Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלמנט כתב:

אני לומד משפטים, ואני חושב שישנה איזו פרצה בחוק. לפי מיטב זכרוני, אני זוכר שמי שבא במזיד לפגוכ או לגנוב רכושו של אחר, אין התייחסות בחוק לגבי דרכי הפעולה של הניזוק. אני אברר את זה.

והרי התשובה:

סעיף מס' 20 לחוק העונשין, סעיפים קטנים א' ו-ב':

ציטוט:

• א. מחשבה פלילית - מודעות לטיב המעשה, לקיום הנסיבות ולאפשרות הגרימה לתוצאות המעשה...;
  • ב. כוונה - במטרה לגרום לאותן תוצאות;

מה שהסעיף אומר במילים קצת יותר פשוטות:

אם אדם מנסה לבצע עבירה פלילית, שהוא מודע למה שהוא עושה (ז"א בריא בנפשו, ועושה זאת על דעת עצמו, ולא בשידול ע"י אחר), יש לו כוונה לגרום לתוצאות הנצפות - ז"א שהוא יודע שהוא גונב, והוא יודע שהוא יכול לשבת בכלא, ואנחנו רואים שהוא מתנהג בצורה חשודה משהו, ז"א אם הוא מסתובב ליד הרכב בצורה מחשידה, נוגע בחלקי הרכב שלא במטרה לנוח או כל דבר אחר שלא מוגדר כעבירה פלילית, אז אנחנו יודעים שהוא בא במזיד.

אנו שמים לב שאין התייחסות בסעיף זה לדבר תגובתו של הניזוק מהעבירה הפלילית.

תשובה מספקת? אם לא, אני יכול להביא אחת יותר מפורטת בהרבה.

איך היסוד הנפשי שבעבירה (למי שאינו סטודנט למשפטים - ס' 20 הינו הגדרת המחשבה הפלילית) של הגנב/הפושע/הילד המנוזל של השכנים קשור למה שיקרה לך אם אתה תגרום לו נזק - זוהי ממש לא פרצה בחוק. זהו סה"כ סעיף שנועד לקבוע מהי מחשבתו הפלילית של הנאשם, אשר תוצלב עם סעיף האישום (גרימת חבלה, רצח, שוד וכו). ברגע שאדם "מכין מלכודת" למי שבא לפגוע בו, במקרה הטוב יואשם ברשלנות (ס' 21, דרך אגב), ובמקרה החמור - יואשם בעבירה פלילית, כאשר מחשבתו הפלילית תוכח בדיוק לפי הסעיף שאתה הבאת.

הסיבה שאין התייחסות לדרכי הפעולה של הניזוק היא מכיוון שהמשפט הפלילי הוא בין המדינה לנאשם, כאשר לניזוק תפקיד שולי. ברגע שהניזוק יעשה משהו בנידון, גם הוא יישפט לפי החוק הפלילי (גרימת חבלה, הריגה - תלוי בתוצאות ה"מלכודת"), ואם לא יעמדו לו חלק מהסייגים הקבועים בחוק - הוא עוד עלול לחלוק תא עם הנאשם השני.

PUG-306 XSI MK2

• תגובות 135
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נכון רוני. ישנו המון אפור. ובאפור הזה, ההגנות נכנסות, והרי ההגנות היכולות לעמוד לתוקף את התוקף שלו או של רכושו:

הגנה עצמית (סעיף 34 י')

הגנה עצמית מוגדרת על-בסיס הגדרתה של תקיפה בלתי חוקית, אך חייבת לעמוד בדרישה שהמתגונן חייב להדוף כל התקפה באמצעות פגיעה קלה בתוקף ובאם ביצע עבירה על החוק (כגון: גניבה) אך עמד בתנאי זה- יזוכה מכל אשמה.

דוג': ראית את הגנב, באת והכנסת לו כמה אגרופים, והיממת אותו, עד שבאה משטרה. השופט ייתחשב בכך שהגנת על עצמך ועל רכושך או שהגנת על זולתך או רכושו של זולתך.

הגנת הצורך (סעיף 34 י"א)

הגנת הצורך מתארת מצב בו לתוקף לא הייתה אלטרנטיבה אחרת/שונה לתקוף ולכן קרויה- הגנת הצורך.

המשפט הפלילי לוקח בחשבון שבסעיף זה יכולות להיות אלטרנטיבות שונות לתוקף ולכן מציין שרק אם הגן על עצמו ללא אלטרנטיבה אחרת כמו למשל: קריאה לרשויות החוק והביטחון, יהא מוגן תחת הגנה זו, בנוסף,מציין החוק שחייבת להיות סכנה מוחשית ואמיתית של פגיעה חמורה אחרת יכול היה המגן על עצמו להיעזר בדרכים אחרות וחוקיות.

דוג': באת לגנב עם מחבט בייסבול, והכנסת לו בגב. פעלת מתוך אינסטינקט, ולכן השופט יתחשב בכך.

כורח (סעיף 34 י"ב)

הגנה זו חלה על מבצע עבירה שביצע מעשים בתנאים בהם אותו המעשה נכפה עליו.

ביצוע המעשה נכפה עליו תוך כדי שבירת כל כוח התנגדות הבא מצידו שבעיקרו מדובר על כוח התנגדות מנטאלי, כיוון שעמדה מולו הדילמה הקשה אם למלא אחר דרישת הכופה או להסתכן באיום העומד כלפיו.

על-אף התהליך הברור של חופש הבחירה הקיים בכל מצב מציאותי ולמרות צמצומו במקרי דילמה כאלו/אחרים מביא החוק לעניין זה את נושא חופש בחירתו של המאוים- רק במקרה ולא נותרו בידי המאוים אלטרנטיבות אחרות ונאלץ להתמודד עם הכורח תסופק הגנתו.

דוג': אתה יודע שיש חוק, שאומר שאסור לפגוע בצורה לא סבירה בגנב. אבל אתה חייב לפגוע בו איכשהו כדי לעצור אותו מביצוע מעשיו. אם התגוננת בדרך לא סבירה, למשל - ירית לו ברגל. אם ישנה הוכחה שלא יכול היית לפגוע בו בצורה אחרת, אזי תזוכה מכל אשמה, או שהשופט ייתחשב בך מאוד (אל תביאו עכשיו את תיק שי דרומי, כי הוא לא קשור).

צידוק (סעיף 34 י"ג)

הגנת הצידוק טומנת בחובה את אותם היסודות של עבירה פלילית אך הופכת את אותה ההתנהגות לבעלת ערך חיובי עבור החברה כיוון שהיא מתבצעת בנסיבות בהן הערך החברתי חשוב יותר עבור החברה מאשר העמדתו לדין של עובר העבירה, כלומר: מדובר על מקרים יוצאי דופן בהם הגנת הצידוק הופכת מעשה פלילי שאינו חוקי לנורמה משפטית כלשהי או טוענה שזהו ציות לצו מסוים של רשות מוסמכת וכדומה.

דוג': אם ראית שיש פורץ, אתה צריך לראות את טובת הכלל, ולצפות את מעשיו. אתה רואה שהוא מנסה לפרוץ אליך לאוטו או לבית, אתה חייב לצפות שהוא עוד עלול לפרות לרכבים של אחרים או לבתים של אחרים, ולכן אתה תפגע בו, בין אם בדרך לא סבירה, כשאין לך מה לעשות, וכלה בדרך סבירה שתגרום לו לברוח או שתעכב אותו עד שתבוא המשטרה (כן, ישל לנו זכות לעכב אדם עד לבואם של השוטרים).

פורסם

אלמנט, כאן לא המקום להתחיל דיון משפטי, אך אני מאוד מקווה כי אתה או בתחילת הקורס בדיני עונשין, או הרבה אחריו.

זה שרשום משהו יבש בחוק, גם אם החוק הינו סייג, הפירוש הינו מה שחשוב, ואין שופט שיפרש חביטה בגב של גנב עם אלה כצורך, או כחוסה תחת הגנת הצידוק, ואף לא כהגנה עצמית (ראה מקרה שי דרומי). דווקא לעניין ההגנה העצמית - הפגיעה ממש לא חייבת להיות קלה, אלא מידתית - משמע, אם הוציא סכין אתה רשאי לנקוט בפעולות הדרושות לפרקו מהנשק, אבל אם הוציא עלייך טוטו (טפו-טפו, יאמרו המדייקים), אם תשבור לו את היד- לא יראו זאת בעין יפה.

יותר מכך, ראוי להתאים את הסייג למקרה הנדון, ולא "לזרוק" את כל ספר החוקים לצורך העניין.

בכל אופן, סייגים אלו אינם רלוונטיים למקרה של גניבת ג'אנטים בלילה, או חישמולם בכדי למנוע גניבה זו.

כמו כן, כפי שכבר נכתב, אין בס' 20 "פרצה" למעשה שכזה (שלא יתחילו חברי הפורום לחבר 220 וולט לגלגלים, וימצאו חתול מפוחם בבוקר, עוד יחטפו תביעה מצער בעלי חיים)

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אני כבר הרבה אחרי הקורס של דיני עונשין... אם תקרא תא כל החוק (מה שאני עשיתי), תבין שיש פרצה, ואין לי כוח לפרט אותה ואת אחיותיה.

פורסם

הפירצה שאתה מדבר עליה ניתנת לסתירה ע"י כל עו"ד שקצת מבין מה הוא עושה- וטעמי עימי...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אלמנט כתב:

אני כבר הרבה אחרי הקורס של דיני עונשין... אם תקרא תא כל החוק (מה שאני עשיתי), תבין שיש פרצה, ואין לי כוח לפרט אותה ואת אחיותיה.

כנראה שזאת הבעייה... כי ל"פרצה" שלך אני יכול למצוא לא מעט פקקים (מספר לא קטן מסעיפי האישום העונשיים).

בכל מקרה, אם באמת מצאת משהו חדש, אשמח שתביא את ההסבר אליו אתה טוען.

עד אז, אאלץ להסכים עם ידידי המלומד, EDANJ

PUG-306 XSI MK2

פורסם

בכל מקרה אני עד היום כל פעם ששומע את האזעקה ישר יוצא להסתכל (אפילו שאני יודע כמעט בודאות שזה איזה חתול או מישהו התעטש ליד האוטו) כי מספיק פעם אחת שאני לא אציץ על הרכב והוא פשוט לא יהיה...

משתתף בצערך.

אתה, היום, חי את הסיוט שלי.

פורסם
אלמנט, כאן לא המקום להתחיל דיון משפטי, אך אני מאוד מקווה כי אתה או בתחילת הקורס בדיני עונשין, או הרבה אחריו.

זה שרשום משהו יבש בחוק, גם אם החוק הינו סייג, הפירוש הינו מה שחשוב, ואין שופט שיפרש חביטה בגב של גנב עם אלה כצורך, או כחוסה תחת הגנת הצידוק, ואף לא כהגנה עצמית (ראה מקרה שי דרומי). דווקא לעניין ההגנה העצמית - הפגיעה ממש לא חייבת להיות קלה, אלא מידתית - משמע, אם הוציא סכין אתה רשאי לנקוט בפעולות הדרושות לפרקו מהנשק, אבל אם הוציא עלייך טוטו (טפו-טפו, יאמרו המדייקים), אם תשבור לו את היד- לא יראו זאת בעין יפה.

יותר מכך, ראוי להתאים את הסייג למקרה הנדון, ולא "לזרוק" את כל ספר החוקים לצורך העניין.

בכל אופן, סייגים אלו אינם רלוונטיים למקרה של גניבת ג'אנטים בלילה, או חישמולם בכדי למנוע גניבה זו.

כמו כן, כפי שכבר נכתב, אין בס' 20 "פרצה" למעשה שכזה (שלא יתחילו חברי הפורום לחבר 220 וולט לגלגלים, וימצאו חתול מפוחם בבוקר, עוד יחטפו תביעה מצער בעלי חיים)

עד כמה שאני יודע, טוטו הוא כינוי לאקדח 0.22. לכן, אם גנב ישלוף עליך טוטו ותשבור לו את היד, השופט לא יתרגז במיוחד, ואפילו ישבח אותך על הנסיון להפעיל כוח רק במידה הדרושה :-D.

טפו טפו- אתה מתכוון לקש הזה שיורים ממנו כדורי נייר?

"ai motoare capul doare"

פורסם

אני מאמין שהוא מתכוון יותר לזה עם הקש... :wink:

מה כבר 0.22 יכול לעשות? צריך שני כדורים או יותר בכדי לחורר למישהו את הראש (שממש המוח שלו יהפוך לעיסה אפורה שתזלוג מהחור הפעור ותעוף על הגנב, שאולי יקבל קצת שכל...).

פורסם

שלחתי לך ה"פ, אבל אם מישהו אחר יודע במקרה איפה ניתן לעשות דבר כזה באזור המרכז - אני אשמח לדעת.

רוני

למען האמת לא בעיה לעשות כזה בורג ...

כול חרט מוכשר יחרוט לך מפלדה ואחרי זה לעשות חיסום

אפשר לעשות בדיקה

תאמין לי אני רוצה לראות איך פאנציר מאכר ינסה לפתוח בורג צורתי מחוסם

הוא לא ישלוף אותו בלי

לעשות הרבה נזק בחיים ובשום מצב

..

עם זה מעניין אותך יש לי חרט אבל הוא מקרית גת ..

שיכול להיות שהוא ילך על זה ....

פורסם
שלחתי לך ה"פ, אבל אם מישהו אחר יודע במקרה איפה ניתן לעשות דבר כזה באזור המרכז - אני אשמח לדעת.

רוני

אנא, תעדכן כאן לגבי האפשרות הזאת.

מה הרכבת בסוף ?

Veni Vidi Vici

פורסם

כאשר השבתנו (לא באשמתנו) את הרנו קליאו האהובה

אני הגעתי בשעה !! 1 בלילה לפרק דברים מהרכב!! אשר חנה ברחוב ראשי.

הפירוק כלל.

את הג'אנטים (כי היו עליהם צמיגים חדשים!) והשארת הרכב על בלוקים.

מערכת סטריאו. + דיבורית. + שטויות ונקיון הרכב.

וכנף.(ספויילר. )

(כלים) מברגה! מפתח צלב. ג'ק הדראולי (טון) ועוד כלים

במשך. שעה וחצי שהייתי שם.

אף אחד לא שאל אותי! לא דיבר איתי. ולא עברה ניידת משטרה אחת!!

וזה ברחוב מרכזי בפסגת זאב בירושלים

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

כיוון שרוני שומר שבת בינתיים, אני אענה במקומו:

הוא קנה סט גאנטים בצבע כסף מפיט סטופ, משקל נמוך, נראים כמו המקוריים.

צמיגים הורכבו אצל ממציא הגלגל. אני יכול להניח שמדובר ב S-DRIVE

פורסם

מה כבר 0.22 יכול לעשות?

אין לך הרבה הבנה בנשק חם הא? :)

0.22 נחשב לאחד הקליעים היעילים ביותר להנתקשות.

כל צלף מתחיל יכול להכניס לך אותו בראש, וההבדל בינו לבין 7.62 למשל (שיש ברוב רובי הצלפים) שהוא יכנס לראש, ולא יצא (מה שהרבה יותר קטלני).

על הרעלת עופרת שמעת?

(בנוסף יש גם את יתרון ה"אין רעש" של הכדור).

זה היה 20 שניות על תחמושת.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אין לך הרבה הבנה בנשק חם הא? :)

0.22 נחשב לאחד הקליעים היעילים ביותר להנתקשות.

כל צלף מתחיל יכול להכניס לך אותו בראש, וההבדל בינו לבין 7.62 למשל (שיש ברוב רובי הצלפים) שהוא יכנס לראש, ולא יצא (מה שהרבה יותר קטלני).

על הרעלת עופרת שמעת?

(בנוסף יש גם את יתרון ה"אין רעש" של הכדור).

זה היה 20 שניות על תחמושת.

אלמנט שלא תקבל את ה"אלמנט"...בחיים צריך להיות שקול יותר ידידי.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...