Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני כבר כמה זמן חושב על הסוגיה. הרכב שלי האו משנת 2000 (פז'ו 206) והמיכל עיבוי ( איפה שבודקים את מפלס המים) איבד את שקיפותו, הוא לבן לגמרי, ואין שום דרך לראות דרכו את המפלס.

כאשר אני מסתכל דרך הפתח מילוי אי אפשר לראות את גובה המים, כי הוא מעוקל. הקו MAX נמצא די רחוק (נמוך) מפתח המיכל.

שאלתי את השאלה גם מתדלק שנראה ותיק (אני יודע לא מקור טוב, אבל בכל זאת ניסיתי) וגם מכונאי רכב במוסך פז'ו מורשה ולאף אחד מהם לא הייתה תשובה. במוסך המורשה פשוט מילאו לי עד שרואים את המים, כאמור מעל לקו ה MAX. המוסכניק הוא זה שהסביר לי על זה שהמיכל מאבד את שקיפותו עקב החום של המים במערכת הזו.

אשמח לקבל טיפ או רעיון מעניין לדרך אפשרית לבדיקת המפלס.

תודה מראש,

יואב

יואב :arrow:

פורסם

היי ברמנדו.

לפני כמה זמן, נאלצתי להחליף מיכל עובוי ברכב מיצובישי סופר לנסר ( בגלל סדק ), נסעתי לפירוקיה וקניתי מיכל כזה ב-40 ש"ח.

זה הפתרון הראשון. הדבר השני שאתה יכול לעשות, זה לפרק את המיכל ולנקות אותו מבפנים בעזרת מים וסבון, או חצץ ומשחת שיניים (כמו בצבא :-)).

בברכה.

יגאל.

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם

קח חתיכת בד (לא נייר ולא משהו שיתפורר),

לי יש בד ורוד בהיר ותפור בתוך הבד חתיכת חוט חשמל קשיח.

הרעיון מסביב לחוט חשמל הוא לשמור שהבד לא יצוף לך כאשר תכניס אותו לתוך המיכל.

כל פעם שאני רוצה לבדוק, אני מכניס את הבד כאשר סימנתי עליו עם תפירה בחוט שחור את פיית המכל, קו הMAX וקו הMIN ע"י מדידות מבחוץ.

ואיפה שתפרתי את קו הפיה שמתי חתיכת מקל באורך 10 ס"מ שקשורה לחוט הברזל כדי שלא יברח לך לתוך המיכל.

המלאכה פשוטה: תכניס את זה לתוך המיכל וכאשר תוציא אתה תיראה את הסימון, כי הורוד יהפוך לורוד-אדמדם.

תשאיר את הבד בתא המטען ליבוש ולשימוש חוזר בעתיד.

פורסם

מה יותר טוב מלגשת לפירוקיה? (אז זהו. שאין!)

קח מקל שטוח וארוך, הכנס אותו לתוך המיכל, ואז, המים שיספגו בו, יראו לך את מפלס המים.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

מנחם,

מה שאמרת חשבתי בהתחלה גם לעשות, אך מה לעשות, בקטע הזה אני פדנט !

בגלל זה רשמתי משהו שלא מתפורר.

עץ, אם מרטיבים אותו הרבה הוא מתפורר (או לפחות כמה "סיבים" ממנו)

וגם, אל תשכח שאתה אמור לסמן את המדדים של המיכל, ואחרי כמה הכנסות למיכל, הצבע ימחק ע"י הנוזל קירור, ואז לסמן שוב.

לא רוצה לדמיין מה קורה אם כמה חתיכות סיב-עץ ישוטטו להן בתעלות המנוע.

השקעה של 10 דקות כולל תפירות וסימונים אתה תהיה בראש שקט ותחסוך בנזקים.

זוהי השקפת עולמי :roll:

פורסם

תגידו, אתם נורמלים. מקלות למערכת הקירור? חוט עם בד? אולי תכניסו קרס עם פיתיון ותנסו לתפוס דגים? :screwy:

זה לא ממש משנה אם מפלס הנוזל נמצא בדיוק עם הMAX או קצת מתחת. תפתח את המיכל, תנענע אותו קצת ותסכל פנימה מה גובה הנוזל. זה צריך לתת לך אינדיקציה לא רעה בכלל לגבי מצב המפלס.

אני מבטיח לך שגם סנטימטר מתחת לקו המקסימום לא יגרום לשום נזק לרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אבל גם לא רואים את המינימום :-(.

הניעור הזה באמת עוזר לפעמים, אבל זה דורש אור שמש ישיר על המיכל כדיי שאוכל לראות משהו.

וזה טוב עד לגובה נוזל מסוים מאוד, אח"כ המפלס נעלם לו בנבכי הפיה של המיכל.

אגב כמה ס"מ מעל לMAX, יכול לגרום לנזק? זה אזור שאני כן יכול לראות בבירור.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

ברמת העיקרון המיכל לא אמור לאבד את שקיפותו עקב התחממות של המיים בו אלא אם:

1. מילאו במע' מיים רגילים.

2.לא החליפו נוזל קירור במרווח הטיפול המומלץ.

אפשר להחליף את מיכל העיבוי לחדש. תבדוק בחברה מה עלותו.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

אבל כמו שאחד החברים אמר פה, מפרוקיה זה 1/3 מחיר!! 40 ש"ח במקום 120. תחשוב על זה.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

• תוכן חדש...