Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סביר להניח שמדובר בטעות פשוטה וגיהצו כרטיס אחד פעמיים במקום פעם את שלך ופעם של הידיד. תבדקי אם אצלו אין חיוב, ואם אכן כך הוא הרי שיש לו חוב כלפייך - מצאי דרך יצירתית בה יוכל להשיבו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ביטול עסקה שהתבצעה בכרטיס אשראי דומה עד זהה למה שנעשה עם PAYPAL.

אתה מספר לחברת האשראי מה קרה, והם פונים לעסק ומבקשים ממנו תגובה וכ"ו.

אם העסק לא מגיב תוך X זמן הכסף מוחזר אליך והעסקה כמובן מבוטלת.

אם העסק כן מגיב, מתחילה תכתובת ובסוף חברת האשראי מכריעה בנושא ואם אחד מהצדדים אינו מרוצה כמובן יש אפשרות לפנות לעורך דין ולמצות את העניין מחוץ לחברת האשראי.

מה שחברת האשראי שלך עשתה זה כנראה פנתה לחברת הוט והם הודו "בטעות" והכל זרם מהר, אחרת חברת האשראי עברה על החוק כי אסור להם סתם ככה לבטל עסקה כשלקוח מבקש. תאר לך שאתה מזמין רכב ומשלם בכרטיס אשראי בתשלומים או בתשלום אחד ואחרי זה אומר לחברת אשראי לבטל את העסקה, מי שמכר לך את הרכב אמור להפסיד בשיחת טלפון אחת את כל הכסף?

בצ'קים המצב עוד יותר גרוע ויש מעט מאוד סיבות חוקיות לביטול.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

קרה לי גם כן במסעדה.

וזו לא שיטת מצליח אלא טעות בתום לב.

תבדקי עם מי שאכלת איתו, ותראי שלא חייבו אותו - אלא בטעות את הכרטיס שלך פעמיים.

אז או שזה שאכלת איתו ישלם לך, או שתבקשו ביטול, וזה שאכלת איתו ילך לשלם.

פורסם

אולי מצליח ואולי לא. האמת, לא ממש צריך לעניין אותך כלקוחה.

את משלמת עשרות שקלים בכל שנה דמי ביטוח ואחזקת כרטיס בדיוק למקרים האלו. אני לא מבין למה את צריכה להתרוצץ, לשאול ולבדוק כשהאחריות המלאה בנושא נופלת על חברת כרטיסי האשראי. שישברו הם את הראש.

לא כתבת באיזו חברת אשראי את, אבל מהניסיון שלי בויזה כא"ל אפשר להגיש בקשה לבדיקה של חיוב מסוים גם דרך אתר האינטרנט של החברה. תוך יום-יומיים כבר יצרו איתך קשר מכא"ל וידאגו לסגור את הפינה. עשיתי את זה מספר פעמים בעבר, תמיד עבד יופי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
ביטול עסקה שהתבצעה בכרטיס אשראי דומה עד זהה למה שנעשה עם PAYPAL.

אתה מספר לחברת האשראי מה קרה, והם פונים לעסק ומבקשים ממנו תגובה וכ"ו.

אם העסק לא מגיב תוך X זמן הכסף מוחזר אליך והעסקה כמובן מבוטלת.

אם העסק כן מגיב, מתחילה תכתובת ובסוף חברת האשראי מכריעה בנושא ואם אחד מהצדדים אינו מרוצה כמובן יש אפשרות לפנות לעורך דין ולמצות את העניין מחוץ לחברת האשראי.

מה שחברת האשראי שלך עשתה זה כנראה פנתה לחברת הוט והם הודו "בטעות" והכל זרם מהר, אחרת חברת האשראי עברה על החוק כי אסור להם סתם ככה לבטל עסקה כשלקוח מבקש. תאר לך שאתה מזמין רכב ומשלם בכרטיס אשראי בתשלומים או בתשלום אחד ואחרי זה אומר לחברת אשראי לבטל את העסקה, מי שמכר לך את הרכב אמור להפסיד בשיחת טלפון אחת את כל הכסף?

בצ'קים המצב עוד יותר גרוע ויש מעט מאוד סיבות חוקיות לביטול.

טוב נו, אני לא אתווכח איתך כי אין לי כח לזה.

הם לא דיברו עם הוט אלא ביטלו מיידית.

עכשיו חובת ההוכחה על הוט וכאב הראש הוא של הוט להבין למה זה בוטל ולמה אני לא נותן למוצצי הדם האלה הוראת קבע בחשבון שלי.

שיתקשרו אליי, אני כבר אשים אותם בהמתנה....

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

יש הבדל בין ביטול חיוב על עיסקה שלא נעשתה, לבין ביטול עיסקה עקב טעות, אי שביעות רצון וכו'.

בכל מקרה - גם אם לא אמרו לך, חברת האשראי כן בודקת עם הספק.

פורסם

חובת ההוכחה על העסק היא להציג ספח חתום שלך, אם הם לא מצליחים למצוא ספח תואם לעיסקה המדוברת על פי תאריך וסכום החיוב עם חתימתך, חברת האשראי מזכה אותך.

פורסם

טלפון לחברת האשראי, בחשבון הבא הם מזכים אותך והם סוגרים את כבר את העניין מול העסק.

מה שקצת מוזר בסיפור זה שיש הפרש של שקל. לרוב כשטעות כזו קורית הסכומים זהים.

פורסם

החיוב לא כפול ,ולכן לא זהה, החיוב של כל התשלום בוצע בכרטיס אחד .

החשבון היה בסיומת לא זוגית , לכן בחלוקה יש הבדל של 1 שקל .

( חייבו את הכרטיס הראשון , ושוב ביצעו בו בטעות חיוב על חצי התשלום השני )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הם ביקשו להתחלק חצי חצי ומאוד הגיוני שבמקום להקיש סכומים באגורות פשוט חייבו אחד מהצדדים בשקל יותר.

קורה גם שמחייבים פעמיים אותו כרטיס (בטעות) ואת השני לא מחייבים כלל (תבדקי עם החבר).

לא בטוח שחברת האשראי תסכים לבטל את העיסקה בצורה אוטומטית ולפני שמתנפלים עלי אני אסביר למה:

מוסכם על כולם שאם קיבלתם את השרות/ מוצר (אם אתם לא מרוצים מהשרות אפשר לתבוע או להחזיר אותו אבל אי אפשר להתחמק מתשלום)צריך לשלם עליו, נכון?

במקרה הזה קיבלתם את המוצר במלואו ואני אפילו מקווה שנהנתם מהאוכל אבל אם חברת האשראי תזכה אותך אוטומטית אז למסעדה יהיה הפסד של 129 ש"ח ולכן הם ינסו להביא לאיזה פשרה שתגיעי למסעדה עם החבר ובאותו מעמד הוא יחויב ואת תזוכי או שאפשר לעשות את זה טלפונית.

במקרה שתתעקשי שזאת הייתה איזה פגישת עסקים ואת בכלל לא מכירה את האדם שסעדת איתו מעבר לארוחה אקראית, את תזוכי על הסכום אבל האמת, זה לא פייר למסעדה (אחרי הכל, אכלתם, לא?) וכל תגובה בסגנון של "על תעויות משלמים" היא לא ממש עניינית.

אני אתן לך דוגמא מהחיים שבמקרה הייתה היום:

לקוחה נכנסה וביקשה לרכוש משהוא ב 150 ש"ח.

אני מקיש בקופה 1 , 5 ואיך שאני בא להקיש את ה 0 היא מתנצלת שלא שמה לב שהארנק לא עליה והלכה. קורה.

הלקוח הבא רוכש דבר מה ב 50 ש"ח, מגיש לי כ"א ואני מקיש 50 ,מעביר את כרטיס האשראי האדון חותם, אני מכניס את הספח לקופה ושלום.

חצי שעה אח"כ מתקשרת אלי נציגה של בטחון לאומי כארד בקשר לביטול עיסקה על סכום של 1550 ש"ח היום.

המענה האוטומטי שלי היה"הלוואי והיתה לי כזאת עיסקה" (כולה חנות חיות של אישתי) והיא מתעקשת, אני בודק ונהיה לבן, שכחתי לאפס את הסכום בין 2 העיסקאות, היא מעלה לקו את הלקוח לשיחת ועידה, אני מתנצל מעומק ליבי ומבקש את פרטי כרטיס האשראי בשביל לחייב על הסכום המקורי (50 ש"ח) ולזכות על הסכום השגוי (1550) והוא מסרב לתת פרטים.

הוא מתעקש שהיא תבטל לחלוטין את העיסקה והוא יכנס לחנות באחד מהימים הקרובים וישלם במזומן 50 ש"ח.

הוא לא היה מוכן אפילו להצעה שלה לזכות את העיסקה הקיימת על סכום של 1500 ש"ח וככה הוא בעצם משלם רק את ה 50 המקוריים.

כאן פתאום מתערבת הנציגה, אמרה לו שהשיחה מוקלטת ולמראית עין הוא פועל שלא מתום לב ומנסה להתחמק מתשלום על סחורה שהוא בעצם קיבל לחזקתו המלאה, שניה של שקט ואז הוא התחלי להקריא את הספרות של הכרטיס .:wink:

מה למדנו, שאם קיבלת שרות או מוצר, לא כ"כ קל לבטל עיסקה.

אה, וסליחה על החפירה העמוקה במח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה שמצחיק זה שגם את הבחור חייבו (בדקתי את העניין אתמול). אני אתקשר מחר לחברת האשראי לברר את העניין.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

התקשרתי לחברת האשראי אתמול לדווח להם על העניין.

הם אמרו שהם יפנו למסעדה ולאלו יהיו 45 ימים להציג 2 ספחים חתומים על ידי אחרת יוחזר לי הכסף. מבחינתי אין בעיה עם זה כי אני חתמתי רק על ספח אחד.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

• תוכן חדש...