Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רנו קליאו בי שנת 99

האוטו נוסע בצורה טובה למדי רוב הזמן, אולם כאשר אני נמצא בפקק או בנסיעות בתוך העיר כאשר יש הרבה רמזורים או עומס תנועה ואני נאלץ לנסוע בהילוך שני-שלישי רוב הזמן המנוע מתחמם לי ועולה יותר גבוה מהחצי (אם יש 6 סקאלות על המד חום אז זה נמצא בין ה-3 ל-4 ואפילו בין ה-4 ל-5), המד לא הגיע עד לחלק הקריטי במד חום ולא נדלקה לי שום נורת חיווי.

גם אם האוטו עומד קצת זמן מונע אזי הוא מתחמם, אני שומע את המאוורר של האוטו פועל, כך שנראה שהוא בסדר.

אם אני נוסע נסיעה רגילה של לפחות חצי שעה בלי פקק ולא נעמד ביותר מדי רמזורים אז האוטו לא מתחמם בכלל והמד נשאר מתחת לחצי, ההתחממות הזו מופיעה רק לאחר נסיעה של לפחות 10-15 דקות וכמו שאמרתי רק אם אני נעמד בפקק או כאשר אני נתקל ברמזורים אדומים....

עכשיו השאלה... האם הכל בסדר באוטו?? האם זהו מצב תקין באוטו בן 10 שנים?? או שיש לי בעיה של התחממות????

יש מים ושמן באוטו ואני בודק אותם בצורה די תכופה...

פורסם

גם לי יש אותה תופעה בדיוק בקליאו 96. ביצעתי חיפושים ואף פתחתי שירשור בנושא. הדעות חלוקות. היו שטענו שמדובר בתופעה רגילה בקליאו. והיו שאמרו שלא.

מכל מקום, אם אני מפעיל מזגן - החום יורד [גם בפקקים].

ראה כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=248298

וכאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=198873

אם מהשרשור שלך תצא הכרעה ברורה - מה טוב.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני דווקא שמתי לב כאשר אני מפעיל מזגן על קור המד עולה לי בחצי סקאלה...

החשש שלי שהמנוע יתחמם ויגרם נזק בלתי הפיך (ראש מנוע למשל)

פורסם

אולי יוניט חום מזיף , תיבדוק שאחרי שמאוורר ניכנס לעבודה לאחר כשתי דקות הוא מפסיק לעבוד , אם לא מפסיק לעבוד אז המנוע מתחמם יתר על המידה והבעיה לא ביוניט אלה כנראה רדיאטור סתום או תרמוסטת תקול .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

בעיקרון, זה מצב תקין בקליאו.

לקו החמישי של המד חום הוא לא אמור להגיע, אבל התנודות האלו נורמאליות לחלוטין, וגם בקליאו שלנו (1.6, מודל 2000) מד החום מתנהג אותו דבר.

כמו שאמר ניצן, אם המאוור מפסיק לעבור אחרי דקה-שתיים, והמחוג יורד מעט, המצב תקין.

פורסם

מניסיון לא מועט עם קליאו ומגאן, המחוג לא אמור לעלות מעבר לקו אחד מעל קו החצי בעומס מקסימלי.

בדיקות שאני הייתי מבצע - תרמוסטט (האם נפתח כראוי), חיישן חום, מערכת קירור (נזילות, איבוד נוזל קירור, האם הנוזל קירור איכותי), רדיאטור.

Veni Vidi Vici

פורסם

תתחיל ללכת מהקל אל הכבד:

כפי שWIKING כתבף

1. תרמוסטת, יונית חום וגם יונית מאוורר, נגד מהירויות מאוורר (הרבה מאוד מוסכים שלא בקיאים ברכיב הנ"ל לא יודעים על קיומו)

2. חייבים לוודא שהמאוורר מסתובב בשתי מהירויות! - נגד המהירויות אחראי על כך.

3. לבצע שטיפה למערכת קירור (אני הייתי הולך על פלאשינג).

4. למלא נוזל קירור איכותי בלבד (חשוב שיהיה שומני)

יש לי נסיון עם מערכת קירור של רנו שהייתה לי.

אם אתה יודע לעשות את הכל לבד מה טוב. אם לא דבר איתי.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

תודה לכל המגיבים

אחרי בדיקה קצרה שערכתי גיליתי שאכן המאוורר מתחיל לפעול למשך קצת פחות מדקה כאשר המנוע קצת מתחמם ואז המד חום יורד לחצי, כך שנראה שהכל תקין...

אך בכל זאת אני יודע שאין נוזל קירור מקורי אצלי ברכב אלא מים רגילים...

אשמח לשמוע עצות על תוספי קירור שאפשר להוסיף למים הרגילים...

אני רוצה לחסוך בכסף לכן אני מעדיף להוסיף נוזל קירור שעולה 30-40 ש"ח, ולא לעשות ניקוי של המערכת ולשים נוזל קירור מקורי שיעלה לפחות 120 ש"ח (כך לפחות יעלה לי לעשות זאת במוסך שבו אני מטפל)

פורסם

בדרך כלל ברנו המאוורר נכנס לפעולה בקו הרביעי או טיפה מעל לקו הרביעי , וזה נחשב תקין .

במידה שאין חוסר נוזל קירור והמניפה עובדת לפרקי זמן קצרים המערכת תקינה.

• תוכן חדש...