Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

זוהי שאלה לנהגים החדשים שפה

לפני כשנתיים+ כשהתחיל "גל" של חברים שלי של הוצאות רישיון הם אמרו לי שהם לא אוהבים לשים(וחלקם לא שמים בגלל זה) את השלט של הנהג החדש מהסיבה ש"נטפלים" אליהם בכביש,מכוניות חותכות,צופרות ועוקפות רק כי הם נהגים חדשים.

בתור נהג חדש(בקרוב נהג צעיר,בעוד פחות מחודש)לא שמתי לב לתופעה ואני חושב שכל פעם שצפרו\עקפו\חתכו אותי זה היה מוצדק\סתם כי הם אנשים רעים ללא שום קשר לשלט שיש לי מאחור.

לדעתי מה שחברים שלי אמרו נובע מחוסר ביטחון ורגשי נחיתות.

מה אתם אומרים?

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אומר שחבל לחטוף על זה דו"ח.

שים את השלט וסע כחוק.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אני אומר שחבל לחטוף על זה דו"ח.

שים את השלט וסע כחוק.

מי אמר שאני לא שם את השלט?במשך שנתיים שמתי אותו קבוע,בכל נהיגה.

לא חיפשתי הטפות מוסר,חיםפשתי נושא לדיון.

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

אני מסכים עם חבריך, וכך גם החברים שלי.

בתור נהג חדש שעוד מעט גם כן נהג צעיר, אני לא נוסע עם השלט.

לדוג' שאתה נוסע בכביש ורואה ל' אתה ישר משתדל לעבור נתיב או לעשות כל מה שאתה יכול בשביל לא לסוע מאחוריו, נכון?

אז השלט הוא פחות או יותר אותו דבר, וזה לא עניין של תחושה זה פשוט נכון. שנהגתי עם השלט אנשים היו מתייחסים אלי בתור אחד שרק קיבל רישיון ולא יודע לנהוג, היו עוקפים, היו חותכים, צופרים, עושים הכל רק לא לסוע מאחורי. ההרגשה מעצבנת במיוחד שברוב המקרים הנהגים האלה הם בעצם אלה שלא יודעים לנהוג לנוכח השטויות שהם עושים על הכביש.

דובר פה כבר כמה פעמים על הנושא וראיתי שאני לא היחיד שחושב ככה. בכל אופן תעשה מה שבראש שלך, אם אתה לא מרגיש ככה - סע עם שלט ואל תסתכן בחטיפת דו"ח.

פורסם

אני אישית חושב שזה שטויות !

אני גם נהג חדש שעוד חודשים בערך נגמר לי הנהג חדש.

אין שום יחס שונה מהנהגים האחרים בכביש לנהג חדש.

אותי אף פעם לא עקפו אם לא היו צריכים סתם כי אני נהג חדש וכל מני שטויות כאלה,

אני נהגתי במשך חודשים בערך בלי שלט נהג חדש ולא מצאתי שום התנהגות שונה בגלל השלט .

וFaStman שאנחנו רואים ל' אנחנו עוקפים כי אנחנו יודעים שזה תלמיד שהוא לא יודע לנהוג בדרך כלל ו98% מהם נוהגים לאט ומאטים אותנו אבל לעומת זאת נהג חדש יכול ליהיות גם נהג שיש לו שנה וחצי רשיון והוא כבר נוהג כמו כל אדם וותיק(לפחות בתנאים רגילים)

אני בחיים שלא לא חפשתי לעקוף נהגים חדשים רק כי הם נהגים חדשים אני בכלל לא מתייחס לשלט הזה ולדעתי גם שאר הנהגים ככה.

לעומת זאת היחס השונה הוא בא מכיוון המשטרה בדרך כלל

תמלא את הרכב במים מהסנרוף (עם צינור), תתכופף למטה ותראה מאיפה נוזל.
פורסם
אני מסכים עם חבריך, וכך גם החברים שלי.

בתור נהג חדש שעוד מעט גם כן נהג צעיר, אני לא נוסע עם השלט.

לדוג' שאתה נוסע בכביש ורואה ל' אתה ישר משתדל לעבור נתיב או לעשות כל מה שאתה יכול בשביל לא לסוע מאחוריו, נכון?

אז השלט הוא פחות או יותר אותו דבר, וזה לא עניין של תחושה זה פשוט נכון. שנהגתי עם השלט אנשים היו מתייחסים אלי בתור אחד שרק קיבל רישיון ולא יודע לנהוג, היו עוקפים, היו חותכים, צופרים, עושים הכל רק לא לסוע מאחורי. ההרגשה מעצבנת במיוחד שברוב המקרים הנהגים האלה הם בעצם אלה שלא יודעים לנהוג לנוכח השטויות שהם עושים על הכביש.

דובר פה כבר כמה פעמים על הנושא וראיתי שאני לא היחיד שחושב ככה. בכל אופן תעשה מה שבראש שלך, אם אתה לא מרגיש ככה - סע עם שלט ואל תסתכן בחטיפת דו"ח.

אני לא חושב שיכולתי לנסח את מהות הבעיה טוב ממך.

אני לא מבין למה כשאתה נוהג ורואה רכב לימוד נהיגה אתה מיד עובר נתיב. נכון שלא כדאי להתקע מאחורי רכב שנוסע לאט במיוחד ו/או בצורה מעט פחות צפויה, אולם פעולת התיוג של תלמיד הנהיגה כמשהו שצריך לברוח ממנו, הנה אותה הבעיה עליה אתה מלין כאשר אתה תולה את שלט ה"נהג חדש". לא פעם נתקלתי ברכבי לימוד נהיגה שנסעו בקצב המתאים לתנאי הדרך ולרוב עם מעט סבלנות תגלה שה'ל' הזה יפנה לרחוב צדדי ו"תשתחרר" ממנו מבלי שעשית כלום.

אם כשתלית את שלט ה"נהג חדש" התייחסו אליך כאל אחד שרק קיבל רשיון ועדיין לא יודע לנהוג, הרי שמטרת השלט הושגה. ככלל אתה צריך להבין שככל שלנהג יש יותר מידע על הנעשה סביבו כך סיכויו למעורבות בתאונה קטנים. היות ורמת הסיכון של נהגים חדשים גבוהה יותר, כאשר נהג אחר יראה שאתה כזה הוא יוכל לנהוג במשנה זהירות ואף לצפות ממך לטעויות שמקורן בחוסר נסיון. אי תלית השלט תחסיר ממנו את המידע החשוב הזה.

הגם שאני נוהג כמוך על אותם כבישים ופוגש באותם נהגים, אני לא חושב שנהגים אלו משנים את התנהגותם בעקבות השלט, אלא מתנהגים כך כלפי כל הנהגים. אגב, הנסיון מראה שהם מתנהגים בצורה חצופה ואלימה כזו גם בתור לקולנוע, בקופת-חולים, ברחוב, בסופרמרקט ובכל מקום אחר.

עצתי היא - אל תקח את זה אישית, שים את השלט, וסע כחוק.

דני G.

פורסם

אומנם אני לא נהג חדש, אבל ברשותך אגיב.

יש הבדל גדול בין לנסוע מאחרי ל', לבין לנסוע מאחורי נהג חדש.

כשאתה נוסע מאחורי ל' ומחליט לעקוף, אתה יודע שחוץ מהתלמיד, יושב ברכב מורה לנהיגה שתגובותיו לעוקף יהיו מתונות ומרוסנות והוא גם מבין מדוע עקפת ולא מנסה להתחכם איתך.

כאשר אתה הולך לעקוף נהג חדש, אתה לעולם אינך יודע כיצד הוא יגיב, ואם לא יחליט להגביר מהירות וימנע ממך להשלים עקיפה, כי כמו שאולי הוא עוד לא צבר מספיק ניסיון כיצד להשתלב בתנועה ולאפשר זרימתה, כך גם יכול להיות שהוא לא מבין שהוא מפריע לך להשלים עקיפה.

השלט "נהג חדש" לא נועד לנהג החדש, הוא נועד כדי שהנהג הוותיק ידע מי שותפיו לדרך - יתחשב בהם ויזהר מהם.

נהגים רבים שיעמדו בצומת אחרי נהג חדש, יתעצבנו שהוא מתמהמה בלצאת ויתחילו לצפור ולהאיץ בו שיסע כבר, הם שוכחים שההאצה הזאת עלולה לפגום בשיקול הדעת שלו ולגרום לו להתפרץ ולגרום תאונה.

אם כל הזמן נתעמר בנהג החדש ונלמדו שבכביש החזק וחוסר ההתחשבות מנצחים - בל נתפלא שאח"כ יהיה נהג גרוע שהטמיע הרגלים גרועים ופתאום נכנס בנו.

אח"כ מתפלאים שיש נהגים עם ותק של 10 שנים, שעדיין מפחדים לחלוף ליד משאית.

ועכשיו נזכרתי: יש לי חבר שכבר נוהג שנים אחדות. אשתו נוהגת ברכב והיא נהגת חדשה. כשהוא נוהג, הוא אינו מוריד את השלט, כיוון ששם לב לטענתו, שיותר אנשים מתחשבים בו בדרך, כי הם חושבים שהוא הנהג חדש. (למרות שזאת עבירה לנסוע עם שלט נהג חדש כשאתה לא).

אם כך הדבר, הרי שיתכן והמסקנה שבגלל השלט מתייחסים אליך בזילזול, חותכים, עוקפים וכד', היא ענין של מחשבה עצמית, ענין של אגו ולא רק ענין מוחלט, או שהנוהג החדש באמת כל כך גרוע עד שאין מנוס.

שנה טובה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לדעתי שטויות במיץ מה שחברים שלך אמרו

אני נהג חדש ולא קרה לי אף פעם "שזילזלו" בי בכביש וחתכו אותי או כל דבר אחר

ובתור אחד שגם היה נוסע בלי שלט כי זה לא "מגניב" , קיבלתי את הדוח שלי ולמדתי את הלקח

ככה שאני חושב שחתכו את חברים שלך זה לא בגלל השלט זה בגלל שהם לא יודעים לנהוג

פורסם

לפי דעתי זה באמת שטויות מה שחברים שלך אומרים , אין בכלל שום קשר לנהג חדש .

זה לא שמישהו נוסע בכביש ובא לעקוף מכונית עם שלט של נהג חדש ובגלל זה הוא צופר לו ועושה אורות גבוהים.

תחשוב שאתה עכשיו נוסע לך בכביש בנתיב הימני ויש מכונית מלפנייך ואתה פשוט רוצה לעקוף אותה כי היא נוסעת לאט ביחס למהירות שלך את אתה עוקף אותה. בלי שום קשר לנהג חדש נכון? נכון.

אותו דבר גם נהגים אחרים, תנסה לחשוב בערך מה שהם חושבים. נוסעים , יש מכונית איטית מלפניהם והם פשוט רוצים לעקוף אותה וכנראה מתעצבנים וצופרים בגלל שהם נוסעים יחסית לאט.

ומי שנוסע בלי השלט פשוט חבל שהוא יחטוף דו"ח על שטויות של שלט דפוק .

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

כמו שציינתי, אני לא חולק על דעת של אף אחד פה כי לכל בן אדם דעתו האישית.

בקשר לתלמיד ל'- זוהי היתה רק מעין דוגמא.

בקשר להתחשבות בנהג חדש - לא נוכחתי לכך שנהגתי עם השלט, כפי שציינתי נוכחתי להתנהגות הפוכה- שוב עובדות על הכביש (לא מחשבות).

בקשר לכך שהשלט מזהיר את הנהגים הוותיקים שבינינו שיש לעורר התחשבות בנהג החדש- לרוב, ושוב מקרים שאני נתקלתי בהם (אני לא מכליל) הנהגים הוותיקים הללו היו מסוכנים עד כדי כך שאיני רואה את מקומם בכביש. "הדרך נהיגה" שבה הם נהגו כלל לא הייתה ע"פ חוקים מסויימים.

אולי בכל זאת, כדאי לשקול לסמן את כל הנהגים בעלי הנקודות , העברות שביצעו בעבר על הכביש כנהגים מסוכנים או משהו כזה, משהו שבאמת יש להיזהר ממנו, לנהוג אחרת לידו - בשונה מהנהגים החדשים שסה"כ בעלי קצת פחות (ולא בכל המקרים) וותק בכביש.

סוף שבוע טוב.

פורסם

לא יודע. אני לא ניתקלתי בדבר כזה. בתקופה האחרונה אני נוסע בלי שלט נהג חדש מהסיבה הפשוטה שאין לי כח לשים אותו כל הזמן(באותו משתמש רוב הזמן אבי ולפעמים אני בנכחותו) ככה שהוא סתם שוכב על המגש שם מאחורה. במקרה של שוטר אגיד שהוא נפל.

בכל מקרה, לא ניתקלתי בתופעה של נהגים שהתנהגנו בצורה שונה רק בגלל שאני נהג חדש. מה שכן, לפעמים זה משעשע ליראות את התגובה של אנשים אחרי שהם שמים לב לצורת הנהיגה שלך ולדברים שאתה עושה ואז גם רואים שאתה נהג חדש.

(אני לא ערס, לא טמבל שעושה שטויות ולא שום דבר בסיגנון)

פורסם

יש כמה סוגי נהגים :

1. את הנהג שרואה שלט "נהג חדש" חושב שאתה טמבל ועוקף מיידית כדי להראות שיש לו "זין יותר גדול" או במקרה שלו "אוטו יותר ערסמובילי" .

2. את הנהג שרואה את השלט "נהג חדש" , רואה אותך מבצע ניסיון השתלבות בתנועה מאט ונותן לך לעבור בגלל אותו שלט

הנהג החדש שלי יסתיים ב 19.12.2008 בדיוק , אפילו לא דקה לפני , אבל ב 90 אחוז מהזמן דווקא כן נסעתי עם שלט נהג חדש ומעטו המקרים בהם ראיתי נהגים שבאמת התחשבו בי בגלל השלט , כשעוד הייתי נהג חדש מאוד או בתקופה הזו שעכשיו .

מעטים הנהגים על הכביש שבאמת נותנים לך להשתלב בתנועה , שבאמת מגלים סבלנות על הכביש ומגלים לונדוניות מיוחדת במקום ישראליות חסרת מעצורים .

לי אישית מאוד עצוב וחורה , שהנהג הישראלי הכל כך "מנוסה , ותיק , ה-20-30-40 שנה על הכביש , עם האוטו היותר גדול \ מהיר" לא יכול להתחשב בנהג החדש .

לעיתים ,אני נתקל בנהגים שעוקפים אותי על פס הפרדה רצוף , תוך כדי שמכוניות באות ממול וסיכון מירבי לו ולסביבתו כי אין לו לאן לברוח ומדובר בעצם ברחוב עירוני צר במיוחד , שלא סתם מוקם באמצע פס הפרדה לבן רצוף .

בקיצור - סע בזהירות ! הישראלי המשוגע על הכבישים ...

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

פעם לא שמתי מ 2 סיבות: א. שנהגים יטפלו עליי ב. זה מסתיר חלק מהחלון האחורי וחוסם שדה ראייה קריטי

לאחר שהבנתי שסתם דמיינתי ואם אתה נוהג טוב לא יעקפו אותך רק אם אתה נהג חדש (זה תקף רק לגבי משאיות. פעם קלטתי שאני עוקף משאית רק כי היא משאית ובזמן העקיפה הייתי על 130, ואני לא נוהג [תרתי משמע] להגיע למהירויות כאלו), אז אני מניח את השלט על המגש הזה שתוחם את תא הנוסעים והבגאז'. אני יודע שזה לא תקני ואני מוכן לקבל על זה דו"ח ולהגיד לשוטר שזה חוסם שדה ראייה ולא להתעסק בתירוצים כמו "זה נפל לי".

פורסם

לא נכון בכלל. שנתיים (וכמה ימים :lol:) נהגתי עם השלט, ולא היתה שום התייחסות "מיוחדת" אליי (לטובה או לרעה) מצד כלל הנהגים, כולל המשטרה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...