Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אחרי הרבה מחשבה החלטתי שהרכב שמתאים לנו הוא פיג'ו 307sw.

מצאתי בלובינסקי רכב כזה משנת 2005 2.0 ליטר,יד ראשונה מהליסינג שלהם(פריים ליס)ללא תאונות עם היסטוריית טיפולים שבמבט ראשון נראית טובה+התחייבות לתקן מה שדרוש תיקון לאחר בדיקת הרכב.

היתרון העיקרי הוא שהרכב עשה רק 57000 ק"מ ,כמו כן הוא כולל את שני המושבים בשורה השלישית שאני זקוק להם.

המחירון שלו הוא 77,000k וזאת ללא השקלול של המושבים(תוספת 3%),של הק"מ הנמוך(%?) אך מצד שני ללא הירידת ערך של הליסניג שהבנתי שזה באזור 9%. במחירון של לוי יצחק יצא לי שאחרי השקלול הרכב שווה באזור ה76,000.

לובינסקי מוכן למכור את הרכב ב70,000 ולא שקל אחד פחות.

ועכשיו לשאלות:

1.האם כדאי עכשיו בכלל לקנות רכב או שעדיף לחכות שבוע שבועיים ולראות מה קורה?

האם ירידת הערך שתהיה בינואר לרכב משנת 2005,היא משמעותית?עד כמה היא יכולה להיות משמעותית?

כי יתכן שהרכב הספציפי הזה ימכר ולא יהיה קל למצוא רכב עם קילומטרג' כה נמוך.

2.כמה באמת מורידים על ליסינג?זה ליסינג תפעולי בחברת פריים ליס,והאם הוא חייב להוריד לי את זה ממחיר הרכב?כי הוא טוען שמכיוון שהוא נותן לי אחריות שנה ומימון וכו' הוא לא מחוייב להתחשב בכל הירידת ערך כתוצאה מהליסינג

3. יש טיפים דברים מיוחדים שכדי לבדוק ספציפית ברכב הזה לפני הרכישה?מחלות מסויימות?ודברים שכדאי לוודא כללית,בנוגע לעסקה בלובינסקי ובכלל בחברות הליסינג?

4.האם האחריות שלהם שווה משהו?(מנוע וגיר לשנה או 20,000 ק"מ)והאם אני יכול לדרוש אחריות מקיפה יותר?

בקיצור,אשמח אם תייעצו לי ותאמרו מה הייתם עושים במקומי..

תודה:)

פורסם

57000ק"מ ל2005 זה לא הרבה אבל כיד פרטית אתה יכול למצוא רכב עם פחות ק"מ.לדעתי בכל מקרה כדאי ללכת על בעלות פרטית למרות שבשונה מחברות ליסינג אחרות הרכבים של פריים ליס{לובינסקי} מטופלים רק במוסכי היבואן ועם חלקים מקוריים.מה שלא מפחית ממשמעות רישום הליסינג ברשיון{ולא פרטי} ובנוסף אין אינדיקציה לגבי מי נהג ברכב ובאיזה צורה. ברוב המקרים בעל רכב פרטי ישמור על הרכב הרבה יותר מאשר נהג של רכב ליסינג!!!שלרוב קורעים -שוחטים-הופכים את הרכב לג'יפ.לגבי האחריות יש לה משמעות של עוד שנת אחריות על המנוע והגיר מה שלא תקבל בשום מקום אחר למרות שהיא רק על מכללים ראשיים.הבחירה שלך מצויינת אבל אני חושב שאתה יכול לקבל תמורה טובה יותר מרכישה מיד פרטית או הנחה גדולה יותר על הרכב הנ"ל.

פורסם

תודה pizo

העניין הוא שאני זקוק למימון של לערך מחצית מערך הרכב,אז אני מעדיף לקנות מחברת ליסינג שנותנת מימון ואחריות.(קניתי בעבר מליסינג ואני מרוצה,הרכב עדיין איתי)

מה בנוגע לירידת ערך בינואר?בהכרח שתהיה,ועד כמה זה משמעותי?לצורך העניין,אם הרכב הזה יהיה שווה פחות עד 2-3k‏ זה לא משמעותי במיוחד בשבילי,כי הוא עושה לי הנחה של כמה אלפים(מבצע חנוכה-סוף שנה)והוא טוען שבינואר המחיר יחזור ל74k.

כמו"כ,אם אתה מכיר טוב את הרכב,יש הבדל משמעותי בין שנת 05 לשנת 06?באבזור,במחלות?

פורסם
1.האם כדאי עכשיו בכלל לקנות רכב או שעדיף לחכות שבוע שבועיים ולראות מה קורה?

האם ירידת הערך שתהיה בינואר לרכב משנת 2005,היא משמעותית?עד כמה היא יכולה להיות משמעותית?

כי יתכן שהרכב הספציפי הזה ימכר ולא יהיה קל למצוא רכב עם קילומטרג' כה נמוך.

אי אפשר לדעת ל-307SW תמיד יהיה שוק בגלל ריבוי המקומות. ירידת הערך גם תהיה בינואר זה יהיה זניח.

2.כמה באמת מורידים על ליסינג?זה ליסינג תפעולי בחברת פריים ליס,והאם הוא חייב להוריד לי את זה ממחיר הרכב?כי הוא טוען שמכיוון שהוא נותן לי אחריות שנה ומימון וכו' הוא לא מחוייב להתחשב בכל הירידת ערך כתוצאה מהליסינג

"לובינסקי טרייד" לא "מחוייבים" לשום דבר בעניין הורדות מחיר המחיר נקבע בהתאם לביקוש והיצע. אם הוא מצליח למכור את כל המלאי שיש במחיר מחירון הוא לא יוריד שקל גם אם לוי יצחק מוריד 25% הכלל נכון גם לכיוון השני...

3. יש טיפים דברים מיוחדים שכדי לבדוק ספציפית ברכב הזה לפני הרכישה?מחלות מסויימות?ודברים שכדאי לוודא כללית,בנוגע לעסקה בלובינסקי ובכלל בחברות הליסינג? מערכת החשמל / מחשבי מנוע / גיר הן נקודות התורפה ברכב הזה, אבל לא נראה לי שאפשר לצפות את העתיד לגבי רכב ספיציפי רק כדאי לבדוק שבעבר לא היו תקלות חוזורות מעין אלה ברכב הנדון.

4.האם האחריות שלהם שווה משהו?(מנוע וגיר לשנה או 20,000 ק"מ)והאם אני יכול לדרוש אחריות מקיפה יותר?

האחריות שווה משהו - בתקווה שלא תצטרך...אם תבלבל להם יותר מדי את המוח הם יוותרו על העיסקה כי לא מדובר ברכב קשה למכירה.

בקיצור,אשמח אם תייעצו לי ותאמרו מה הייתם עושים במקומי..

על פניו מדובר בעיסקה סבירה למדי - במקרה הנתון אני חושב שהייתי קונה את הרכב

תודה:)

בהצלחה!

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

פיג'ו 307

מבחינת עלות מול תמורה זו עסקה טובה, הרכב נוח כמו שרק פיג'ו יודעת להיות במיוחד בגרסה המשפחתית SW

אין מה לחכות לירידה במחירים כי היא לא תהיה ואם כן זה יתבטא באופן שולי במשומשות.

הדור הראשון של ה-307 היה בלתי אמין,

במיוחד דגם ה-2000 סמ"ק אולם כיום נפתרו רוב הבעיות שהיו מנת חלקם של הדגמים הראשונים ב-2002 (ממירים קטליטים,חיישני חמצן, ועוד...).

כפי שאמרתי הרכב נוח מאוד אולם הגיר מעצבן ודורש הסתגלות זהוא גיר"חכם" (AL4)שלומד את דרך הנהיגה של הנוהג ומתאים את עצמו, אולם מוריד הילוכים בכל האטה וגורם לתחושת שייט בים בגלל הנענועים.

הרכב אינו סחיר וירידת הערך שלו גבוהה מאוד, והוא צפוי לרדת משמעותית.

לא להתפשר על נושא תאונות, כי אם כבר קונים רכב לא סחיר חובה עליו להיות נקי מבחינת תאונות דבר שיקל על מחירתו בעתיד.

הסיכוי למצוא רכב כזה בבעלות פרטית ובמחיר כזה , אפסי.

לגבי ירידת ערך כנס לאתר יצחק לוי והכנס למחיר את נושא הליסינג וקבל מחיר משוקלל, להערכתי ירידת הערך עומדת על כ-10%.

לא הייתי מזלזל באחריות של לובינסקי אולם הייתי בודק היטב מה היא כוללת במיוחד לכל הנוגע לגיר , מנוע, ומערכות אלקטרוניות.

פורסם

כפי שאני רואה את זה, מדובר ברכב נישה. רק אנשים שמחפשים רכב ספציפי כזה מתענינים בו.

אינני מאמין כי ינואר יביא עמו ייקור בתחום המשומשות אלא אולי יבלום במעט את ירידת הערך.

אז או שתחכה לינואר ותראה בכמה הרכב ירד או שתציע להם הצעה נמוכה יותר ותשאיר את מס' הטלפון שלך- אני מניח שהם יחזרו אליך. השוק מאוד חלש היום וכולם מחדים לינואר גם ככה.

לגבי הרכב עצמו- אינני מכיר את גרסת הSW 2.0 אך אנחנו נהנו מאוד משני דגמים של ה307 1.6 בין השנים 2002-2007.

עידן

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מנחם קליין ידידי היקר שנת 2005 עדיין נקראת הדור הראשון, רק בסוף 2006 היתה מתיחת פנים, וגם לא עשו אף שינוי במערכות החשמל החיישנים והממירים, חוץ מבקרת אקלים מפוצלת ו esp

בגדול זאת נשמעת עיסקה מעולה, יש לבדוק לעומק הסטוריית טיפולים ותאונות.

אני מאמין שרכב כזה היה אצל משפחה שומרת ובעל תפקיד טוב בחברה שבה עבד, לפי הדגם והקילומטרא'ז.

אם אחרי שיקלול הרכב שווה 76 ולובינסקי מוכר אותו ב70 על פניו זאת עיסקה שקשה לסרב לה, מבובר ברכב מעולה, נוחות אין לה בעיר ומרגישים כל זעזוע, אתה מוזמן לחפש הודעות שלי ולקרוא מאמרים שלי על הרכב הזה שיש ברשותי.

המנוע מגיע עם 138 כוחות סוס, מנוע חזק מעולה, גיר שצריך להתרגל אליו כמו שאמרו קודמיי, מעט מעצבן בנסיעה עירונית.

ידוע על בעיות של חיישנים ברכב, לא סיפור יותר מידי, לפעמים זה באג של המחשב.

הרכב מאוד אמין, מאוד סחיר במיוחד בדגמי ה sw גג פנורמי משגע שניתן לסגור את הפנים ולקבל גג רגיל או לפתוח ולהרגיש ברכב קבריולט רק ללא הרוח.

סביבת נהג איכותית כמו כלל הרכב, הכל נגיש ונוח, באמת רכב מומלץ ושווה במחיר שהציעו לך.

עוד נקודה חשובה מאוד, לבדוק ולחקור מה כוללת האחריות, שזה לא יהיה כמו "אוטוסרב" שהיא פשוט כמשמעו לא מחסה כלום וההשתתפות בה גבוהה מאוד.

פשוט לבקש מידע מי היא החברה שנותנת אחריות, מה כולל ומה לא כולל.

בהצלחה, לגבי ירידת ערך בינואר אני מניח שהיא תיהיה זניחה לעומת העיסקה שאתה מקבל, יחד עם זאת אני בטוח שלא תמצא כזאת פרטית, ולא במחיר הזה.

בהצלחה, כפיר.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם
פיג'ו 307

מבחינת עלות מול תמורה זו עסקה טובה, הרכב נוח כמו שרק פיג'ו יודעת להיות במיוחד בגרסה המשפחתית SW

אין מה לחכות לירידה במחירים כי היא לא תהיה ואם כן זה יתבטא באופן שולי במשומשות.

הדור הראשון של ה-307 היה בלתי אמין,

במיוחד דגם ה-2000 סמ"ק אולם כיום נפתרו רוב הבעיות שהיו מנת חלקם של הדגמים הראשונים ב-2002 (ממירים קטליטים,חיישני חמצן, ועוד...).

כפי שאמרתי הרכב נוח מאוד אולם הגיר מעצבן ודורש הסתגלות זהוא גיר"חכם" (AL4)שלומד את דרך הנהיגה של הנוהג ומתאים את עצמו, אולם מוריד הילוכים בכל האטה וגורם לתחושת שייט בים בגלל הנענועים.

הרכב אינו סחיר וירידת הערך שלו גבוהה מאוד, והוא צפוי לרדת משמעותית.

לא להתפשר על נושא תאונות, כי אם כבר קונים רכב לא סחיר חובה עליו להיות נקי מבחינת תאונות דבר שיקל על מחירתו בעתיד.

הסיכוי למצוא רכב כזה בבעלות פרטית ובמחיר כזה , אפסי.

לגבי ירידת ערך כנס לאתר יצחק לוי והכנס למחיר את נושא הליסינג וקבל מחיר משוקלל, להערכתי ירידת הערך עומדת על כ-10%.

לא הייתי מזלזל באחריות של לובינסקי אולם הייתי בודק היטב מה היא כוללת במיוחד לכל הנוגע לגיר , מנוע, ומערכות אלקטרוניות.

כמה שטויות בהודעה אחת... מהיכן יש לך ידע כ"כ מקיף על ה-307? האם יש/היתה לך אחת?

לאשתי יש 307 XT משנת 2002, מנוע 2 ליטר. הרכב מעולם לא ראה מוסך חוץ מטיפולים שנתיים. 90 אלף ק"מ בלי שום בעיה, ומשיחות עם בעלי 307 אחרים זה המצב גם אצלם.

ירידץ הערך שלו היא נמוכה, ולפי כל טבלאות ההשוואה ה-307 שומר על ערכו מצויין, טוב יותר מכל האירופאיות ואפילו טוב יותר מהיפניות! לא בכדי הוא עולה יותר מגולף מקבילה - מי היה מאמין...

ה-SW סחיר מאוד, בגלל תוספת המקומות והגימור הגבוה (חיישנים, ג'נטים, גג פנורמי ועוד). אמנם ה-1600 חלש מדי, אבל ל-2 ליטר אין שום בעיה להתנייד באופן משביע רצון.

אם כבר לקנות רכב מליסניג, בגלל הצורך בליווי בנקאי או כל סיבה אחרת, הייתי בהחלט מעדיף את הליסינג הרשמי של היבואן, כי שם יש לך "אבא" וברור שהרכב לא תוקן במוסכי מדרכה.

ואגב -בניגוד לדעה הרווחת, רוב רכבי הליסינג שלא הגיעו לצה"ל למשל נשמרו ע"י הנהגים באופן סביר ומעלה. לא כל אחד יורד לשטח, ודי קשה "לקרוע" מאזדה3 מרמת השרון ועד רמת החי"ל (בהנחה שלא מקצרים דרך השדות כמובן...). הדבר נכון על אחת כמה וכמה כאשר המדובר בפיג'ו 307 עם 7 מקומות - מי שלקח כזה בליסינג הוא בד"כ אב ל-3 ילדים ויותר, רובם קטנים, לא בדיוק החומר ש"מכסח" רכבים!

ההמלצה שלי - אם לא מוצאים רכב כזה מפרטי בנתונים דומים ובמחיר סביר (וכמובן משיגים גם הלוואה סבירה מהבנק), אז בהחלט לא צריך להרתע מהעסקה הספציפית.

חג שמח, מיקי.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

לידידי התוקפניים MSIGAL,CFIR אם תשימו לב המלצתי היתה חיובית בקשר לרכישה, ואכן היתה ברשותי 307 דגם ה-5 דלתות 2003 מנוע 2 ליטר דגם XT מצב חדש אשר עם רכישתה עם 30 אלף ק"מ נאלצתי להחליף ממיר, וחיישן חמצן באלפי שקלים שבחלקם כוסו ע"י היבואן.

נושא הדיאגנסטיקה בדגם זה שופר ותקלות שהיו נפוצות בדגמים הראשונים כמעט ולא קיימים כיום , מידע שנמסר לי במוסך פיג'ו.

כמעט 4 חודשי מכירה חלפו עד מכירתה במחיר נמוך מהמחירון בהרבה (היתה במצב חדש),וכשאני מגיב כאן , אני מגיב מנסיוני,אבל עדיין ממשיך לתמוך בעסקה הנ"ל.

כל אחד רשאי לחלוק על הכתוב, השאלה מה הדרך המנומסת והנאותה, ויכול להיות ששגיתי בהערכתי, אבל לכן קיים הפורום, על מנת שהשואל יבצע שקלול תשובות ויניח את הנחותיו.

פורסם

דווקא ה-307 נוחה מאוד. במיוחד לעומת השבי קאווליר או הטויוטה קורולה (מודל 2005-2006) אבל לא יותר נוחה מהקסנטיה (אין ספק. אין מקום להשוואה).

האחריות כוללת מנוע וגיר במידה והם הלכו (עם הקילומטראז' הנמוך זה לא צריך לעניין אותך) וטוב שיש אותה. לא צריך להוסיף כסף כדי לקבל אותה. מקבלים אותה על כל רכב שאתה קונה מהם.

*המידע נכון לתקופת של בערך לפני 3 חודשים.

פורסם
(עם הקילומטראז' הנמוך זה לא צריך לעניין אותך)
זה ממש לא נכון.

גיר יכול להתקלקל גם בגלל פגם ביצור ובנוסף, מה שגורם לגיר להתקלקל הוא אופי השימוש בו ולאו דווקא המרחק שעבר.

60,000 ק"מ זה בערך כמו להקיף את כדור הארץ פעם וחצי. אם תעשה זאת בהילוך ראשון-שני-ראשון-שני כל הדרך (נהיגה בעיר) ולא מעט קיק-דאון תגלה שלהקיף את העולם פעם וחצי זה לא מעט עבור תיבה אוטומטית.

פורסם

האחריות של הטרייד-אין היא קלף מאוד חזק בקניית רכב משומש, האחריות כוללת חלקים עיקריים במנוע, תיבת הילוכים, הגה ומזגן.

במנוע מקבלים אחריות על הכל למעט בלאי (תושבות מנוע, פולי, גלגלות, רצועות אביזרים ותיזמון), בגיר ידני\אוטומטי מקבלים אחריות על הכולל, כולל מחזירי שמן, למעט בלאי (מצמד, כבל וכו'), במזגן מקבלים אחריות על כל החלקים המכאניים (מייבש, מדחס, שסתום התפשטות, מעבה, מאדה, חיישן טמפ' מאדה ומפוח פנימי) ועל כל יתר הסעיפים במזגן אין אחריות - כמו למשל יחידת פיקוד, דליפות, מילוי גז, צנרת וכו'. בהגה מקבלים אחריות על המסרק, המשאבה, בוכנה, שסתום ובית הגה (כשעל כל היתר אין אחריות (גומיות, מחברים, מיכל שמן, גלגל הגה, זרועות וכד').

כמובן שאין אחריות על שום מערכת אלקטרונית או חשמלית ברכב (מערכות מיחשוב, אביזרים למיניהם וכו') למעט נושא הגיר האוטומטי ששם האחריות מכסה את כל הגיר למעט המחשב שלו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
איציק, התיקונים של כל הנ"ל מתבצעים במוסכים מורשים של הרשת או אצל קבלני משנה?

במוסך המרכזי בלבד שבבני ברק.

• תוכן חדש...