Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל , אני חדש פה . נעים מאוד :wink: . מקווה להשתשלב יפה .

אז ככה ...

מדובר בטויוטה קורולה שנת 94' עם 186K קילומטר (1600)

לפני כשבועים בערך נשבר לי שסתום פליטה בבוכנה הראשונה . פתחתי את הראש , לקחתי אותו לחרט ניקוי החלפה של השסתום והחלפה של הגומיות .

מיד אחרי הסגירה עד עכשיו (בערך 500 קילומטר ) האוטו פשוט הדהים אותי !

כל כך חזק פתאום , מדוייק ופתאום מרגישים מנוע נושם ,בכל סלד .

אתמול נסעתי עם הרכב הכל נחמד ויפה ... אבל מבלי שהרגשתי המנוע פשוט נחלש . בהתחלה לא שמתי לב אבל הוא לא נחלש בהדרגתיות . הוא נחלש במכה אחת .כאילו חזר להיות חלש כמעט כמו שהיה אבל עדין יותר חזק מלפני .

דוגמה לכך היא : אני עולה עליה מסויימת שאני עולה באופן קבוע כל יום, בדרך כלל אני מגיע לשלישי והוא נשאר בסלד קבוע (דוגמה 3 אלף ) ומהירות קבועה . כשהגז קבוע הוא לא משנה מהירות עד סוף העליה .

פתאום היום אני שם לב לזה שהוא לא מצליח להשאר במהירות קבועה (המהירות יורדת).

בהתחלה חשבתי שאני מדמיין . אבל היום בנסיעה רגילה במישור קרה הדבר הבא .

נסיעה בסלד קבוע של 3 אלף . על הילוך קבוע . הגז קבוע . ומהירות קבועה .

בלי שום שינוי מצדי (של הילוך או גז) פתאום המנוע דחף אותי קדימה בצורה משמעותית . ויש לציין שהסלד לא השתנה . ז"א שהוא נשאר על 3 אלף סלד ורק הכוח שקיבלתי השתנה (מוזר !) ...

לא הבנתי מה קרה , לחצתי על הגז (מה שהוריד הילוך להילוך 2) והמנוע קפץ ל4 וחצי סלד והתחיל לעלות . כשהגיע ל5 אלף סלד פתאום אותה תופעה . הכוח השתנה והסלד לא ! ז"א שפתאום קיבלתי דחיפה חזקה מבלי לשנות סלד . מפה אני מבין שיש משהו שלא בסדר , אבל אני לא מבין מה . . לפי דעתי זה לא מהמנוע . אני חושב לכיוון הסעפת פליטה , אולי סתומה או משהו שם מפריע לזרימה חופשית של גזים , חופשית עד כמה שמערכת סטוק יכולה לתת .

מה לדעתכם זה יכול להיות ?? זה קשור לממיר הקטליטי ? אולי לדוד האחרון ?

או שזה באמת במנוע , אולי טיימניג (מה שלא נראה לי בכלל ) ,אולי חיישן בדיקה בסעפת פליטה ?

כל כיוון אפשרי יעזור .

תודה לכולם ומקווה מאוד שאני מובן ... אם לא רק תשאלו .....

חג שמח .

אסף.

פורסם

א. בדוק דחיסה של המנוע

ב. בדוק חיישנים בעזרת סורק

אם הכל בסדר ניתן לבדוק התנגדות זרימת גזי פליטה בעזרת מד לחץ גזים המותקן במקום חיישן חמצן , על הלחץ לא לעלות מעל ל-0,2 בר . אם יותר ממיר נסתם.

.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תוכן חדש...