Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ברצוני לקבל את חוות דעתכם לגבי מספר רכבים בהם אני מתעניין.

התקציב הוא 50K כאשר טיפה גמיש לשני הכיוונים (10K אותם אני מתכוון להשקיע לישור קו\שיפורים).

חילקתי את הרכבים בהם אני מתעניין ל-3 קבוצות.

1.HGT\206XS

2. IBIZA 20VT\206GTI

3. IMPREZA GT\NISSAN SX200

יש לציין שאני מכיר את היתרונות והחסרונות של הרכבים אמנם לא נהגתי על אף אחת

מהם וכל הידע שלי עליהם הוא מהפורום בלבד.

נ.ב. האם ההבדלים בין ה206 הספורטביות גדולים כמו שנראה (1600-XS מול 2000GTI)?

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

1. בסיסי - פחות מלהיב, יותר זול לאחזקה, פחות מאובזר. מבין השתיים ה-HGT חזקה יותר וה-206 מהנה יותר.

2. GTI חזקה משמעותית מ-XS וגם מאובזרת ומהנה יותר לנהיגה. היא גם מהנה יותר לנהיגה מהאיביזה (משמעותית) אבל ה-20VT קלה יותר לשיפורים וחזקה יותר באופן כללי. קשה למצוא GTI כי מעט נמכרו וקשה למצוא 20VT במצב טוב כי רובן שחוטות.

3. מכוניות יקרות משמעותית לאחזקה - סדר גודל של כ-500-1000 שקלים יותר לחודש. מהניסאן יש יחידות בודדות ורובן אוטומטיות. קשה למצוא ידנית טובה. המכונית עצמה יקרה לאחזקה ויותר קשה לנהיגה לנהג לא מנוסה. האימפרזה טובה מאוד אבל קשה למצוא אחת טובה. את האופציה הזו כדאי לך לשקול רק אם אתה מוכן לעלויות אחזקה גבוהות יותר משמעותית ואם יש לך סבלנות רבה בחיפוש.

אם תלך בסוף על האופציה השנייה (העדיפה ביותר עבורך, לדעתי) אז האופציה הטובה ביותר שגם נכנסת בתקציב היא קליאו ספורט דור ראשון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אחרי שחיפשתי קצת בפורום לא הצלחתי לקבל מספיק פרטים לגבי ה-206 GTI

אם יש מישהו שמכיר את הרכב אני אשמח להצעות.

לגבי הקליאו ספורט רכב מצויין אבל לא התחברתי למראה שלה אז האופציה ירדה מהפרק תודה.

אפשר עוד דעות בנושא בבקשה?

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

פורסם

שקלת אולי את הפולסווגן פולו gti?

יש גירסאות של 3-5 דל' 1600-1800 סמ"ק,רכב אמין מאוד וחזק,יש גם גירסאת טורבו.

הייתי מציע לך פולו gti טורבו 1800 ידנית משנת 2000 ומעלה,נכנסת מצוין בתקציב

פורסם

לא מעוניין בVW אבל תודה בכל אופן.

בקשר לאיביזה אם אפשר לדעת מה מצב השוק שלה?

הגיוני לבקש 10K מעל המחירון על שנת 01 עם 190 אלף קילומטר?

כנ"ל לגבי ה206GTI איך הם נמכרות ביחס לשוק?

פורסם

כל מה שכתבת שגוי לחלוטין!

פורסם

גם אני הייתי מציע לו-הבעיה היא שאין כזאת,יש 1.6 אטמוספרי שמוציא 125 סוסים ביום טוב.

איביזה וקליאו שמורות נסחרות מעל המחירון(המגוחך)-סדר גודל של לפחות 5 ספרות.

לדעתי אין הצדקה לשלם לפולו GTI סכומים כאלה,היא לא מתקרבת ליכולת של הקליאו בפניות ואיטית משמעותית מהאיביזה.

turboy

פורסם

ה-206GTI נחמדה מאוד, אבל עם מנוע בעל 138 סוסים, עצל למדי - היא לא ממש ספורטיבית (לא בתאוצה קלאסית, ולא בהאצות ביניים).

פורסם

עם אתה משדרג מאונו טורבו לפי השם והתמונה,אז האיביזה טורבו מתאימה לך כמו כפפה.

שתיהן ממש דומות בהכול רק שהאיביזה יותר חדישה,בוא נגיד שאתה תרגיש בבית:wink:.

פורסם

ה-206 GTI נסחרת מתחת למחירון, ולמרות שהיא לא כזו נפוצה - אשר למצוא אם מחפשים טוב.

מציע לך לבדוק את זו, קצת מעל 50K אבל אולי תצליחו להסתדר.. שמתי עליה עין לא מזמן שחיפשתי רכב אבל בסוף (גם) הלכתי על איביזה טורבו:-)

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

ל 206GTI יש אופציה לשיפורי מנוע אטמוספריים ל 170 כ"ס ופוטנציאל שידרוג מיתלים לאחיזה שתאפיל גם על כמה כפולות הנעה,

אבל אם בהנעה קידמית עסקינן הקליאו הצפרדעית תספק הכל מהמפעל או שתמצא 306GTI .

אם מדובר באחורית/כפולה :

הניסאן מצוינת אם תצליח למצוא אחת ידנית שלא פגשה קיר , נדירה וחלפים ושיפורים נמצאים לרוב בחו"ל .

328I E36 מעודנת ומענגת מהאימפרזה GT .

פורסם

אני אשתדל לעזור לך.

ברשותי 206GTI בשנה וחצי האחרונים. הרכב עבר יישו קו רציני עד שהגיע למצב אופטימלי. הרכב לא משופר בשום תוספת שלא הגיעה מהיצרן.

מבחינת כוח,למרות שיש רכבים ספורטיבים עדיפים כמו האיביזה טורבו או הקליאו אני יכול לומר לך מנסיון שלי שלרכב לא חסר כוח אם אתה לא על מסלול מירוצים. כל הדיבורים על מנוע עצל ולא ספורטיבי הוא נכון על הנייר ולא בחיי היום יום.

בשביל לתת בראש לפונטו HGT או פולוGTI או הונדה סיוויק ממוצעת,יש מספיק כוח,גם בתאוצות ביניים וגם ביציאה מעמידה.

רכב יחסית מאובזר ומאוד מפנק (חיישני תאורה,חיישני גשם וכו') גם יחסית לרכבי מנהלים יותר חדישים.

רכב מאוד יציב אבל ההגה קצת מנתק את ההרגשה מהכביש,בעיקר בלחיצות חזקות על הדוושה.

אחזקה ממוצעת אם הרכב שמור ומטופל בזמן.פעם בשנה או 15000 ק"מ לטיפול,זה בערך הזמן שהרכב רואה מוסך אצלי מאז היישור קו. צריכת דלק 1:10 ממוצע אצלי כאשר אני לרוב נוסע על סל"ד של 3500 ומעלה(מכור לרעש המנוע ).

עשיתי עם הרכב פעמיים אילת,3 פעמים את סדום וכמה נסיעות לצפון,וכל פעם מחדש הרכב הצליח להפתיע לטובה.

אם יש שאלות יותר ספציפיות אשמח לענות. וסליחה מראש שאני לא אובייקטיבי,אבל אני חושב שהרכב הזה הוא underestimate גדול בארץ שבה 0-100 היא הדרך לקבוע כמה רכב הוא ספורטיבי.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

לזה שמעליי תודה על התגובה המצויינת לכזאת בדיוק חיכיתי!

אם מישהו יכול לתת חו"ד דומה על איביזה מבעלים של אחת אני אשמח.

מדובר באיביזה 20VT שזה מה שמתאפשר בתקציב ולא ה-FR או ה-CUPRA.

פורסם
עם אתה משדרג מאונו טורבו לפי השם והתמונה,אז האיביזה טורבו מתאימה לך כמו כפפה.

שתיהן ממש דומות בהכול רק שהאיביזה יותר חדישה,בוא נגיד שאתה תרגיש בבית:wink:.

מה זה דומות, קופי!

ל 206GTI יש אופציה לשיפורי מנוע אטמוספריים ל 170 כ"ס ופוטנציאל שידרוג מיתלים לאחיזה שתאפיל גם על כמה כפולות הנעה,

אבל אם בהנעה קידמית עסקינן הקליאו הצפרדעית תספק הכל מהמפעל או שתמצא 306GTI .

אם מדובר באחורית/כפולה :

הניסאן מצוינת אם תצליח למצוא אחת ידנית שלא פגשה קיר , נדירה וחלפים ושיפורים נמצאים לרוב בחו"ל .

328I E36 מעודנת ומענגת מהאימפרזה GT .

אתה חי בסרט. שיפורי מנוע ל-170 כ"ס הם בכלל לא פשוטים, ואחיזה שתאפיל על כפולות הנעה תקבל אולי אם תרכיב סליקסים ברוחב 225.

בין 206 GTI לאיביזה 20VT הבחירה ברורה - אלא רק אם כל מה שחשוב לך זה כוח, אין שום טעם להתעניין באיביזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני אשתדל לעזור לך.

ברשותי 206GTI בשנה וחצי האחרונים. בשביל לתת בראש לפונטו HGT או פולוGTI או הונדה סיוויק ממוצעת,חסר הרבה כוח,

צא מהסרטון...:).

תיקנתי לך את המשפט...

יאמר לזכות הלביאה שאכן מהנה לנהיגה (סיבובים פניות) אך כוח זמין חסר ומאוד מורגש,גיר עדין מאוד חסר אגרסיביות , נשית או חלבית ההייתי אומר , אחותה הגדולה 306GTI אכן אופציה מדהימה!

• תוכן חדש...