Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלך ראש מנוע במיצובישי. אולי תוכלו לעזור?

חנזו
שימו לב! השרשור הזה בן 6083 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אינני בטוח שזהו ראש מנוע, אני משער וכמעט ב90 אחוז שאני בטוח.

אנסה להסביר את המצב בדרך הכי מובנת שאוכל.

המנוע כבר תקופה מפיק עשן שחור, מה שמעיד על כך שהרכב שורף שמן במקום דלק, מה שמעיד על שהלכו הרינגים, מה שמעיד על כך שהרכב לפני שפיכה.

היום, לאחר כשבועיים שלא נהגתי ברכב הנ"ל, אני משער שהוא שפך.

האוטו הפיק רעשים מאוד מאוד מוזרים וחזקים, אינני יכול להסביר כיצד נשמע הרעש או את מקור הרעש, אני רק יכול להגיד שזהו רעש חזק, כאילו שברזלים ניתכים במנוע.

לאחר נסיעה של 10 דקות, האוטו התכבה לי כשהוא במצב D, העברתי ל N והנעתי, האוטו התאמץ מאוד (מעולם לא קרה כך), ולבסוף הניע, מאותו רגע, נסעתי לכיוון הבית.

האוטו התכבה לי כמעט ובכל פנייה, כל פעם שירדתי ממהירות -20, הוא התכבה.

ככל שהנעתי אותו יותר כך המנוע הניע פחות, כאילו שאין לו מצבר, אך המצבר חדש וזה כלל לא נוגע למצבר.

לאחר שעצרתי את הרכב בחנייה בקרבת מקום, פתחתי את המכסה מנוע ועשן יצא מהרידאטור, אבא יקר שכח לסגור את הפקק,

פתחתי את המכסה של השמן, וגם משם יצא עשן.

ריח נורא מסריח יצא מן המנוע, הוספתי לו כחצי ליטר שמן, וכ6 בקבוקי מים.

לקראת בקבוק המים ה-4, נוצר רעש שך טיגון, כאילו שהשמן מתערבב עם המים ויוצר קפיצות, לאחר שהתדירות של "הקפיצות" גדלה, ניתז מים מן הרדיאטור והרבה מאוד עשן, הוספתי עוד כ2 בקבוקי מים והשארתי את האוטו למנוחה...

לאחר שהאוטו התקרר, ניסתי שוב להניע אותו, אך ללא תועלת, שוב פעם "התיק" המוזר הזה מופיע במקום סטרטר.

חבר שהיה איתי שיער שזהו המצבר, אמרתי לו שזה לא יכול להיות אך הוא התעקש.

אז ניסנו להניע עם מצבר מחבר, ושום פעם, התיק המור מופיע במקום סוויץ'.

לפי מה שאני יודע, ראש מנוע הולך כשנוסעים בלי מים ו\או שמן.

ואני נסעתי ללא שניהם, לאחר שאבא הודיע לי שיש שמן מספיק במנוע, אך לא דיבר כלל על המים, האוטו באחזקתו, הוא אמור לדאוג לכך, לא?

סמכתי על מילתו ולזה הגעתי.

בדקתי אם יש מים במדיד השמן והופתעתי לראות שלא היה כלל....

לאחר 4 שעות של החלפת פיוזים, הוספת שמן, מים, נסיון הנעה בעזרת מצבר ועוד, האוטו לא מניע.

מחר הולך להיות יום שמח, פשוט נצטרך לחכות ולראות לאן העניין יזרום.

לפי מה שהבנתם,

האם זהו ראש מנוע שהלך לי?

האם יכול להיות שזהו פיוז שנשרף?

מהיכן הגיע הרעש המוזר הזה, האם אלו הרינגים שהלכו? או שאולי התשחרר לי משהו במערכת?

אשמח לטיפים ועצות נוספים.

תודה, חן.

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נתחיל מלעשות סדר בבלגן

עשן שחור מעיד על שריפת דלק מוגברת ולא שמן.

שמן זה עשן לבן.

לגבי נסיעה בלי מים הגיוני שטיגנה לך את המנוע.

כשהאוטו קר תבדוק עם המדיד כמה שמן יש לך והאם יש לו צורה ומרקם של טחינה.

יכול להיות שסתם שפכת שמן לתוך המנוע.

לגבי מים אותו כנ"ל לבדוק מה המצב כשהאוטו קר ולהוסיף כמה שצריך ואז לראות שאין "סתם" נזילה מאיזה צינור.

ובגלל יועיל אם תתן "קצת" יותר מידע מזה שמדובר במיצובישי.

מה הדגם, שנה, נפח מנוע, כמה קילומטרים עבר המנוע/רכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההודעה הזאת מתאימה יותר לפורום טכני.

קודם כל היה אסור להוסיך מים כאשר מנוע חם, ואם מדובר על מי ברז - אסור היה להוסיף אותם בכלל, אלא נוזל קירור יעודי.

הוספת מים קרים (או נוזל קירור קר) למנוע חם מבטיח ל-85% נזק.

עשן שחור, כמו שחברי רשם, תערבובת עשירה מידי.

רעשי מתכת ממנוע, יכולים להעיד על משאבת שמן גמורה והאוטו נסע ללא לחץ שמן.

איזה טמפרטורה הראה שעון חום בזמן נסיעה? אילו נוריות חיווי דלקו?

במיקרים שיש בעייה לא ידועה באוטו באמצע הדרך - ממליץ לך ולשאר חברים, להבא להזמין גרר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל - אם המנוע לפני שפיכה, אני מציע שתביא לי טישו.

שנית, עבודת מנוע היא לא סיפור בלשים.

בהודעה שלך אתה כותב בידענות גדולה הרבה שטויות, ניכר שהמשכת לעשות שטויות כשחשבת שיש לך מושג מה אתה עושה, ועכשיו האוטו לא מניע כלל ואתה עדיין משוכנע שבכוחות הריפוי ההוליסטיים שלך תצליח להביא אותו לידי תקנה.

קודם כל - מסקנה ראשונה:

אם אתה חושב שאתה יודע משהו, אבל לא יודע באמת - נסה לא לבצע פעולות מטופשות. [האוטו לא מניע? אני יודע, בוא נחליף פיוזים !]

מסקנה שניה:

האוטו משמיע רעשים שטיבם לא ברור לך אבל הם נשמעים רע? עצור והזמן גרר.

מסקנה שלישית:

האוטו מעשן שחור \ לבן \ ירוק \ חום - ניגשים למוסך לבדוק מה זה ולא מעלים השערות שאלה נסיונות תקשורת קדומים.

רון.

-בכל מקרה, אני מקווה שעם השטויות שעשית לא גרמת יותר מזק משהועלת, אבל רק מוסך יוכל לעזור לך בקטע הזה -

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לרעש שאמרת שקיים בהנעה זה יכול ליהיות סטרטר שסופו קרוב או שצריך להוסיף ממסר לסטרטר. לגבי שאר הבעיות אנא תרשום איזה דגם של אוטו זה, הזרקה/רקבורטור נפח מנוע וכו...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום.

לצערי אני חושב שהרסתה את המנוע.

אהבתי את כול התשובות השטוטיות שכתבו!

להלן דוגמאות: כתב skyline סטרטר שסופו קרוב או שצריך להוסיף ממסר לסטרטר הלו ניתפס המנוע !!!

כתב alfa164TS ההודעה הזאת מתאימה יותר לפורום טכני. ובאיזה פורום הוא נימצא? יכולים להעיד על משאבת שמן גמורה והאוטו נסע ללא לחץ שמן. הלו ניתפס המנוע !!!

כתב kitt שמן זה עשן לבן. "שמן זה עשן כחול ועשן לבן זה מים!

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כתב alfa164TS ההודעה הזאת מתאימה יותר לפורום טכני.

בני ל יקר, מדוע אתה שופט מבלי לבדוק את כל הנסיבות?

ההודעה נמצאת בפורום טכני מכיוון שמנהלים הזיזו אותה, זה היה אחרי שהגבתי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום.

כתב kitt שמן זה עשן לבן. "שמן זה עשן כחול ועשן לבן זה מים!

בברכה בני ל.

בני אני מזמין אותך לראות את צבע מסך העשן של החיפושית שלי. ואתמול בדקתי שוב, אין לי מים בחיפושית (חוץ מאשר במיכל המים לוישרים).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בני אני מזמין אותך לראות את צבע מסך העשן של החיפושית שלי. ואתמול בדקתי שוב, אין לי מים בחיפושית (חוץ מאשר במיכל המים לוישרים).

שלום ותודה על ההזמנה אבל!!!

עדין עשן לבן זה מים כחול זה שמן ושחור זה דלק.

על מנת שתהיה רגוע בצע חיפוש למד את החומר ואחרי זה תזמין אותי :-o.

העשן הלבן שיוצע מהמנוע של הפוציואגן חיפושית שלך הוא מאדי מים שיש באויר שנכנסים למנוע ממסנן האויר.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6083 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...