Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברצוני לרכוש אחד מהרכבים הנ"ל, התקציב היינו 50K +- , כמובן שהשנתון עולה כאשר מסתכלים על XS לעומת ה GTI שבעיקר אני מוצא רק שנתון 2001.

רק הבהרה קטנה, חיפשתי הרבה בפורום על דיונים בנוגע לנושא אבל השאלות נשארו לא פתורות ובעיקר בגלל שהדיון הוסת לכיוון ה"תאום " הרע של המכונית, קליאו ספורט:twisted: (וגם איביזה טורבו),אשמח אם תוכלו להשאיר אותן מחוץ למשוואה הפעם, הקליאו דורשת מבחינת החזקה יותר מדיי לצערי הרב למרות שמהחירון שלה אפילו נמוך משל השניים הנ"ל, העלות הכוללת תיהיה קשה הרבה יותר מבחינתי (אלא אם כן הבנתי לא נכון ועלויות אחזקה אינן כאלו גבוהות כמו שקראתי ).

האיביזה טורבו דווקא גם משך את העיין שלי אבל הרכב מאכזב מבחינת איבזור פנים אבל לא מתחשק לי רכב רק להאצות בקו ישר ומנסיון לא מלבב שהיה לי עם סיאט לאון 4 טורבו שהייתה ברשותי בעבר,סיאט לא בעלת הרכבים הכי אמינים בעולם הייתי אומר..

לכן החלטתי על ה 206, הבנתי שלדעת הרוב דווקא ה XS עדיפה בגלל המנוע 1.6 שניתן לשפר ולהוציא ממנו יותר ממה שה GTI תיתן,כמובן גם שינוי בולמים והנמכת המרכב וכו', אבל מה שהיה חסר לי בכל הסיפור הזה הוא בכך שהשיפורים האלו יעלו הרבה כסף, יותר מההפרש בין המכוניות האלו וגם במכירה בסופו של דבר אני לא אראה את הכסף חזרה (אולי חלקו הקטן יותר).

אז אני מבקש לדעת בעיקר מי שיכול ממקור ראשון לספר, איזה מהרכבים עדיף, מבחינת הנאה מהירות איבזור וגם עלויות אחזקה, האם 110 כ"ס ב XS באמת מורגשים? ואני מדבר על ביחס למכוניות ספורט כמו הלאון למשל ולא ביחס למשפחתיות\מיני אוטומטיות למינהם עם מנועי 1.4 , האם המנוע של ה GTI "עייף" כמו שאמרו בפורום ומרגיש פחות נמרץ מה XS?

אשמח לעזרה !

כמובן שכל הערה או הארה יתקבלו בברכה

תודה רבה:-)

פורסם

כסדנדרטיות אין פה ספק, ה-GTI עדיפה בכל מובן. יותר מאובזרת, יותר חזקה, יותר מתנהגת...

ואומנם ה-XS היא בסיס יותר נח לשיפורים, אבל כמו שאמרת - שיפורים עולים הרבה כסף (במיוחד שיפורי מנוע אטמוספרי) ולא משתלמים כלכלית.

XS מול לאון טורבו מבחינת כח? צפה לאכזבה גדולה!

עלויות אחזקה ב-GTI גבוהות במעט ביחס ל-XS אבל לא בפער משמעותי. ב-2 המקרים מדובר בעלויות נמוכות.

מה ההבדל במחירים (XS מול GTI עם נתונים זההים)?

פורסם

תודה על התגובה- לשאלתך, GTI שנת 2001 מחירון הוא 54 אלף , שזה שווה בערך למחירון של XS שנת 2004 .

XS שנת 2001 נמכרות באזור ה 40 אלף.

פורסם

המחירון של XS 16V שנת 2001 הוא 45 - שזה אומר הפרש של 9K ש"ח לפחות (לפחות, כי XS יהיה הרבה יותר קל למצוא באיזור המחירון ומטה, בניגוד ל-GTI)...

בהפרש אתה יכול לקנות הרבה צעצועים - השאלה היא האם אתה רוצה להכנס לזה או שאתה מעדיף ללכת על משהו סטנדרטי...

ואם אתה מחפש XS, יש אחת ביד2 עם תוספות נחמדות (בולמים, סעפת פליטה...):

http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=685705

פורסם

לא מעוניין להסיט את הדיון אבל- ה206 לא יותר אמינה מהסיאט (היה ויש לי את שתיהן..)

ואין מה להשוות את הכח בסיאט (איביזה או לאון) או בקליאו לזה ב206 XS

בהצלחה,

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

האיביזה וה 206 מראות בערך את אותה אמינות (גם לי היו את שתיהן)

ההבדל בהיתנהגות בין ה GTI ל XS משמעותי וכמו כן האיבזור הרבה יותר עשיר ב GTI.

(כיסאות, בקרת אקלים, הגה מעור וכו')

המנוע ב GTI מאכזב בצורה יוצאת דופן, הרכב מרגיש ממש חלש, בטח לעומת האיביזה\קליאו.

הXS נותנת תחושה נימרצת יותר למרות שהיא איטית יותר.

פורסם

ה GTI עדיפה ובגדול...

נכון שהמנוע באופן יחסי חלש אבל ב XS עוד יותר חלש .

בהשוואת האמינות אין יתרון ל 206 על הלאון , להפך הסיאט אמינה יותר בקצת... מזל זה שם המישחק.

פורסם

בתור בעלים של קליאו ספורט שנהג הרבה גם על gti, אני לא מסכים עם הקביעה שהמנוע של ה gti "מאכזב". הוא אמנם לא חזק כמו הקליאו בסל"ד גבוה, וגם אין לו את הסאונד ה"רשע" כמו של הקליאו (אין בעיה "לטפל" בסאונד) , אבל בשימוש יום יומי הוא מנוע מצוין, אפילו עדיף מעט מהקליאו.

שוב פעם- מנסיון (גם עם ה xs) הייתי מחפש אקזמפלר שמור של gti. אל תתיאש מכיוון שניתן למצוא gti שבעליה רכשו אותה מכיוון שהיא הגרסה המאובזרת ביותר של ה 206 ולא בכדי "להתגרזן" איתה.

פורסם

שמחתי לשמוע את התגובות לגבי ה GTI, למרות שהן מאוד חצויות, כנראה זה או שאוהבים את הרכב או שלא (מבחינת ביצועים).

אבל לאחר בדיקה של GTI אחת מתוך ארבע שנמכרות ב YAD2 אני מתחיל להבין את הקושי שעומד בפניי בלמצוא אקזמפלר מוצלח...:?

פורסם

קשה למצוא בדיוק כמו בכל רכב אחר, בייחוד כשמדובר על רכבים ספורטיבים.

שלא תבין לא נכון, אני מאוד אוהב את ה GTI, אני מעדיף אותה על פני הקליאו כמעט בכל מצב.

הבעייה באמת שהמנוע חלש, אני ממש לא מדבר על סאונד, את זה תמיד אפשר לפתור, אני אפילו לא מדבר על הגיר המעצבן, גם את זה פותרים בכמה מאות שקלים.

הבעייה היחידה שלה מבחינתי היא הכח, במידה וזה לא מפריע לך אז הרכב מדהים.

הכל שאלה של יחסיות: האם היא חלשה באופן כללי? לא.

האם היא חלשה לעומת המתחרות? מאוד.

במידה ועד היום הייתה לך סובארו ג'אסי (כן כן אני יודע שהגזמתי קצת) הרכב ייראה לך מפלצת, במידה והייתה לך איביזה\קליאו\אימפרזה וכו' הרכב ירגיש לך חלש.

פורסם

לא בדיוק ג'אסטי, כרגע אני נוסע על בראבו 1.6 אבל יש לנו בנוסף פורסטר טורבו 2007 וכמו שציינתי היה ברשותי לאון 4 בזמנו, אני בטוח בכך שהGTI לא ירגיש כמו הלאון או הסובארו בעיקר בגלל הטורבו שנותן את המומנט הרב שהוא ההבדל המשמעותי פה.

אבל לפי איך שנראה האוטו ומהנסיעת בדיקה עליו, האוטו חביב נורא ונראה שאפשר להנות ממנו ביום יום, אגב אהבתי נורא את האיבזור של הרכב, שונה בהרבה מה- 206 1.4 שזכרתי :-) .

אם אני לא אמצא את ה GTI שלי, האם גם XS תספיק? עוד לא נסעתי על ה -XS , מבחינת איבזור חוץ מהמושבי עור והלוח מכוונים האם יש הבדל משמעותי אחר? האם 110 כ"ס מהנים מספיק :?:

אל תשכחו שאני מגיע מבראבו 1.6 אוטומטיתת , ככה שיש לי הרבה חסכים .. :oops:

פורסם

גג חשמלי אתה יכול למצוא גם ב XS, בקרת אקלים לא. גודל ומידת צמיגים תמיד אפשר לשנות.

ה GTI מתנהגת משמעותית יותר "הארד קור" מה XS (מתלים, כיול שונה וכו') גם ההגה מרגיש יותר כבד ב GTI, לא יודע אם זה בגלל שלא נסעתי המון זמן על XS או שבאמת יש שוני. (אני היתרגלתי להגה של איביזה :shock:)

בכל מקרה שיקול שלך, מה יותר חשוב? שנתון מול "איכות" רכב.

שיהיה בהצלחה!

• תוכן חדש...