Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שעלתה במוחי הקודח זה זמן אך לא טרחתי לחפש לה תשובה. מנועי דיזל לא מודרניים (לא מוגדשים, ללא מסילה משותפת) ובעלי נפחים דומים פחות או יותר - בין אם מיוצרים באסיה ובין אם באירופה - נשמעים די דומה. יש להם גרגור אופייני מאד.

מה גורם לכך שרוב מנועי הדיזל (להזכירכם - מיושנים יחסית ובעלי נפחים דומים, הנפוצים במכוניות מסחריות) נשמעים אותו דבר?

מדוע רק בקרב מנועי דיזל כאלו אפשר לזהות "תבניתיות" בצליל ללא קשר ליצרן בעוד שמנועי בנזין מיצרנים שונים נשמעים שונה האחד מהשני?

ובאותה נשימה - מה גורם למנועי פרארי להתבלט בצליל מיוחד המאפיין רק אותם? את ה"צווחה" הזו קל מאד לזהות, אפילו בקרב מכוניות על, והדרך היחידה שאפשר יהיה לשטות בי ולגרום לי לחשוב שמדובר במנוע פרארי היא דווקא באמצעות שימוש בצליל של אופנוע כבד - נדמה שלכלים הללו יש "צווחה" מאד דומה למנועי פרארי. איך זה ייתכן של"צווחה" הזו לא ניתן למצוא מקבילה בעולם הארבע-גלגלי ולמרבה האירוניה כן יש לה מקבילה בעולם הדו-גלגלי?

(אני כמובן מסתמך רק על הקלטות, לא שמעתי מנוע פרארי במציאות מעולם)

:idea:
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יכול ליהיות שלא הבנתי אתשאלתך נכון.. אבל זאת התשובה לפי מה שהבנתי-

הצליל שאתה שומע מהרכב הוא לא רק מהמנוע, מערכת הפליטה של פרארי שונה ממערכת פליטה של מאזדה 3... וגם כל שאר המרכיבים ברכב, סוג הדלק וכ'ו.. אז אין מה לצפות שהן ישמעו אותו דבר.

פורסם

"צליל" המנוע ניקבע ע"י:

קצב ותדר יציאת הגזים.

טמפרטורת הגזים.

הדימיון בין פרארי לאופנוע כביש 4 צילינדר הוא

שנייהם מוציאים הספק גבוה יחסית לנפח , בשימוש מערכת פליטה אכותית וקצרה(הגזים יוצאים חמים יותר )

בנוסף שנייהם ללא טורבו!!

כל רכב 4 צילינדר ומעלה יכול ליצר צלילים דומים ,בשימוש מערכת פלטה טובה !!(כמובן זה לא רק זה).

פורסם

במנוע בנזין, ההצתה מתבצעת באמצעות ניצוץ ע"י פלאג.

במנוע דיזל אין ניצוץ, אלא פיצוץ הנגרם מדחיסה + חום, זה ה"גרגור" האופייני שאתה שומע.

בענין "צווחת הפרארי", לא הבנתי למה כוונתך, והצליל המוכר של צווחת אופנוע כבד נגרם ממנוע שעובד בסל"ד גבוה, ורכב שמתקרב / מתרחק מהר (אפקט דופלר). מוכר גם ממרוצי מכוניות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תיקנה את זה ויהיה לך איזה צליל שאתה רוצה מה"מנוע"

http://www.edmunds.com/insideline/do/News/articleId=124702

אתר יצרן http://in-pro.janus-wa.de/cms/front_content.php?pid=1345

היצרנים משחקים עם הצלילים.

לאלפא ופיאט יש אותם מנועים שלא נשמעים אותו דבר.

פרארי לא נשמע כמו מזראטי.

אותו מנוע,אותו מפעל מייצר.

לטויוטה קורולה יש מנועים שקטים ורגועים.

אותו מנוע בלוטוס אליז צורח לא משוגע.

אייל

פורסם

חשוב לציין כי למערכת הפליטה ולאופן העיצוב שלה, יש קטע משמעותי בהשפעתו על צלילי המנוע.

עיצוב א' גורם לגרום גרום ועיצוב ב' גורם לגרום גרום גרום,

כמובן שיש משתנים רבים, ובד"כ בסדנאות בחו"ל[בעיקר באופנועים], צורת האילתור היא השולטת.

----

פורסם

אכן הצליל בדיזל שונה ומאופיין, אבל אם תשים לב לא בכל הרכבים יהיה את אותו הצליל.

יהיו מנועים שישמעו לך כמו דיזל והפיצוצים נשמעים יותר רצופים יש כאלו שבסל"ד סרק תשמע גרגור איטי יותר.

וכמו שכבר נאמר, דיזל מתפוצץ במנוע ע"י דחיסה וחום או מכה חזקה, לא מניצוץ.

GS300.

פורסם

בעניין מנועי הדיזל: אני מודע לצורת הפעולה של מנועי הדיזל, ועם זאת - מנועי בנזין שצורת פעולתם דומה נשמעים שונה בעוד שמנועי דיזל נשמעים דומה.

לדוגמא: שני מנועי בנזין קלאסיים (קרבורטור, 4 צלינדרים "עומדים", שסתומים עיליים) בעלי נפח דומה משני יצרנים שונים - הם ישמעו שונה, בעוד ששני מנועי דיזל קלאסיים (אטמוספריים, ללא מסילה משותפת) מיצרנים שונים, אפילו אם הם בעלי נפח שונה - ישמעו דומה מאד. הצליל שלהם מאופיין בגרגור מאד מאד דומה, עד כדי כך שאני משער שב"מבחן עיוור" יהיה קשה לזהות ביניהם בעוד שקל יהיה לעשות זאת למנועי הבנזין..

באשר לצווחת הפרארי: למנועי פרארי לאורך השנים (אתייחס מטעמי נוחות רק לרכבי ה-V8 למיניהם: 308, 328, 348, F355 וכלה ב-F430) יש צליל מנוע מאד אופייני. כאמור, מנועי בנזין, בניגוד לדיזל, יכולים להישמע לאוזניי שונים למדי וזו דוגמא חריגה שלמיטב ידיעתי אין לה אח ורע בעולם המוטורי: הצליל הזה - של פרארי - מאד דיסטינקטיבי לטעמי; קל לזכור ולכן לזהות את הרעש שמנועי פרארי מייצרים. הסיבה לכך, לפי השערתי היא שהצליל שלהם מייחד את עצמו באופן מופגן מאד משאר היצרנים. האם התחושה שלי נובעת מכך שפרארי - בניגוד ליצרנים אחרים בקטגוריה שלה - דואגת באופן מוקפד מאד לכך שהמנועים היוצאים תחת ידיה יתאפיינו בצליל דומה למדי (ובכך יגרמו ליצירתו של "חותם צליל" של מנועיה)? קשה לי להאמין, כי חברות אחרות ובפרט מתחרותיה הישירות, גם כן עשויות לנסות וליצור לעצמן "מסורת צליל" - יש בכך רק יתרונות כמדומני. אז מה בעצם הסיבה לכך שלמנועי פרארי יש את אותו רעש מובחן שאי אפשר לומר באופן ישיר והחלטי על מנועי יצרניות מכוניות על אחרות?

:idea:
פורסם

תתפלא, אבל אני לפי השמיעה יכול להגיד לך האם זה מנוע דיזל של פולקסוואגן או מנוע דיזל של פיז'ו.

כאשר היה לי פולו SDI, תמיד ידעתי לפי הצליל של המנוע מתי הרכב שלי חוזר הביתה (וגם אשתי).

...שמיעה אבסולוטית (מונח במוסיקה).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בגלל שבכלליות מנועי דיזל מפיקים צליל בתדרים נמוכים יותר, ההבדלים בין צלילים של מנועים שונים פחות מורגשים.

בתדרים יותר גבוהים (בנזין) הרבה יותר קל לאוזן להבחין בשינויים.

פורסם

כולכם מתמקדים במע' הפליטה.

אסור לשכוח את תרומת מע' היניקה לצליל - פילטרים פתוחים, מצערות וכו'.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

אז מה תגיד על מנוע של סובארו פשע\טנדר הישנות? 80-90, ועל הסובארו היותר מתקדמות? הרעש של הסובארו הישנות מאוד מזכיר דיזל, וזה של המתקדמות מאוד רגוע.

הרעש נקבע לפי יניקה ופליטה, במנועי דיזל היניקה הרבה יותר מסיבית מאשר מנועי בנזין, והשריפה שלו הרבה יותר איטית, לעומתו בנזין, יניקה מהירה ושריפה מהירה, מכאן בא הרעש.

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם

מנוע הסובארו הוא מנוע בוקסר, וגם לו יש צליל אופייני (כנ"ל לאלפות בוקסר למינהן).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

חנזו, הסיבה היחידה שבגללה אישרתי את ההודעה שלך היא כדי לתת לך הזדמנות לנמק מדוע לדעתך רז טועה.

באם לא תתן נימוק הולם, ההודעה שלך תמחק.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...