Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברצוני לשאול את השאלה הבאה:

במידה ומתגלה זמן ניכר לאחר רכישת רכב כי הוא היה בעברו בבעלות חברה, כאשר הרכב עצמו נרכב כרכב פרטי (ז"א שולם עליו מחיר כאילו היה רכב פרטי) - האם יש יכולת חוקית לדרוש ממוכר הרכב (הבעלים הקודם) את ההפרש במחירונים דאז?

מה הדין במידה ומוכר הרכב טוען כי לא ידע זאת (המוכר יד 3)?

בברכה,

דודו.

פורסם

חוק החוזים מעניק סעדים רבים למצבים כאלה בין השאר מסיבות של קיום משא ומתן בחוסר תום לב, קיום חוזה בחוסר תום לב, כריתת חוזה בהטעיה (הנה הסעיף, רלוונטי לעניין-

15. הטעיה. מי שהתקשר בחוזה עקב טעות שהיא תוצאת הטעיה שהטעהו הצד השני או אחר מטעמו, רשאי לבטל את החוזה; לענין זה, "הטעיה" - לרבות אי-גילוין של עובדות אשר לפי דין, לפי נוהג או לפי הנסיבות היה על הצד השני לגלותן. )

ועוד שלל הוראות אלו ואחרות שאני בטוח שעורכי דין מוכשרים יוכלו לגייס לטובתך.

מצד שני עומדות טענות שיהוי ומעבר "זמן סביר" מכריתת החוזה לטובת הצד השני.

לגבי הדין במידה והצד השני לא ידע על כך- אין תשובה אחת. בעיקרון על בית המשפט להכריע בשאלה מי ידע מה ועל בסיס זה לקבוע. (ישנו סעיף הקובע כי אם הצד השני לא ידע על "הטעות" רשאי הוא (המוכר) לבקש לבטל את החוזה ויתכן שבית המשפט יכריחו לפצות את הקונה בנזק שנגרם לו בזמן הזה, אך אני לא מאמין שהוא יקפוץ על ה"מציאה" לשון הסעיף-

14.(ב) מי שהתקשר בחוזה עקב טעות וניתן להניח שלולא הטעות לא היה מתקשר בחוזה והצד השני לא ידע ולא היה עליו לדעת על כך, רשאי בית המשפט, לפי בקשת הצד שטעה, לבטל את החוזה, אם ראה שמן הצדק לעשות זאת; עשה כן, רשאי בית המשפט לחייב את הצד שטעה בפיצויים בעד הנזק שנגרם לצד השני עקב כריתת החוזה.

)

לעניות דעתי במקרה זה אין "קייס" רציני עקב העובדה שהרכב הוא עדיין רכב, זה לא שרצית רכב וקיבלת סוס. בנוסף, במידה וכן יפסק משהו לטובתך סביר להניח שיהיו אלה פיצויים זניחים.

פורסם

לדודו שלום

כמו כל דבר בבית משפט אתה צריך ראשית להוכיח את טענותיך ושנית להוכיח את הנזק שנגרם לך.

אין ספק שיש הבדל במחירון בין רכב יד פרטית לבין רכב של חברה, אבל השאלה האם תוכל להוכיח כי המוכר אמר לך כי הרכב לא היה בבעלות חברה.ושים לב כי בין המוכר שלך (יד שלישית ) לבין הבעלות של החברה שאני מניח שהייתה יד ראשונה היה עוד מישהו ( יד שניה ).

יש זכרון דברים/הסכם / עדים , שבו המוכר מצהיר כי כל הידיים לפניו היו של אדם פרטי- יש קייס, אם לא, יהיה קשה להוכיח , ביחוד שברוב המקרים לא רוכשים מכונית בדיוק לפי מחיר המחירון.

הבאתי בפניך את הקשיים המהותיים. מבחינה חוקית כפי שנכתב בהודעה לפני יש לך הגנה חוקית.

קח בחשבון שהשופט יכול לקבוע כי בנקל היה בידך לבדוק את עבר הבעלויות של הרכב במשרד הרישוי ובכך להפיל את האחריות למחדל עליך.

לגבי גובה הנזק מחירון יצחק לוי טוען להפחתה של בין 15-19% עח רכב בבעלות חברה ברכישת רכב בעלות של 100K זה לא פיצוי זניח כלל וכלל, עלות של 10K, פיצוי זניח בכסף אבל משמעותי לרוכש בכל מקרה.

ישראל

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

האמת שזה לא כ"כ במקרה שלי, אבל בכל מקרה מדובר בהבדל בסכומים של 1600 ש"ח 8)

לפי מה שאני מבין, אין טעם לצאת למתקפה בעניין.

פורסם
האמת שזה לא כ"כ במקרה שלי, אבל בכל מקרה מדובר בהבדל בסכומים של 1600 ש"ח 8)

לפי מה שאני מבין, אין טעם לצאת למתקפה בעניין.

כמו שנהוג לומר במקרים שכאלה " שיהיה לך לכפרות ולמוכר לתרופות "

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...