Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רכשתי לפני זמן קצר אזעקת GSM משוכללת שמתריעה על כל דבר לטלפון, מאפשרת חיווי טלפוני והמון דברים נוספים.

בקיצור, רציתי לשאול האם יש אפשרות ללמד שלט ביפר (של מערכת אזעקה רב בריח) לעבוד עם המערכת שלי?

אם זה קשור אז במערכת יש אפשרות שנקראת Code Learning. חבר אמר לי שאם אני יעשה שלט ביפר למערכת אזעקה הזאת זאת תיהיה מערכת מאד מאד טובה ועדיפה על השלט נוחות הפשוט שמגיע עם המערכת.

אשמח לקבל פרטים אם אפשר לעשות את זה? ואם כן, איך? או מי עושה את זה באיזור המרכז ובאיזור אילו מחירים?

איפה ניתן לרכוש שלט ביפר בלבד?

וזהו נראה לי. אשמח לתשובות מהירות.

תודה רבה.

פורסם

שלט של מערכת אזעקה דו כיוונית, כדוגמת הרב בריח עם הביפר, ייחודית בכך שהיא משדרת אל הביפר, זאת מעבר להתאמת הקוד.

אזעקה "חד כיוונית" הינה אחת שיודעת לקבל תשדורת מאת השלט, אבל לא לשדר אליו, ונראה שזו האזעקה שברשותך, ואשר הפיצ'ר האחר/מקביל/תחליף, הינו, הודעה למכשיר הסלולרי שלך.

באם לאזעקה שלך אין שידור דו כיווני אז חבל על הזמן, גם אם יש, וזה בספק גדול מאוד, נראה שיהיה צריך שלט מקורי וביצוע תכנות.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אוקי, תודה רבה על ההסבר המעולה.

האם יש אפשרות להוסיף למערכת גם פיצ'ר של שידור לשלט?

האם יש יתרונות כלשהן בשלט של ביפר? כי במידה וזה מודיע למכשיר הסלולרי, מה נותן שלט הביפר מעבר?

שאלה נוספת, במערכת יש אפשרות לחבר אותה לניתוק הצתת מנוע? האם זה חוקי? האם כדאי? מה דעתכם?

המטרה של זה היא שברגע שאני מקבל התראה לטלפון שמישהו באוטו שלי אני יכול לנתק את ההצתה של המנוע דרך הסלולרי.

האם יש בזה סיכון בטיחותי? למשל אם הוא במהלך נסיעה לא תיהיה אפשרות לנתק את ההצתה נכון? זה פשוט מונע ממנו להפעיל את המנוע, ברגע שהמנוע פועל אין בזה כבר תועלת? אני צודק?

האם דבר כזה יכול לשמש במקום האימבולייזר המקורי של הרכב? כי לפי מה שאני יודע תפקידו הוא לנתק את ההצתה ולבקש קוד. עכשיו באותו מקרה, אני מנתק את ההצתה והקוד שאני צריך להכניס הוא דרך הסלולרי שלי כדי "לחבר" מחדש את ההצתה.

בקשר להתנעה מרחוק, ראיתי כאן בפורמים הרבה הסברים שאלות וכדומה. שאלתי היא כזו: האם יש אפשרות לעשות התנעה מרחוק, ובמידה ולא מכניסים קוד באימבולייזר המקורי (במידה ואני משאיר אותו), אז ברגע שלוחצים על דוושת הגז או הבלם האוטו נכבה?

זה נראה לי פתרון מאד קל וישים, האם תיהיה בזה בעייה עם חברת הביטוח?

תודה על התשובות.

שבת שלום.

פורסם
אוקי, תודה רבה על ההסבר המעולה.

האם יש אפשרות להוסיף למערכת גם פיצ'ר של שידור לשלט?

לא.

האם יש יתרונות כלשהן בשלט של ביפר? כי במידה וזה מודיע למכשיר הסלולרי, מה נותן שלט הביפר מעבר?

דובר על כך רבות, אתה יכול לערוך חיפוש, הביפר (מוגבל לטווח קליטה של כמה מאות מטרים) יספק חיווי מדוייק על סיבת הפעלת מע' האזעקה.

שאלה נוספת, במערכת יש אפשרות לחבר אותה לניתוק הצתת מנוע? האם זה חוקי? האם כדאי? מה דעתכם?

המטרה של זה היא שברגע שאני מקבל התראה לטלפון שמישהו באוטו שלי אני יכול לנתק את ההצתה של המנוע דרך הסלולרי.

לא. אסור. זה יכול לגרום לתאונה ונפגעים בנפש, אפשר לשכלל את הניתוק למצב של גמגום שעדיין יספק לגנב אפשרות לשלוט על הרכב לעצירה בטוחה, אך גם זה לא כדאי לביצוע, אם יקרה משהו, אתה בבעיה חמורה, ומעבר לכך, הרי יש לך ביטוח מקיף לרכב, לפחות כך אני מקווה.

האם יש בזה סיכון בטיחותי? למשל אם הוא במהלך נסיעה לא תיהיה אפשרות לנתק את ההצתה נכון? זה פשוט מונע ממנו להפעיל את המנוע, ברגע שהמנוע פועל אין בזה כבר תועלת? אני צודק?

אם המנוע פועל והרכב בשלבי גניבה מתקדמים, ניתן לעצרו. כפי שתיארתי קודם לכן, עדיף לוותר על הרעיון.

האם דבר כזה יכול לשמש במקום האימבולייזר המקורי של הרכב? כי לפי מה שאני יודע תפקידו הוא לנתק את ההצתה ולבקש קוד. עכשיו באותו מקרה, אני מנתק את ההצתה והקוד שאני צריך להכניס הוא דרך הסלולרי שלי כדי "לחבר" מחדש את ההצתה.

ניתוק אימובילייזר מקורי טוב למצב שבו מנסים להניע את הרכב. אם למשל, הגנב גנב את מפתחות הרכב, והרכב הניע, מעגל האימובילייזר המקורי ממילא כבר לא פועל עד לכיבוי המנוע הבא.

בקשר להתנעה מרחוק, ראיתי כאן בפורמים הרבה הסברים שאלות וכדומה. שאלתי היא כזו: האם יש אפשרות לעשות התנעה מרחוק, ובמידה ולא מכניסים קוד באימבולייזר המקורי (במידה ואני משאיר אותו), אז ברגע שלוחצים על דוושת הגז או הבלם האוטו נכבה?

כן. ובתנאי, שיש מעגל שמדמה את ניטרולו החוקי של האימובילייזר המקורי, שזה אגב, יכול להתבצע רק על ידי שימוש במפתח המקורי. גם על זה דובר. בעבר הלא רחוק, סיפקתי כאן פירוט מפורט על בעית התנעה מרחוק לרכב שבו קיים אימובילייזר מקורי,והדרך הנכונה היחידה להתמודד וליתן פתרון לסוגיה.

זה נראה לי פתרון מאד קל וישים, האם תיהיה בזה בעייה עם חברת הביטוח?

מע' הנעה מרחוק אינה מבטלת את נעילת ההגה, ושינוי בסל"ד או לחיצה על דוושת הבלם, מביאה לכיבוי מיידי של הרכב. מה תאמר חברת הביטוח באחד הימים, אף אחד לא יכול לנבא, תמיד תוכל לטעון שעת הרכב היה מונע מרחוק, האימובילייזר המקורי שהינו תנאי בסיסי, או אחד מהם לפחות, לא היה פעיל..

אז יצטרכו כל מיני מומחים להביע את דעתם במשפט. מצד שני, הם לא תמיד יודעים אם יש הנעה מרחוק, מה המשמעות, ולכן הסיכוי שזה יהווה בעיה- נמוך, אבל תיאורטית, קיים.

תודה על התשובות.

שבת שלום.

תשובותי בירוק בגוף הציטוט.

שבת שלום

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני תודה רבה. ממש עזרת לי.

האם תוכל לתת לי קישור?

"סיפקתי כאן פירוט מפורט על בעית התנעה מרחוק לרכב שבו קיים אימובילייזר מקורי,והדרך הנכונה היחידה להתמודד וליתן פתרון לסוגיה."

האם יש כאן את ההסבר שמסביר כיצד/איפה אני יוכל לחבר מערכת כזאת? שאני משתיל את המפתח ברכב וברגע שאני מתניע מרחוק ועדיין לא רושם קוד זה לא מאפשר שינוי בסל"ד ולא מאפשר לחיצה על ברקס ולא פותח את נעילת ההגה?

אשמח לקבל הסבר כזה. ויותר אשמח אם אוכל לקבל הסבר מקצועי כיצד אוכל באמת לבצע את זה.

תודה רבה.

פורסם

תעשה חיפוש בפורום, אני פעם שאלתי בקשר לזה והוא הסביר בערך אופציות.

אני לא יודע אם הוא התכוון לזה, או שהוא פתח משהו אחר יותר מסודר.

מקווה שיענו לך. אני בסוף ויתרתי על זה. אבל זה יכול ליהיות ממש ממש טוב. =]

פורסם

דני? אתה יכול בבקשה לתת לי את הקישור? אני מחפש אותו כבר הרבה זמן ואני לא מוצא על מה מדובר בדיוק.

זה מאד יעזור לי.

תודה רבה =]

פורסם

כל מערכת הנעה מרחוק, אמורה עת שהיא מותקנת ופועלת, למנוע אפשרות להעלות סל"ד ו/או לאפשר נסיעה, בכך שלחיצה על דוושת המאיץ, או על דוושת הבלם, תביא לכיבוי מנוע מיידי.

מעבר לכך, יש לוודא שלא שותלים שום מפתח מקורי ברכב.

הדבר מובהר היטב (תוצאה לחיפוש): כאן!

שים לב במיוחד לתגובותי, בהן הסיבות מובהרות, והפתרונות, שאינן בהכרח בנמצא בארץ.

דני.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...