Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הראשונה היא אם מוצהר שלרדיו דיסק יש עוצמה של 32 וואט נומינלי 60 וואט מקסימלי במידה וניקח מגבר שמוציא גם 30 וואט ב4 ערוצים נומינלי כמו הר"ד ונחבר רמקולים זהים האם השמיעה בעוצמות גבוהות שוות תהיה דומה?

השאלה השנייה ניקח לדוגמא את אותו ר"ד מהשאלה הראשונה האם צריך לחבר לו רמקולים שמוצהרים בRMS גבוה פי 2 מהמוצהר של הרד 60 וואט על מנת שיהיה אפשר לשמוע בעוצמות גבוהות או מספיק גם רמקול 35 וואט?

אני שואל בעקבות ויכוח עם חבר.תודה לעונים.

פורסם

חיבור מגבר חיצוני יהיה איכותי יותר בדרך כלל מאשר מגבר פנימי של רדיו דיסק

עדיף שהרמקולים יהיו יותר חזקים בערך פי 1.5 מהמגבר שמגביר אותם כדי לא לעשות נזק

פורסם

זו קביעה לא נכונה להגיד שרצוי שרמקולים יהיו חזקים פי 1.5 מהמגבר שיגביר אותם בשביל לא לגרום לנזק מכיוון שזה יגרור התאמצות יתר של המגבר לספק את מה שהוא לא יכול לספק וזה יגרום לעיוותים ואפילו יכול להיגמר בזה שהמגבר ישרף.

לעומת זאת ניתן להגיד שיש אנשים שאוהבים אובר קיל ואז יש להם מגבר הרבה יותר חזק מהרמקולים שלהם וגיין די סגור ויש אנשים שיש להם מגברים שהם בסביבות ההספק שהרמקול דורש.

ועם נרד לעומק העניין אז בשביל "להזיז" רמקול לא צריך יותר מכמה ווטים בודדים (לא מדבר על סאב וופר כרגע).

עם אני טועה אנא תקנו אותי.

פורסם

לשרוןרן כתבת שמגבר אמור להיות יותר חזק אבל למה ?בגלל העיוות הגבוה של הר"ד או בגלל שמגבר של ר"ד הוא סתם יותר חלש?

והרמקולים כתבת שצריכים להיות פי 1.5 ממגבר ר"ד אבל למה?

פורסם

המגבר של הרדיו דיסק הוא חלש ומוציא צליל עם אחוז עיוות גבוה לרוב ולכן ההעדפה היא בדר"כ להגביר רמקולים עם מגבר "חיצוני" ולא עם זה של הרדיו דיסק בשביל להימנע כמה שיותר מהעיוותים של המגבר של הרדיו דיסק וגם בשביל לקבל יותר הספק לרמקולים.

בעיקרון הרמקולים לא צריכים להיות יותר חזקים מהמגבר,רמקולים שהם יותר חזקים מהמגבר יכולים להביא את המגבר לעיוותים גבוהים וגם למצב שהוא ישרף.

בעיקרון מגבר שיותר חזק מהרמקולים זו לא בעיה מכיוון שיש לך במגבר גיין שאותו אתה יכול לכוון איך שאתה רוצה וככה תשמור על הרמקולים שלך.

אני אישית למשל מעדיף שהמגבר שלי יספק את מה שהרמוקלים שלי צריכים ולפעמים אפילו טיפה יותר ולסגור את הגיין לכמה שצריך.

וסתם ככה להעשרה בסיסית אז בשביל להפעיל רמקול צריך כמה ווטים בודדים ולא עשרות ולא מאות (לא מדבר על סאב וופר לצורך העניין).

טכנית אתה יכול להפעיל רמקולים עם המגבר שיש לך ברדיו דיסק,הוא יספק לך לרוב 16-18 וואט rms ביום טוב אבל עם אחוז עיוות גבוה ובדר"כ אופי צליל לא נעים לאוזן (לפחות לשלי).

יש הרבה אנשים שלא מגבירים את הרמקולים שלהם ברכב ומרוצים מכך ויש כאלו שכן מגבירים והם גם מרוצים, בסופו של יום לעניות דעתי זה שיקול של תקציב,עם יש לך תקציב למגבר ויש לך רמקולים טובים ומעלה אז תשקיע בהגברה טובה.

עם אין לך תקציב או רצון בלהשקיע במגבר אז תשתמש ברדיו דיסק שלך עם המגבר הפנימי שלו.

הנה קצת חומר קריאה על איך עובד רמקול:

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/02-07-2003-Theory-Speaker.html

מקווה שעזרתי,ועם אני טועה תתקנו אותי.

פורסם

ממש לא נכון אין שום סיבה שרמקולים שמוערכים בהספק גבוה יותר מזה של המגבר

ידפקו את המגבר כל עוד העכבה שלהם מתאימה לנתוני המגבר

מגבר טוב יוציא הרבה פחות עיוותים באותו הספק כמו מגבר פנימי של רדיו דיסק

אחת הסיבות היא שבמגבר חיצוני מתבצעת הכפלת מתח והמגבר עצמו עובד על מתח גבוה יותר

מה שנותן יותר הד רום ל FETים לעבוד בו

• תוכן חדש...