Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אני איתי והצטרפתי ממש לא מזמן לאתר

דפדפתי קצת בקישורים בפורומים וכולי ויש כמה מושגים שאני רוצה עליהם הסבר יותר ספציפי

אם תוכלו לעזור לי להבין ולפתח אצלי את הנושא אני מאוד ישמח

אז קרוסאובר מהו בדיוק ומהו תפקיד?ו

ידוע שמגבר/סאב יש יכולת מקסימלית לדוגמא 600 ואט וכולי...השאלה היא מהו בדיוק הrms?

דוגמא: קראתי למישהו שיש לו מגבר של 600 ואט ו70 rms מה זה אומר?

היה כאן מישהו שהזכיר את המושג מידבאס...מה זה אומר בדיוק?

פורסם

קרוסאובר - מכשיר שמחלק את התדרים לרמקולים השונים.

מה זה אומר? לדוגמה יש לך סאבוופר שנועד לנגן רק תדרים נמוכים, וטוויטרים שנועדו לנגן רק תדרים גבוהים,

אז הקרוס אובר שולח את התדרים הנמוכים לסאב, ואת התדרים הגבוהים לטוויטר וככה אתה מקבל סאונד יותר איכותי.

RMS - אר אם אס משמעו עוצמה מתמשכת. מה זה אומר עוצמה מתמשכת? עוצמה מסויימת שהרמקול יכול לנגן לזמן מתמשך.

לדוגמה אם יש לך רמקול 70w Rms ו100W peak זה אומר שהרמקול יכו לנגן 70 וואט אר אם אס לזמן מתמשך ו100 וואט לזמן קצר(נגיד כשיש עלייה בשיר לדוגמה, אז העוצמה עולה לזמן קצר ושוב חוזרת לעוצמה ה"רגילה").

מידבאס - רמקול שנועד לנגן את התדרים האמצעיים, בין הבאס לטרבל.

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

לירן תודה רבה על ההסבר אבל,

לי יש מערכת באוטו קומפוננט קדמי של הרץ וסאב של פיוניר אבל אין לי קרוסאובר

האם זה חיוני שיהיה לי? ומהם ההבדלים יהיו במערכת אם אני אוסיף קרוסאובר ובין אם לא?

לגבי האר אמ אס מהיום שאני יקנה רמקולים מגברים וכולי תמיד לשאול מהו האר אמ אס כי תאכלס לפי ההסבר שלך

זהו מה שקובע את עוצמת הצליל/שיר לאורך הזמן?

מידבאס- מהו הטרבל? ומהם ההבדלים בין הבאס לטרבל?

פורסם
לירן תודה רבה על ההסבר אבל,

האם זה חיוני שיהיה לי? ומהם ההבדלים יהיו במערכת אם אני אוסיף קרוסאובר ובין אם לא?

לגבי האר אמ אס מהיום שאני יקנה רמקולים מגברים וכולי תמיד לשאול מהו האר אמ אס כי תאכלס לפי ההסבר שלך

זהו מה שקובע את עוצמת הצליל/שיר לאורך הזמן?

מידבאס- מהו הטרבל? ומהם ההבדלים בין הבאס לטרבל?

אתה בטוח שאין לך קרוסאובר?..

בכל מקרה קרוסאובר משפר משמעותית את הסאונד, מפני שכל רמקול מנגן את התדרים האופטימלים שלהם הוא בנוי, וככה הסאונד יהיה יותר איכותי ומדוייק.

לגבי הRMS, מה שאמרת די נכון.לרוב, ככל שהRMS יהיה גבוה יותר כך העוצמה תהיה גבוהה יותר.

טרבל - צלילים גבוהים (הרמקול האופטימלי לצלילים אלה הוא הטוויטר)

מיד - צלילים באמצע (הרמקול האופטימלי לצלילים אלה הוא המידבאס)

באס- צלילים נמוכים (הרמקול האופטימלי לצלילים אלה הוא הסאבוופר)

מכאן ניתן להבין שמידבאס מנגן את התדרים האמצעיים, ומעט מהתדרים הנמוכים.

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

אני כמעט בטוח שיש לך, אך אינך מודע לזה. בד"כ הקרוסים טמונים איפשהו, ולא בולטים לעין. תבדוק את עצמך.

מיד - צלילים באמצע (הרמקול האופטימלי לצלילים אלה הוא המידבאס)

הרמקול האופטימלי לצלילי המיד, הוא המידריינג', אך במערכות ה2WAY הפופולריות, בהם יש מידבאס וטוויטר - ללא מידריינג' - , אכן המידבאס ינגן את טווח המיד, עד לתחום אותו הסאב ינגן מלמטה, ועד התחום אותו ינגן הטוויטר מלמעלה. אך זה לא המצב האופטימלי..

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הזכרתם פה מושגים כמו מיידריינג ומערכת 2 way...וגם מיד באס

מהם המיידרינג והמידבאס וההבדלים בינהם?

ומהי מערכת ה2 way? מהי כוללת ומהם יתרונותיה?

ואם למישהו יש תמונה זה יועיל

פורסם

מיד ריינג' זהו אלמנט שאתה כנראה עוד לא ראית.מה שראית זה את יחידת הוופר המיד באס לצורך הענין שממוקם באופן טבעי בדלת הרכב.מ"ע 2WAY מורכבת לרוב מחלקים אילה שזהו המיד באס שהזכרתי ויחידת טויטר שיושבת לך על הדש או צד הדלת.

התצורה היותר פופולרית כמו שאמר איציק.

מ"ע 3WAY מורכבות מאלמנט שלישי בנוסף לשני האלמנטים הלו הם מיד באס וטויטר,והינה הוא המיד ריינג' אשר נותן מענה לכל צליל ווקאלי של הספקטרום לרוב מ 500HZ ומעלה.

עכשיו שיש לך את רוב המידע לדעת בכלל מזה מיד ריינג' עשה חיפוש ולמד יותר.

ג'ובני

פורסם

ביקשת תמונות, כפי שאמרנו, 3WAY מורכב מוופר, מדיריינג' וטוויטר. למשל ברכב של עופר:

הטוויטר:

attachment.php?attachmentid=124252&d=1219249923

והוופר והמידריינג':

attachment.php?attachmentid=124254&d=1219250188

רק דבר קטן;

כתבת "במע' 3WAY", וגם אני כתבתי קודם "במערכות 2WAY"..,

המינוח הנכון הוא "בסט 2WAY" וכן "סט 3WAY", משום ש"מערכת", כוללת בתוכה בד"כ גם סאב, מה שהופך את המערכות שמשלבות סט 2WAY וסאב, להיות "מערכות 3WAY", ואת המערכות שמשלבות סט 3WAY וסאב להיות "מערכות 4WAY."

מה זה משנה? זה משנה כאשר אתה מעוניין לעבור להגברה אקטיבית עם סט שלושה חלקים ומחפש קרוס 4WAY..:wink::lol:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...