Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עריכה: יוסי- השנה האחרונה של האונו היא 96, נקודה.

בשנה זו שווקה האונו עם מנוע 1.4 סמ"ק בלבד, סיומות לוחיות הרישוי היו 19 ובמקרים בודדים 27. שאר האונואים עם סיומת 05.

כמו שאמרתי, בארץ היא שווקה עד השנים האלו. אל תתווכח על השנים של האונו איתי, אני נהגתי על אונו שנת 2001.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האונו היא ממש לא רכב מזעזע, אם כבר הג'אסטי היא רכב מזעזע מכל בחינה אפשרית- עיצוב פנימי וחיצוני מתחת לכל ביקורת.

האונו היא רכב מזעזע. הייתה לי כזו, והייתה לי בבית אח"כ עוד אחת, תאמין לי, אני יודע.

גם היום האונו עדיפה. אתה לא יכול לקבוע שג'אסטי שרדה יותר טוב- אתה מוזמן לראות את הרכב שלי ולראות איך הוא שרד..

לא בהכרח. תלוי במצבו הספציפי של הרכב. סביר להניח שג'אסטי תשרוד יותר טוב (לא חובה אבל סביר) בשל התעללות פחותה מצד הבעלים.

יוסי - השנה האחרונה של האונו היא 96, נקודה.

השנה האחרונה שבה האונו שווקה בישראל היא 96 (אני יודע, הייתה לנו בבית כזו).

האונו המשיכה להיות מיוצרת במקביל לפונטו ונמכרה בשווקים כאלו ואחרים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לפי מה שאני רואה אתם די מבינים במיוחד זה שלאח שלו יש ג'סטי ולו אונו.

אתה בטוח מבין ויש לך נקודה להשוואה אני לא לוקח את הג'אסטי בחשבון גם השנתון שלה לא משהו ואונו צעירה יותר וחלקים זולים בהרבה יותר.

תודה רבה לכולכם עזרתם לי.

נ"ב:

למה הפסיקו לשווק את האונו לארץ (האונו החדשה הזאת שמישהו פה שם תמונה)?

יש סיכוי שהיא תצוץ בארץ מתי שהוא?

פורסם

הפסיקו לשווק אותה בין השאר כי הפסיקו לייצר אותה באירופה.

ממשיכים לייצר אותה בברזיל ובפקיסטן.

לא נראה לי שנראה אותה פה בארץ אפילו שהחדשות הרבה יותר נחמדות מהישנות, פשוט כי אנשים לא יקנו אותן (למרות שב30000 ש"ח לאוטו חדש אני ממש לא אתנגד).

פורסם
האונו היא רכב מזעזע. הייתה לי כזו, והייתה לי בבית אח"כ עוד אחת, תאמין לי, אני יודע.

לא בהכרח. תלוי במצבו הספציפי של הרכב. סביר להניח שג'אסטי תשרוד יותר טוב (לא חובה אבל סביר) בשל התעללות פחותה מצד הבעלים.

למה שבאונו יתעללו יותר מבג'אסטי?? מה הקשר?? אם מחר המשפחה שלי עוברת לגור בחו"ל ומוכרים את כל הציא, האונו כמו חדשה והג'אסטי אחרי 4 תאונות. אז כל מקרה זה משהו אחר, בלי הכללות בבקשה... בכל מקרה מי שקונה צריך למצוא את האוטו השמור, לא לקנות את הראשון שהוא רואה.

ואם כבר, הג'אסטי דווקא יותר מהירה, יותר קל להשתולל איתה.

ואולי היה לך אונו והיא הייתה רכב מזעזע, אבל אפילו אח שלי עם הג'אסטי מסכים איתי שהאונו הרבה יותר נוחה, וכל מישהו אחר שנסע בשניהם. הג'אסטי זה ממש זוועה, ידית הילוכים של משאית וכסאות על האספלט.

בג'אסטי הזה שבוחנים כל מני חלקים קטנים שלו, רואים כמה שלא השקיעו בתכנון שלו, כמו למשל מה שכתבתי בהודעה הקודמת על הפלסטיקים הקטנים של המגן שמש והמראה, ומיליון דוגמאות אחרות כמו למשל זה שהתופסן של החגורה כל כך גבוהה שבמקום שהחלק התחתון של החגורה יהיה על האגן, בג'אסטי הוא על הבטן (אלה אם כן יש לך תחת גבוהה :roll:) ובתאונה היא תמעך לך את הצורה,

או זה שיש פלסטיקים בבית גלגל שתמיד נסתמים בג'אסטי וגורמים לרקבון (חלודה) בקצה של הכנף (אם בכל זאת קונים צריך למצוא ג'אסטי בלי הבעייה הזאת) באונו אין כזה פלסטיק, הפח של הכנף ממשיך עד הסוף ולכן לא צריך כזה. בג'אסטי אחרי שמוציאים את הפלסטיק רואים מהמכסה מנוע את הכביש... זה גם חסך לפיאט כסף וגם חסך ללקוחות חלודה, לזה אני קורא תכנון נכון :-)

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

הבנת הנקרא - שיעור ראשון ביום א' ב 8:00 בבוקר.

כתבתי "סביר להניח".

למה סביר להניח ?

כי בג'אסטי נוסעות בד"כ זקנות ובאונו בד"כ בחורים צעירים.

זה שלג'אסטי שלכם יש 4 תאונות והאונו היא מנוע שהיו לו פעם 45 כ"ס זה לא קשור.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

יישור קו הוא תהליך בו מתקנים את כל התקלות ותקלות פוטנציאליות. יישור קו רצוי לעשות מיד אחרי הקניה, אבל אם אין אפשרות, אפשר לפרוש אותו ולעשות ב"תשלומים", תוך כדי סידור של הליקויים לפי סדרי עדיפויות.

כמה שאוטו שמור יותר, כך יישור קו זול יותר.

בד"כ יישור קו כולל טיפול גדול, צמיגים, מצברים, בלמים ופתרון תקלות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
כמו שאמרתי, בארץ היא שווקה עד השנים האלו. אל תתווכח על השנים של האונו איתי, אני נהגתי על אונו שנת 2001.

מה הקשר שנהגת על אונו מודל 2001? גם אם זה נכון זה היה בחו"ל במדינות עולם שלישי. האונו נמכרת עם שינויים קלים בעיצוב לכמה וכמה מדינות מתפתחות.

האונו יוצרה ונמכרה בישראל בשנת 1996 לצידה של הפונטו. האונו נמכרה רק בדגם ה- 70S חבל על ויכוחי הסרק. הפעם אפשר לשים נקודה בסוף המשפט?

.

יש לי כזו 7 שנים, תאמין לי- אני גם יודע.

אולי הרכב שלך היה "מזעזע" בגלל שפשוט שמת דלק ונסעת בלי לטפל כמו שצריך? תחשוב על זה.

פורסם
מה הקשר שנהגת על אונו מודל 2001? גם אם זה נכון זה היה בחו"ל במדינות עולם שלישי.

במקרה זה היה בצ'ילה ובארגנטינה (חציתי את האנדים על פיאט אונו, נסיעה של 600 ק"מ בעליות וירידות) האונו נמכרת עם שינויים קלים בעיצוב לכמה וכמה מדינות מתפתחות.

האונו יוצרה ונמכרה בישראל בשנת 1996 לצידה של הפונטו. האונו נמכרה רק בדגם ה- 70S חבל על ויכוחי הסרק. הפעם אפשר לשים נקודה בסוף המשפט?

אפשר אבל באופן אירוני סיימת את המשפט בסימן שאלה...

יש לי כזו 7 שנים, תאמין לי- אני גם יודע.

אולי הרכב שלך היה "מזעזע" בגלל שפשוט שמת דלק ונסעת בלי לטפל כמו שצריך? תחשוב על זה.

ממה שיצא לי להכיר את קונדסון, התחזוקה שלו היא מעולה. אל תשגל לי את המוח.

12345

פורסם

צ'ילה ואגרטינה- מדינות מתפתחות. לתושבים שם אין יותר מידי כסף, אז מוכרים להם מכוניות בזול. אגב, אם היו מוכרים את הרכב הזה בישראל ב- 35K ש"ח- זה היה להיט וגורם לגריסתם של כל המכוניות הישנות, הלא בטוחות והמזהמות שנוסעות עדיין על הכבישים. אבל שלא יודעים לצאת למלחמה בלבנון- יידעו לדאוג לאזרחים?!

ד"א- סיימתי את המשפט בסימן שאלה כי... שאלתי אותך שאלה. במשפט הקודם שמתי נקודה, אבל אתה המשכת להתווכח איתי למרות שאם יש נקודה בסוף המשפט- עוצרים. :-)

אני לא מכיר את קונדסון- אז נסגור את הנושא הזה, כל אחד והדעות שלו.

פורסם

סייג לחוכמה שתיקה.

באותה תקופה שהייתה לנו את האונו, אח שלי עבד בתור מפקח המוסכים של חברת "פיאט" בארץ.

אתה עדיין רוצה להתווכח על רמת התחזוקה שלי ?

אני פשוט יודע להיות אובייקטיבי ולראות מה יש לי ביד,

ולא חושב שמה שיש לי - זה הכי טוב !

פורסם

זה עדיין לא אומר שום דבר לגבי רמת התחזוקה של הרכב הספציפי שלך.

לפי רמת המקצוענות של המוסכים המורשים של פיאט (ששמים מי ברז ברדיאטור למשל ואח"כ אני אחרי הטיפול צריך להחליף נוזל קירור) אני לא בטוח שגם אם הרכב טופל "לפי הספר" הוא היה במצבו המיטיבי.

בכל אופן אין לי שום בעיות מיוחדות עם האונו.

פורסם

אני הרבה יותר נהניתי לנהוג באונו, והיא גם נראית נחמד יותר.

היום הכל תלוי במצב האחזקה של המכונית הספציפית.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...