Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות לגבי סיטרואן C5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אגיד לך את זה מחוות דעתי האישית,אומנם אני טיפה נותה להסכים עם האלה שהגיבו מעלי לגבי הצורך במכונית כה גדולה(מדבר המעריץ של רכבים גדולים).אבל בדבר אחד אני חולק על כולכם,נכון שלהחזיק רכב זה לא משתלם כלכלית נכון שעם הצרכים שלה באמת יותר זול להשכיר אוטו או לקחת מונית\תחבורה ציבורית.אבל אתם אומרים את זה כש לכולכם יש אוטו ואתם יודעים מה זה להחזיק באוטו(לטוב ולרע) עם כול ההוצאות הענקיות שיש על רכב לא משנה כול כך איזה,זה נותן חופש מלא וחוסר תלות במונית\אוטובוס\רכבת.אם היא רוצה היא פשוט לוקחת את המפתח מסובבת אותו ונוסעת לאן שהיא צריכה.לכן אני חושב שבמידה והיא יכולה להרשות לעצמה להחזיק רכב שלא תתפשר על זה,שום דבר אחר לא נותן את העצמאות הזאת והתחושה הזאת של להגיע לכול מקום שתרצי מתי שתרצי(ולא אני לא מצתת את המוטו של פלס"ר גולני:-P).

לכן תשבי עם עצמך ותעשי חשבון נקי ללא שום רגשות כמה כסף את יכולה להוציא בממוצע כול חודש ואל תשכחי גם שלפעמים יהיו הפתעות לכן צריך לשמור קצת כסף בצד.אם תגיעי למסכנה שאת יכולה להרשות לעצמך להחזיק C5 וזה מתאים לך אז כול מה שנשאר זה למצוא דגם שמור ומידיים פרטיות.אם תגיעי למסכנה שזה יותר מדי בשבילך תחפשי רכבים אחרים בקטגוריות נמוכות יותר(לדוגמא מגאן שהיא מכונית מצויינת).אני משוכנע שחברי הפורום ישמחו לסייע לך במציאת דגם רצוי.

נ.ב הייתי ממליץ להסתכל על אופל ווקטרה משנתונים 2004 ומעלה אומנם חוץ מנסיעה בת שעה בתוך המכונית הזאת אין לי שום מידע להעביר לך אך זה הוא רכב מצויין ונוח מאוד.לגבי הבטיחות שלו אני לא יודע את יכולה לבדוק את הנושא הזה.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם
אין לי ספק שמכונית כזו היא בהחלט מותרות, ובכלל רכב זה מותרות.

אני מתניידת בעיר על טוסטוס, אך עם זאת, כשאני רוצה לצאת מחוץ לעיר, ואני לא מדברת על רחוק, אפילו להרצליה, אני מפחדת ליסוע עם ה-50 סמ"ק שלי, ולהשכיר רכב צריך שיהיה ממש הצדקה לנסיעה, אני לא ממש יכולה להיות ספונטנית אם בא לי ליסוע ב-10 בלילה. מוניות זה משהו מיוחד, ובאמת משהו מיוחד, אין לדעת מי הטיפוס שאפגש איתו, יש את העצבניים, האיטיים שעוצרים בכל רמזור וממש מחכים לאדום, הפוליטיקאים שחייבים, אבל ממש חייבים לדעת מה הדעות שלי, לאן אני הולכת, ולמה בחורה יפה כמוני עדיין לבד. בקצרה, אחרי נסיעות של כשנה במוניות - זה לא הדבר החביב עלי.

אז בא לי רכב טוב, שלא יבלה במוסך (המיצובישי האחרונה עלתה לי הרבה כספים - דגם 89). וחשוב לי הבטיחות, כי אני מקווה שבעתיד הקרוב יהיו גם צאצאים.

אז תודה רבה על ההמלצות, אני קוראת כל הזמן ומחכימה, ובסוף אצטרך להחליף את הניק שלי מ"לא מבינה ברכב" ל"מומחית לקניית רכב יד 2".

אז אם אולי אתם מכירים איזה מישהו אמין שמוכר אוטו שיתאים לי, או יש עוד עצות על רכבים, אשמח מאד לשמוע.

יום מעולה

נוי :-P

בתור בעלים של C5 לשעבר, אם לקנות, אז את דור II, כי הצנרת ההידראולית עומדת יותר בלחצים, ומזיעה פחות.

הייתה לי אחת מדור ראשון, ובגלל שהמוסכניק מכיר את השריטות שלי, וכמה אני שומר על הרכבים שלי, כל פעם שהייתי מגיע עם בקשה לתיקון של 500 ש"ח , בסוף הייתי יוצא עם חור בכיס של לפחות כפול.

"אתה רואה את הצינור הזה ? מתחילות הזעות, לפני שיוצאת נזילה כדאי להחליף... "

אם את נעולה על צרפתיות "כבדות" שלא יראו הרבה מוסך, ורק מנסיון של כמה שנים , על 307 ו C5 שהיו לי אני יכול לומר לך, ששתיהן מתוחכמות באותה מידה מבחינת איבזור פנימי שהן מציעות. (אני מדבר על גרסת ה 2000 סמ"ק).

ל C5 יש את המערכת ההידרופנאומטית שמשככת מהמורות בצורה טובה יותר, ה 307 זריזה יותר, שוקלת פחות, יפה יותר וכייפית יותר לנהיגה (לדעתי).

החסרון של הרכבים האלה שיש להם שוק של חתול מת. לפחות מנסיון, אישי, לקח לי כמה חודשים עד שמישהו קנה אותן, וגם אז זה היה מחירון פחות 4.

מלטשבי מוכר 307 מנוע 2000, את יכולה לפנות אליו בהודעה פרטית ולקבל עוד פרטים.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

את מפחדת שה50 סמ"ק שלך לא יסחוב בכביש הראשי?

תעבירי ל125 סמ"ק, לפי החוק מותר לך.

זה תהיה אלטרנטיבה שתספק אותך.

אבל את די נעולה על רכב אני מבין, לכן אני יצטרף להצעה על המגאן, נורא בטיחותית.

פורסם

C5, או כל רכב "מנהלים" אחר - יעלה יותר באחזקה, פשוט כי מחירי החלקים יקרים יותר. בד"כ גם הביטוח המקיף יהיה יקר יותר.

בעייה נוספת - חנייה. אוטו יותר ארוך = פחות מקומות חנייה אפשריים.

כמה כסף נראה לך כהוצאה חודשית סבירה עבור רכב (כל רכב)?

מה עוד חשוב לך מלבד הבטיחות והאיבזור?

פורסם

מההתעניינות הכללית שלי ברכב הנ"ל רכבים משנת 2005 ומעלה אמינותם שופרו פלאים,תבדקי את הנושא הזה.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

שלום ללא מבינה,

אני בעלים של c5 משנת 2005. הרכב שלי הינו בנפח 2,000 סמ"ק והוא מהצורה הישנה, זאת לפני מתיחת הפנים. רכשתי את הרכב כיד שנייה מאדם פרטי והוא בחזקתי עוד מעט שנה. עלויות התחזוקה שלו לא יקרות יותר מאלו של משפחתית 1.6, לפחות על-פי ניסיוני. צריכת הדלק של הרכב נעה בין 10.5 ק"מ/ליטר ל- 11.5 ק"מ/ליטר, בהתאם לאופי הנסיעה. לטעמי, זאת צריכת דלק זהה לזו של משפחתית 1.6. אשתי מחזיקה מגאן חדשה וצריכת הדלק שלה טובה במעט יותר, כ- 12.5 ק"מ/ליטר.

ביטוח מקיף מלא עלה לי 2,500 ש"ח, מחיר סביר לדעתי וייתכן אף שזול מביטוח של משפחתיות 1.6 שהינן מבוקשות יותר בשוק המכוניות הגנובות. טיפול שנתי עלה לי כמה מאות שקלים ולמיטב ידעתי הטיפולים לא יקרים מאלו של משפחתית מקבילה. מה שכן, יש חלפים שהינם יקרים ברכב והחלפתם בהחלט יכולה להגיע לסכומים לא מבוטלים. אבל, אם תרכשי רכב משנת 2005 ומעלה, הרי שזה יהיה רכב חדש יחסית וסביר שלא יסבול ממחלות שכאלה.

אינני בא להטיף לך מוסר האם לרכוש טוסטוס או רכב קטן וכו'. אני עצמי עברתי מפיאט בראבו ל- c5, כך שאני בהחלט יכול להבין אותך. לגבי הרכב עצמו הוא אכן מפנק ונוח ברמות יוצאות דופן. במחיר שלו כמשומשת הוא התמורה הטובה ביותר למחיר כרכב משומש. נוחות הנסיעה ברכב לא נופלת משל רכבים יקרים ממנו פי 2 ויותר. פשוט רכב סלון מפנק (כשמתרגלים לחיישני התאורה, הגשם, מצב הספורט של המתלים וכו', לא יכולים כבר לחזור אחורה...).

לגבי בעיות אמינות וכו' - שמעתי על בעלי c5 שמקללים ועל כאלו שמברכים. כשאני חיפשתי את הרכב שלי עשיתי סקר די רציני וגיליתי כי אכן יש רכבים שבילו הרבה במוסך ואחרים שלא. לכן, בדקתי טוב טוב לפני שרכשתי את הרכב שלי ומצאתי כזה עם היסטוריית טיפולים שכללה אך ורק טיפול שנתי ולא יותר מכך (ראיה לכך שלא סבל מבעיות כלשהן). גם אני ביקרתי בלובינסקי טרייד ואכן המחירים שם גבוהים ממחיר המחירון אפילו. אבל, את מקבלת שם אחריות ובדרך כלל רכבים שמורים. בכל מקרה, כדאי לבדוק היסטוריית טיפולים ותקלות ונתונים אלה ימסרו לך ע"י נציגי לובינסקי טרייד אם תבקשי זאת מהם.

יחד עם זאת, אם יש לך זמן וכח רצון הייתי ממליץ לך לחפש רכב פרטי (לא ליסינג) לרכישה שלא דרך לובינסקי טרייד. תוכלי, כך אני מניח, למצוא רכב שמור ובמחיר טוב. לצערנו/שמחתנו מחירה של ה- c5 לא עומד ביחס ישר לתמורה ולאיכויות שהיא מעניקה לבעליה. זאת, כל עוד מדובר ברכב שטופל כראוי ושלא סבל ממחלות כלשהן (ואת זאת ניתן לבדוק בכל מוסך מורשה של סיטרואן).

לסיכום, אם את לא חוששת, מוכנה לחפש רכב שמור ומטופל ולא נבהלת מלנהוג ברכב קצת יותר גדול, ה- c5 ביא בחירה מצויינת.

בהצלחה בכל החלטה שתקבלי!!

• תוכן חדש...