Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קיבלתי הצעה לרכישת טויוטה קורולה משנת 2004, יד 1 פרטית, משמשת כיום כרכב שני ולכן עברה פחות מ-20000KM.

הבעלים דורש 3000 ש"ח מעל למחירון - 80000 ש"ח.

ולהלן השאלות:

1. הרכב עבר תאונה (התנגשות מאחור) בעקבותיה הוחלפו פגוש ודלת תא מטען, האם יש ירידת ערך לרכב (הבעלים טוען שלא)?

ואם כן איך אפשר לברר כמה?

2. בנסיעת מבחן ראיתי שידית ההילוכים נתקעת במעבר מהילוך P ל D. האם זה מצביע על תקלה אמיתית או סתם תקלת תפעול?

3. היכן כדאי לבדוק את הרכב לפני הקנייה? במכון רישוי או במוסך המורשה בו טופל?

4. באופן כללי, אשמח לשמוע תגובות מבעלי קורולה 2004 על מידת שביעות רצונם מהרכב ואם יש תקלות אופיניות או "מחלות" שיש חשים לב אליהן לפני הרכישה.

בברכה.

פורסם

אני לא הייתי קונה קורולה 2003-2004 אלא אם התקלה הזאת:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=168978&highlight=%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%94+%D7%9E%D7%9E%D7%99%D7%A8

כבר תוקנה.

תקרא כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/search.php?searchid=1880906

בטח לא 3K מעל מחירון ואחרי התאונה.

את הרכב כדאי לבדוק במכון בדיקות ממוחשב.

תכתוב באיזה איזור בארץ אתה נמצא כדי שימליצו לך על מכון אמין ומקצועי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

על פי הנאמר התאונה לא אמורה להשפיע על מחיר הרכב.

(שוב במידה וזה רק פגוש ודלת מטען.)

בקשר לגיר אני הרבה פחות בטוח.

אני אישית הייתי מוותר, לא הייתי קונה.

פורסם

וודאי שהמוכר טוען שאין אובדן ערך, ציפית למנגינה אחרת ?

בקש לראות דו"ח שמאי ובדוק היטב האם נקבעו % ירידת ערך לרכב.

לגבי ידית ההילוכים, ניתן להניח שמדובר על תקלה תפעולית פשוטה, ניתן להיכנס למוסך מורשה לקבלת הצעת מחיר.

שורה תחתונה, על פניו לא נשמע שהרכב שווה מחירון, בוודאי לא מעל המחירון, מה עוד שהשנתון הנ"ל צפוי להחלפת מנוע מתי שהוא שלא לומר החלפת מחשב ומערכת קטליטית.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

מאד יכול להיות שאין ירידת ערך בגין החלפת פגוש ודלת מטען.ברכבים חדישים יש נטיה ב-3 שנים הראשונות להחליף ולא לתקן.

בדר"כ,יותר נכון ברוב המקרים שאני נתקלתי לא הייתה ירידת ערך.

לגבי ההילוכים:

יכול להיות כאשר אתה מעביר הילוך מפארקינג לדרייב הרכב נמצא בשיפוע?

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם

ראשית, לגבי התאונה מאחור, אכן יכול מאד להיות שאין ירידת ערך רשמית- חובה לבדוק אצל פחח מקצועי.

שנית, לגבי הרכב עצמו- הק"מ נמוך (עד מחשיד), ולכן חובה לבדוק היסטוריית טיפולים בתקווה שהמוכר טיפל במוסך מורשה.

ולסיכום- אם התאונה מאחור אינה רצינית ואינה מפחיתה מערך הרכב (כלומר אינה משמעותית), הק"מ מאומת והרכב יוצא תקין בבדיקה, הרכב שווה את המחיר המבוקש!

הקורולה דור קודם, הינה אחת המשפחתיות היותר טובות , אמינות ומבוקשות בשוק הרכב. אי לכך, אם הרכב אכן במצב טוב כמתואר- סביר להניח שייחטף ע"י מישהוא אחר אם לא על ידך (מניסיון).

וכדרך אגב, אני ממליץ לך להתעלם מכל מיני הכללות לגבי מנועים, ממירים וקליטיים, שאר ירקות ואגדות אורבניות למינהן, שחלק מחברי הפורום החליטו להצמיד לקורולה (כנראה רק בגלל העובדה שזו קורולה) על סמך מספר בודד של רכבים (שטופלו במסגרת האחריות ע"י היבואן).

מניסיון שלנו במשפחה עם מספר קורולות, עשרות קורולות במקום עבודתי וכבעל קורולה RUNX, אף אחת לא נזקקה לשום כניסה למוסך מלבד תחזוקה שוטפת.

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

גש עם בעל הרכב לסוכנות של טויוטה, תבקש שירימו את הרכב על הליפט ויבדקו אם יש נזק לקורה האחורית כתוצאה מהתאונה. לאחר מכן בקש מהמוכר שיציג היסטוריית טיפולים במחשב של היבואן לאמת את הק"מ הנמוך ולראות היסטורית טיפולים מסודרת. אם הכל יוצא תקין המחיר נשמע סביר.

פורסם

קורולה בשנתון הזה רגישה לבוצה במנוע. בכל רכב יש להחליף שמן מנוע בזמן אבל בקורולה צריך להקפיד עוד יותר על החלפת שמנים בזמן, כלומר לא יותר משנה. תוודא לפחות 4 טיפולים שנעשו למרות ה 20000 ק"מ בלבד.

חשוב שהטיפולים נעשו במוסך של רשת טויוטה בלבד , כדי שאם וכאשר תקרה בעית בוצה, היבואן יטפל כראוי. יש תקדימים שהיבואן החליף למנוע חדש אפילו לרכב בן 5 שנים. תחפש בפורום ותמצא עוד מידע בנושא זה.

בפנל הקדמי באמצעו יש דלתית פלסטיק שהצירים שלה דקיקים ועדינים ומועדים לשבירה. כדאי שתבדוק כי אם צריך להחליף העלות של המכלול קרובה ל 2000 ש"ח.

בהצלחה

יהודה

נ.ב. בסה"כ הרכב מוצלח יותר מאשר הדור החדש של הקורולה.

פורסם

אם הרכב עבר תאונה מאחור אוטומטית המחיר של הרכב צונח ולעולם לא יהיה מעל למחירון ! , שלח לי תמונות של החלק האחורי המתוקן , צילום של תחתית הרכב ושל תא המטען וקבל ממני הערכה של ירידת ערך ראלית .

דוד ברזילי

שמאי רכב

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
אם הרכב עבר תאונה מאחור אוטומטית המחיר של הרכב צונח ולעולם לא יהיה מעל למחירון ! , שלח לי תמונות של החלק האחורי המתוקן , צילום של תחתית הרכב ושל תא המטען וקבל ממני הערכה של ירידת ערך ראלית .

דוד ברזילי

שמאי רכב

איני מסכים עם ההכללה הנ"ל.

ללא קשר לכדאיות הרכישה בשרשור הנ"ל, בהחלט יכול להיות מצב שרכב עבר תאונה מאחור שאינה גורמת לירידת ערך.

למשל- החלפה של פגוש לפגוש חדש (ללא פגיעה ברצפת הרכב), או החלפת מכסה תא המטען לחדש.

גם על פי שמאי במקרה כזה אין ירידת ערך. העניין בהחלט יכול להשפיע על הקונה הפוטנציאלי באם לרכוש את הרכב או לא, אך לטעמי זו כבר סוגיה פסיכולוגית.

לגבי מעל או מתחת למחירון- שוב ההכללה אינה במקום מכיוון שאת מחיר הרכב בפועל קובעים כוחות השוק- הביקוש וההיצע.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

דוד ברזילי

שמאי רכב

גם לדעתי ההכללה לא במקום. כל מקרה לגופו- במכוניות חדשות ישנה נטיה להחליף ולא לתקן גם אם הפגיעה היא לכאורה קטנה.

דבר נוסף- איך אתה יכול לחשב ירידת ערך ריאלית על סמך תמונה, זה לא ממש רציני...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

שלום ותודה על התגובות.

למיטב ידיעתי הרכב עבר רק 2 טיפולים תקופתיים במוסך מורשה.

האם זו עילה להתמקחות על המחיר? או שאולי הזנחה כזו היא כבר עיניין עוד יותר חמור?

בברכת נסיעה בטוחה.

פורסם
למיטב ידיעתי הרכב עבר רק 2 טיפולים תקופתיים במוסך מורשה.

האם זו עילה להתמקחות על המחיר? או שאולי הזנחה כזו היא כבר עיניין עוד יותר חמור?

תשובה מוסמכת תקבל רק מאנשי השירות של יבואן טויוטה , אבל כשתעשה חיפוש בפורום, יתברר שמי שדילג על טיפולים לא יקבל מנוע חדש בחינם, אם תהיה בעית מנוע פסול עקב בוצה.

בהצלחה

יהודה

פורסם

אני הייתי ממליץ לשאול את אנשי טויוטה שאלה ישירה - האם העדר הטיפול יפגע בזכותי להחליף מנוע אם גם אני אפגע מבעיית הבוצה?

גבה את התשובה בכתב, זה הכל.

• תוכן חדש...