Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב

הרכב המדובר:פיג'ו 206 שנת 2002 אוטומטית.

במקרה אתמול בצהרים ראיתי כמה כתמי שמן בחניה שאני נוהג לחנות בה , מלבדי אף אחד לא חונה בה.

נכנסתי קצת ללחץ אז הלכתי לאוטו והסתכלתי מתחת ואכן מטפטף (קצב של טיפה לשעה) שמן מהגיר. בדקתי גם עם עיתון ואחרי שעה היו כתמי שמן עליו

אני דיי בטוח שזה מהגיר מפני שלפני כמה חודשים היתי במוסך לבדיקה קטנה ואמרו לי שיש לי הזעה מהגיר. אני ממש מתוסכל כי לאוטו יש רק 80000 קילומטר , ודווקא עכשיו בפתיחת הסמסטר כשהכי אין לי זמן ללכת למוסך.

שאלותי הן: מה ההשלכות של תיקון כזה (בבקשה שהתשובות יהיו אופטמיות :-) ) , האם הוא נחשב ליקר , או מסובך שהאוטו יצטרך להיות ימים במוסך?

זה נפוץ ברכבי פיג'ו שהתיבה מתחילה לטפטף בכל כך מעט קילומטרים?

*יש לי אפשרות למדוד את מפלס שמן גיר?

תודה לכל העונים.

1.6 206

פורסם

קשה מאוד בלי לראות את מיקום הנזילה להגיד לך מה הוא המקום, ומה עלות התיקון.

האם יש לך אפשרות לצלם את המקום ולפרסם את התמונות פה?

בכל מקרה, אם אתה מבחין בנזילה באיזור חיבור של מנוע לגיר, יכול להיות ( לא בטוח ) שזה מחזיר שמן אחורי. וזה שרכב עבר רק 80 אלף ק"מ לא אומר שמחזיר שמן זה לא יכול לנזול. אם זה המקרה, התיקון הוא יקר בשל צורך להוריד תיבת הילוכים על מנת להגיע עליו. אבל זה לא הבחנה אלה רק אחת האפשרויות. תשתדל לצלם את האזור.

בברכה.

יגאל.

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם

אני זוכר שבפעם שהעלו את האוטו על ליפט ואז ראו את ההעזה זה לא היה מהחיבור של הגיר למנוע אלה ממש מהגיר עצמו.

הגן שמן של הגיר בנו משני מתכות בצורת אוטו פרופיל מחוברות ביחד

ההזעה היתה מהחיבור עצמו. חשוב לציין האוטו לא קיבל מכה שם.

1.6 206

פורסם

אם אני רואה טוב לפי הצילומים ותקן אותי אם אני טועה , ההזעה/ נזילה היא בין שתי בתי הגיר. בעייה לא פשוטה, ע"מ לתקן נזילה זו צריך להוריד את הגיר, להפריד בין שתי בתי הגיר .

אני לא יודע אם בין שתי בתי הגיר יש אטם או שהם אטומים עם סיליקון מיוחד.

פורסם

ניראה כמו בעייה באטם, אבל אם היית יכול להרים את האוטו עם ג'ק ולתת זוויות נוספות, זה יעזור לאבחן טוב יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא יכול להרים את האוטו אין לי כל כך את האפשרות.

גם אני חושב שזה בעיה בין שתי בתי הגיר.

אם אכן זו הבעיה , היא נחשבת לבעיה חמורה?

עריכה: למי שמכיר קצת את דגמי פיג'ו או בכלל , יש סיכוי שיש איזהו חלק מכאני אחר שיכול לנזול ככה מעל תיבת ההילוכים? כי לפי התמונות שאני רואה עכשיו בצד ימין של הגיר יש המון שמן שנוזל ושמן שנראה יבש , ואילו בצד שמאל של בית הגיר יש מעט שמן שכבר יבש.

מה שאני מנסה לשאול זה אם יכול להיות שזה משהו שקשור למסרק הגה , גומיות אטימה של המסרק (אם יש דבר כזה בפיג'ו, בפורד פיאסטה הקודמת היה לי דבר כזה)

הוספתי עוד זוית , ותמונה של המנוע , איך אני מודד כמה שמן יש בתיבה?

IMG_1128.jpg

IMG_1127.jpg

1.6 206

פורסם

לפי כמות שמן על הרצפה, ניראה שכל 500-1000ק"מ כדאי לך להוסיף שמן לגיר. כי אם יהיה חסר שמן בגיר אוטו', ממיר הידראולי עלול להנזק.

כשחסר שמן, שומעים בירידה מאין רעש של טורבינה מגיר (כמו שואב אבק).

עריכה:

אם הבעייה רק באטם, תיקון לא צריך להיות יותר מידי יקר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קצת קשה להצביע על מקום מדוייק של הנזילה, מסיבה שבזמן נסיעה נוצר רוח שזורק את השמן מסביב וככה נראה שכל החלק התחתון מלא שמן. הדבר שאתה יכול לעשות הוא לרסס עם ספריי דגריזר על חלק תחתון ולשטוף עם מים, הקיצר לעשות הכל כדי לייבש את האזור. לאחר מכן, לתת לרכב לעמוד כמה שעות ולבדוק שוב באיזה מקום אתה רואה נזילה.

כפי שנראה עכשיו, כמו שאמרו לפני, זה אטם שנמצא במכסה צד של הגיר. אם זה כך, תהייה לך הוצאה כספית יחסית גבוהה, כי באמת צריך להסיר את הגיר, לפרק מכסה ולהחליף אטם. בו זמנית אני ממליץ גם להחליף קלאץ' וכמובן שמן גיר.

פורסם
איזה קלאץ? זה גיר אוט'.

דניסאן, צודק, אני מתנצל, שכחתי לרגע. :roll:

• ספונסר פורום
פורסם

אל תתרגש,מעולם לא נתקלתי בתיבה שנזלה מהאמצע.

ברכב שלך נוזל מחזיר שמן ציריה,כ400 ש"ח בכל מוסך.

אורן

פורסם

הייתה לי את אותה בעיה בדיוק ברכב כמו שלך בדיוק עם 76000 קילומטר, הנזיךה ייתה נראת גם בדיוק מאותו אזור, הבעיה הייתה מחזיר שמן שהלך ואם אני זוכר נכון עלות התיקון הייתה 250 שח במוסך מורשה.

פורסם

חבר'ה הבעיה תוקנה ....

ראשית תודה רבה לכל העונים.

התקלה: מחזיר שמן של הציריה , 450 שקל במוסך מורשה. ממש נשמתי לרווחה שזה לא נזילה של מחזיר שמן אחורי של הגיר. אחרת היתי נפרד מהאוטו לכמה ימים ומשלם פי 2.

אז באמת תודה לכל העונים ולכל המרגיעים :-)

1.6 206

• תוכן חדש...