Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

קודם כל, אם מישהו מכיר פורום ייעודי שעוסק בשלמת בגרויות או בבגרויות/ מכינות באופן כללי, אשמח אם תקשרו אותי אליו.

אני השתחררתי מהצבא לאחר 3 שנים וכעת אני עומד בפני סיום העבודה המועדפת. סיימתי את התיכון עם תעודת בגרות חלקית בסך כולל של 10 יח"ל.

הבנתי שיש לי 2 אפשרויות:

א. לגשת להשלים את הבגרויות באופן עצמאי/ דרך קורסים במקומות כמו אנקורי וכ' על מנת להגיע לתעודת בגרות מלאה. (האם יש למישהו המלצה היכן להשלים באיזור הצפון?)

ב. ללכת למכינה דרך אחד מהמכללות/ אוניברסיטאות.

המצב הוא שאני לא יודע מה אני רוצה ללמוד או איפה ללמוד לאחר השלמת הבגרויות. האם כדאי לי להשלים את הבגרויות אחד אחד או לגשת למכינה? אם למישהו יש ניסיון אישי הוא מוזמן לכתוב.

המקצועות שבהם עשיתי בגרות הם: היסטוריה ואזרחות 2 יחידות, כתיבה עסקית 1 יחידות, מבוא לכלכלה 1 יחידות, מקצוע מורחב [מדעי הכטנולוגיה] 5 יחידות, וחיבור עברי 1 יחידות.

רצוי לציין שאין לי בעיה של זמן (אני לא אעבוד תוך כדי השלמת הבגרויות ולכן אפשר להתרכז רק בזה) או כסף.

תודה מראש,

גיא.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שלמכינה באוניברסיטה אתה לא תוכל להתקבל ללא בגרות מלאה ופסיכומטרי (כך זה היה לפני שלוש שנים).

מכללות נראה לוקחות את כולם אבל המכינה של המכללה שווה רק באותה המכללה. לעומת זאת מכינה של אוניברסיטה (במיוחד אחת שנחשבת כגון האוניברסיטה העברית בירושלים) תופסת בשאר המוסדות להשכלה גבוהה.

כמו כן יחד עם פסיכומטרי סביר+ וציונים גבוהים במכינה יפתחו לך רוב המקצועות באוניברסיטה.

למכללה כל עוד תשלם להם תמיד תוכל להתקבל לכ מה שתרצה.

לכן לדעתי אם מכינה אז רק באוניברסיטה אבל קודם תצתרך להשלים בגרויות תבדוק איתם אולי יש להם מסלולים גם לזה.

פורסם

לא תמיד מכינה של אוניברסיטה תופסת בכל מקום

נתקלתי במקרים של בוגרי מכינה בטכניון, שלא יכלו ללמוד בתל אביב

בכל מקרה, חסרים לך המון בגרויות, ולא הקלות ביניהן.

לך על מכינה באותו המקום שתלמד, לוקחת רק שנה.

פורסם

למכללה כל עוד תשלם להם תמיד תוכל להתקבל לכ מה שתרצה.

תמשיך לחשוב ככה, המציאות קצת סותרת את מה שאתה אומר (לפחות במכללות הנחשבות ולא במכללת עזרה ובניו על האש או בכאלו שאפילו אין להן תואר משל עצמן).

גם במכללות עם שכר לימוד גבוהה (ראשון , בין תחומי) יש תנאי קבלה לא קלים במיוחד.

כמה יחידות אנגלית ומתמטיקה עשית ולמה אתה רוצה להתקבל ללמוד?

ליביו (שלמד גם הנדסה בת"א ולומד מדעי מחשב בביןתחומי)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שמע נא,

זה נורא תלוי במה אתה רוצה ללמוד, או מה הכיוון שלך.

הוראה / אומנויות / מקצוע נוסח היסטוריה / הנדסה / רפואה.

בכל מקרה, אני נוטה להמליץ על מכינה. כמה סיבות:

יש לך די הרבה יחידות להשלים.

ממילא ההכנה לבגרויות האלו תיקח לך, להערכתי, בין חצי שנה (בגרויות חורף) לשנה (בגרויות אביב)

כמו כן, אני נוטה להאמין שתיקח משהו בין שיעורים פרטיים (מתמטיקה / פיסיקה לרמה של 4-5 יח"ל) לקורסים באחד המכונים - זה יעלה כסף - כמה אלפים לכמות הקרוסים הנדרשת - ויש גבול לכמה ניתן ללמוד במקביל. (שניים? שלושה? חמישה?!)

במצטבר לא ברור שיהיה כאן חיסכון לא בזמן ולא בכסף לעומת מכינה.

כמו כן, המסגרת בה יש להגיע כל יום וללמוד במוסד מסודר, עם בחינות וכו' - לא רק שמכינה אותך חזרה לחיים הלימודיים )להיות סטודנט) אלא עשויה להתאים יותר ממסגרת "חופשית" של לימוד עצמי או במכון כל שהוא, שהוא לא מחייב בעליל.

כך שבאופן מצטבר, לדעתי מכינה תיתן לך יותר, הן מבחינת הכנה והן מבחינת אפשרויות קבלה - הכל כמובן, אם תוכל להתקבל למכינה ואם תתמיד ותחרוש ותוציא ציונים מיטביים עבורך.

אם יש לך את היכולת לשבת לבד וללמוד (לי לדוגמה, אין), והכיוון שאתה רוצה ללמוד מאפשר זאת -

שקול את האוניברסיטה הפתוחה - לא התואר הנחשב ביותר, אבל תואר אוניברסיטאי לכל דבר.

בהצלחה בכל דרך.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

עושה רושם שעשית רק את הדברים הקלים, והדברים שבאמת חשובים בכלל לא ניגשת.

(אנגלית, מתמטיקה, לשון , פיזיקה וכו'...)

לדעתי אתה חייב ללכת למכינה, כי ככל הנראה בלי מסגרת אתה לא תצליח לשבת על התחת וללמוד - בדיוק כמו שכנראה היה לך בתיכון.

ליביו, אני אשמח לדעת איזה תנאי קבלה קשים מערימים בבינתחומי... (מלבד 30K ש"ח כל שנה)

אני בטוח שאתה בתור אחד שלמד הנדסה בתל אביב ועזב באמצע, בטוח ראית את הצניחה ברמה ובדרישות, ועם זאת את העלייה ברמת ההוראה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

קודם כל רק אחרי התגובה של אייל הבנתי איזה בגרות חלקית יש לך.

אם משהו מוכן לקבל אותך על סמך מכינה - זה יהיה נס.

אני ממליץ לך לעשות הכנה עצמית רצינית ביותר בקטע של המתמטיקה כי רוב המכינות (וגם קורסי ההכנה) טסים עם החומר ואם אתה לא בא מראש קצת מוכן ועם ראש רענן - אין לך סיכוי (ואני באמת שלא מגזים).

בקשר לתנאי קבלה , בלי מכינה אנחנו מדברים (למדעי מחשב) על בגרות באיזור ה99-100 (אחרי בונוסים) + פסיכו של 670 למיטב זכרוני לשנה הזאת.

המכינה אכן מקצצת מזה הרבה (הרבה יותר מת"א) והבנתי שהמבחן סביר (למי שעשה בגרות 5 יחידות)

בא נסכם את זה שאלו תנאים פחות גבוהים מאוניברסיטה , אבל לא בכ"כ הרבה ובטח שזה לא ברמת המי שמשלם מתקבל.

(וכמובן הגבלות על מי שלא למד 5 יחידות).

יחסית להנדסה , התנאים די אותו הדבר (אפילו היה יותר קל להיתקבל לאוניברסיטה למיטב זכרוני) , אבל שוב , ההשוואה היא לא לאותו מקצוע.

בקשר לרמה - העליה היא פשוט בכל דבר שאתה מצליח לחשוב עליו , החל ממרצים , כיתות , סגל זותר מצוין, סנדוויצ'ים מפוקחים וחומר אנושי (כן , האנשים אצלי במחזור לא פחות מבריקים מאלו שהיו איתי באוניברסיטה אם לא יותר , חושבים הרבה מחוץ לקופסא וכמה וכמה תותחים , הייתרון הוא שהם גם לרוב בעלי קישורים סוציאלים וחברותיים , פשוט תענוג).

26 אלף ד"א אם אתה רוצה ליהיות קטנוני (ללא צורך להוסיף על שעות אקדמיות מעבר) , עדיין יותר מפי 2 אבל אני בהחלט מרוצה.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

Liviur כתב:

בקשר לרמה - העליה היא פשוט בכל דבר שאתה מצליח לחשוב עליו , החל ממרצים , כיתות , סגל זותר מצוין, סנדוויצ'ים מפוקחים וחומר אנושי (כן , האנשים אצלי במחזור לא פחות מבריקים מאלו שהיו איתי באוניברסיטה אם לא יותר , חושבים הרבה מחוץ לקופסא וכמה וכמה תותחים , הייתרון הוא שהם גם לרוב בעלי קישורים סוציאלים וחברותיים , פשוט תענוג).

:mm_yeah:

מסכים לגבי החומר האנושי - אני לומד בפקולטה למשפטים (ואם כבר, גם מנה"עס), ואכן יש לא מעט אנשים שגורמים לחוויה להיות הרבה יותר מהנה ממה שלטעמי הייתי משיג בת"א (האוניברסיטה היחידה ששקלתי ללמוד בה). בין אם זה סגל זוטר, ומרצים שזמינים ברוב שעות היום, קבלת תשובה לשאלה במייל עוד באותו היום וקבלת שירות מהגורמים השונים בקמפוס (וכמובן, סנדוויצים מפוקחים...).

כמובן שגם בבינתחומי יש כאלו שבאו להעביר 4 שנים על חשבון אבא ואמא, אבל לא זכור לי שהאוכלוסיה הסטודנטיאלית בת"א הורכבה מאהרון ברק"ים לעתיד בלבד (שאגב, מלמד בבינתחומי), וגם שם יש כאלו שיושבים על ממוצע עובר בקושי ומחכים לסוף.

לגבי ספי קבלה - אין ספק שהרף נמוך יותר מת"א, אם כי לא בהפרש שהרוב היו נוקבים בו, ובהחלט לא כמו מכללות שקר למיניהן. בכל מקרה, ממוצע בגרויות של 100, 5 יח' מתמטיקה, ופסיכו' של באיזור ה-680 (נתוני קבלה של שנה שעברה) זה באמת לא כזה נורא.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

לדעתי כדאי לך לעשות מכינה שנתית ולשפר את הבגרויות לרמה טובה כדי שתוכל להתחיל בלימודים לתואר ראשון.

אני עשיתי שיפור בגרויות (רק של שני מקצועות) בבראודה כרמיאל. היתרון כאן הוא שאתה יכול לקבל מלגה אם אתה זכאי לה ובמהלך שנת הלימודים גם לעשות פרוייקט פר"ח שיכניס קצת כסף בזמן הלימודים.

חוץ מזה מחיר הלימודים הכולל לא כזה גבוהה בגלל שאתה חייל משוחרר להבדיל ממקומות הפרטיים כמו אנקורי לחמן וכו'.

יש בעצם שני מסלולים כאן:

1. לשפר בגרויות-אתה נבחן בביה"ס שלך.

2. או מכינה של המכללה-מבטיח לך (כמובן אם תסיים אותה) שתוכל להתחיל תואר ראשון במכללה. לא יודע כמה זה יתפוס אם תרצה ללכת אחרי זה ללמוד במוסד להשכלה גבוהה אחר.

נ.ב הלימודים במכינות מתחילים בראשון לספט' כך שאתה חייב להחליט די מהר לאן אתה רוצה להרשם.

לגבי פורום חפש בתפוז אני חושב שיש שם משהו כזה. אני במקומך הייתי הולך לברר באוזר מגוריך לגבי האפשרויות שהוזכרו כאן במקום להסתמך על פורומים.

אם יש לך שאלות דבר איתי.

בהצלחה!

פורסם

לדעתי קודם כל תחשוב מה אתה רוצה ללמוד, אחר כך תבדוק מה התנאי קבלה במקומות שמלמדים את זה.

ותבדוק מה התנאי קבלה למי שעשה מכינה באותו מוסד, אם תבוא עם אותם ציונים אבל מבפנים יעדיפו אותך.

אצלנו למשל(אפקה) דורשים ממוצע פנימי מעל 85 ,אם יש לך את זה ,הבגרויות רק צריכות להיות מעל 70 ,ולא צריך פסיכומטרי .

מי שבא מבחוץ חייב ממוצע בגרויות אחר(אני לא זוכר כמה) ופסיכומטרי לפי המחלקה.

אגב מנסיון מאוד קשה ללמוד במכינה חומר שמעולם לא למדת ,הם בונים על זה שבאת לשפר.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
עושה רושם שעשית רק את הדברים הקלים, והדברים שבאמת חשובים בכלל לא ניגשת.

(אנגלית, מתמטיקה, לשון , פיזיקה וכו'...)

לדעתי אתה חייב ללכת למכינה, כי ככל הנראה בלי מסגרת אתה לא תצליח לשבת על התחת וללמוד - בדיוק כמו שכנראה היה לך בתיכון.

יצא שעשיתי את הדברים הקלים, זה לא היה במכוון.

אני יודע שיש כאלה שנכשלים במבחנים לדוגמא ומאשימים את המורים והביה"ס עצמו לחפות על הטעויות, אבל אני באמת אספר מה היה לי בבה"ס.

קודם כל אני הייתי נוכח בכל הימים (אולי למעט ימים באמת בודדים). אצלנו בבה"ס היו 3 רמות: כיתה ללקויי למידה, כיתה רגילה ו-2 כיתות מצויינות, אני הייתי בכיתה הרגילה.

את כל המורים האיכותיים הציבו בכיתות המצויינות, בכיתה שבה הייתי לא השקיעו. לא היה לי סיכוי של להצליח ולכן לא היה טעם לגשת.

במתמטיקה הביאו מורה שהוא עולה חדש, ידע את החומר אך לא היה בקיא בשפה העברית ולא ידע היטב לבטא את עצמו. אף אחד לא הבין את החומר ואף אחד לא ניגש.

באנגלית היינו לומדים ב- "חדר אנגלית" שבו היו מחשבים. רוב התלמידים היו דורשים מהמורה לשחק במחשבים במקום ללמוד, התוצאה היא ש- 70% מהשיעורים לא למדנו בגלל גלישה באינטרנט במחשבים.

בלשון היתה מורה שכל פעם שהיו מפריעים לה היא היתה יושבת על הכיסא ושותקת עד שכל התלמידים יירגעו. התוצאה: לא למדנו.

בספרות ובתנ"ך לא ניגשתי, אומנם היתה מורה מעולה אך עשיתי טעות ולא למדתי מספיק למקצועות האלו. ולבסוף- פיזיקה בכלל לא לימדו.

אין לי שום בעיה של ריכוז, אין לי ליקוי למידה או משהו שיפריע ואם אני רוצה אני אצליח ללא בעיה בכלל. לאור כל התגובות פה אני נוטה דווקא להשלים את הבגרויות בדרך הרגילה.

אני אספר לך משהו חשוב נוסף, את זה אתה חייב לקרוא:

התחלתי את כיתה י"א ובגלל המחשב (שאז היה עוד יכול להריץ משחקים) פשוט לא למדתי לרוב המבחנים ונכשלתי. אחרי חצי שנה, בסיום מחצית א' קיבלנו את התעודה. הציונים היו נמוכים והיו הרבה נכשלים, התוצאה: זימנו את אמא שלי למנהלת בה"ס, היא מצידה הודיעה לי שאם אני לא משפר מיידית את כל הציונים- אני יורד כיתה!

נבהלתי. לא יכולתי להפסיק לחשוב על איום המנהלת, והחלטתי: הם עוד יראו שטעו.

מאותה שנייה החלטתי: מספיק עם המחשב- חוזרים ללמוד. התחילה המחצית ב' (השנייה), התחילו המבחנים. למדתי, השקעתי והתוצאות לא איחרו לבוא: לא היה ציון מתחת ל- 80. כל המקצועות, כל המבחנים כולל מבחני מתכונת. כמובן שאת כל הבגרויות באותה שנה עברתי בציונים מעולים.

פתאום התלמידים מדברים: איך זה יכול להיות? מה קרה? המורים מתלחששים, כשאני מקבל מבחן ליד הציון מופיע "כל הכבוד"...

השנה הסתיימה, הייתי אחד מ-3 תלמידים המצטיינים ביותר בכיתה. הזמינו אותי ואת ההורים לטקס של התלמידים המצטיינים של כל הביה"ס כולו באולם גדול, בערב.

אני עולה על הבמה, לוחץ את היידים לכולם (מנהלת פדגוגית, ראש עיר, מורים בכירים ועוד) בעוד ש500 איש מסתכלים עליי מהקהל. בסוף השורה של האנשים שלחצו לי את היד עמדה המנהלת, אותה המנהלת שאיימה להוריד אותי כיתה חצי שנה קודם. לחצה לי את היד ונתנה לי תעודת הצטיינות על הישיגים בלימודים.

מתעודה רצופת נכשלים ואיום להורדת כיתה, הגעתי חצי שנה אח"כ למעמד של תלמיד מצטיין ונכחתי בטקס מצטיינים.

כמה חבל ששנה אח"כ, בכיתה י"ב, שוב לא ממש למדתי.

מה מוסר ההשכל? אם רוצים הכל אפשרי, ואני רוצה.

פורסם

חבל שלא הפנמת את המוסר השכל הזה שאם רוצים אפשר ולא צריך לתת כל מיני תירוצים על מורים , כיתה ושתו לי אכלו לי.

קונים ספר הכנה לבגרויות וכל פעם שבוע לפני כל בגרות קורעים את התחת ונותנים בראש.

ואל תשכח שמה שהיה בתיכון זה משחק ילדים , 3 שנים של תיכון במתמטיקה לדוגמא מתצמצמים לחודש וחצי של מכינה יופי.

ואחרי זה לא מאטים במיוחד.

לא צריך לחפור ולהשקיע המון בלי חיים , אבל אם אתה חושב שזה כמו בתיכון שאפשר להרפות או לעשות הנחות , או אפילו באותה רמה כמו בחצי שנה שנתת בראש - שכח מזה.

אני לא בא לרדת או להטיף , אני פשוט מנער אותך קצת שתבין , מה שהיה בתיכון זה טוב ויפה , אבל תיהיה מוכן שזה גנון לעומת הרמה במקצועות ריאלים בלימודים אקדמיים.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

אין לי שום שמץ של ספק שהלימודים בבינתחומי הם מהנים הרבה יותר, והתנאים שם הרבה יותר טובים.

אני בטוח שאם הייתי לומד שם הייתי מכיר יותר אנשים, ומעורב יותר בברנז'ה.

אבל בסופו של יום,עם יד על הלב - איזה בוגר מדעי המחשב יועדף בתעשיה? בוגר ת"א או בוגר הבינתחומי?

stio - אני מאחל לך המון בהצלחה, יש לך נטיה חזקה לאבד פוקוס ולכן אני ממליץ להיות במכינה במקום מרוחק (רחוק מהפנטיום 3 450 בן 9 שנים שלך :)) שם אתה ממש נמצא במסגרת - משהו כמו המכינות של אוני' בן גוריון בבאר שבע.

נ.ב. ברור שאהרון ברק מרצה בבינתחומי, רק הם מסוגלים לשלם סכומי עתק כאלה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

"אבל בסופו של יום,עם יד על הלב - איזה בוגר מדעי המחשב יועדף בתעשיה? בוגר ת"א או בוגר הבינתחומי?"

זה שמכיר את הבעלים והמשקיעים של המפעל, ורוב הסיכויים שהוא למד בבין תחומי

פורסם

מכינה זה אחלה דבר בשבילך. זה הרבה יותר מהיר מאשר להשלים את כל הבגרויות החסרות + פסיכומטרי וזה כנראה גם יהיה הרבה יותר זול.

א-ב-ל, לפני המכינה אתה חייב להתפקס על עצמך ולמצוא לפחות את הכיוון שאתה רוצה ללמוד. אתה לא חייב להחליט על תואר ספציפי (מנהל עסקים או ראיית חשבון, מהנדס תהליכים או מהנדס תעשייה וניהול) אלא על כיוון - הנדסה, כלכלה, ריאלי וכו'.

אחר כך תוכל להתחיל לכוון את עצמך למוסדות לימוד, ואז להתחיל לבדוק תנאי קבלה ואפשרויות למכינה.

בכל מקרה, אם אני זוכר נכון מועד ההתחלה של המכינות כבר מאחוריך ויש לך עוד הרבה זמן עד שהן מתחילות. גם את הבגרויות פספסת (למועד קיץ כבר מאוחר לגשת, הקורסים של מועד חורף מתחילים באוקטובר-נובמבר בערך) ככה שגם מכאן יש לך זמן.

תנצל את הזמן הזה כדי לחשוב. יהיה לך הרבה יותר קל להחליט מהנקודה הזאת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...