Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה הכוונה שאמרתם, שאסור להעביר אותם ביחד?

למשל אצלי יש רעשים כשאני לוחץ על הגז או הברקס.

האם אני צריך להעביר את קבל RCA בצד אחד של הרכב וחוטי הרמכולים בצד השני?

ומה בדבר הארכה, האם זה, שחיברתי את המגבר למינוס (שילדת הרכב), זה מספיק, או שצריך משהו אחר? :shock:

פורסם

כשמריצים את חוטי ה RCA ברכב צריך להיתרחק ככל האפשר מחוים אשר מוליכים את חשמל הרכב

חשוב גם להימנע מלהעביר אותם ליד המשאבת דלק

מומלץ לחבר את החוט הדק שעובר איתם למרכב הרכב (רק בצד אחד של החוט

כשמתקינים את המגברים להימנע מנגיעת גוף המגבר לחלק אשר מוליך (-) לגוף הרכב

כנל' לגבי קרוסאובר

להישתדל שהחוט של ה (-) מהמגבר יהיה כמה שיותר קצר ולהימנע מאורכים העולים על חצי מטר !

ועכשיו שאני מיסתכל על השאלה שלך אז קח תשובה :

עדיך להכביר את חוטי הרמקולים לייד חוטי החשמל מאשר להעביר אותם ליד ה RCA

כי רעשים שהם יכולים לעשות שהם ליד ה RCA גדולים מאלו היכולים להיגרם מהעברת חוטי הרמקולים ליד מקורות מתח

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

איך אני יכול לחבר את המגבר בהברגה למושב האחורי, כך שהמגבר לא יגע במינוס (בשילדת הרכב)? הרי כשאני מבריג אותו למושב, המושב עצמו עשוי בבסיסו מברזל, כך שהכל מתחבר למינוס. :roll:

פורסם

קיימים מגברים שה heatsink שלהם לא מבודד מהground.

לפי דעתי לא צריך לבודד את המעטפת של המגבר מהמינוס.

אם ה heatsink של המגבר מבודד מהמינוס בתוך המגבר, ה heatsink יהיה מבודד מהמינוס באופן מוחלט, אז זה לא ישנה כלום אם נחבר את המגבר לחתיכה שקשורה למינוס של האוטו.. כי גם ככה הוא מבודד, אז חתיכת העץ מיותרת.

תחשבו.. למה שיבנו מגברים עם אריזה מתכתית אם אסור לחבר אותם למינוס?

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

קיימים גם מגברים שלא מבודדים זה נכון ובחלקם רק התחתית מבודדת. בידוד אולי לא הכרחי לחלוטין אבל ניתן למצוא סיבות לעשותו. HEATSINK בנוי ממתכת כי לצערנו פלסטיק לא יכול לאדות חום בצורה טובה.

פורסם

אני דווקא חושב שמינוס שמגיע ישר מהמצבר הרבה יותר טוב וחזק למגברים

בעניין הרעש גם לי יש נסיון עם הרעש הנ"ל שנובע מהפלגים בעיקרון.

העברתי את החשמל בצד אחד ואת ה2 rca מצב שני וזה פתר

את הבעיה.

יש שאומרים זה שטויות אבל זו הוכחה שזה עבד

וגם פעם אחת ברכב אחר שהתקנתי עם 3 מגברים וקרוס היה רעש דומה

פשוט החלפתי את ה rca ליותר עבים ואיכותיים והרעש גם נעלם מבלי

לשנות צד

פורסם
תגידו ועם אני רוצה להתקין מגבר על מישטח אולמיניום מה אני צריך לעשות???

לשים פלטת עץ??

כעקרון לא צריכה להיות בעיה ממשית, זה יותר בעיה שכאנשים שהם לא מתקינים מיומנים מתקינים את המגבר. אני מכיר בחור שנגע עם הכבל פלוס במגבר שלו וגרם בצורה לא ברורה נזק למגבר (לא ברורה שכן המגבר לא היה אמור לעבוד ורק הפיוז שליד המצבר היה צריך להישרף). זה היה מגבר זול במיוחד אז הוא גם לא נשלח לתיקון ולא אותר מקור הבעיה.

כל עוד תתקין בצורה נורמלית ולא תעשה שטויות (תקפיד להוציא את הפיוז של הפלוס שעל יד המצבר ותוודא שאתה לא בטעות מבריג ברגים לתוך הכבל פלוס) לא צריכה להיות בעיה.

פורסם

אתה צודק במאה אחוז, אבל בוא נסמוך על המהנדס שתיכנן את המגבר, אני בטוח שהוא לקח בחשבון שהמגבר יושב ברכב, ויש סיכוי שהוא ימוקם על איזור שהוא מינוס.

אם הוא אמור להיות מבודד, המהנדס ידאג לזה ויבודד אותו פנימית במגבר. אחרת היה רשום בחוברת המגבר למקם אותו על חתיכת עץ.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

כתבתי שנהוג לא כתבתי שחובה. זה נהוג מכיוון שאם נרצה או לא רוב המגברים שמותקנים ברכבים בארצנו הם כאלו כמו שאדי תיאר. עם כאלו מוצרים עדיף לפעמים לנקוט באמצעי זהירות שלא היית זקוק להם עם מוצרים אחרים.

אדי אין לי מה להסביר עוד, אם אתה מתקין בעצמך כמו עם כל מגבר אתה צריך לנקוט באמצעי זהירות. הראשון בהם הוא לנתק את הפיוז שנמצא סמוך למצבר (זה שעל הכבל פלוס שלך).

• תוכן חדש...