Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום,

היום התרחשה לי תקלה מוזרה בC5, היו לי שריקות מהברקסים בזמן האטה, אז נסעתי למוסכניק שלי והוא ניסה לשים איזשהו חומר על הדיסקיות בכדי להעלים את השריקות.

לאחר שיצאתי ממנו השריקות חזרו ואני לחצתי על הברקס וגם על הגז בו זמנית למשך 5 שניות(אל תשאלו למה, חשבתי שאולי זה ישפשף את הרפידות והשריקות יעלמו) ואז הופיעה לי על הצג קוד תקלה BRAKING FAULT שלפי הספר רכב זה אומר תקלה בבלימה- חובה לעצור ולפנות למוסך מורשה.

עצרתי כיביתי את המנוע המתנתי כמה דקות ואז התנעתי אותו מחדש, התקלה הופיע שוב ולאחר דקה נעלמה ובמקומה הופיע תקלה חדשה- ANTIPOLLUTTION FAULT שלפי הספר רכב זה אומר תקלה בנוגד זיהום אוויר, יש לפנות מייד למוסך מורשה.

וזהו התקלה לא רוצה להעלם....:-\

אני רוצה לציין שהרכב בבעלותי כחודש ימים ולא היו לי כלל תופעות של בעיות מחשב.

וכן הרכב נבדק(המחשב) בזמן הקנייה במוסך מורשה ולא נמצאו תקלות.

אני יודע שאני גרמתי לתקלה על ידי שילוב לחיצה על דוושת הגז והבלמים ביחד, ועכשיו אני לא יודע מה לעשות.

מה לעשות? יש דרך לאפס את המערכת? תעזרו לי בבקשההה :(.

בתודה מראש, זאב.

פורסם

שלום זאב,

אכן, אתה גרמת לתקלת Braking fault. מחשב הרכב מצפה לראות ירידה במהירות כשנלחצת דוושת הבלם.

מכיוון שהמהירות לא ירדה (בגלל הלחיצה על דוושת התאוצה), קיבלת התראה חמורה על תקלה במערכת הבלימה.

ניתן להתעלם מההודעה. היא תיעלם מעצמה אחרי מספר בלימות תקינות.

התרעת Antipolution Fault יכולה לנבוע ממספר גורמים. שסתום EGR תקול, חיישן חמצן תקול, ממיר קטליטי תקול.

בנוסף, אם היא מופיעה, נעלמת כלעומת שבאה ולא שבה יותר, היא יכולה לנבוע גם ממצב רוח רע של המחשב. גם דברים כאלה קורים...

האם תדלקת בסמוך להופעת ההודעה ? גם דלק באיכות נמוכה (שלא לאמר "מהול" גורם להודעה הזו להופיע).

האם מורגש שינוי באופי הפעולה של המנוע ? (למשל, רעידות בסל"ד סרק)

פורסם

מצבים מהסוג הזה (גז וברקס ביחד) אכן יכולים לגרום להדלקות נורת תקלה במערכת הזרקה, ליוניט אור בלם יש תפקיד במערכת ההזרקה, מחשב תיבת הילוכים אוטומטית ו-ABS או ESP (אם קיים) - והוא לא נמצא שם רק בשביל להדליק את האורות ברקס.

גש למוסך לבדיקה ואיפוס המחשב במידת הצורך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תנסה לעשות את השלב הפשוט ביותר....לפני כניסה למוסך והחלפת חיישנים למינהם

נתק את - המצבר למשך כרבע שעה..(ניתוק המינוס יגרום לאיפוס מערכת המחשב)

לאחר מכן חבר שוב את המינוס...ותבדוק שוב מה המצב...

אם ההזהרה עדיין מופיעה סימן שיש תקלה כלשהי...אם לא....סע לשלום לא קרה כלום..

מנסיון אומנם לא בC5 אבל גם למחשבים יש ימים של רגל שמאל

בהצלחה...ועדכן אותנו מה שלום הרכב

פורסם

היי ארנון,

המנוע עובד בסדר גמור אין שינויים לרעה, והיום בכלל לא תדלקתי וגם לא שיניתי תחנת דלק במילוי האחרון....

פשוט במיידית לאחר ה"ניסוי" שעשיתי ולאחר שהופיע התקלה של הבלמים הופיע התקלה הזו.

אתה אומר שאני יכול להירגע? אין צורך לפתוח תוכניות חיסכון?...:shock2:

:lol:

שלום זאב,

אכן, אתה גרמת לתקלת Braking fault. מחשב הרכב מצפה לראות ירידה במהירות כשנלחצת דוושת הבלם.

מכיוון שהמהירות לא ירדה (בגלל הלחיצה על דוושת התאוצה), קיבלת התראה חמורה על תקלה במערכת הבלימה.

ניתן להתעלם מההודעה. היא תיעלם מעצמה אחרי מספר בלימות תקינות.

התרעת Antipolution Fault יכולה לנבוע ממספר גורמים. שסתום EGR תקול, חיישן חמצן תקול, ממיר קטליטי תקול.

בנוסף, אם היא מופיעה, נעלמת כלעומת שבאה ולא שבה יותר, היא יכולה לנבוע גם ממצב רוח רע של המחשב. גם דברים כאלה קורים...

האם תדלקת בסמוך להופעת ההודעה ? גם דלק באיכות נמוכה (שלא לאמר "מהול" גורם להודעה הזו להופיע).

האם מורגש שינוי באופי הפעולה של המנוע ? (למשל, רעידות בסל"ד סרק)

פורסם

ברכב שלי הייתה תקלה דומה ב2006. אז אופס המחשב ולאחרונה התקלה חזרה.

במקרה שלי מדובר במשאבת אויר הממוקמת באגזוז ואינה משפיע על זיהום האויר (לא מבחינת הטסט בכל אופן). כל שכן הופיע קושי קטן של גמגום המנוע בתחילת נסיעה אחרי התנעת בוקר.

הצעת מחיר להחלפת הרכיב היא למעלה מ 3000 ש"ח ובמילים אחרות ייעצו לי לחיות עם זה ואיפסו את התקלה. שמו תוסף דלק ואיחלו שההתרעה לא תחזור.

פורסם

לפתוח תוכנית חסכון לא, אבל הייתי מצטמצם ברכישת אוכל שחורג מלחם שחור וגבינה לבנה בשבועות הקרובים.

אני מציע להמתין עוד יום-יומיים, אולי לתדלק שוב, ולראות אם התרעת Antipollution נעלמת. כבר היו דברים מעולם.

אם לא, אז כפי שאיציק הציע, כדאי לקרוא קוד תקלה במוסך, רק כדי להבין מה בדיוק התקלה.

פורסם
גש למוסך לבדיקה ואיפוס המחשב במידת הצורך.

גם אם התקלה תעלם כדאי לגשת למוסך לשם בדיקה\איפוס מחשב?

תנסה לעשות את השלב הפשוט ביותר...נתק את - המצבר למשך כרבע שעה..(ניתוק המינוס יגרום לאיפוס מערכת המחשב)

לא יודע... לפי מה שהבנתי לא כל כך מומלץ לנתק את המצבר בC5.

קראתי בפורום שהיו כאלה שהיו להם תופעות מוזרות לאחר ניתוק לא מבוקר של המצבר.

פורסם

הבעיה שאצלנו אוכלים רק לחם שחור-על הגבינה אני יכול לוותר....:)

בכל אופן נראה מה שעות\ימים יגידו אני יחזור ויעדכן לגבי התקלה, ואם היא לא נעלמת אני אגש למוסך ביום ראשון.

בכל אופן תודה על ההענות המהירה עד כה.

שבת שלום יקיריי.

לפתוח תוכנית חסכון לא, אבל הייתי מצטמצם ברכישת אוכל שחורג מלחם שחור וגבינה לבנה בשבועות הקרובים.

אני מציע להמתין עוד יום-יומיים, אולי לתדלק שוב, ולראות אם התרעת Antipollution נעלמת. כבר היו דברים מעולם.

אם לא, אז כפי שאיציק הציע, כדאי לקרוא קוד תקלה במוסך, רק כדי להבין מה בדיוק התקלה.

פורסם

אם חיווי התקלה ונורת Service כבים, אני לא הייתי ממהר להגיע למוסך.

אשר לניתוק המצבר - זו אכן לא הדרך הנכונה להתנהל. אם יש תקלה, אין טעם לטמון את הראש בחול.

אם אין, ברוב המקרים המחשב יכבה את הנורה כעבור פרק זמן.

פורסם

תקלה זו ב-C5 מופיעה גם אם יש בעיה ב-SECONDARY AIR PUMP , חסימה או משאבה לא פועלת , מומלץ כפי שחברי כתבו לבדוק עם סורק.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

בקיצור לאחר 3 התנעות בפרקי זמן משתנים אין שינוי.

המערכת עדיין מזהה תקלה.

יום ראשון אני יעבור דרך המוסך מורשה לזהות ממה נובעת התקלה... אני מעריך שיקחו לי רק על הבדיקה 400 ש"ח :\

בכל מקרה תודה רבה לכם על המענה הסופר מהיר- אתם גדולים!

אני יחזור לעדכן.

שבת שלום לכולם.

פורסם

בC5 שהיתה לי (דיזל מודל ישן) זה היה קורה כאשר היינו מתדלקים בתחנת דלק מסויימת בעיר שלנו.

בשאר התחנות לא היו בעיה...נסה להחליף תחנה.

פורסם

הסבירות שזה מהדלק היא אפסית מכיוון שלא תידלקתי בסמוך להופעת התקלה, הפעם האחרונה שתידלקתי היתה לפני 4-5 ימים בתחנת דלק שאני מתדלק בה באופן קבוע ולעולם לא היו לי בעיות.

הבעיה צצה מיד לאחר תופעת הבלמים, זה כאילו המחשב השתגע.

בC5 שהיתה לי (דיזל מודל ישן) זה היה קורה כאשר היינו מתדלקים בתחנת דלק מסויימת בעיר שלנו.

בשאר התחנות לא היו בעיה...נסה להחליף תחנה.

פורסם

מנסיון שלי עם תוכנה, וממש לא עם מחשבי בקרת נסיעה - אולי עלית על באג בתוכנה, שאנשי ה-QA לא ניסו...

אולי צירוף של הגז-ברקס שאמנם גורם לפעולה תקינה באמצעות הודעה על בעית בלמים עובד טוב,

אבל בעיה בתוכנה גורמת להודעת Antipollution למרות שאין קשר ישיר.

וכן , אני יודע שלא עזרתי לך הרבה. 'צטערת.

גש למוסך, העמד פני תם, ושאל "מה רוצה ממני הצרפתיה?". הם יענו "בלה בלה בלה 3-4K בלה בלה".

אתה תגיד "אני אחשוב על זה. אפשר לאפס את זה, אולי האוטו טועה?" ותקווה שלא יגבו על זה כסף, כי תכלס העלות זניחה...

• תוכן חדש...