Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז זהו אתמול היתה הבגרות האחרונה שלי לכיתה י"א, ועכשיו אני מתחיל לעבוד על מנת להשיג כסף לאוטו שלי, האוטו הולך להיות לארבע שנים הבאות [בעצם שנת י"ב+צבא], בסיבוב ביד 2 ראיתי כמה מכוניות שמעניינות אותי והרשימה היא:

אלפא 33, סובארו גאסטי, סובארו DL, אאודי 80, סיאט איביזה.

אני מצאתי את כל המכוניות במחיר של עד 5000 שקל. אז הסכום שאני מקווה להשיג הוא 5000 שקל.

מה החולשות של כל המכוניות שרשמתי? בעיות מיוחדות?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
ממליץ בחום על רנו 5 מנוע 1400 ידני,

שקט נפשי לאורך זמן.

יניב.

לא כ"כ הייתי הולך לכיוון של שקט נפשי...אם כבר שקט ממליץ בחום על DL

חבר,אתה חופר

פורסם

תראה אחי אני עד לפני חודש הייתי במצב כמו שלך.

5 אלף בכיס וזהו זה...אבל בכל זאת לא רציתי ג'אסטי או DL מסיבות אישיות כאלה ואחרות.

תלך על סקודה פליסיה, המחירון אולי יפחיד אותך אבל אני לגמרי מרוצה, וגם האוטו ממש ממש בסדר.

הנה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=216579

אבל גם הג'אסטי יכולה להיות אופציה נהדרת ותשאר אם ראש שקט.

תשקיע הרבה זמן ותבחר הרבה זמן את האוטו שאתה רוצה לקנות. אל תקפוץ על העסקה הראשונה.

בהצלחה!

🤔

פורסם

בתקציב כזה מדובר על מכוניות ישנות, כאלו שהחזיקו אנשים עם בעיות כלכליות רציניות וכניראה מאוד חסכו בכל הנושא של טיפולים וחלקים.

רכב כזה יידרוש יישור קו רציני ביותר במחיר של החל מ-5K ש"ח. תחשוב על זה שכניראה צמיגים, מצבר, צנרת בלמים, צנרת דלק, צנרת מערכת קירור יידרשו החלפה. כניראה יהיה צריך לעשות טיפול גדול שכולל טיימינג, צלחות ורפידות בלמים וכד'. כל זה במקרה הטוב שאין תקלות.

לפי דעתי רכב של 5K אפשר לקנות רק אם יש בצד עוד 5 ליישור קו ראשוני.

מניח גם שיהיה צריך להחליף מחזירי שמן, ציריות, אטמים, אולי גם רדיאטור, טרמוסטט וכד'.

יחד עם זאת, ממליץ להסתכל עם מכוניות כמו דיהו רייסר, פיאט אונו וסקודה פבוריט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לפי דעתי רכב של 5K אפשר לקנות רק אם יש בצד עוד 5 ליישור קו ראשוני.

מניח גם שיהיה צריך להחליף מחזירי שמן, ציריות, אטמים, אולי גם רדיאטור, טרמוסטט וכד'.

יחד עם זאת, ממליץ להסתכל עם מכוניות כמו דיהו רייסר, פיאט אונו וסקודה פבוריט.

בקיצור, לדעתך אין מכוניות תקינות בכבישי ישראל. רק כאלו שהן שנת 2000 ומעלה. לא?

כל המכוניות הזולות שאני קניתי היו זקוקות לתיקון\ישור קו של אלפיה מקסימום, איך אני איתך?

אני מדבר על אונו2X ופיאסטה2X.

בקיצור, אם מישהו שמבין בודק את האוטו או מוסכניק שאפשר לסמוך עליו, אין סיבה שלא יוכל למצוא רכב תקין ובמצב נורמלי.

כשאני מכרתי את הפיאסטה שלי לפני חודש(ב-2000 ש"ח!) היה בה צורך מיידי בתיקון של 300 ש"ח. וזהו. ואולי בטסט שיהיה בעוד כחודשיים הוא יצטרך להחליף צמיגים אחוריים+טיפול 10K. עוד 700 נניח.

פשטות ואמינות, זה הסיפור של המכוניות האלו-פיאסטה, ג'סטי, סוויפט וכולי.

רק לא להיות סוס, להשתמש בשכל: לבדוק אצל חבר מוסכניק לפני שקונים, לטפל בזמן, לבדוק שמן-מים פעמיים בשבוע וכו' וכו'..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
בקיצור, לדעתך אין מכוניות תקינות בכבישי ישראל. רק כאלו שהן שנת 2000 ומעלה.

זה לא מה שכתבתי. היה לי רכב בן 15, זה לא הספיק לי ועכשיו יש לי רכב בן 17. אין לי בעייה עם מכונית ישנה. אבל הזמן עושה את שלו ויש הרבה מאוד דברים שלצריך להחליף. אני תמיד מטפל בתקלות לפני שהן קרו, זה כולל החלפת צנרת וכד'. אני לא עושה אילתורים וקיצורי דרך. לא חוסך על רכב שלי אגורה, לכן אין לי שום בעייה עם לקנות רכב ישן.

תחשוב של גם הגומי מזמן כבר ייבש וסדוק. תחשוב כמה עולה רק טיפול כולל פילטרים וטיימינג במוסך רגיל ולא מורשה יבואן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בתקציב שכזה אני מאוד ממליץ על הג'אסטי שהיא מכונית אמינה וחסכונית, אין שום דבר מעבר לזה בתקציב שכזה.

ממליץ לך לחכות לפחות עוד כמה חודשים, לחסוך עוד כ 17K ולקנות פונטו 2001.

שלומי.

• תוכן חדש...