Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

רציתי לשאול-איפו ממוקם "תריז מזגן"

תמונה מצורפת

12_clio1992.jpg

הרכב -רנו קליאו 93 ידנית

הבעיה היא שלפני כשנה הוא התחיל לעשות בעיות (התריס) רעש של גלגלי שיניים(טיק טיק טיק) ניגשתי למוסך רנו ואמרו לי שהוא התקלקל ולא מצליח להסגר.

באותו זמן לא היה לי כסף לסדר את זה ולכן התריס בוטל ונשאר כל הזמן במצב פתוח ובגלל זה נכנס כל הזמן בנסיע אויר מבחוץ דרך פתחי המזגן,כמו כם נאמר שלי שאם התריס היה סגור המיזוג והחימום באותו היו עובדים בצורה טובה יותר.

לכן החלטתי לטפל בנושא וראשית כל לדעת איפה הוא נמצא וכיצד אני יכול להדליק/לחבר את פעולת התריס בחזרה.

תודה לכולם

וחורף נעים

פורסם

אם אני לא טועה, התריס אמור להיות מאחורי הדשבאורד , בתוך הרכב,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

התריס אולי כן,אבל כשהם ביטלו אותו הם לא נגעו בדשבורד.

הם ביטלו איפושהו באזור המנוע ליד החלון הקידמי.

פורסם

התריס ממוקם מאחורי הרשת שסימנתי. תצטרך לפרק את הפלסטיקה באיזור ואת הגומיה.

כדי להוציא את כל היחידה החוצה אני מאמין שתצטרך לפרק את צינורות המזגן שם.

אפשר לחשוב על פתרונות יצירתיים כדי לסתום שם את הפתח החשוף גם בלי לפרק את היחידה לגמרי.

כמו שאמרת, ברגע שתסתום אותו, המזגן יקרר טוב יותר אבל תאבד כניסת אוויר טרי מבחוץ.

בהצלחה

12_clio1992.jpg

פורסם

OK ראשית כל תודה.

אכן הרמתי את הרשת הקטנה שנמצאת במקום שסימנתה,ואכן אחרי מספר שניות מצאתי שם כבל + מחבר מנותקים.

גיששתי עם היד באזור לאיפה הכבל מתחבר ולא מצאתי.

האם החיבור שלו נמצא באותו מקום בערך או שעליי לחפש מתוך הרכב?

תודה

פורסם

המנוע של התריס הנ"ל ממוקם בצד שמאל של התיבה השחורה שמצאת מתחת לפלסטיק ההוא. התיבה מכילה את הרדיאטור מיזוג הפנימי (מעבה שמו).

זה לא נדיר שהתריס נשבר בחיבור שלו למנוע זה, ואז המנוע עובד כל הזמן (הוא לא מזהה שהתריס נסגר). ביטול שלו נעשה לרוב ע"י ניתוק המנוע (כנראה הכבל שמצאת שם) , ותפיסת התריס במצב סגור.

זה חתיכת סיפור להדביק בחזרה את השבר, כי המנוע הזה חזק מאוד, ולרוב הוא שובר את ההדבקה, הנסיון שלי בכ"א לא צלח.

יש אפשרות להוציא את כל התיבה הזו, לרבות המעבה שבתוכה, ללא פירוק צנרת המזגן ושמירה על הגז שבמערכת, אבל זו עבודה מאוד(!) עדינה, ולא תמיד זה מצליח.

התריס הזה נסגר כאשר אתה שם מזגן על MAX , והוא נפתח בחזרה כאשר אתה מכבה את המזגן.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

"ביטול שלו נעשה לרוב ע"י ניתוק המנוע (כנראה הכבל שמצאת שם) , ותפיסת התריס במצב סגור. "

נכון רק שאצלי זה בוטל כשהתריס במצב פתוח,ומה שאני רוצה לעשות זה להביא אותו למצב סגור.

לכן חשבתי לחבר אותו חזרה לכבל עד לסגירת התריס ואז לנתק שוב.

רק שאת הכבל מצאתי אבל לאן לחבר לא מצאתי.

פורסם

זה נראה קצת טריקי החיבור שלו, כי הוא מלמטה , וקשה לראות אותו.

בכל מקרה , לקיבוע התריס במצב סגור, הכנס את היד שלך (במידה שהיא קטנה מספיק) , מעל רגלי מושב הנוסע מתוך האוטו!

אולי תצליח לראות בעין פתח במתכת, אם תכניס ידך דרכו תוכל להגיע לתריס ולסגור אותו משם. אני עשיתי זאת עם איזה מקל קטן (בערך 10 ס"ב) שתפס את התריס סגור.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
המנוע של התריס הנ"ל ממוקם בצד שמאל של התיבה השחורה שמצאת מתחת לפלסטיק ההוא. התיבה מכילה את הרדיאטור מיזוג הפנימי (מעבה שמו).

.

(מאייד שמו)

יום טוב יצחק

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

יצחק, לא משנה איך הייתי חושב על זה, תמיד הייתי מתבלבל בסוף , מעבה-מאייד-מייבש אלו דברים שתמיד מתהפכים אצלי, תמיד :oops:

• תוכן חדש...