Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום לאחר שהתחלתי לנסוע שמעתי צפצוף ונורת ה-SERVICE נדלקה. כמו כן הוצגה התראה: faulty gearbox בתצוגה הראשית. כל הנורות של הגיר בלוח השעונים נדלקו והגיר לא הגיב, לא הוריד הילוכים ולא העלה (נשאר באותו הילוך - 3).

עצרתי בצד, כיביתי את המנוע והנעתי שוב. הבעיה נעלמה.

להמשיך להתעלם באלגנטיות?

פורסם

אם לא תופיע שוב, אפשר, למרות שרצוי להיכנס למוסך ולקרוא קוד תקלה.

אם תופיע שוב, למוסך בוודאות לקריאת קוד תקלה.

זה יכול להיות משהו טריוויאלי יחסית.

פורסם

הלכתי למוסך היום והחליפו שסתומים ומתג בורר הילוכים.

שמתי לב לתופעה בגיר שקיימת גם כעת לאחר התיקון: כשמפסיקים ללחוץ על דוושת הדלק הגיר לא ממהר להוריד הילוך גם אם מאד נשמע שצריך, אלא אם לוחצים על הברקס או לחילופין מורידים הילוך עם לחיצה קלה על דוושת הדלק.

האם זו תופעה רגילה בגיר של ה-C5?

פורסם

שסתומים תקולים יכולים לגרום לבעיה כזו, וכך גם חיישן מצב ידית הילוכים.

מוזר ששניהם נדרשו להחלפה באותו זמן, אבל שיהיה.

אם הוחלפו שסתומים סביר שבוצע גם עדכון תוכנה לגיר. זה יכול לשנות את אופי העברת ההילוכים.

זה כל מה שניתן להגיד באופן כללי, כי לא הצלחתי להבין כלום מההסבר הספציפי שניסית להסביר...

• ספונסר פורום
פורסם

כרגיל מוסכי הרשת מחליפים כל חלק שיכול לגרום לתופעה.

ב80 אחוז מהחלפת השסתומים הם מוחלפים לשווא.

כבר הגיעו אלי שסתומים שהוחלפו במוסכי הרשת והתבררו שהם תקינים.

אורן

פורסם

מה לא הבנת ארנון?

את החלק של התיקון או הבעיה?

האמת שאין לי מושג אם פתרו את הבעיה אם לאו כי ההתראה נעלמה כלעומת שבאה ולא הרגשתי שום דבר מעבר לזה.

ציינתי רק תופעה שנראתה לי מוזרה כאז גם עתה: הגיר לא ממהר להוריד הילוך לאחר שמורידים את הרגל מהגז ומהירות הרכב יורדת. הוא ממשיך לשייט במהירות נמוכה בהילוך רביעי. זה לא נראה לי הגיוני מההכרות שלי עם התנהגות של גירים אוטומטיים אחרים.

אני רואה את זה גם כעת לאחר התיקון.

לא כל כך הצלחתי להבין מה תפקיד השסתומים הללו. מישהו יכול לתת לי הסבר ממצה?

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

בנושא דומה, אצלי ב C5 המדהימה שלי פתאום צצה בעיה בגיר.

אחרי נסיע כאשר הרכב כבר מתחמם הגיר מתחיל להשתולל ואם אני עוצר את הרכב הוא יורד לניוטרל ומסרב להיכנס להילוך ראשון,

אפילו כאשר אני מעביר למצב ידני עדיין הגיר מסרב להיכנס להילוך ראשון אלה אם כן אני לוחץ על הגז וואחרי שניה מורגשת מכה אדירה וההילוך נכנס.הפיתרון הוא להעלות להילוך שני ואז הרכב נוסעה וברגע שהוא נוסע אני מחזיר לאוטומת והתיבה מתנהגת רגיל אד לעצירה הבאה. האם מישהו חווה דבר כזה ויכול להכין אותי לקראת הביקור במוסך?

"אין מוסכניק טוב , יש לקוח עם מזל":-D

פורסם

התקלה מוכרת, אני חשבתי, שבמודלים מתקדמים יותר, כמו שלך, כבר פתרו אותה, מסתבר שלא.

תקרא כאן על שתי מכוניות (פיזו 306 ורנו קליאו) עם אותה תקלה בדיוק, לכולן יש את אותו גיר.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=248363&highlight=%D7%A2%D7%95%D7%9E%D7%93+%D7%91%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9D+%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%98%D7%A8%D7%9C

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

רק רציתי לעדכן שהבעיה בגיר הסתדרה לאחר החלפת שמן גיר שהסתבר שהיה גם חסר וגם הוא כבר היה דיי סמיך ושרוף

"אין מוסכניק טוב , יש לקוח עם מזל":-D

• תוכן חדש...