Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממתי זוג פלאגים עולה 400 שקל?

מאף פעם.

הוא עשה את זה מתוסבך ואמר לאבא שלי שצריך להחליף את ה"בית פלאגים" וזה עסק יקר. (Sure)

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרבה בלאגן, הרבה צעקות ועצבים.

בהכי קצר שיש.

המנוע לכאורה הגיע בשעות הבוקר,

כל היום דוד שלי לא אמר שום דבר על זה, רק לפני שעה בערך הוא התקשר לאבא שלי ואמר לו שהמנוע הוא של גיר ידני.

לא היה לי כוח להתווכח עם הבנאדם הנחש הזה אז לא התערבתי.

לפי מה שאני יודע אין דבר כזה מנוע אוטומט ומנוע גיר ידני, הגיר פשוט עושה את התפקיד, אם לא בשביל מה הוא מיוצר? אי אפשר פשוט לייצר מנוע + גיר? זה כל כך אבסורדי ומעצבן!

עכשיו מה שאני בא לשאול אותכם זה האם יש דבר כזה?

מה שאני יודע זה שאין סוגי מנוע לפי גיר, ז'תומרת אין מנוע אוטו' ומנוע ידני, הוא פשוט בא מנוע וכבר מרכיבים לו גיר.

צודק או לא?

פורסם

הדבר היחיד שתלוי זה גלגל התנופה! המנוע הוא אותו מנוע ,רק הגלגל תנופה שונה וכמובן הגיר.

יש של אוטומט ,ויש של ידני .

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
הדבר היחיד שתלוי זה גלגל התנופה! המנוע הוא אותו מנוע ,רק הגלגל תנופה שונה וכמובן הגיר.

יש של אוטומט ,ויש של ידני .

תוכל להסביר את עצמך יותר לעומק?

גלגל תנופה מגיע בסוגים שונים?

לגיר ידני יש גלגל תנופה משלו ואותו סיפור עם אוטו'?

אם יש מנוע שכביכול הוא גיר ידני אז יש לו גלגל תנופה שונה מהאוטו'? וחייב להביא חדש איתו? אין אפשרות להשתמש באותו אחד של הגיר אוטו' או לקחת מהמנוע הקודם?

תודה !

פורסם

היו רכבים בהם היה סוג מנוע אחד שמשודך לתיבה האוטומטית ומנוע אחר ששודך לתיבה הידנית (למשל פיג'ו 205).

אז אם השאלה שלך כללית, התשובה היא שהיו רכבים כאלו בעבר וכנראה שיש גם היום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מדובר על המגאן שנקנתה עם מנוע דופק.(זוכר שהוא שאל למה אסור לעבור את 2500סל"ד?)

חיפושיות 73-74

פורסם
היו רכבים בהם היה סוג מנוע אחד שמשודך לתיבה האוטומטית ומנוע אחר ששודך לתיבה הידנית (למשל פיג'ו 205).

אז אם השאלה שלך כללית, התשובה היא שהיו רכבים כאלו בעבר וכנראה שיש גם היום.

בוא נדבר ספציפית על המקרה שלי.

רנו מגאן 96' אוטו' בנזין.

זה משנה איזה גלגל תנופה?

אני לא יכול לקחת את הגלגל תנופה הקודם שהיה לי במנוע הגמור ולשים אותו במנוע החדש?

זה קשור איכשהוא לגיר?

די דחוף \=

פורסם

אתה צריך לבדוק מה מצבו ואז תוכל להרכיב בלי שום בעיה.

חיפושיות 73-74

פורסם

גלגל תנופה של רכב עם גיר רגיל שונה בהכרח מגלגל תנופה של גיר אוטומט.

באוטומט תפקיד גלגל התנופה הוא להזיז את המנוע בעת סטרטר בלבד - ולכן המשקל שלו זניח ועיקר התפקיד שלו הוא להיות בעל חוזק מספיק כדי להניע את האוטו.

ברכב רגיל תפקיד גלגל התנופה הוא לסנכרן בין הגיר והמנוע - לכן הוא כבד יותר, מאסיבי יותר ובעל תפקיד קריטי, מעבר להנעת המנוע.

מהנסיון שלי - ברוב הרכבים, אצל רוב היצרנים, אין מניעה להחליף בין מנועי מכוניות אוטומטיות וידניות, כמובן שאת גלגל התנופה המתאים מעבירים למנוע המתאים [יחד עם הברגים שלו - שאורכם מתאים לגלגל התנופה עליו הם אמורים להיות מורכבים]

רון.

-על האוטו שלי יושב מנוע שבעבר ישב ברכב אוטומטי, לצורך הענין. אם תרצה אעלה תמונות של ההבדל בין גלגלי התנופה-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

תודה רבה לכולם.

לאחר שיחה עם דוד שלי המוסכניק השני, הוא אומר שרק ברנו המצב הוא כזה.

הוא אומר שהקראנק שונה שם, הברגים שמחברים בין הגיר למנוע ועוד כמה דברים שלא הכי הבנתי.

מה דעתכם, הוא צודק?

פורסם
אם מדובר על ה-1.4 אזי לא אמורה להיות כל בעיה, מחליפים את גלגל התנופה ונוסעים לשלום.

את ה-1.6 איני מכיר.

רנו מגאן 1.6 אוטומט בנזין שנת 96.

דוד שלי אומר שזה קשור לקראנק ולחיבור בין הגיר למנוע ושאי אפשר ברנו ככה להחליף, הוא צודק או שזה עוד אחד מתעלולי האחים חטיב?

פורסם

שלום.

הוא צודק!!! ולא רק צודק צודק 100%

יש לא מעט מנועים שמותאמים לרכב היעודי גיר רגיל או אוטומטי ובדרך כלל השוני הוא בקצה של גל-הארכובה.

אם המנוע היה מורכב על גיר רגיל אז לפעמים [לא בכול סוגי הרכב] יש מיסב בקצה גל הארכובה והמידה שלו קטנה.

לעומת זה בגיר אוטומטי יש קדח גדול בגל הארכובה למירכוז הטורק ולא תמיד ניתן להחליף ביניהם.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

הוא צודק!!! ולא רק צודק צודק 100%

יש לא מעט מנועים שמותאמים לרכב היעודי גיר רגיל או אוטומטי ובדרך כלל השוני הוא בקצה של גל-הארכובה.

אם המנוע היה מורכב על גיר רגיל אז לפעמים [לא בכול סוגי הרכב] יש מיסב בקצה גל הארכובה והמידה שלו קטנה.

לעומת זה בגיר אוטומטי יש קדח גדול בגל הארכובה למירכוז הטורק ולא תמיד ניתן להחליף ביניהם.

בברכה בני ל.

תודה רבה! זו התשובה שחיפשתי מהתחלה. :)

פורסם

בני הקדים אותי:wink:

קיים גם הבדל במחשב הזרקה ועוד אילו דברים. מנועי מגאן עם גיר אוט' הם בעלי קוד מנוע שונה בסיומת (סופיקס) מהידניות ויש לכך גם התייחסות ספציפית בספרות יצרן.

Veni Vidi Vici

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...