Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

במשך שבועיים בערך שמתי לב שהמים בורחים (במיכל עיבוי).

במוסך אמרו שהם לא רואים בעיה במשאבה או בכל מקום אחר ואמרו שזה בטח הגיל של הרדיאטור ולא עשו בדיקת לחץ בטענה שזה עלול לפגוע ברדיאטור או בדברים אחרים.

שבוע אחר כך ב 24 למרץ האוטו התחמם (המד חום עבר את החצי), למרות שעד כמה שזכור לי במיכל עיבוי היו מים.

בהמלצת המוסך גררתי מיד את האוטו למוסך, שם החליפו רדיאטור ויוניט למאורר (טרמו סוויץ'?), ומילו מים עד הסוף - מעבר לקו המקסימום במיכל עיבוי - ממש עד הפקק.

ב 3 לאפריל ראיתי שהמים במיכל עיבוי מגיעים רק עד קו המינימום.

השאלה שלי:

זה תקין שתוך פחות משבועיים המים יורדים בצורה כזאת ? זה חבלי לידה של הרדיאטור ?

עוד כמה פרטים:

- בדקתי לראות עם נכנסו מים לשמן - מכיון שאני ממש לא מוסכניק אני לא בטוח איך כזה דבר נראה, אבל השמן נראה כתמול שלשום, חומים, מבחינת כמות - מעל המינימום אבל לא עד המקסימום.

- מים לא יוצאים מהאגזוז, לא רואהש ום דבר יוצא משם כלוחצים על הדוושה של הגז, שקוף לגמרי.

- ראש מנוע הוחלף בנובמבר 2002 (לא בטוח שזה רלונטי)

- לפני שנה החליפו משאבת מים.

- הרמתי מכסה מנוע, הסתכלתי בצינורות שמובילים את המים ולא ראיתי נזילה, הסתכלתי גם למטה מתחת לאוטו לחפש נזילות של מים, לא מצאתי כלום חוץ מטיפה או שתיים של שמן.

פורסם

שלום רב!

אין דבר כזה חבלי לידה של רדיאטור.

אין למעלות מי קירור , מעל קו המקסימום.

החלפת הרדיאטר והתרמו סוויץ, היתה לדעתי שגוייה, ובוצעה בגלל שיטת נצליח בלבד, לצערך זה לא הצליח.

בסבירות גבוהה, המנוע הגיע להתחממות יתר, מה שגרם לשריפת אטם ראש, או הראש אכול, ומי הקירור החסרים, עוברים לתא השריפה, שם הם הופכים לקיטור, ונפלטים בצורת עשן לבן מצינור הפליטה.

יש לבצע בדיקת לחץ מידית, ובדיקת לחץ הפוך, כדי לאשש את אבחנתי.

האם נפלט עשן לבן מצינור הפליטה במנוע חם?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לא בטוח!

חבלי לידה של רדיאטור=אוויר במערכת.

יתכן כי היה אויר במערכת הקירור שהתנקז לאיטו ואת החלל מילא נוזל הקירור.

המלצתי - עקוב אחר מפלס הנוזל קירור עוד זמן מה.

פורסם
שלום רב!

אין דבר כזה חבלי לידה של רדיאטור.

אין למעלות מי קירור , מעל קו המקסימום.

החלפת הרדיאטר והתרמו סוויץ, היתה לדעתי שגוייה, ובוצעה בגלל שיטת נצליח בלבד, לצערך זה לא הצליח.

בסבירות גבוהה, המנוע הגיע להתחממות יתר, מה שגרם לשריפת אטם ראש, או הראש אכול, ומי הקירור החסרים, עוברים לתא השריפה, שם הם הופכים לקיטור, ונפלטים בצורת עשן לבן מצינור הפליטה.

יש לבצע בדיקת לחץ מידית, ובדיקת לחץ הפוך, כדי לאשש את אבחנתי.

האם נפלט עשן לבן מצינור הפליטה במנוע חם?

בברכה

צביקה

קודם כל תודה על התגובות.

צביקה, תגדיר בבקשה מה מצב של "מנוע חם" ? אחרי כמה זמן שהאוטו פועל ? במצב שמד החום נמצא קצת פחות מחצי ?

אחרי נסיעה של 40 דקות לחצתי על הדוושה (מישהו אחר לחץ) ולא יצא שום דבר מיוחד מהאגזוז מאחורה...שקוף לגמרי...זה עונה על השאלה או שלא הבנתי ?

פורסם
לא בטוח!

חבלי לידה של רדיאטור=אוויר במערכת.

יתכן כי היה אויר במערכת הקירור שהתנקז לאיטו ואת החלל מילא נוזל הקירור.

המלצתי - עקוב אחר מפלס הנוזל קירור עוד זמן מה.

קבל את המלצתו של דניאל, המשך לעקוב , אחרי מפלס המים במיכל העבוי, וחזור לעדכן ולדווח.

במידה ולא נפלט עשן לבן מצינור הפליטה, יתכן וקביעתי שמי קירור חודרים לתא השריפה, היתה מוקדמת מדי, ואשמח לשמוע

שחששותי , לא היו מוצדקים במקרה שלך.

אם כי אבחנת המוסך, ודרך ניקוז מי הקירור, לא היתה מקצועית, בלשון המעטה.

בברכה

צביקה

פורסם

לא יודע אך הפקק עובד אצלך, אבל בפיזו אם אתה ממלא יותר מידי כמו שכנראה עשו אצלך, אז המים לאט לאט מתנקזים מהפקק, עד לרמה תקינה.

זה קורה בגלל שהנפח שלהם עולה , לכן לא ממלאים עד הפקק.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

עוד פרט - אולי זה רלוונטי: כאשר פותחים את הפקק של המיכל עיבוי יש מעין "פסססס....", שיחרור של לחץ אויר או משהו כזה, אבל אני לא בטוח שזה לא היה שם תמיד, אני זוכר כזה דבר גם לפני כמה חודשים, לפני שהתחילה הבעיה, אולי בגלל שאני סוגר את זה כל כך חזק.

בעצתכם אני עובר למצב "תצפיתי", אני אתן לזה יומיים שלושה.

אם מפלס המים ממשיך לרדת במיכל עיבוי אני אלך לרדיאטוריסט שיעשה את הבדיקות של המשאבת לחץ - נראה לי שרדיאטוריסט יותר מומחה לעניין של בריחות מים ממוסכניק, אני טועה ?

פורסם

הייתה ברשותי סקודה כזאת כחמש שנים,אני לא מכונאי אבל עברתי את כל הגהנום הזה.

גם אני עשית ראש, וגם לי היו נעלמים המים ולא ידוע לאן.

הבעיה ברכב הזה זה שהראש מאלומיניום והוא רגיש מעוד להתחממות. כמו כן יש בעיה בעוות הבלוק או סדק.

כשזה קורה הרכב נוסע אבל לאט לאט נעלמים המים או נוצר לחץ במערכת הקירור. תשים לב האם הצינור שמחבר בין הרדיאטור לבית טרמוסטט נמצא בלחץ אחרי נסיעה של כ 20 דקות. המכונאים חושבים שזה רדיאטור סתום או היוניט של המאוורר אבל לרוב זה שטויות והבעיה הרבה יותר מסובכת.

עוד דבר שקורה זה שהצילינדרים שבו יושבות הבוכנות שוקעים בבלוק עם הזמן , ואז נוצר רווח בין הצילינדר לאטם ולראש מנוע וזה גומר את האטם

ראש ואז אתה לא יוצא מזה .בגלל זה צריך לעשות ראש מנוע כל חצי שנה עד שנה.

סך הכל הייתי מרוצה מהרכב עד שכל זה קרה לי והבנתי שאני אתרושש יותר מהר מאשר הרכב יחזור לקדמותו.

אני יודע שאתה מחכה להמלצה או עזרה ,אז מתוך ניסיון אישי ו באמת ללא ניסיון לדכא אני ממליץ למכור את הרכב.

כך אני עשיתי והיום אני מבין שזאת הייתה ההחלטה הכי נכונה.

זה רכב טוב אבל לא נועד לשרוד כל כך הרבה זמן ויש הרבה יותר טובים ממנו...

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אוקי, לפני הפסח כבר הגעתי למסקנה אבל הייתי בחו"ל אז לא יכולתי לעדכן את החבר'ה פה.

המים לא בורחים יותר במידה שאני יכול לראות, זה כנראה היה אויר שהשתחרר אחרי כמה זמן כפי שנאמר פה.

תודה חבר'ה.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כנראה שטעיתי כשחשבתי שהסיפור הזה מאחוריי כי הבריחה ממשיכה:

ב 17-5-2008 מילאתי עד המקסימום במיכל עיבוי.

וב 25-5-2008 מפלס המים ירד לבין ה MIN ל MAX, שזה ירידה של סנטימטר וחצי בערך.

ב 8 ימים האלה נסעתי 250 ק"מ בערך.

היום ממש "ישבתי" על אגזוז רבע שעה בלי לזוז ממנו וראיתי נזילת מים מהאגזוז כאשר המנוע חם (הרדיאטור מתחיל לפעול), קשה להעריך בדיוק את הכמות שיוצאת, זה יוצא בטיפות.

הצעד הבא הוא בדיקת לחץ כפי שהציעו פה.

פורסם

אמרו לי במוסך שלא כדאי לעשות בדיקת לחץ כי אז ילך הפאקום ראש ולא יהיה אפשר לנסוע בכלל ועדיף להמשיך לנסוע ככה.

אמרו שהבריחה של המים זה בגלל שהאוטו ישן.

מוסך אחר אמר שיש לחץ לא טבעי בצינורות, ושהמים שיוצאים מהאגזוז זה לא סימן טוב אבל אמרו גם שאי אפשר לדעת עד שמחליפים ראש מנוע.

כבר לא יודע מה לעשות...

פורסם

עמי שלום רב!

אין צורך לבצע בדיקת לחץ הפוך, שעלולה אכן להגדיל את הפריצה.

אך ניתן לבצע בדיקת לחץ למערכת הקירור בלבד, על ידי חיבור מכשיר יעודי למיכל העבוי, ו/או בדיקת CO שתאבחן חדירת גזי פליטה למי הקירור, שתוכל לאשר האם אתה בדרך לפריצת אטם ראש מנועף או ראש מנוע אכול.

בינתיים אוכל להמליץ להמנע מלדק את מכסה מיכח העבוי בחוזקה, כדי למנוע לחצים במערכת\ ולבצע את הבדיקות שרשמתי למעלה, ולחזור ולעדכן על הממצאים שהתגלו.

יש לציין שאיבוד מים , ואכילת ראש מנוע, היא רעה חולה שמאפיינת את הסקודות לדורותיהם, בגלל , סגסוגת האלומיניום הגרועה המיוצרת בצכייה של שנות התשעים.

הסקודות של היום הם בעלי טכונולוגייה גרמנית, ולכן איכותם , מתקרבת לאיכות קונצרן פולסווגן השולט בחברת סקודה.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

לדעתי המוסך טועה ומטעה אותך בגישתו המנגדת לבדיקת לחץ הפוך לבדיקת אטימותו של חלל השריפה ובדיקת קיום או שלילה של חדירת לחץ דחיסה לנוזל הקירור.

הלחץ בקווי המוסך ( לחץ אוויר דחיס ) נע סביב ה- 6 -8 בר לרוב.

מנוע בנזין לא יניע או יתקשה מאד בלחץ דחיסה הפחות מ - 10 בר והלחץ הבעירה נע סביב ה - 45 בר ( ללא דטונצייה).

כך ש לחץ בדיקה של 6 - 8 בר לא יפגע באטם הראש וכל בעייה הנובעת מלחץ נמוך יחסית זה ( חדירת לחץ למע הקירור)

דורשת תיקון או התיחסות .

( אך בבדיקה זו לא יתגלה האם לחץ הבעירה החודר למע הקירור נובע מסדק בראש המנוע אלה רק עם הראש עקום באיזור חללי הדחיסה).

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

למרות שאתה לא מתייחס למה שאני רשמתי אני יכול לומר לך שיש לך בעיה בראש מנוע או סדק בבלוק. המים בורחים כנראה בגלל לחץ במערכת הקירור. אם לא תסגור את הפקק ותתן ללחץ לברוח המים ירתחו ויצאו לגמרי. תנסה לאמץ את הרכב ותיסע בעלייה חדה כמה דקות. לאחר מכן תעצור ותפתח את מכסה המנוע ותבדוק האם לחץ בצינור העליון העבה גבווה במיוחד. אם כן אז יש חדירה של הקומפרסיה למעברי מים.עוד דבר חשוב החום לא אמור לעבור את החצי אם הוא עובר זה אומר שהרכב לא מתקרר כראוי.

לסיום מנסיון זה לא יסתדר לבד , גם אם תחליף את הפקק,רדיאטור,יונית מאוורר, משאבת מים, נוזל קירור וצינורות.

הבעיה היא חמורה יותר לצערי.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• תוכן חדש...