Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיקות זוויות היגוי לארבעת הגלגלים תעלה על בעיות כמו גשר עקום וכדומה.

אביב, שרותי רכב מתכוון לנטיית/שפיעת הכביש ולא לסיבוב, ומטר סטייה למאה מטר נסיעה נשמע לי הרבה מאוד מעבר למה שניתן לקבל כתקין. בנסיעה מהירה עזיבת ההגה תגרום לסטייה מאוד מהירה לנתיב נגדי או לשוליים. בדר"כ רכבים מתוכננים מראש עם סטיית קמבר וקסטר כדי לבטל שפיעת הכביש לצד ימין.

פורסם

יכול להיות שהבעייה עם היגוי בגלל מערכות של הגה שהתעקמו כתוצאה מתאונה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אצלי בדיקת פרונט לא הראתה כלום. כל הזוויות היו מושלמות.

מה שכן, תמיד הייתה נהרסת לי זרוע ימין (משולש שלא קיים ב-205 הפשוטות), אני מדבר על כל חודש.

אני רציתי להחליף רק את האנטירול, אבל השגתי באוטו מחיר גשר שלם.

החלפתי אותו ומכרתי (המוכר לא בא בטענות).

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
בדיקות זוויות היגוי לארבעת הגלגלים תעלה על בעיות כמו גשר עקום וכדומה.

אביב, שרותי רכב מתכוון לנטיית/שפיעת הכביש ולא לסיבוב, ומטר סטייה למאה מטר נסיעה נשמע לי הרבה מאוד מעבר למה שניתן לקבל כתקין. בנסיעה מהירה עזיבת ההגה תגרום לסטייה מאוד מהירה לנתיב נגדי או לשוליים. בדר"כ רכבים מתוכננים מראש עם סטיית קמבר וקסטר כדי לבטל שפיעת הכביש לצד ימין.

דניאל אני לא מצליח להבין מה שאתם אומרים. נטיית כביש ביחס למישור המוחלט לטובת ניקוז זה עניין ברור. מה הקשר למטר למאה מטר או אפילו ס"מ אחד למאה מטר? אופן המידה הזה מציין עיקול ולא נטיה. אשמח להסבר.

פורסם

אביב אני חושב שדניאל ושירותי רכב התכוונו לכביש ישר שבו בעקרון אתה לא אמור לסובב את ההגה לשום כיוון כי הוא ישר לגמרי, אך בגלל שנותנים לכביש שיפוע קל לכיוון השוליים לצורך ניקוז, תהיה לרכב נטיה לסטות מהנתיב הישר.למשל, אחרי 100 מטר , הפנס הימני שלך יהיה ממוקם מטר ימינה לכיוון השוליים ממה שהיה כשעזבת את ההגה.

גם לי סטיה של מטר לכל 100 מטר במקרה כזה היא גדולה מידי, אבל זה משהו שראיתי בהרבה כבישים.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

תודה על המידע שהבאתם לי כאן , לפחות אני יודע שאני לא חולם כשאני שם לב שהאוטו מושך ימינה באיטיות בכבישים מסויימים , כנראה שזה נובע מהסיבה שהסברתם .

פורסם
בדר"כ רכבים מתוכננים מראש עם סטיית קמבר וקסטר כדי לבטל שפיעת הכביש לצד ימין.

דניאל, תוכל בבקשה להסביר מה הכוונה בכך שרשמת שהרכבים מתוכננים כך מראש?

האם זה רק כיוון שהרכב יוצא איתו מהמפעל? או שאלו זויות שנלקחות בחשבון כאשר מייצרים חלקי מתלה או שילדה .

במידה וזה כיוון שנועד "לתקן" את השפיעה של הכביש, וכך הרכב יוצא מהמפעל, כיצד יודעים מכוני כיוון הפרונט את נתוני הכיוון ה"מתוקן" שביצעו במפעל של פיג'ו לצורך העניין?

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

עידכון:

היום היתי בפרונט ה"תחייה" , כפי שהומלץ לי בפורום .

הם עבדו על האוטו איזה שעה ורבע .

בהתחלה בעל המוסך לקח את הפיג'ו לסיבוב של איזה רבע שעה ואיבחן את הבעיה.

אחרי זה העלו את האוטו על הליפט וניסו למצוא בעיות בסרנים. והממצאים היו :

סרן קידמי: הכל במצב טוב , אין חופשים , אין זכר לאיזה פגיעה מהתאונה שהיתה .רק צריך כיוון פרונט חדש.

שאלתי גם לגבי הגשר( כמו שייעצו לי פה ).נאמר לי שהוא במצב טוב ואין סימנים לתאונה.

סרן אחורי: במצב מצויין. הסרן שהבאתי מפירוק יושב על המילמיטר בדיוק( ח"ח לירון המכונאי :mm_yeah:)

אחרי הכיוון פרונט שעשו האוטו מרגיש יותר טוב . הבעיה לא נעלמה בכלל אבל ההגה נוטה הרבה פחות ימינה ויש שיפור בתחושה.ההגה מרגיש יותר מחובר בלי "חופשים" .

לפי דעתו של בעל המוסך הבעיה יכולה ל"המשיך" משתי סיבות:

1) בגלל שהסרן האחורי הקודם לא ישב טוב אז השחיקה בשתי הגלגלים היתה שונה וגרמה לצמיג "לקבל" את הנטיה ליסוע ימינה. אכן הצמיגים האחוריים לא במצב הכי מזהיר :roll: אבל עדין אפשר לסוע איתם.

2) הציריות תפוסות או לא יושבות כמו שצריך .

סיכום:

האוטו עכשיו במצב יותר טוב . מבחינתי אפשר ליסוע ככה עד שאני יאלץ להחליף צמיגים אחוריים.

יוגב

פורסם
דניאל, תוכל בבקשה להסביר מה הכוונה בכך שרשמת שהרכבים מתוכננים כך מראש?

האם זה רק כיוון שהרכב יוצא איתו מהמפעל? או שאלו זויות שנלקחות בחשבון כאשר מייצרים חלקי מתלה או שילדה .

במידה וזה כיוון שנועד "לתקן" את השפיעה של הכביש, וכך הרכב יוצא מהמפעל, כיצד יודעים מכוני כיוון הפרונט את נתוני הכיוון ה"מתוקן" שביצעו במפעל של פיג'ו לצורך העניין?

בזוויות מתלה יש סטיות מותרות, זה הרי מתחייב כי אי אפשר לדייק על קוצה של דקה אחת של מעלה.

עוד בפס היצור הרכב מכוון עם כוון זוויות לטובת ביטול שפיעת כביש, אבל הזוויות אינם יוצאות מהתחום המותר.

למכוני הפורנט ש מפרטים מדוייקים של כל רכב ורכב והם גם יודעים בדיוק כיצד לכוון בצורה זו ששפיעת הכביש ימינה תבוטל . רובם גם מקפידים על כך בזמן ביצוע כוונים.

ליוגב, כדי לבדוק אפשרות שאכן הצמיגים הם הגורם למשיכה, נסה להחליף צמיגים בין צד שמאל לימין ובדוק האם המשיכה עברה לצד שני.

פורסם

דניאל החלפתי היום בבוקר בין הצמיגים האחוריים (בין הקדמיים החלפתי שבוע שעבר).

ואפשר להגיד שהמשיכה ימינה כמעט נעלמה!

כנראה שבאמת הגללגים האחוריים השפיעו מאוד

סה"כ האוטו היה צריך כיוון פרונט מקצועי וסט צמיגים נורמלי לארבעת הגלגלים :idea:

יוגב

• תוכן חדש...