Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי גולף 92 1.6 דור שיני ידני שעושה לי כ 14 ק"מ לליטר דלק.

הטיפולים שלה זולים ואני עושה בעצמי. והאמינות שלה רבה, נוחה ומהנה לנהיגה ולישיבה.

קיבלתי המלצות רבות מהחבר מומחה לעבור לדיזל, הטענה: חסכון ענק.

כלכלית אני יכול לחשב את הכדאיות, אך איני יודע מה היא צריכת הדלק לרכב מיני או משפחתי קטן דיזל.

איני יודע מה היא עלות הטיפולים, עד כמה קשה או קל לבצע אותם.

אגרה וכל מיני...

איזה רכב לבחור בסכום של עד 15K!?

האם לדוגמה אם אני מרוצה מרכב פולו בנזין שיש למשפחה, זה אומר שאהיה מרוצה מפולו דיזל.. או שכבר צריכים לבחון את מותג הדיזל בצורה נפרדת.

אני אשמח לקבל המלצות, נתונים עצות וכד'.

המטרה הוזלת עלות חודשית או שנתית משום שאני חייב לעשות כל יום 140 ק"מ.

תודה לכם מראש.

1: גולף 1992 1.6 ידני > 2: רנו 1996 1.4 ידני > 3: קורסה 1996 1.4 אוט', חזקה > 4: שרייד, 93 אוט' זללנית 1:8 > 5: סיריון 2011, משעממת > 6: קורסה 2011, עצלנית, נוחה, לא חסכונית במיוחד, הרבה יותר אוטו!

פורסם

בנתונים שהצגת המעבר לדיזל לא כדאי, מה שתקנה בתקציב זה לא יתן צריכה טובה משמעותית מהגולף ואם אתה מרוצה ממנה אז חבל להחליף./

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

1:14? חבל על הכסף שלך אם אתה מרוצה מהגולף וקל לך לטפל בה אל תחליף.

לא תקבל רכב שעושה צריכה טובה יותר בפחות מ100K וגם אני מדבר על רכב חדש ויקר...

פורסם

מה פתאום!

תשאר עם הרכב שלך כל עוד אתה מרוצה ממנו לא שווה להחליף

חוץ מזה אני לא בטוח שכדיי להחזיק רכב דיזל הוא לא יותר זול מבנזין.

הרכב שלך אמין וטוב והוא לא צורך הרבה בנזין תישאר איתו

קובי

פורסם

דווקא אולי כן כדאי. חפש פולו SDI. מאוד חלשה אבל בבינעירוני תעשה לך סביב 1:18 בלי בעיה. דיזל יקר יותר מבנזין למיטב זכרוני אבל עדיין תוכל לחסוך כמה אלפים בשנה על דלק.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לכאורה, ברגע שפתחתי את השרשור, חשבתי לי שיש רכבים שמגיעים ל 1:19 במחיר של 15K ובמקס' 20K.

כנראה שהיו לי הזיות... :oops:

לפי עצתכם אני יכול להישאר עם הרכב שלי או לעבור לרכב יותר חסכוני אך עדיין בנזין ולא דיזל.

הדוגמה הכי פופולארית שאני יכול לחשוב עליה היא פיאט פונטו ספייס 2001 לדוגמה.

אני יודע שהיא זולה 18K, חסכונית 1:16 ובנהיגה הרובוטית המשעממת שלי אני מבטיח להגיע לנתון של הייצרן שאני מניח שהוא בסביבות ה 1:19.

נשמע יותר הגיוני?

1: גולף 1992 1.6 ידני > 2: רנו 1996 1.4 ידני > 3: קורסה 1996 1.4 אוט', חזקה > 4: שרייד, 93 אוט' זללנית 1:8 > 5: סיריון 2011, משעממת > 6: קורסה 2011, עצלנית, נוחה, לא חסכונית במיוחד, הרבה יותר אוטו!

פורסם

אתה אף פעם לא תגיע עם הרכב הזה או כל רכב אחר לנתון יצרן.

אני רואה שהגולף שלך מפגינה אמינות גבוהה והיא לא צורכת הרבה דלק.

אני במקומך הייתי נשאר איתה.

בקשר לפולו סדאן שהוצעה למעלה - אני משער שאין הרבה כאלה, וגם מי שכן קיים בטח שימש כמונית (עד לפני כמה שנים ראתי לא מעט מוניות כאלה) וגמע כמה מאות אלפי קילומטרים.

לסיכום: תישאר.

:twisted:הליסינג שלך זה רכב השטח הטוב ביותר...:twisted:

איביזה 2006 שחורה

פורסם

אני עדיין חושב שבהנחה והוא ימצא פולו SDI לא שחוטה או עם ק"מ היסטרי, היא תהיה חסכונית מספיק (וכן, היא מסוגלת לעשות 1:19)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בשביל למצוא פולו קלאסיק SDI פרטית ובמצב טוב צריך סבלנות והרבה סבלנות + מזל.

אפשר להרחיב את החיפושים, תבדוק גם את סיאט קורדובה SDI (רכב זהה לפולו קלאסיק SDI).

אני לפני שנתיים מכרתי פולו כזאת במצב מצויין, היא שירתה אותי 5 שנים עם מספר קטן של תקלות (ולפני עוד 3 שנים).

5 שנים עלתה לירושלים על בסיס יום יומי, צריכת סולר לא ירדה מ 1:18 אפילו בקייץ (עם מזגן).

דרך אגב, בשום רכב אחר לא ראיתי מזגן כל כך חזק.

אם יש לך זמן, תיכנס ליד 2 כל יום ותחפש מכונית במצב טוב :

פולו

קורדובה

יש לבדוק את מצב המנוע, משאבת ההזרקה, מערכת מיזוג, גיר, חלונות חשמל, אלטרנטור.

30 אלף ק"מ בשנה נחשב לקילומטראז' סביר (ואפילו טוב)

לא לגעת במונית לשעבר!

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בתקציב הזה אין מקום להימורים - ותחזוקה של רכב אינה נמדדת רק בצריכת הדלק שלו.

המלצתי; אפילו אם הגולף תעלה לך עוד כמה לירות פר שנה, עדיף להישאר איתה מאשר לשחק ברולטה רוסית עם דיזל ב 15K ש"ח.

כשממליצים בפורום צריך לזכור שלא כולם נכנסים מתחת למכסה מנוע באופן תדיר כמו חלק מהמשתתפים כאן, לכן צריך לעשות את ההפרדה בין חבר טוב שהולך לישון עם הארגז כלים מתחת למשאבת סולר באופן קבוע כל לילה, לבין מי שמחפש רכב דיזל ב 15K שח אבל לא יודע לטפל בדיזל, על כל המשתמע מכך, ויזדקק למוסך על כל תקלה הכי קטנה (ומההיכרות שלנו עם אופן התחזוקה של הישראלים, 99% מהאנשים אינם נוטים "לשפוך" כסף על דברים שהם לא MUST בתיקון של האוטו, במיוחד דיזלים ישנים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתקציב הזה אין מקום להימורים - ותחזוקה של רכב אינה נמדדת רק בצריכת הדלק שלו.

המלצתי; אפילו אם הגולף תעלה לך עוד כמה לירות פר שנה, עדיף להישאר איתה מאשר לשחק ברולטה רוסית עם דיזל ב 15K ש"ח.

כשממליצים בפורום צריך לזכור שלא כולם נכנסים מתחת למכסה מנוע באופן תדיר כמו חלק מהמשתתפים כאן, לכן צריך לעשות את ההפרדה בין חבר טוב שהולך לישון עם הארגז כלים מתחת למשאבת סולר באופן קבוע כל לילה, לבין מי שמחפש רכב דיזל ב 15K שח אבל לא יודע לטפל בדיזל, על כל המשתמע מכך, ויזדקק למוסך על כל תקלה הכי קטנה (ומההיכרות שלנו עם אופן התחזוקה של הישראלים, 99% מהאנשים אינם נוטים "לשפוך" כסף על דברים שהם לא MUST בתיקון של האוטו, במיוחד דיזלים ישנים).

איציק

אני אסביר לך איך אני מתייחס לרכב שלי ואולי זה יימחיש לך את האופי שלי:

קניתי את הרככב במצב קצת נחות, השקעתי בו הכל התייעצתי עם רבים נסעתי לפעמים נסיעה ארוכה רק בכדי להסיג מאפרה ופעם אחרת שילמתי לתיקון האור של הלוח של המאוורר וכד'..

עשיתי ניקוי ושיפוץ לקרבורטור אצל אלוהי הקרבורטורים "צביקה" למרות שלא היה נחוץ ו MUST, עושה טיפולים כל פחות מ 10K ליתר ביטחון ולשמירה על "רעננות" של הרכב.

הורדתי מדריך מקצועי לתיקונים וכד' של הרכב, אני עוקב אחרי כל ההוראות של היצרן בהתנעה בכיבוי..

אני עושה את כל ההמלצות של צביקה באיך לשמור על קרבורטור וכד'.

כל שבת אני פותח את המכסה מנוע ונסה לחדש כל הדברים הבלויים.. לשפר את הדברים שאני לא חייב אותם אך בשביל השלמות של הרכב.

במילה: PERFECT זו המטרה!

לפעמים מגלבות כספיות דוחות את הביצוע אך מהרשימה אני לא מוחק.

יש לי קובץ "פרוטוקול" של הרכב.. כל פעולה בתאריך ובעלות שלה למה איך ומי וכד'...

זו הדרך שלי להתייחס לכל הרכוש שלי (מחשב אישי, עמדה בחברה, רכב, אישה :wink: וכד')

פורסם

מגאן דיזל?!

פורסם

מסכים עם המלצתו של איציק להישאר עם הגולף :mm_yeah:.

• תוכן חדש...