Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. קומפוננט 3-way יכול להיכנס בMazda 3 Sport GT 2004?

2. איפה בד"כ שמים את הרמקול MID?

3. כאשר קונים 2 קומפוננטים:

---א. כמה ערוצים צריכים במגבר והאם צריכים יותר ממגבר אחד?

---ב. איפה בד"כ שמים את 2 הטוויטרים הנוספים? (כאשר הטוויטרים של קומפוננט אחד נמצאים מקדימה)

4. אם קונים סאב בנפרד, מומלץ שגם הוופרים של הקומפוננט יעבדו?

5. האם יש קומפוננט שהוא 2way אבל מיד+טרבל? בלי וופר למי שרוצה לקנות סאב בנפרד?

6. סאב והוופר של קומפוננט הם 2 דברים שונים?

תודה לעוזרים.

פורסם

שלום וברוך הבא.

1. צריך לבדוק את המידות המקוריות של מיפתחי הרמקולים שם, ואז או שנתאים לפיהם מידות רמקולים [לא מומלץ בד"כ - אם לא מדובר במידות "סטנדרטיות" של סטים] או להתאים את מיפתחי הרמקולים באמצעות הגבהות/טבעות עץ/בניות למידות סטנדרטיות. יש הודעה "הכרזה" בראש העמוד הפותח של מידות רמקולים ברכבים שונים, תבדוק שם.

http://www.carsforum.co.il/vb/announcement.php?f=15&a=27

2. את רמקול המידריינג' צריכים למקם רחוק ככל האפשר מהאוזניים. ניתן למקם אותו על הדשבורד, על הקורות בצידי השמשה הקידמית, או בקיקפאנלים [מיקום רגל ימין של נוסע, ורגל שמאל של נהג.]

3. א. אם אתה מתכוון לעבוד בתצורת הגברה פאסיבית - משמע זוג ערוצי הגברה יחובר לכל קרוסאובר וממנו יפוצלו התדרים לכל אחד מהדרייברים של הסט בהתאמה לייעודו. אם אתה מתכוון לעבוד בתצורת הגברה אקטיבית - משמע זוג ערוצי הגברה לכל דרייבר ואת תפקיד הקרוס יבצע קרוס אקטיבי. עצמאי או באמצעות HU [רדיו דיסק] שמאפשר זאת או באמצעות פרוססור [מעבד].

ב. אם אתה מתכוון להתקין סט קומפ' נוסף מאחור, אזי הטוויטר שלו ימוקם מאחור כמובן.

4-5-6. סאב-וופר ווופר אלו שני דברים שונים ונפרדים, ומיועדים לנגן טווח שונה של תדרים. לצורך ההמחשה - סאב מנגן מ70HZ ומטה למשל, וופר מנגן 70HZ עד 400HZ, המספרים להמחשה ומשתנים בין רכיב לרכיב ובין תצורה לתצורה. הסאבוופר כשמו הוא, מנגן תדרי באס נמוכים יותר מאשר וופר, כך שהם לא באים האחד במקום השני.

המלצה ובקשה: יש הודעת הכרזה בראש העמוד הפותח בפורום "FAQ - שאלות שכיחות" - מושקעת ועמוסת אינפורמציה.

http://www.carsforum.co.il/vb/announcement.php?f=15&a=6

בהצלחה!

פורסם
שלום וברוך הבא.

1. צריך לבדוק את המידות המקוריות של מיפתחי הרמקולים שם, ואז או שנתאים לפיהם מידות רמקולים [לא מומלץ בד"כ - אם לא מדובר במידות "סטנדרטיות" של סטים] או להתאים את מיפתחי הרמקולים באמצעות הגבהות/טבעות עץ/בניות למידות סטנדרטיות. יש הודעה "הכרזה" בראש העמוד הפותח של מידות רמקולים ברכבים שונים, תבדוק שם.

http://www.carsforum.co.il/vb/announcement.php?f=15&a=27

2. את רמקול המידריינג' צריכים למקם רחוק ככל האפשר מהאוזניים. ניתן למקם אותו על הדשבורד, על הקורות בצידי השמשה הקידמית, או בקיקפאנלים [מיקום רגל ימין של נוסע, ורגל שמאל של נהג.]

3. א. אם אתה מתכוון לעבוד בתצורת הגברה פאסיבית - משמע זוג ערוצי הגברה יחובר לכל קרוסאובר וממנו יפוצלו התדרים לכל אחד מהדרייברים של הסט בהתאמה לייעודו. אם אתה מתכוון לעבוד בתצורת הגברה אקטיבית - משמע זוג ערוצי הגברה לכל דרייבר ואת תפקיד הקרוס יבצע קרוס אקטיבי. עצמאי או באמצעות HU [רדיו דיסק] שמאפשר זאת או באמצעות פרוססור [מעבד].

ב. אם אתה מתכוון להתקין סט קומפ' נוסף מאחור, אזי הטוויטר שלו ימוקם מאחור כמובן.

4-5-6. סאב-וופר ווופר אלו שני דברים שונים ונפרדים, ומיועדים לנגן טווח שונה של תדרים. לצורך ההמחשה - סאב מנגן מ70HZ ומטה למשל, וופר מנגן 70HZ עד 400HZ, המספרים להמחשה ומשתנים בין רכיב לרכיב ובין תצורה לתצורה. הסאבוופר כשמו הוא, מנגן תדרי באס נמוכים יותר מאשר וופר, כך שהם לא באים האחד במקום השני.

המלצה ובקשה: יש הודעת הכרזה בראש העמוד הפותח בפורום "FAQ - שאלות שכיחות" - מושקעת ועמוסת אינפורמציה.

http://www.carsforum.co.il/vb/announcement.php?f=15&a=6

בהצלחה!

1. בדקתי והגודל זה 6.5" אז חשבתי ללכת על קומפוננט ELATE 6 של MOREL.. יקר אבל שווה כל שקל.. איזה מגבר צריך בשביל הELATE 6 וכמה ערוצים צריך? וחשיבה קדימה שאולי אני ישדרג לעוד קומפ' נוסף..

2. תראה פה את התמונות של המאזדה, תראה את התמונה של המושבים הקדמיים ותגיד לי איפה אתה חושב הכי נכון לשים את המיד.

3. תראה את הMANUAL של ELATE 6 יש שם תיאור של הקרוס, אין לי מושג מה זה אומר, רק הבנתי שהוא מתחבר לכל הדרייברים, MID LOW HIGH, וחיבור למגבר.. אז זה אומר שעם ה2 קרוסים שאני מקבל עם הקומפוננט אני לא יצטרך להתעסק עם קרוס של המגבר/HU?

ועוד 2 שאלות שעלו לי...

01. תראה את התמונה הזאת אם לא עובד אז זה התמונה מפה (התמונה שרואים את ה"קוקפיט"), לא תיהיה בעיה להתקין HU?

02. איפה מומלץ להתקין סאב בבגאג' או מתחת למושבים האחוריים אם אפשר?

תודה, תום.

פורסם

לאלייט יש יתרונות אבל גם יש חסרונות

היתרונות המובהקים הם שהמיד לא דורש שום תיבה ונפח בגלל הC.A.R פילטר שהוא פטנט ייחודי של מורל.

הטוויטר מתוק ונעים לאוזן ומפורט היטב.

המידבאס של האילייט הוא מידבס מעולה סה"כ אבל הוא דורש נפח עבודה קטן יחסית בתיבה סגורה או לפחות בידוד מאסיבי של הדלת והתקנה סופר מושקעת.

הייתי מציע לנסות להחליף את המידבאסים של האילייט במידבאסים של לגטייה L6 - יספקו לך מידבאס חזק יותר וישמרו על אותו אופי צליל.

הסיבות הנוספות לכך הן שהאילייט הם מפלצות רעבות לוואטים, עדיין לא נתקלתי במידבאס שצורך כל כך הרבה הספק בשביל לעבוד נכון - מידבאס זללן!

כדי להוציא עבודה נכונה ממידבאס של אילייט אתה צריך לספק לו את ה100 וואט RMS לפחות, אם אתה מתכוון להגביר את כל הסט פאסיבי, הייתי מציע לך לקחת מגבר שמוציא מינימום 120 וואט לערוץ, היה רצוי לקחת מגבר שמסוגל להוציא בין 150 ל200 כמו הזד אודיו שאיתמר השתמש בזמנו.

אני מגביר את הכל בנפרד אצלי אבל אני ממליץ לך דווקא ללכת על מידבאסים L6 גם בגלל שהם יעבדו טוב על הספק יותר נמוך וגם בגלל שהם יתנו לך תוצאה יותר טובה וגם בגלל שאתה לא צריך לעשות להם בניות בכדי לדעת שאתה מנצל מהם את מלוא הפוטנציאל.

אפרופו - לגטייה היא הסדרה הגבוהה של חברה בשם הייבריד אודיו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הייתי מציע לנסות להחליף את המידבאסים של האילייט במידבאסים של לגטייה L6 - יספקו לך מידבאס חזק יותר וישמרו על אותו אופי צליל.

איפה אפשר להשיג אותם וכמה הם עולים?

פורסם

כמובן זו הצעה אחת שנועדה לחסוך לך בסרבול של התקנה ולשפר לך את הביצועים.

אתה יכול גם באותה המידה להוריד גרסא ולקחת מידבאסים של הייבריד אוביישן - שחלק מהאנשים בפורום אפילו אוהבים אותם יותר מהאלייט.

לטעמי - הL6 אמנם יהיו לך יקרים קצת, אבל השקעה משתלמת ביותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
איפה אפשר להשיג אותם וכמה הם עולים?

זה האתר של יבואן Hybrid Audio בארץ - לאוד אנד קליר.

http://www.loudnclear.co.il/37359/Hybrid-Audio-Legatia-L61-2Pro

אתה יכול גם לפנות ישירות לבעלים - חבר הפורום רוני, בכינויו יגאל-בנץ, כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/member.php?u=16066

• תוכן חדש...