Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשמוע עצות ממכם.

יש לי את הבעיה הזאת מאז שיש לי את האוטו .(כמעט 3 שנים!)

בכל נסיעה בקו ישר מעל 70 קמ"ש ככה ההגה פשוט מתכופף ימינה.

בהתחלה זה עיצבן אותי אחרי זה כבר התרגלתי למצב.

לאט לאט החלפתי חלקי פרונט שהתבלו מתוך תקווה שזה יעזור: מסרק הגה,משלושים,בולג'וינטים, בולמים,אנטירול וגומיות אנטירול, נאבות, לאגרים(כמובן גם צמיגים וכיוון פרונט על הדרך)

אבל שום דבר לא עזר.

לפני חודש ככה החלפתי החלפתי סרן אחורי באוטו וגילינו שפשוט הסרן ישב עקום!ונטה לצד ימין

הסרן החדש הורכב בצורה הכי מקצועית שיש, על המילימטר.

אחרי החלפת הסרן היה שיפור אבל עדין ההגה היה נוטה ימינה. אז חשבתי שזה צמיגים ועל הדרך החלפתי זוג צמיגים קידמיים חדשים (גם ככה הם היו ישנים :roll:) ואולי האחיזה השתפרה מאוד אבל עדין היתה נטיה ימינה.

שבוע שעבר עשיתי כיוון פרונט והחלפתי בין הצמיגים הקידמיים והאחיזה השתפרה יותר , אבל שוב ההגה עדין נוטה ימינה.

עכשיו אני אשמח לשמוע את דעתכם..( אגב הרכב פיג'ו 306)

תודה

יוגב

פורסם

לאיזה צמיגים החלפת ?

גם לי היתה אותה בעיה, בפעם הראשונה קניתי צמיגים סינים, והם לא פטרו את הבעיה, רק אחריי שהחלפתי לצמיגים נורמלים נפטרה הבעיה.

שי

פורסם
מה זה נוטה ימינה?!

ההגה מושך ימינה והרכב סוטה? או שההגה מסובב ימינה והרכב נוסע בקו ישר?

ההגה נוטה ימינה וגם הרכב נוטה ימינה

והחלפתי זוג צמיגים קדמיים ל-לקלבר דיינקסר

מאחורה נשארו דמיגים של מבור בני שנתים וחצי

פורסם
לאיזה צמיגים החלפת ?

גם לי היתה אותה בעיה, בפעם הראשונה קניתי צמיגים סינים, והם לא פטרו את הבעיה, רק אחריי שהחלפתי לצמיגים נורמלים נפטרה הבעיה.

שי

רגע, הבעיה נפתרה לגמרי?

תוכל לתת פרטים..

פורסם

הרכב עבר תאונה? אם כן יש פגיעות בשאסי?

קנית את הרכב עם בדיקה במכון לבדיקת רכב?

צריך לבדוק את המתלים שאין חופשים ושהכל במקום ומהודק.

פורסם

אצל אחד הבעלים הקודמים האוטו אכן עבר תאונה בבית גלגל השני.אבל זה אפילו לא קצה שילדה.

מי שבדק את האוטו זה מוסך של המשפחה ופחח רכב שאני מכיר אותו שנים .וכולם המליצו לי שמהבחינה הזאת אפשר לקנות.

למה מה אתה מסיק מיזה?

פורסם

אני לא מבין, כוון הגה ניתן לבצע ללא קושי והמכון היה אמור לבצע זאת בזמן הבדיקה והכוונים. אחרי כל החלפת מכלול של מתלה, כולל האחורי, הייתה אמור לבצע בדיקת זוויות היגוי במכון, נראה שמשהו כאן חיפף רציני.

האם יש לך טופס בדיקה אחרון להראות לנו?

פורסם

כמעט כל הרכבים בארץ ינטו ימינה כאשר תעזוב את ההגה בזמן נסיעה שיוט על כביש ישר ,הסיבה לכך היא שהכביש משופע כך שלא יאגרו עליו מים. סטיה תקנית היא בד"כ מטר אחד ימינה על כל 100 מטר של כביש.בכדאי לפצות על הסטיה נותנים זוית קדם אופן(קסטר)גדולה יותר בצד ימין.

פורסם
לחץ אוויר תקין בכל ארבעת הגלגלים בדקת?

כיוון פרונט בוצע במכון אמין ובצורה ממוחשבת?

הלחץ אויר תקין

והמכון כיוון פרונט נחשב אמין באזור שלו.

גש ל"תחייה" ותראה מה הם אומרים על זה.

זה כנראה הכיוון .אני ילך אליהם לעשות כיוון פרונט חדש.

אין לי הרבה מה להפסיד כרגע :roll:

אני לא מבין, כוון הגה ניתן לבצע ללא קושי והמכון היה אמור לבצע זאת בזמן הבדיקה והכוונים. אחרי כל החלפת מכלול של מתלה, כולל האחורי, הייתה אמור לבצע בדיקת זוויות היגוי במכון, נראה שמשהו כאן חיפף רציני.

האם יש לך טופס בדיקה אחרון להראות לנו?

אין לי טופס בדיקה לצערי.

כמעט כל הרכבים בארץ ינטו ימינה כאשר תעזוב את ההגה בזמן נסיעה שיוט על כביש ישר ,הסיבה לכך היא שהכביש משופע כך שלא יאגרו עליו מים. סטיה תקנית היא בד"כ מטר אחד ימינה על כל 100 מטר של כביש.בכדאי לפצות על הסטיה נותנים זוית קדם אופן(קסטר)גדולה יותר בצד ימין.

שמע , אמנם יש לי רישיון כולה 8 שנים אבל יצא לי לנהוג על הרבה רכבים,חדשים וישנים.

הנטיה הזאת ימינה זה לא דבר רגיל למכונית.למרות שמה שאתה אומר הוא דבר נכון מאוד.

יוגב

פורסם

שירותי רכב נדמה לי שבילבלת כאן בין שני דברים שונים, ותקן אותי אם אני טועה.

בכדי לאפשר ניקוז מים יש להטות את מישור הכביש מעט לכיוון מסויים. זה נכון גם בכביש ישר וגם בסיבוב (כמובן בסיבוב נכנס לתמונה עניין הכוח הצנטרפוגלי ואז ישנם שיקולים לכאן ולכאן). כאשר הכביש נטוי ברור שהשיפוע במישור יגרום למשיכת ההגה לכיוון מסויים כאשר לא מחזיקים אותו.

אתה לעומת זאת ציינת מטר ימינה כל 100 מטר שזה משהו אחר, אתה מדבר על עיקול הכביש שאין לזה שום קשר לניקוז. הכביש יכול להיות מקביל לחלוטין לקרקע ואז לא יהיה כל ניקוז לצדדים אבל הוא יתעקל ימינה או שמאלה, מה הקשר?

ואם לא הייתי ברור אז הכוונה להבדל בין שני הכבישים שבשרטוט המצורף.

road.JPG

פורסם

מבעיה דומה שהיתה לי ב-205 שהייתה לי - בהאצה חזקה ההגה היה מושך לא רצונית שמאלה, והאוטו שלי עבר תאונה בצד ימין. אני החלפתי כמוך הרבה רכיבים שהתבלו, מגומיות אנטירול ועד בולמים והבעיה לא נפתרה.

רק כאשר החלפתי גשר תחתון מפירוק מרכב שעבר תאונה מאחור הבעיה הסתדרה (ואז מכרתי את האוטו).

תבדוק אם הגשר שלך קיבל אי פעם מכה, ואם אפשר להחליפו ברכב מפירוק. (אני חשדתי באותו הזמן באנטירול שאולי התעקם, אבל השגתי באותו מחיר פרונט מושלם כולל אנטירול באותו המחיר אז החלפתי הכל).

מקוה שעזרתי,

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...