Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וייפר אתה צודק. לא התכוונתי ספציפית אליך כשדיברתי על ההתבכיינות על הדוחות. זה בא לי אפרופו הנושא, והעניין שהתופעה (המעצבנת) הזו חוזרת על עצמה יותר מידי בפורום.

מה שכן, יש סיבה למה נהג במזדה 3 שנוסע על 130 יצטרך לפחד- סיבה פשוטה שקוראים לה חוק. עברת על החוק- צפה פגיעה. אין מה לעשות. אם לדעתך אין דרך לשנות את החוק, חבל. קרא את מה שסימון כתב בצורה הכי נכונה שיש ותבין למה לא צריך ואי אפשר לשנות את החוק.

בעיה נוספת היא, וזה בגלל האופי הישראלי המעגל פינות- קח לדוגמא קטע כביש שהמהירות המותרת בו היא 100. תוסיף 10 אחוז על הסטייה ונגיד 10 קמ"ש התבכיינות לשוטר ("מה? כולה 10 מעל המותר, תעשה מערוף") והנה אתה כבר על 120 קמ"ש. עכשיו תעלה את המהירות המותר ל130, תוסיף 13 ועוד 12 ואתה כבר ב155. עונה לך על השאלה?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לשביט תסכים איתי שגם 155 בשביל הנהג הישראלי זה הרבה לא שאני מזלזל אבל איך שנוהגים בארץ באמת זה יהיה מפחיד אם נהגים שאין להם מושג או איזה זקן שבקושי נוסע יסע לי בכביש מהיר 150+ ויעבור לי בין נתיבים.

פשוט צריך לפי דעתי לחוקק חוק שרכב מסוג כלשהו יוכל לנסוע במהירות מסויימת זה יהיה הכי חכם לעשות.

אני גם לא הייתי רוצה לראות נגיד סובארו DL נוסעת 150 על הכביש.

אבל לפי דעתי למרות שזה בחיים לא יעבור דבר כזה.

לפי דעתי 120 צריכה להיות המהירות המותרת סטיה של 10 קמ"ש גג ותסכים איתי ש130 בשביל מכוניות כמו מאזדה 3 אקורד פאסאט ,הבנת את הקטגוריה שאני מדבר אני בכוונה לא מציין מכוניות ספורטיביות אלא מכוניות נפוצות על הכביש,אז הן יכולות בשקט לנסוע במהירויות כאלה ובכלל רכבים משנת 2004 ומעלה.

לא שרכבים משנת 95 לא יכולים לנסוע בשקט אבל הבנת את מה שאני מנסה לומר.

פורסם

חבוב, תפסיק ל***ן את השכל.

ואם אני על פלקון שנת 70 משופצת כמו שצריך,

אסור לי לנהוג באותה מהירות כמו מאזדה שלא טיפלו בה פעם אחת כמו שצריך?

Most people drive to work.

Others work to DRIVE

פורסם

יוצא כאילו, "אני עם מזדה 3 אסע 140 ואתה יא מנ**ק עם אוטו זבל סע 100"...

עזוב, לא צריך לחלק לקטגוריה ולא כלום, אלא שיכולים להגיע עם הרכב שלהם למהירות כלשהי, יגיעו,

אם בא לו להרוס את הרכב אז שייסע כמה שבא לו, לא צריך לחלק ולא כלום.

רק תחשוב אם נהגים בארץ כן יכולים לנהוג ב-150 קמ"ש מבלי לאבד שליטה.

גם במהירות 150 צריך לדעת לנהוג ולא להיכנס באיזה עמוד בכביש.

תחשוב על זה שבחורצ'יק בן 18 מקבל מאבא'לה מאזדה 6 חדשה, ייסע 150+?

גם אני נהג חדש וגם לי אין ניסיון ואפילו אני אומר את זה, אין ניסיון ולטוס ב-150 קמ"ש, לא חכם.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

חחח לא הסברתי את עצמי.

אני מתכוון באמת מי שיכול שיסע

כמו שנאמר פה מקודם אם יש לך פאקים ברכב כמו נגיד רעשים בגלגל/מנוע וכו' אז כן לא כדאי.

יכול להיות רכב שנת 70 שכל בורג בו במקום ולפי דעתי אם הוא מגיע ויכול אז למה לא.

פורסם

מי יקבע מי יכול ומי לא?

יש גבול כמה אפשר לסמוך על שיקול דעת של אנשים. בגלל זה קובעים סף, שמה לעשות, נראה לך נמוך מידי.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
תחסוך בכיף :), אבל בנתיב הימני. ובלי פתיחות של 500 סל"ד :wink:

יואב

אני הייתי מעדיף לנסוע ב-90 קמ"ש כי זו מהירות הכי חיסכונית ואז אני בקלות מגיעה ל-22-25 קמ לליאר. אבל צריך להיתחשב בבאי הדרך אחרים ולא להפריע לתנועה. לכן אני נוסע בד"כ 95-97. כמובן שבנתיב השמאלי נוסעים מהר יותר, יש לא מעט טייסים גם. ברוב המקרים אני פוגש את אותם הטייסים ברמזור או בפקק כמה רכבים לפניי.

יותר מצחיק או עצוב - איך שמסתכלים - יוצא בכביש הבקעה. כל פעם אותו סיפור שנהיה כבר למסורת. המהירות המותרת שם 80. אני שם 89 בבקרת שיוט וכך עובר את כל המסלול, כולל הניידות במקומן הקבוע. ובכל פעם מופיעה הטייס, עוקף אותי, טס לו בעבר לאופק. די מהר אני רואה את אותו הטייס מדסקס עם השוטר הרושם בשולי הכביש. אז מי בסוף מגיעה מהר יותר? ואיזה סיגנון נהיגה שייך לעולם ראשון ואיזה לעולם שלישי? סתם שאלה ריטורית...

פורסם
לכל מי שרצה לדעת יצא לי פעם או פעמיים בחיים לעבור את המהירות המותרת, כמובן שבהיסח הדעת ולא בהגזמות של 170, משהו כמו 120-125, בחיים לא נסעתי מעל המהירות הזו.

וכמו שנאמר כאן בשירשור, תרבות הנהיגה בארץ לקויה, וגם אם תשים תמרור המורה לנהוג במהירות 170 יהיו אנשים שזה לא יספיק להם, דוגמא טובה היא מקרה האופנועינים שנסעו מעל 190.

וגם לא חסרים שירשורים פה בפורום על "נהגתי מעל המותר איך אני יוצא זכאי" וכאלה שירשורים, וכמו שנאמר בשירשור,

אם אתה גבר לעבור על החוק תהיה גבר וקבל את העונש המגיע לך.

190? האופנועים מתלהבים מזה שהם מגיעים לגבול ה300.

במה יש להתלהב פה בדיוק, כל יומיים אופנוען נהרג.

הוא היא והם יוצרים את האני

פורסם

עשו כתבה על מישהו שנסע 140?! איזה בזבוז זמן ואנרגיה :lol:

אולי בגלל שהם אהבו את התירוץ שלו...

לדעתי בחלק מהכבישים בארץ שמאפשרים זאת יש להעלות את המהירות המותרת ל-140 קמ"ש.

מי שיש לו אוטו מתפרק לא חייב לנסוע על 140 אבל שינסע בימני לפחות.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
אם היה מותר ליסוע 140 בכביש החוף אז כולם היו נוסעים 170.

זה למה זה ישאר תמיד 110 ובצדק.

רוצים ליסוע מהר? סעו 4 בלילה כמוני מתי שאין כחלחלים.

אתה טועה!

אם היה מותר לנסוע על 140 בכביש החוף, כולם היו נוסעים על 140-150, אבל לא היו בולמים כל פעם שיש פורד פיאסטה שעומדת בשוליים, כי הם חושבים שיש שוטרים.

מבחינתי לנסוע על 140 זו המהירות האידיאלית כשאין רכבים וכשהרכב שלך מאפשר את זה.

אני לא הייתי עובר את המהירות הזאת כי פשוט אין צורך.

כיום המחסום הפסיכולוגי של ה120 כבר לא תקף (אני מדבר על אנשים שלא יעברו את המהירות הזאת אפילו אם יכוונו עליהם אקדח) ורוב האנשים נוסעים על 130.

צריכים להיות שלושה נתיבים בכבישים מהירים. בימני ביותר צריכים לנסוע רכבים על 90, באמצעי על 110 ובשמאלי ביותר אפשר להשתמש רק לעקיפות, וצריכה להיות אכיפה רצינית מאוד בתחום הזה.

אם כולם היו באמת נוסעים כמו שצריך, לא הייתה בעיה לנסוע על מהירויות הרבה יותר גבוהות.

הבעיה היא שגם אם אתה יוצא מהבית בזמן, תמיד יש את האידיוט שנוסע על 90 בנתיב השמאלי רק כדי ללמד אותך שאסור לנסוע יותר מהר או בגלל שהוא לא מבין שאם אתה לא עוקף אף אחד, זזים ימינה.

יש מן הסתם את אלו שנוסעים על 90 בנתיב שמאל, אבל יש גם אידיוט אחר בנתיב ימין באותה מהירות, ככה שאתה תקוע במשך כמה דקות מאחורי שניים שנוסעים לאט.

זה גורם ליותר עצבים וליותר תאונות ממי שנוסע על 140.

פורסם

נכון,

כמה פעמים קורה לכם שאתם נוסעים בנתיב השמאלי ונוסע מישהו ב90 קמ"ש אתם צופרים לו מהבהבים לו והוא פשוט לא זז.

אחרי זה אתם עוקפים מהנתיב הימני(במידה ויש 3 נתיבים)יוצא שאתם מגיעים איתו לצומת כמובן שאם יש צומת קרובה אם לא אתם כבר לא רואים אותו כנראה אבל נגיד והגעתם איתו לצומת הוא יסתכל עליכם כאילו רצחתם מישהו או יזרוק לכם איזו הערה שאתם נוסעים מהר.

זה אבסורד אם תנאי הכביש והרכב מאפשרים לנסוע לפחות 120-130 אז למה לא?

פורסם

לסיכום :כמו שנאמר הגורם האנושי שזה אנחנו בסופו של דבר יקבע, אם באמת ניהיה זהירים,סבלנים ,נדיבים בכביש .

ואז כמות התאונות דרכים ירדו משמעותית, אז בטוח לא יהיה למה לחשוש להעלות את המהירות, נכון שהכביש לא חלק ויש מלא בורות והתמרור לא ברור ,אבל בסופו של דבר זה החיים שלנו לפותח השרשור,אני באמת חושש כיום לעלות לכביש אחרי 4 שנים רשיון ומלא נסיון אני בנסיעה של 10 דקות יכול להגיד שמע כמה פעמים.

כמה פעמים אתה שואל את עצמך מי נתן לו\ה רשיון? ,

גם אני לפעמים מסתכל על המחוג והוא ב120 130 השאלה מה אתה עושה אז ? אני מוריד את הרגל מהגז וחוזר למהירות המותרת .

סע כחוק ובע"ה כשלא יהיה עוד תאונות בגללנו כן כן בגללנו.

רק אז יהיה אפשרי לשנות היום ממש לא!

!Blue Subaru Impreza

פורסם

לדודי כל מה שאמרת נכון אבל אי אפשר לעשות עדיין סיכום וזה בגלל:

דבר ראשון אתה אומר שהמהירות יותר קובעת בתאונות מה שממש לא נכון.

ואם יהיה שינוי זה יהיה הרבה יותר הגיוני וזה ברור שזה ימנע תאונות.

לפעמים נסיעה איטית גורמת לעצבים מישהו שלא עובר נתיב גורם לעצבים והמון דברים קטנים גורמים לעצבים.

עצבים על ההגה=גורם הרבה יותר גבוה לתאונות.

אני לא אומר שלהעלות את הרף של המהירות הוא פתרון טוב יותר אבל לך תדע אולי זה ימנע כמה תאונות כי מי שרוצה לנסוע מהר נוסע.

יש כאלה שנוסעים מהר ומפחדים ואם רואים ניידת עוצרים עצירה פתאומית ואולי מישהו מאחורה נכנס בהם והתוצאה כבר ידועה מראש השאלה אם יהיו נפגעים ואם כן מה יהיה מידת הנזק.

פורסם

אי אפשר לקבוע חוק שיאפשר לחלק מהמכוניות ליסוע על 150 ולחלק על 100. כמו שיש רכבים משפחתיים שמגיעים ל150 ככה גם יש לא מעט רכבים חזקים הרבה יותר שמגיעים חופשי ל180 ואף 200. אם כבר לחלק לקטגוריות אז למה להציב פורשה 911 טורבו עם מאזדה 3?

וזה לא הוגן כלפי אנשים שיש להם רכבים פחות חדשים ופחות חזקים.

מצד אחד יש המון מקומות שבהם אפשר ליסוע יותר מהמהירות המותרת לפי החוק אבל יש לזה גם צדדים טובים. המהירות חלה על כולם ואין הבדלים והיא הכי בטוחה בשביל כל הרכבים.

פורסם

קראתי פעם כתבה על נהג בגרמניה שנסע באודי A8 הרבה מעל המותר (זה היה מזמן לא זוכר מספרים) נתפס במצלמות הואשם בעברה והטיעון שלו בבית משפט היה שהכביש היה ריק לחלוטין ומספיק רחב היה מספיק שדה ראיה והרכב אפשר לו לנסוע במהירות הזאת ולא סיכן אף אחד. ונחשו מה? יצא זכאי! הבדל בין מנטליות חופשית אירפאית למקובעות ישראלית.

בכל מקרה, אצלנו הוא לא היה יוצא זכאי ובצדק כי לא משנה אם למי שיש מכונית מודרנית ויציבה זה לא אומר שמותר לו לנסוע במהירות גבוהה מהמותר כי לרוב הוא לא מודע להשלכות ולא תהיה לא שליטה מלאה ברכב במהירות הזאת. אני רק מנחש אבל לדעתי אחוז הנהגים שעוברים הכשרה מקצועית בבתי ספר לנהיגה מתקדמת הוא אחוז יחסית קטן (אני?! נהיגה זה קטן עליי לא צריך קורס). חוץ מזה הגבלת מהירות קיימת לא בגלל שמהירות הורגת! מהירות לא הורגת, אלא שיקול הדעת, ביטחון עצמי מופרז, רמת הזהירות והיכולת של הנהג. המהירות רק מגדילה את הנזק היא לא יוצרת אותו. המחלה העיקרית ברכב מודרני זה החלק האורגני שמאחורי ההגה

CoupéF7R

• תוכן חדש...