Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא ספורט - זה פוליטיקה.

מעניין מי דאג להחזיר את התקנון המטומטם אחרי שבוטל. ניחוש: הקבוצה עם מספר המכוניות הגדול?

פורסם

אם אני לא טועה אז לואב עשה בדיוק את אותו הדבר לפני איזה ראלי או שניים!?!?

אז נאמר "איזה אמן" "איזה מומחה" "טקטיקה של מקצוען" ועוד אי אילו תיאורים מעניינים.

למה עכשיו זה לא בסדר?

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

דני

גועל נפש זה בטח לא, לדעתי.

הספורט המוטורי מאז ומעולם לא היה רק הנהיגה עצמה אלא גם דברים נוספים וחלק מהם זה הטקטיקה הקבוצתית והוראות קבוצתיות .

העניין הגדול, ביחוד השנה באליפות העולם בראלי היא שלמעשה לפורד יש "ערימה" של מכוניות באליפות וכולם נגד סבסטיאן לואב .

אין ספק שסבסטיאן לואב, מבחינת נהג הוא מספר אחד אבל השנה סיטרואן לוקה בחסר בעמדת המנהל. קסנל "סובל" מחוסר ניסיון וראינו זאת גם בנוגע לדני סורדו בירדן .

מלקולם ווילסון יודע כי בנהיגה בלבד הוא לא יצליח להביס את לואב ולצבור את הניקוד שהוא כל-כך רוצה ולכן הוא משתמש בכל הכלים שעומדים לרשותו, במסגרת התקנון- חובה לציין. חלק מהכלים הללו זה השימוש בהורדת הרגל מהגז כשצריך בכדי לאבד זמן במכוון.

אני לא יודע מה חשבו סיטרואן, אבל זה היה כל כך ברור שפורד יעשו משהו כזה, מה שהפתיע הוא שהם, פורד, נבהלו מהתגובות לא עשו זאת שוב גם היום, קשה לי להאמין ש-36 שנ' יתרון להירבונן יספיקו מחר .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

זה גועל נפש אמיתי דובי

מה שאתה מנסה לעשות זה לפתח את הנושא בפורום ע"י כך שאינך מסכים.

טקטיקה עושים ב"פר פליי", לא ב"ערימות " פורדים מול קבוצה רשמית של 2 מכוניות.

נהג צריך לנהוג ולנצח,הכי פשוט בעולם.

לולא החוק המטופש של הזינוק השנה לא היו בעיות,תקנון שמקנון, רוצה פתרון?

הנהג שמגיע אחרון מזנק ראשון מה דעתך? זה צודק.!!!

לכן

עם כל הערימות ברזלים של פורד ,רשמי,חצי רשמי,מנצ'יז, כל אלה יקבלו בסוף בראש מהנהג האמיתי הטוב בעולם כיום.

את הסיכום נעשה בסוף העונה.

מירוצי מכוניות

פורסם

אחרי חיפוש מיגע...

ראלי מקסיקו:

מאד פשוט...:wink:

שלב ראשון - אתה צריך שיקראו לך סבסטיאן לואב.

שלב שני- אתה צריך לנהוג בסיטרואן - עדיפות ל-C4 WRC אדומה .

שלב שלישי - תן ל"ילד" מתלהב וחסר ניסיון דוגמת לאטבלה ללחוץ...השאר כבר ידוע.

ועכשיו ברצינות - נהג מנוסה כמו סבסטיאן לואב יודע מה זה אומר מבחינתו לנהוג 100 אחוז או רק 70 אחוז.

בנוסף, הוא מקבל לפחות פעם אחת באמצע כל קטע דיווח שאומר מה המצב של האחרים מולו ויודע באם ללחוץ או להרגיע קצת.

ובנוסף לכל זה אסור לשכוח את תנאי הדרך שמסייעים .

זהו, פשוט, כבר אמרתי ?

דובי

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

לא, דני , אני ממש לא מנסה סתם לפתח דיון פה.

אני באמת חושב שראלי, כמו שהתקנון מאפשר כיום, נותן יכולת ביטוי גם לצד הקבוצתי והטקטיקה שמאחורי העניין ולא רק "לתת" בגז .

כולם יודעים שגם סבסטיאן לואב טקטיקן גדול ויודע לשלוט בקצב. אין ספק שהוא הנהג הטוב ביותר, זה בכלל לא עלה לדיון אבל ברגע שפורד הבינו שאין להם סיכוי לנצח אותו על השביל ובמהירות הנסיעה הם עברו לטקטיקה.

מה שמצחיק הוא שלקח להם כל כך הרבה זמן להבין את זה, הרי הם היו אמורים לקלוט את זה כבר מזמן...

הרעיון של מי שמגיע אחרון, מזנק ראשון מעולה לדעתי. הרי עד לפני שנתיים או שלוש היו הופכים את סדר ההזנקה של ה-15 או 10 הנהגים בדרוג . אבל גם זה נותן תמי דפתח לטקטיקה .

אני חושב שיכלו למשל לתת בונוס ניקוד על הנהג שמנצח הכי הרבה קטעים או משהו בסגנון...

נכון להיום ועל פי התקנון, מצטער, לא רואה כל פסול במה שפורד עשו.

לגבי כמות המכוניות - פורד הכניסו 2 קבוצות רשמיות ועוד אחת חצי רשמית מתוך מטרה פשוטה - זכייה באליפות היצרנים כי זה מה שחשוב להם והם הצהירו את זה הרבה פעמים. לסיטרואן חשובה אליפות הנהגים ובגלל זה נקודת היחס היא רק לואב.

מלקולם ווילסון כבר אמר כי כל המחשבה והטקטיקה בגלל אליפות הנהגים נובעת מהרצון של הירבונן לזכות באליפות הנהגים .

אני בטוח שכולנו היינו שמחים לראות עוד סיטרואנים בראלי , השאלה היא אם יש מספיק נהגים טובים בכדי לאייש אותם ברמה של תחרותיות ולא סתם בכדי שיהיו שם...סובארו מכניסים בעונה הבאה עוד קבוצה ועדיין לא החליטו מי ינהג שם...כמה מיקלסונים עוד יהיו ?

דובי

פורסם

לדעתי זה אכן לא ספורטיבי אבל חוקי, ואני לא מאמין שאני אומר את זה, לגיטימי.

לואב יצא הכי גבר עם התגובה שלו ... מסתבר שהוא גם יודע להפסיד בכבוד.

חייבים להחזיר את שיטת הזינוקים הקודמת כדי לאפשר לקבוצה המובילה קרב הוגן אמיתי.

אבל בסופו של דבר ... זה מעצבן נורא מה שעשו פורד כאן :evil:

ודני, אני מאמין ורוצה כמוך שלואב יוכיח שלמרות כל הטקטיקות הוא המלך הבלתי מעורער!!!

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

לסלי

זה לא עניין אישי,זה שאני אוהד נהג מסויים לא אומר שאני לא אהיה אובייקטיבי.

ברגע שיהפכו את סדר הזינוק ,מהאיטי למהיר ,כל ה"מסחרה" הזו תעלם.

אם זה ישאר כך, סביר להניח שפורד יתחרו בינם לבין עצמם בעונה הבאה.

ובזהירות הייתי אומר שגם תחבולות עושים בשכל.

לעצור ארמדה שלמה של פורדים נגד אחד, זה מכוער,לא ספורטיבי,מגעיל.

וכמו שאמרתי חשבונות מסכמים בסוף.

דני

מירוצי מכוניות

פורסם

רק כדי לתקן:

היו 4 C4 שתיים רשמיות(לואב סורדו) ושתיים פרטיות (ראטנבאך ואווה)

פוקוסים היו 5 (הירוונן, לאטובלה) ו 3 חצי רשמיות (סולברג גאלי וילסון)

אני אישית חושב שנהיגה מראים על הכביש. אבל ראלי הוא ספורט קבוצתי, נהג, נווט, מכונאים ומנהל. פורד קבוצה טובה יותר. כמו שהבנתי לסיטראן היתה בעייה בשחיקת צמיגים מוגברת ואולי זה מסביר למה לואב ניגש למשש את הצמיגים של לאטבלה בריגרופינג.

עוד נקודה תלוייה בקו הנבחר, לואב וכמעט כל הפורדים נוהגים בקווים שונים ולכן בסיבובים למיקום חשיבות פחותה.

זאב

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

רק עוד משהו קטן לגבי פורד-סיטרואן .

פורד היו עם 3 קבוצות - אסור לשכוח את מונצ'י שהיא אמנם במעמד של פחות מסטובארט-פורד אבל באם היו צריכים איזה סיוע מהם, כמובן שהעזרה היתה מתקבלת .

סיטרואן - הקבוצה שמריצה את אבה וראוטנבך היא קבוצה חצי רשמית של סיטרואן, ממש כמו סטובארט-פורד עבור פורד עצמה. כל הצוות שם שייך לסיטרואן.

דובי

פורסם

דובי

אני מייחל לראות איך החיוך של מלקולם ווילסון נמחק בסוף העונה .

מקווה שסיטרואן ילמדו לקח.

הדבר הבא שמטריד אותי זה שפורד מכינים לאספלט את חביבינו הבלגי.

אולי סיטרואן יקראו לדגל את הצרפתי שקרע למקינן את הצורה בספרד כקונטרה? 1998 קיט קאר.:-D

מירוצי מכוניות

• תוכן חדש...