
דור29, חשבת שאולי לא כולם מעוניינים בהארד-קור כמו הקליאו ספורט? (שאגב, עולה גם 15,000 ש"ח יותר, למיטב ידיעתי).
מה קשור הארד-קור?

הוט-הצ' ו- ESP לא הולכים ביחד גם אם כל מומחי ה"פוליטיקלי קורקט" יגידו אחרת.

רוצה לשים ESP לא מתנתק במכונית? סבבה. רק אל תספר סיפורים על כבישים מפותלים ושלדה מתקשרת.

זה לא עוזר לך שהשלדה מתקשרת, כי ה- ESP כמעט תמיד ירים את השפופרת לפניך ... :-)

פורסם
דווקא יש משהו בדבריך.:lol:

וברצינות:האלפא של היום הרבה יותר טובה אז אין מה לדאוג.

יכול מאוד להיות שהאלפות של השנים האחרונות (ואני מדבר על התקופה שהחלה מאז שהגיעה ה- 159 וה- 147 החדשה) יותר אמינות. אבל לחזור לימים היפים של אלפא (תחילת שנות ה- 90) בכל מה שקשור לאמינות הסבירה שהייתה לה, ייקח עוד המון זמן.

דווקא היום, כשהכבישים עמוסים ביפניות (מאזדה 3/2/6, קורולות וכו'..) שהדבר הראשון שהן נותנות ללקוח שלהן זו אמינות ומינימום ביקורים במוסך - יהיה למותג כמו אלפא הרבה יותר קשה להמשיך במגמה כזו. ולא משנה כמה מהנה הנהיגה באלפא יכולה להיות.

מסוף שנות ה- 90 ותחילת שנות ה- 2000 האמינות של רכבי אלפא הייתה במגמת ירידה תלולה.

גילוי נאות: עד לפני כמה שנים בבעלות ההורים שלי הייתה הסוכנות המרכזית של אלפא, לנצ'יה ופיאט בירושלים כולל המוסך המרכזי. אין אלפא שלא נהגתי עליה (מהדגמים שהגיעו בצורה סדירה לארץ) ואף הייתה ברשותי מס' שנים אלפא 146. אחת האלפות הכי גרועות שיצאו מהמותג הזה, אבל נהניתי ממנה כל שניה.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

• תוכן חדש...