Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע נגמר בערוץ 16 בהוט הסרט הנהדר מ 1998 "המופע של טרומן".

זו לא הפעם הראשונה שאני רואה אותו, אבל לראות אותו היום, בצל מפלצות הריאליטי המכוערות ובטח כשארבעה ערוצים למעלה מתנגן לו בהוד טמטומו "האח הגדול" ללא הפסקה, נותן משמעות חזקה הרבה יותר לסרט - שכבר אז היה מעניין, חכם, מלא משמעות ומסתבר שגם ניבא לא רע את המתרחש בעולם הבידור.

מעניין, האם כל אותן פקצות, ערסים וחסרי חיים שחיים מחיים מזויפים של אחרים יפסיקו לראות את כל הזבל הזה לאחר צפייה בסרט ?

לדעתי, לא. הם הרי לא יבינו במה מדובר, שום דבר שם לא אמיתי... זה בסה"כ סרט.. זה לא מעניין.. :wink:

אם פגעתי במישהו שרואה ועוקב אחרי האח הגדול אני מתנצל, יש לי גם חברים שרואים את זה, מעט, אבל יש. אני לא באמת חושב שכל מי שרואה את זה הוא ערס ופקצה, אני כן חושב שיש לו טעם רע, מאוד.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אני בקלות יכול להבין את הרגשות הקשים שיש לך כלפי "האח הגדול" - אבל יותר קשה לי לקבל אותם.

הבעיה של רוב האנשים עם התוכנית הזו נובעת מהמקום הלא נכון - אותם אנשים כל הזמן חושבים על רייטינג ועל אותם יצורים נאלחים שיושבים במשרדים המצוחצחים של ערוצי הטלוויזיה המובילים ועל איך שהם רוצים עוד ועוד אחוזי צפייה שיכניסו להם עוד כמה מליונים לכיס.

אני צופה בתכנית הזו מזווית אחרת לגמרי - לפי מיטב הבנתי (ותקנו אותי אם אני טועה) כול העיניין של "האח הגדול" התחיל בכלל בתור ניסוי חברתי של איזה חוקר לפני לא מעט שנים שפשוט העלה שאלה מאוד לגיטימית ומאוד מעניינת: בוא נכניס מס' אנשים לחדר סגור ונראה מה יקרה. וזה בדיוק מה שקרה.

זה שעושים מזה מטעמי רייטינג בסגנון כוכב נולד עם הדחות וכו' וכו' - זה זניח ולזה אני באופן אישי לא נמשך.

אבל אם תסתכל על התכנית הזו בתור ניסוי חברתי, כי זה באמת מה שקורה שם בשורה התחתונה: אתה לוקח מס' אנשים, שונים זה מזה, בגילאים שונים ותחומי עיניין שונים ואתה בודק מה קורה. בלי כשרונות, בלי חלטורות, 24 שעות ביממה ואפילו את ההדחה מהבית לא אתה קובע, אלא הם. זה שאתה משפיע בסופו של יום על מי ייצא מהבית, זה משהו אחר - דיירי הבית הם אלו שמחליטים את מי הם לא רוצים איתם ומעמידים אותם להדחה.

וזה מצחיק אבל כ"כ נכון, שבמשדר ההדחה האחרון אמרה אחת המשתתפות שכבר יצאה מהבית (נראה לי מיקי...) בצורה הכי קולעת ונכונה: "זוהי המראה של כולנו לחברה הישראלית".

תחשבו על זה...

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

חשבתי על זה.

בניסוי אתה מנסה לנבא תוצאות תוך כדי ניסיון לדמות ככל שאפשר סביבה ותנאים הדומים לתנאים מציאותיים. זאת כמובן כדי שלתוצאות שלך יהיו השלכות גם בסביבה אמיתית (למדוד תאוצה של מכונית בירח אומנם יכול לרמז לנו על התנהגותה בכדור הארץ, אבל עדיף למדוד אותה כאן).

ההתנהגות של האנשים האלה שדוחפים להם לכל חור (כולל החור של ה***) מצלמה שפועלת 24 שעות ביום כל כך רחוקה מהמציאות שכל רצון לתרץ את השעמום והגועל הזה בתור ניסוי חברתי הוא פתטי כמו למדוד כמה מים אני שותה בממוצע כשאני יושב כל היום בבית במזגן כדי להעריך איזו כמות לקחת לריצת מרתון במדבר סהרה.

ועדיין אנשים מדברים על זה כאילו זו שיא הדרמה הריאליסטית של החיים, לך תבין..

פורסם
ועדיין אנשים מדברים על זה כאילו זו שיא הדרמה הריאליסטית של החיים, לך תבין..

אילו אנשים? אף אחד בעולם לא מחייב אותי או אותך לצפות בתוכנית הזאת,

או לקנות בכלל טלוויזיה. ואם כל מי שבסביבתך מדבר כל היום על זבל-הרייטינג העדכני

וזה מעצבן אותך, תחליף סביבה...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
ואם כל מי שבסביבתך מדבר כל היום על זבל-הרייטינג העדכני

וזה מעצבן אותך, תחליף סביבה...

זו בדיוק העצה שאני הייתי נותן, האמת. אבל אי אפשר להתחמק מזה.

אנשים לידך תמיד ידברו על השטויות האלה.

לפחות פה יש מי שמבין ללבך:-D

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הסיבה שהתוכנית מצליחה כל כך(והיא מצליחה),היא מפני שבסיס התוכנית פועל על אחד היצרים הכי חזקים של בני האדם,מציצנות.

אין מה לעשות ,רובנו,אם נודה בכך או לא,אוהבים,מסתקרנים,רוצים לדעת מה קורה אצל האחר.

אני באופן אישי,לא יכול לשבת לראות את ערוץ 20 יותר מ5 דקות כי זה משעמם אותי,אבל התוכנית השבועית שבה מרכזים את הדברים המצחיקים שקרו,מאוד מצחיקה לדעתי -וצחוק בריא לבריאות.:-)

פורסם

אני באופן אישי לא ראיתי אפילו דקה מהתוכנית הזו, וזו החלטה עקרונית.

בתור בנאדם שלמד "קצת" על תקשורת בחייו, אני מבין גם למה כל העולם ואחותו כן צופים בתוכנית.

כמו שכבר אמרו לפניי, יצר המציצנות הינו יצר חזק מאוד בהווייה האנושית,

בטח ובטח כשיש תרבות שמקדשת את העובדה שדברים מסויימים "יישארו בבית".

כל אחד רוצה לראות מה כל אחד אחר עושה במצבים שהוא לא יכול לבדוק את עצמו מול הסביבה,

גם כדי לספק את יצר המציצנות לגבי אותו אדם נפרד ממנו,

וגם בשביל לאשר את פעולותיו שלו במרחבו האישי כאשר איש אינו צופה (או כך לפחות הוא חושב) :wink:

מה שמטריד אותי בכל הסיפור הוא בכלל לא התוכנית עצמה אלא משהו אחר:

סף הגירוי עולה. תמיד. של כל בנאדם.

וזה לא משנה אם מדובר כרגע בנהיגה, סמים, פרפרים בבטן מתחילתו של קשר, ליטוף של הכלב האהוב עלייך, וכו'.

כדי להגיע לאותה הרגשת סיפוק ומיצוי, אתה נדרש כבנאדם (משום שכולנו מסתגלים לכל מצב) לגירוי יותר ויותר חזק.

אז איפה הבעייה למעשה ?

הגענו (לדעתי לפחות) לשפל המדרגה, או קרוב מאוד לכך.

ונשאלת השאלה - או.קיי, עכשיו כולם צופים בזה. וגם בעונה השנייה כולם יצפו. ואולי גם בשלישית.

ומה אז ? לאן מתקדמים ?

במקום שהכיוון יהיה קולנוע וטלוויזייה איכותיים יותר, ואז סף הגירוי יעלה לכיוונים אינטיליגנטים יותר (מבחינת תכנים),

המגמה היא מגמת ירידה, ועם הזמן הטלוויזייה שנצרוך תהיה רדודה יותר ויותר.

מה שמפריע לי זו לא אותה תוכנית מטופשת שאני במילא לא מתכוון לצפות בה.

אלא שככל שיהיו (בהפקה ישראלית) יותר תוכניות כאלו, שפונות למכנה המשותף הרחב ביותר (והנמוך ביותר),

יהיו פחות תוכניות "אחרות", והקהל גם ידרוש (ובצדק) תוכניות מציצניות, נמוכות, שטוחות, וסטריאוטיפיות - יותר ויותר.

זוהי תחילתה של מותה של האינטיליגנצייה, לפחות בהקשר הטלוויזיוני, ועל זה לי אישית עצוב לחשוב.

בברכה, מר תעלול.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אכן קונדסון, אני מסכים איתך. ישנן אלטרנטיבות, יש סרטים טובים ויש סדרות טובות, אבל באמת פחות - בגלל הכיוון הכללי שהוא לתכני שיט.

HANS, העלתי נקודה למחשבה שהתעוררה בי בעקבות צפייה בסרט, זה הכל.

להתעצבן בגלל האח הגדול ? לפתח איזשהו רגש מסוים בעקבות התוכנית הזאת ? לא שווה גרוש.

פורסם

ואני בכלל, כשראיתי את הכותרת בפעם הראשונה (מצוייד בכמעט 40 מעלות חום, מה שמטשטש יופי את הראייה :cry:), חשבתי שמדובר על מופע חדש שאחמדיניג'אד הולך להעלות בערוץ הממלכתי שלו...

פורסם
יוסיבובליל

אמא'לה!! מה זה?! זה נשמע כמו מחלה! מה זה הבובליל הזה?!

קונדסון-מסכים לחלוטין.הרמה רק יורדת עוד ועוד.

חשבתי לתומי שהשיא היה ב"כוכב נופל", ושאין משהוא יותר מעפן.

חשבתי את אותם מחשבות לגבי "רוקדים עם אינוולידים".

למדתי לקח, ואני משוכנע שאחרי ה"כאב הגדול" תגיע תוכנית עוד יותר גרועה.

אני לא מסתכל כבר בטלוויזייה.

ובתוכניות האלה? - לא אצפה גם אם ישלמו לי. זה גם כבר נובע מרמת העיקרון.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אם תסתכל על התכנית הזו בתור ניסוי חברתי, כי זה באמת מה שקורה שם בשורה התחתונה: אתה לוקח מס' אנשים, שונים זה מזה, בגילאים שונים ותחומי עיניין שונים ואתה בודק מה קורה. בלי כשרונות, בלי חלטורות, 24 שעות ביממה ואפילו את ההדחה מהבית לא אתה קובע, אלא הם. זה שאתה משפיע בסופו של יום על מי ייצא מהבית, זה משהו אחר - דיירי הבית הם אלו שמחליטים את מי הם לא רוצים איתם ומעמידים אותם להדחה.

בתור סוציולוג אני חייב להסכים.

יש לתוכניות האלו פונקציה מסוימת בתוך החברה שלנו ובתוך התרבות.

כאן בארץ עדיין לא הייתה בעיה רצינית בין המתמודדים אבל למשל בגרסה הבריטית היו בעיות שהצליחו לגייס את כל המדינה מבחינה ערכית.

שם, מתמודדת אחת התחילה להתנפל אל אחרת, ובסוף התחילה לקלל אותה בגלל שהיא הודית.

באותו רגע כל המדינה הזדעזעה והתחיל תהליך של אימוץ ערכים כללי. היום, שנתיים לאחר מכן, אני לא חושב שיהיה מישהו שיעיז להעליב מישהו בטלוויזיה על בסיס אתני.

ככה מאומצים ערכים לתוך החברה, על ידי דוגמאות ברורות של "מה כן" ושל "מה לא" לעשות.

זה מה שקורה כשלוקחים אנשים רגילים ודוחפים אותם לתוך כזה מצב. זה לא משנה אם התפאורה או המצב הוא אמיתי. מה שמרתק פה זה שהערכים והתגובות הם אמיתיים.

בפן האישי ולא האינטלקטואלי, זה זבל ואני לא אצפה בזה לעולם.

פורסם

אם כבר דיברו על מציצנות, אני לא מבין איך לא הוזכרה עד עכשיו תוכנית רדודה בהרבה- "הפוליגרף".

כל מה שהמתמודד צריך לעשות הוא לחשוף את הסודות הכי כמוסים ואינטימיים שלו מול קהל הצופים ומול בני משפחתו. ככל שהוא חושף יותר סודות- כך הוא מתקרב לפרס.

אני אישית נגעלתי מהתוכנית הזאת כשראיתי אותה ולדעתי היא גרועה בהרבה מהאח הגדול (שאגב, גם בה אני לא צופה). אין כאן שום תחרות, שום אתגר, שום אינטראקציה. רק לחשוף סודות. פשוט מגעיל.

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...