Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

הנעילה המרכזית לא עבדה לי מעולם ועכשיו שיש לי קצת זמן פנוי אני מעוניין לנסות ולסדר אותה...(מקווה הפעם להצליח:lol:)

המשאבה שממקומת מאחור עובדת ,אחרי שביצעתי בדיקה (הוצאתי מהמשאבה את הצינור אוויר , וברגע שהמנעול בדלת הנהג נפתח/נסגר המשאווה מוציאה/יונקת אוויר לסירוגין) - המסכנה יש דליפה בצינורות אוויר.

השאלה שלי היא כזאת האם מישהו מסוגל להגיד לי היכן נמצאים כל הצינורות אוויר שמגיעים למשאבה של הנעילה המרכזית

ואיך אני מגיע אליהם..

תודה ומקווה שזה ייסדר בהקדם:roll:

איתי

פורסם

מהמשאבה יוצא צינור ש/מתחבר לתןך תא הנוסעים באיזור התחתית של הכסא,

לאחר מכן יש התפצלות לכיוון הדלתות.

כשאתה מפרק את הצינור מהמשאבה בצע פעולה של נשיפה ויניקה וכך תוכל לראות אם באמת יש בעיה בצנרת.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

מצורפת הסכימה בצורה מאוד כללית, ונכונה לאאודי שלי, סביר להניח ששלך דומה, אך לא זהה (אני לא יודע אם יש אצלך צינורות לגב המושב האחורי, למשל).

מה שצירפתי זה באדיבותו של מרק 10 (תודה מרק).

את הרעיון הכללי בטח תבין מהשרטוט.

ללא שם.JPG

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

בין המחלות הידועות אצל הפולו היא הנעילה המרכזית מסוג הוואקום.

רוב הדליפות המוכרות הם בחיבורים לכל דלת באוטו.

לפי מה שאתה מתאר צינור אחד השתחרר והאוויר שהמשאבה מפיקה הולך "לחינם".

לכל דלת יש צינור אוויר (כולל מכסה דלק והתא מטען).

לצורך כך יש לפרק את המכסה של כל דלת ולאתר את הדליפה או ת המנגנון הספציפי של אותה דלת שדולף.

מקווה שעזרתי.

פורסם

קודם כל תודב רבה על כל האינפורמציה המעניינת שנתתם לי.

דבר שני , לפני שאני מתחיל לעבור על כל הצינורות האם מישהו יכול לומר לי מה המשמעות לכך שכאשר אני פותח/סוגר את המנעול של דלת הנהג המשאבה יונקת/מוציאה אוויר - האם זה אומר שאין לי צורך לבדוק את הצינורות שהולכים מדלת הנהג אל המשאבה?

לפי דעתי המשאבה עובדת בצורה כזאת: כאשר סוגרים את מנעול דלת הנהג המשאבה מקבל פקודה לינוק אוויר וכך היא למעשה נועלת כל דלת ודלת. אז למעשה אצלי החלק הראשון עובד המשאבה מקבלת פקודה לינוק אוויר אבל אף מנעול לא נסגר!

לכן לפי דעתי יש דליפה ממקום שקרוב מאוד אל המשאבה לפני צומת החוטים שהולכים לכל דלת ודלת.כי לא ייתכן שיש דליפה בכל מנעולי הדלתות.

אם ההשארה שלי נכונה אני יישמח לדעת איפה נמצאת צומת הצינורות המדובר ואיך אני מגיע לשם..

תודה לכולם, איתי.

פורסם

תהנה. זאת הסכימה לרכב שלך.

כשאתה מסובב את המפתח בדלת הנהג (בהתאם לכיוון) זה נותן פקודה למשאבה.

אם כשהמשאבה פועלת אתה סותם לה את הפתח בעזרת האצבע והיא מפסיקה אזי היא תקינה.

מוסך רון ציין בעבר שהמקום הנפוץ לדליפה בדגמים האלו הוא ממנעול מכסה הדלק.

בהצלחה.

cental locking 1.JPG

cental locking 2.JPG

פורסם

לפני שאתה מפרק את הרכב אני חוזר ואומר לך, בצע בדיקה ע"י יניקה עם הפה וכך תראה אם יש דליפה

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

קודם כל תןדה רבה ל- avivz על הסכימה והאינפורמציה! ועוד שאלה קטנה לי אליך: כאשר המשאבה פועלת ,האם היא אמורה להוציא/לינוק אוויר עד אשר היא מקבלת פקודה כלשהי?? (פשוט לא הבנתי את למה אתה רוצה שאני ייסתום עם האצבע את יציאת האיורור של המשאבה)

*כאשר אני פותח או סוגר את המנעול בדלת הנהג המשאבה אצלי מחליפה קוטביות פעם יונקת ופעם מוציאה אוויר אבל התהליך הזה מתבצעה בזמן של לא יותר משניה-האם מצב זה תקין??

פורסם
לפני שאתה מפרק את הרכב אני חוזר ואומר לך, בצע בדיקה ע"י יניקה עם הפה וכך תראה אם יש דליפה

ביצעתי מה שאמרת ודברים מתחילים להתבהר קצת. ביצעתי בדיקה של נשיפה לתוך הצינור וואקום ושניי הדלתות האחוריות הגיבו (הכפתורי נעילה התרוממו) ואילו הדלת ליד הנהג לא הגיבה משמה -יש שם דליפה! (*את בדיקת היניקה לא הצלחתי לבצע)

הבעיה העיקרית כרגע זה לפי דעתי המשאבת וואקום כנראה שהיא לא מבצעת את הפעולות שלה מספיק זמן כי כמו שאמרתי השאבה יונקת/מוציאה אוויר פחות משנייה, ולפי דעתי היא צריכה לעשות את הפעולה לפחות כמה שניות.

עיינתי בפורום בנוגע לתקלה דומה ולא מצאתי אבל ראיתי שישנו איזה בחור שהחזיר לחיים את המשאבה ע"י החלפת קבל קטן, אם למישהו יש רעיון או דעה אני יישמח לשמוע!

*בנוגע לדליפה מהדלת של הנהג אני ייסדר את זה ואני לא חושב שאני ייתקל בבעיות:roll:

פורסם

אם הייתה דליפה היית מרגיש שאתה יכול לנשוף אוויר עוד ועוד. אם אתה מרגיש בשלב כלשהו התנגדות כנראה שאין דליפה, כנראה שלחץ הנשיפה לא מספיק בשביל הדלת הקדמית.

לפי מה שאתה אומר הבעיה היא במשאבה וכנראה רק בה. ברגע שסובבת את המפתח לאחד הכיוונים המשאבה מתחילה לפעול. היא מפסיקה לפעול רק כשנוצר מספיק לחץ (או תת לחץ).

אם כאשר היא מנותקת מהצינורית היא מפסיקה לפעול לאחר שנייה היא בוודאות לא תקינה. במשאבה תקינה היא פועלת עד אשר תסתום עם האצבע את הפתח. אז היא היא תרגיש לחץ ותפסיק. אם היא לא מרגישה לחץ היא מפסיקה לבד לאחר משהו כמו דקה.

פורסם

avivz שוב תודה על העזרה והאינפורמציה!!

אני ייקח את המשאבה לחבר שלי שמתעסק עם מעגלים אלקטרוניים ונעבור עם רב מודד על כל הרכיבים האלקטרוניים אולי הבעיה משם...:roll:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון:

עברנו על המשאבה והחלפנו שני טרנזיסטורים ושני קבלים ובנוסף עברנו על כל הרכיבים ועל המעגל עצמו וסידרנו כמה הלחמות

והתוצאה היא שהתקדמנו יפה, כרגע המשאבה עובדת רק בפעם הראשונה כאשר מחברים אותה לאוטו. זאת אומרת שאם אני מוציא לה את הקונקטור ומחזיר שוב אז היא תעבוד שוב לפעם אחת - חשוב לציין שהיא מבצעת את שתי הפעולות גם יונקת אוויר וגם מוציאה אוויר, ולשמחתי אין שום דליפה מאף דלת!

שאלתי היא כזאת האם יש למישהו את manual של המשאבה???

הרי ברור שישנו איזה רכיב אלקטרוני שעושה בעיה מסויימת לכן אני חייב לדעת את הערכים של כל רכיב וכמה הוא צריך להוציא..

תודה לכולם אל העזרה! אני מרגיש שאני לקראת סיום...:wink:

פורסם

תמתין לתשובתו של אביב שהינו מומחה מספר 1 בארץ למשאבות האלה.

לא תמצא USER M למשאבה מכיוון שהיצרן לא מפרסם סכימות חשמליות ברמה כזו של פירוט.

איזה כייף לי :)

פורסם

"כרגע המשאבה עובדת רק בפעם הראשונה כאשר מחברים אותה לאוטו. זאת אומרת שאם אני מוציא לה את הקונקטור ומחזיר שוב אז היא תעבוד שוב לפעם אחת - חשוב לציין שהיא מבצעת את שתי הפעולות גם יונקת אוויר וגם מוציאה אוויר, ולשמחתי אין שום דליפה מאף דלת!"

גם אצלי לאחר התיקון היא עבדה כמו אצלך, לצערי אני לא זוכר במדויק איך פתרתי זאת, מכיון שלאחר מכן מצאתי עוד נתק במשאבה. אז אני מציע שני דברים לבדוק את ההחלמות שוב או לעשות משהו שאני עשיתי ואני חושב שזה עזר.

אתה צריך לחבר וללמד אותה מחדש את סדר הפעולות , תכניס מפתח לסוויטש כאשר כל הדלתות של הרכב סגורות אבל לא נעולות ותן חצי סווישט, במצב כזה הדלתות צריכות להנעל, תחזור על העניין מספר פעמים ואני מקווה שהיא תסתדר.

עריכה: אני כמעט בטוח שאני לא מממציא את השיטה הזאת מכיון שבזמנו מצאתי הרבה חומר על תיקון המשאבה ואני כמעט בטוח שהיא הופיע באיזה מקום, לצערי לא שמרתי כלום.

• תוכן חדש...