Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. לאחר אין ספור רפרופים בשאלות קודמות בנוגע לקבל עדיין לא הצלחתי למצוא תשובה אבסולוטית בקשר להתקנת/אי התקנת קבל ברכבי.

הרכב- אלפא 147,מצבר 60 אמפר

המערכת-

1.הד יוניט מובנה של בלאופונקט+ציינג'ר בלאופונקט

2.סט קומפוננט דלתות קדמיות XETEC 100W RMS

3.סט קומפוננט דלתות אחוריות MOREL DOTEK 140W RMS

4.על המגש האחורי רמקולים 6/9 PLANET AUDIO 100W RMS

5.מגבר LIGHTNING AUDIO B2 300.4 4*50W RMS

6.מגבר JBL GTO75.4 4*100W RMS

7.סאבוופר PLANET AUDIO 150W RMS

אני נוטה כן ללכת בכיוון של התקנת קבל,גם מכיוון שמדובר באלפא רומיאו שלא כ"כ מומלץ "להתעסק"/להכביד על מערכת החשמל שלה וגם כי אני די בטוח שבלי קבל תופיע אצלי תופעת הבהובי האורות וכדומה.

מה דעתכם מניסיון עם מערכות דומות?

2.התחלתי להתעניין בקשר לקבל ואני מתלבט בין 3 סוגי קבלים-

1. קבל של חברת CADENCE NOS 1.5 FARAD

2. קבל של חברת BOSS1.2 FARAD

3. קבל של חברת LIGHTNING AUDIO 1 FARAD

שלושתם באותו מחיר פחות או יותר...איזה מהם עדיף לדעתכם?

3.כמו שציינתי בשאלה הראשונה במערכת שאני מתכוון להתקין ישנו הד יוניט מובנה אורגינלי של חברת בלאופונקט אליו אני יחבר את הצייינג'ר של חברת בלאופונקט וחיבור המגברים יעשה ע"י 2 מנחתים. המתקין אמר לי שאני יצטרך גם סאונד פרוססור,שלא כל כך הבנתי בדיוק מה זה{קרוס אקטיבי? קרוס פסיבי? אקולייזר?} וגם לא הצלחתי למצוא מכשיר כזה למכירה באף אתר/לוח מודעות יד שניה ובאמת שאין לי מושג האם אני באמת חייב את זה או שפשוט זה נדרש על מנת לשפר את איכות הסאונד?

תודה מראש לכל העונים,נתי.

106GTI-גם יפה וגם אופה

פורסם

לדעתי אתה סתם מבזבז כסף קומפ' מקדימה מאחורה ועוד 6X9 מאחורה? בשביל מה??

אתה יכול להגיע לאיכות סאונד גבוה יותר מדוייקת יותר רק עם סט קידמי טוב והגברה נכונה.

לגבי הקבל קודם כל שפר את מארכת החשמל שלך ע"י חיווט טוב חמגבר מינוס טוב, שלושת הגדולים וזה אמור להיות פיתרון הכי טוב.

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

ראשית ה6/9 הינם רמקולים שקיימים אצלי מההתקנה ברכב הקודם שלי והם רמקולים פשוט מעולים{דגם P6963X למי שמכיר,עלו לי לפני שנתיים בסביבות ה2200 ש"ח} וככל הנראה שאם אני אמכור אותם היום אני יתקשה להשיג עבורם גם חצי מהמחיר הזה אז משיקולי כדאיות החלטתי להרכיב אותם בנוסף לרביעיית הקומפוננטים הקיימים...מה גם שיש לי 2 מגברים של 4 יציאות ככה שאם אני לא יתקין אותם יהיו לי 2 יציאות מיותרות ולעשות בריד'ג על אחד הקומפוננטים עלול לשרוף את הסט וגם אין צורך בכך כי הסטים יקבלו הגברה ראויה מהמגברים האלה.

בכל מקרה,אשמח לשמוע דעות מאנשים נוספים לגבי הכדאיות/אי כדאיות של הוספת ה6/9 למערכת הקיימת.

בקשר לשיפור החשמל,האלטרנטור ברכבי {אלפא 147} די חזק ואני לא רואה סיבה מוצדקת לשדרגו בעקבות המערכת שאני מעוניין להתקין אלא להתקין קבל על מנת למנוע נפילות מתח.ובקשר למצבר,הוא 60 אמפר והוא יצא מהניילון לפני שבוע ככה שאני לא מתכוון ללכת ולקנות כרגע מצבר יותר חזק..בטח ובטח בגלל סיבה כמו התקנת מערכת ברכב שלא נראית לי מצדיקה פעולה זו.

106GTI-גם יפה וגם אופה

פורסם

קראתה בכלל את התגובה שלי לשיפור מארכת החשמל?

אמרתי משהו לגבי החלפת אלטרנטור?מצבר?

תקראה את המאמרים שנכתבו פה לגבי הקבל ותבין לבד, אנירק אמרתי לך לשפר (לש לשדרג רכיבים)את המארכת החשמלית ברכב ע"י טיפול ב3 הגדולים.

לגבי האלמנטים שאתה רוצה להרכיב, כל כך הרבה רמקולים בשביל מה? בשביל מה אתה משקיע בסאונד מאחורה שממנו אתה בכל אופן לא הולך להנות,בשביל היושבים מאחורה? אתה לא חושב שזה אבסורד? בכל אופן אתה רוב הזמן נוסע לבד, כמו שאמרתי סט טוב מקדימה מכוון ומוגבר בצורה טובה תתן לך תוצאה יותר טובה ואם תשים רמקולים מאוחרה או לא בכל אופן לא תרגיש את זה, כן זה יתן מצב של יותר עוצמה אבל שוב גם קומפ' קדמי בלבד יוכל לספק לך את זה.

אני אשמח לדעת איזה 6X9 עולה כל כך הרבה.

כי אני חושב ש6X9 של PLANT AUDIO לא שווים 2200 שקל גג אלף וגם זה בהגזמה בשביל אלמנט כזה או שאתה לא יודע מה אתה קונה ואתה נהנה לומר שילמתי מליון שקל בשביל מוצר שעולה 20 שקל או שפשוט המוכר יודע למכור.

ואם אנחנו כבר בפורם אודיו ולא צרכנות כדי שתקראה הרבה ותבין שכמה שיותר אלמנטים ברכב לא יתנו צליל חזק או טוב יותר מאלמנט טוב בודד אחד.

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

לפי דעתי המערכת שלכה לא בנוייה הכי טוב השקעתה בדברים שלא צריך והחסרת בדברים שכן .

מערכת טובה זה קומפ 3 או 2 חלקים בחירה שלכה, סאב והכל מחובר בחיבור אקטיבי לרדיו טוב בעל טיים קורקשן.

אחרי שתשמע מערכת בחיבור אקטיבי את תהיה מאוד מופתע.

פורסם

אני כבעלים של אלפא אין לי שום תופעות כאלה! והמצבר גמור.

תשקיע בהתקנה נורמלית, תמיד תוכל להוסיף קבל בהמשך (אם אתה כל כך מתעקש).

• תוכן חדש...