Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נזקים לפרק היד מעבודה ממושכת מול מחשב

ברווז
שימו לב! השרשור הזה בן 5976 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

מה הנזקים שיכולים להיגרם לפרק היד מעבודה יום-יומית מול מחשב?

תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דלקת בגידים ובפרקים עקב עבודה לא נכונה - תופעה מאוד כואבת שבמיקרים קלים נגמרים בעובדה שאתה לא יכול להשתמש ביד שבוע שבועיים (ממש לא לסגור את היד כמו שצריך ולא להרים דברים) ובמקרה הרע בהרבה יותר חמור מזה.

מומלץ מאוד למי שעובד על מחשב בצורה קבועה ללכת ליעוץ אצל ארגונומית שמתמחה בנושא או אצל אורטופד שמתמחה בנושא.

זה נשמע לכם מצחיק , אבל אני מבטיח לכם שמניסיון (גם של אישתי וגם של אבי) זה מאוד מאוד לא נעים ולא בריא (לי זה נחסך , מקום העבודה שלי משקיע בריהוט ארגונומי וביועצת בתחום הזה שמעבירה גם הדרכות לעובדים החדשים כל כמה חודשים)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבעייה היא לא עם העכבר אלא עם המקלדת הנומרית ויד ימין.

אישית אני שמאלי, אבל אין לי בעייה לעבוד במקלדת הנומרית עם יד ימין וזה מה שאני עושה.

לאחרונה מרוב הקלדות (כל כך הרבה מק"טים...:roll:)החלו לי כאבים בפרק היד.

האם עלול להיגרם נזק ארוך טווח?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חד וחלק כן.

זה מאוד לא בריא ואומר שהסביבת עבודה שלך לא מותאמת לך.

הייתי מתייעץ עם אורטופד בקשר לטיפול / צורך בתחבושת כלשהיא ליד.

אל תזלזל בזה , הכאבים האלו מחמירים מהר מאוד והם לא נעימים.

נכון שלרוב התופעה היא לטווח קצר (כי אתה פשוט לא תוכל להקליד מהכאבים , ואני לא צוחק) ללא תחבושת על היד , אבל גם לטווח הארוך זה לא משהו שאתה רוצה.

כמו כן אם העבודה היא בישיבה , ודא שאתה עובד בגובה הנכון של הכיסא ושהמקלדת לא מוטית בשיפוע (כן , בניגוד לאמונה הרווחת מלפני כמה שנים שיפוע חיובי במקלדת , כלומר שמרימים אותה מאחורה) היא לא דבר בריא).

כמו כן , נסה לאזן את העבודה של הידיים שלך , כלומר אם אתה מקליד המון ביד ימין , דאג שהטלפון והעכבר יהיו בצד שמאל.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מזמן עברתי ל-TrackBall

תקופת הסתגלות מסויימת, אבל זה משפר פלאים את החיים.

מנסיון, איכות הבנייה וזווית האחיזה של דגמי לוג'יטק היא מהמצויינות בשוק

היה לי מאד מאד קשה להפרד מה-TrackMan FX לטובת הדגם החדש והאלחוטי יותר :-)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

TrackMan FX לטובת הדגם החדש והאלחוטי יותר :-)

מחזק את ההמלצה על הדגם החדש, יש לי כזה, שווה כל שקל מ ה 320 שהוא עלה,

הוא גדול, כל כף היד נשענת עליו, הוא כבד ואפילו אפשר ללחוץ על כפתור בצד מיבלי שהוא יזוז

הכדור כלכך מדוייק (עם ליזר), אין תחזוקת ניקוי והסוללות (AA) מחזיקות כמה חודשים ובתחומי החדר לא מצאתי נקודה שאין לו קליטה.

עם התוכנה שלו (אופציונלי - לא חייבם להתקין ולא צריך דריברים) אפשר לתכנת את כל הכפתורים לכל פעולה(חוץ מהרגילים וקדימה/אחורה ישנם עוד שלשה)

ומה שהכי הפתיע אותי, שזמן ההסתגלות אליו ממש קצר יחסית לאחרים שלוקח הרבה זמן להסתגל אליהם.

וזה באמת הסוף לכאבי המפרק משימוש עם עכבר רגיל, פשוט מוצר לתפארת לוגי'טק.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכדור הוא לא כפתורים.

אתה מגלגל את הכדול לכל הכיוונים במקום להזיז את היד עם העכבר,

כלומר העכבר נימצא במקום כל הזמן קבוע, אתה לא מזיז אותו וככה אתה יכול להשעין את היד בנוחות

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואם מזיזים את העכבר, קורה משהו? כוונתי לשאול אם הכדור הוא תוספת, או בא במקום המערכות הרגילות (גולה, עינית אופטית)?

שאלה נוספת, האם לא עדיף מעין פד כמו שיש במחשב נייד?

"ai motoare capul doare"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה מזיז את העכבר עצמו לא קורה כלום

עינית הליזר קוראת רק את תנועת הכדור, בעזרת הכדור את מזיז את החץ שבמסך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי בעיה דומה (אני עובד על מחשב רוב היום, ורוקד בערבים (זה לא מצחיק, בריקודים סלוניים הגבר "מעמיס" את יד ימין שלו בצורה "מכובדת")).

התפתח לי "מרפק גולף" (כאבים בצד הפנימי של המרפק), ובהמשך קרע בגיד בכתף.

כדי לפתור את הבעיה במרפק נסעתי ל"דגש" (באיזור ה"תעשיה" בגבעתיים) המתמחים בציוד ארגונומי, כאשר התכוונתי לבדוק את הכדור (וזה אחרי שתושבת לאמה הקלה על הכאבים בכתף).

אחרי כשעה של נסיונות, הגעתי למסקנה שהפעלת הכדור דורשת הרבה תנועות מהירות של העצמות בכף היד, וזה מעייף.

הפתרון שהעדפתי, ואני משתמש בו כבר מספר חודשים, זה עכבר בצורת ג'ויסטיק, שתוכנן "לשבת" בתוך היד בדיוק בתנוחה הטבעית שלה.

יש ל"עכבר" הזה שתי מידות, וחשוב לבדוק בצורה יסודית איזו מידה עדיפה (למרות שכף היד שלי לא גדולה, במידה הקטנה יותר, שלכאורה מתאימה לי, האצבעות לא נפרשו בצורה טובה).

הערה: אין לי קשרים בחברה שהזכרתי. מצידי, לכו לכל חברה שעוסקת בנושא.

עד 27.1.2020 אני עסוק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברווז אם התפתחו לך כאבים במפרק כף יד ימין לך לאורטופד. בהתחלה מתפתחת שם דלקת שלאט לאט לוחצת על העצבים והגידים.

במקרה הטוב יתנו לך תחבושת אלסטית, ואם תתעלם מזה מספיק שנים תיאלץ לעבור ניתוח לא נעים בכלל בכף היד.

אם תתעלם אתה עלול לגרום לנזק בלתי הפיך ולנכות קבועה.

אגב, שים לב שהיד שלך לא נמצאת באוויר בזמן ההקלדה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...