Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידידי היקר,

חוק אום ידוע לנו.

צריכת הזרם של מפוח ברכב יכולה לנוע בין 6-8 אמפר וגם צפונה מזה.

רוב המפוחים שאני ניתקלתי בהם בגולפים שהיו ברשותיי ההספק שלהם הינו בסביבות ה-80 וואט.

תמשיך לחשב מה שכבר הספקנו לשכוח :-)

איזה כייף לי :)

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני רוצה אחד ולתמיד ועוד הרבה בפורם להבין את המערכת הלא אמינה הזו ב 205.

אין לי מושג מהייכן ניתן להשיג סכימה של החשמל של המפוח ב 205.

betamaxouner אם תוכל להביא לנו כאן מק"ט של הטרנסיסטור דגם ושל איזה חברה .

זה ממש אבל ממש יעזור לרבים כאן.

לי יש בבית 3 טרנזיסטורים קומפלט כמו בתצלום, כאלו שנישרפו(2 רכבי 205)

כל פעם קניתי חלק קומפלט משומש.

עם אפשר להחליף רק טרנזיזטור לאחד טוב יותר (אפטר מקרט) זה יהיה ממש טוב.

אני מחר יעלה את הכיתוב על הטרנזיסטור.

אביב הייתי רוצה שיהיה לי את הידע לעשות reverse engineering אבל אין לי ידע לכך. אני מוכן לעשות הכל ,הכל לשפר ולסדר את המערכת הזו אחת ולתמיד.

ועוד הרבה בפורם הזה ו ב PSI.

בעיית האמינות מתחלקת ל 2

אחד טרנזיסטור שנישרף

בעזרת betamaxouner אולי נמצא פיתרון אמין יותר.

אני אישית קונה 4 ..שיהיה לי ליד המיטה ביחד עם האלטרנטור ..חה חה חה .

בעיה 2 זה כרטיס פוטנציומטר הדפוק שייש לו אורך חיים של חולדה .

לי אין שום בעיה לבטל אותו ולשים משהו אחר במקומו.

אין לי שום בעיה להעמיד את רכבי לניסויים וגם אין לשום בעיה לנסוע גם דרומית לחיפה בשביל כך.

יש לי רב מודד מה שאנחנו צריכים זה מישהו שמבין+סכימה+רכב ניסויים+רב מודד והמון רצון טוב.

רק לעזאזל בו נשים לזה סוף.

ונמצא פיתרונות אפטר מרקט.

רק תידעו שמרק עוזר לי המון ואף שלח לי אב טיפוס שיכול לגאול אותי מיסורי

מרק שוב תודה על הנכונות והעזרה הרבה.

זו לא הפעם הראשונה שאנשים עוזרים כאן מעל ומעבר לאנשים שהם לא מכירים ללא כל תמורה ורציתי לציין זאת לחיוב

אני רק מקווה שגם לי יתאפשר לעזור כך לאנשים אחרים.

אז קדימה חבר'ה תשתמשו בי וברכבי.

mush

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

אם אתה גר באיזור המרכז, יש לך חלקים תקינים, חלקים מקולקלים וזמן בסופ"ש תהיה איתי בקשר ביום שישי בצהריים וננסה לארגן משהו לסופ"ש.

העניין מותנה בכך שאתה מתעד את התהליך מא' ועד ת' ומפרסם מדריך מצולם ומפורט לגבי שדרוג המערכת במידה וימצא פתרון.

פורסם

היי אביב,

אני בניתי מעגל לוויסות מהירות מנועי DC (אב טיפוס) שעובד מצויין ושלחתי לאיתי את המעגל.

המעגל הינו אב טיפוס ועומד בזרמים של עד 4 אמפר, בתלות במידות גוף הקירור ושיטת הקירור וכמובן יש להגדיל את שטח החתך של המוליכים שכרגע עומדים בזרמים של 6 אמפר.

בעיקרון המעגל יכול לעמוד עד זרמים של 8 אמפר וגם צפונה.

אתה מוזמן לשפר אותו מכיוון שאני פרשתי מהתעסקות עם המעגל מוסר זמן.

Picture 019.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

ok

קיבלתי מה שמרק שלח(תותח).

עבודה נקיה כזו לא עושים במיקרוסופט...סאחטן.

חיברתי ויש שריקות(היה גם למרק,הוא הוסיף קבל 47 מיקרופא...משהו כזה) דיברתי עם מרק ואני צריך להחליף לקבל גדול יותר100 מיקרופא..משהו כזה אולי אפילו 220.

אז אני יעדכן.

במקביל אני עדיין בודק אופציה של נגדים פשוטים, למען פיתרון זה יהיה זמין לכולם.

בכך מרק עוזר לי באיתורם.

אביב אני מודה לך על ההזמנה.

אני גר בחיפה. אין לי בעיה להגיע אבל בעזרת שיחה עם מרק והצעתו לעזור לי באיתור חלקים ,בנוסף להסבר ממש ברור שלך של מרק צביקה וrazer אולי אני יצליח לעשות זאת בשלט רחוק.

אני מאוד מודה לך על הנכונות ואולי אני ישתמש בהצעת בהמשך.

אני מבטיח שיהיה פיתרון זמין הכולל שלבים מפורטים +תמונות .

עידכון בהמשך.

mush

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

אין לי כל עניין לצמצם את ההתלהבות מהDIY שמתגלה כאן במלוא הדרו, אבל כאחד שהכיר באופן אישי 205 שנסעה 250K ק"מ עד שנמכרה ללא כל תקלה במעגל הזה, אני חושב שנכון לציין שכנראה שימוש בחלקים מקוריים והקפדה על מקוריות של כל המערכת יביאו למצב שבו ההצהרה:

"בורר שהוא סוג של פוטנציומטר שמתוכנן בצורה דפוקה ומתקלקל כל הזמן."

תתגלה כשגויה.

להערכתי מישהו בהיסטוריה של הרכב שלך שינה משהו מהמקוריות של המערכת הזו, או שמשהו בה התקלקל ולא תוקן כראוי.

פורסם

חנן שלום

לי י ש2 205 וניתן להביא עוד עשרות דוגמאות למיקרים בהם 2 רכיבים בהמערכת הזו נוטים להתקלקל יותר מאותם רכיבים במכוניות יפניות נפוצות אחרות.

1 . אותו רכיב בתעלת איוורור טרנזיסטור/נגד משתנה.

2. הכרטיס מאחורי ה כפתור.

תראה, אני לא עשיתי בדיקה סטטיסטית . אבל המון שירשורים בפורם הזה ופורמים אחרים נפתחו עקב הבעיה ברכיבים האלו.

אני אישית החלפתי 4 פעמים בשני הרכבים את הרכיב בתעלת האיוורור.

3 פעמים את הכרטיס.

החלקים היו מקוריים (לא חדשים אבל מקוריים).

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

במקום להשתמש בנגדים ולבזבז עלהם הספק, אפשר לעשות את זה בצורה של ניתוק העומס מהמתח לפרקי זמן מסויימים וקבועים,

אם תיקח לדוגמא SCR ותצית אותו ותכבה אותו בפרקי זמן קבועים ותחבר אותו לעומס אז אתה תקבל שהמאוורר שלך יעבוד לאט יותר, (אולי קצת ירעד אפילו אבל לא נראה לי שזה אמור להוות בעיה),

ככל שהזמן שהSCR יהיה כבוי במחזור זמן מסויים , המאוורר יעבוד לאט יותר.

אתה אמור לספק דופק חיובי על מנת להצית את הSCR , ולא כמו בAC שהוא מתכבה לבד, אתה צריך לתת לו פולס שלילי על מנת לכבות אותו.

תעשה ניסוי, קח מאוורר ותחבר אותו ותנתק אותו מספק מתח בקצב מסויים (תשתדל לעשות קצב אחיד כדי להבין את העניין), ככל שהקצב יהיה נמוך ככה המאוורר יסתובב חלש יותר.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

גם אצלי המנגנון הזה דפוק- עובד רק על מהירות מקסימלית.

הרבה זמן חשבתי על פטנט כזה, אבל בגלל חוסר זמן מוטיבציה, ואף לא חצי גרם של גז במזגן, העדפתי להשאיר את המהירות המקסימלית על איוורור.

שיהיה בהצלחה מוש, לדעתי מגיעה לך העזרה של אנשים פה,

כי גם אתה יודע לתת ולעזור מכל הלב.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
ידידי היקר,

חוק אום ידוע לנו.

צריכת הזרם של מפוח ברכב יכולה לנוע בין 6-8 אמפר וגם צפונה מזה.

רוב המפוחים שאני ניתקלתי בהם בגולפים שהיו ברשותיי ההספק שלהם הינו בסביבות ה-80 וואט.

מרק, הבחור שמעליך צודק. אין שום מצב שבמערכת של 12 וולט יהייה פיזור הספק כלכך גבוה על נגד שכזה, שכן גם אם יחובר ישירות למצבר, ההספק עליו יהייה מינימלי ואפילו נגד רבע וואט יספיק. ההספק שאתה מציין הוא הספק הצרכן ולא ההספק שיכול להתפזר על נגד בדרך. בשביל לקבוע זרם נמוך יותר למפוח כזה שצורך זרמים כמו שציינת, לעולם לא תמצא נגד שיתאים לך. במקרה כזה תצטרך מעגל ייצוב פשוט.

ב 205 יש רכיב שיושב בתוך תעלת האיוורור הבנתי שזה נגד מהיריות/ חלק אומרים שזה טרנזיסטור בכלל.

מאחורי הבורר של מהירות המפוח בתוך הרכב יש גם בורר שהוא סוג של פוטנציומטר.

שמתוכנן בצורה דפוקה ומתקלקל כל הזמן.

מבדיקה שערכתי התחום נע בין 0 אוהם(חיבור ישיר) ל 3.5 +- אוהם במהירות החלשה ביותר.

הבדיקה נערכה ברכיב מאחורי בורר המהיריות (כרטיס)כאשר זה מנותק מהרכב.

היום ראיתי פוטנציומטר של עד 1.5 קילו אוהם 50 וואט.

הבנתי שנגד מתחמם מאוד בערכים אלו .

עם יש פוטנציומטר שעובד בערכים המתאימים

12V כפול 6/8 אמפר =72/96 וואט.

אם המדידה שלך נכונה (אם!) ייתכן גם שמדובר בנגד סלילי משתנה, עם זחלן ע"ג המוליך. אלו לרוב מופיעים בערכים מאד נמוכים ומותאמים לזרמים גבוהים.

סביר יותר להניח שהנגד המשתנה גדול יותר ומתחבר למגבר זרם פשוט (טרנזיסטורי) בעל הספק מוצא גבוה על מנת להפעיל את המפוח.

לגבי הפוטנציומטר שראית - קילו וחצי להספק של 50 וואט, קצת קשה לי להאמין. נגד להספק גבוה כלכך עם התנגדות שכזו הוא לא מעשי, שכן הוא יצטרך להיות ע-נ-ק-י. סביר יותר שטעית בקריאת הנתונים.

בכל מקרה, החישובים שלך לגבי ההספק מראים את ההספק המתפזר על הצרכן (המפוח במקרה שלנו) ולא על נגד בדרך.

פורסם

מרק, הערכים לא משנים :)

שום נגד מעשי לא יתאים במצב כזה.

אם אתה רוצה להפעיל קצת חישובים פשוטים, תראה שצריך נגד של פחות מחצי אוהם ובעל הספק מקסימלי של סביבות 40 ואט.

קשה לי מאד להאמין שמישהו ימצא כזה נגד.

פורסם

תתפלא שאין בעיה להשיג נגד של פחות מחצי אוהם ל-40W. ללא קשר ערכי הנגדים שפותח השרשור ציין כמובן שאינם הגיוניים.

השרשור מתחיל להתבדר (לאינסוף :-) ). אני משתדל מאד להימנע מלסרס אותו כדי לחזור לפוקוס. אני רואה כאן לא מעט שטויות שאנשים כותבים בנושא חשמל/אלקטרוניקה ואחרים שזורקים סתם מושגים שלא תורמים בכלום בשביל להראות אני לא יודע מה.

כל מי שאין לו תרומה מעשית לעניין נא לא להגיב.

• תוכן חדש...