Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

WRX - מוסך, צמיגים ודלק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מספר שאלות לגבי סובארו WRX -

1. איפה כדאי לטפל? מחפש מוסך אמין וטוב באיזור ת"א והמרכז.
  2. האם חובה להשתמש באוקטן 98? גם ככה היא זוללת דלק (אני יודע, הייתי צריך לחשוב על זה מראש)... :cry:
    מה יקרה אם אתדלק ב-95?
  3. כשצריך להחליף צמיג, האם צריך להחליף את כל הארבעה, רק זוג, או שמספיק להחליף רק אחד (כמובן בהנחה שמדובר תמיד באותו דגם בדיוק)?

תודה.

פורסם

2.אפשר גם 95 ו 96 (להזכיר למי שהולך לקפוץ על ה 96 שאין יותר עופרת בתחנות הדלק)

3.מחליפים לפחות זוג של על אותו סרן

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
2.אפשר גם 95 ו 96 (להזכיר למי שהולך לקפוץ על ה 96 שאין יותר עופרת בתחנות הדלק)

3.מחליפים לפחות זוג של על אותו סרן

יש להחליף את כל ה-4 בו זמנית, מאותה סיבה שברכב רגיל מחליפים זוג- יש דיפרנציאל גם קדימה/אחורה.

למנוע מוגדש= 98

פורסם
יש לי מספר שאלות לגבי סובארו WRX -

1. איפה כדאי לטפל? מחפש מוסך אמין וטוב באיזור ת"א והמרכז.
  2. האם חובה להשתמש באוקטן 98? גם ככה היא זוללת דלק (אני יודע, הייתי צריך לחשוב על זה מראש)... :cry:
    מה יקרה אם אתדלק ב-95?
  3. כשצריך להחליף צמיג, האם צריך להחליף את כל הארבעה, רק זוג, או שמספיק להחליף רק אחד (כמובן בהנחה שמדובר תמיד באותו דגם בדיוק)?

תודה.

1. אם באזור המרכז עסקינן- גש למוסך המרכזי בהרצליה פיתוח ודבר רק עם בוחן בשם לירון גולן. אם אתה לא נעול רק על אזור המרכז - סע למוסף TIG אשר באשדוד.

2. אוקטן 98 על מנת למזער למינימום את הסיכוי לדטונציות.

3. עליך להחליף את ארבעת הצמיגים באותה פעם.

4. בכל שאלה שיש ו/או שתהיה לך לגבי הרכב- מאוד מומלץ לגשת לפורום של מועדון STI.

פורסם
יש להחליף את כל ה-4 בו זמנית, מאותה סיבה שברכב רגיל מחליפים זוג- יש דיפרנציאל גם קדימה/אחורה.

למנוע מוגדש= 98

תודה. אשמח לדעת מהיכן המידע הזה לקוח, כי שמעתי דעות סותרות רבות (בסובארו אמרו לי שאפשר להחליף אפילו צמיג בודד, בתנאי שהוא מאותו סוג בדיוק). אני מחפש דיעה מקצועית או לפחות ממישהו שמצטט ממקור מוסמך.

לגבי הדלק - לפני כן היה לי רכב מוגדש אחר (איביזה טורבו) שנסעה יופי על דלק 95 בלבד. האם יש הבדל בין שני הרכבים? האם כדאי לנסות 95 או שעלול להגרם נזק לאוטו (ואם כן, איזה נזק בדיוק)?

פורסם
1.

3. עליך להחליף את ארבעת הצמיגים באותה פעם.

בכדי להשכיל. מדוע זה נכון? בגלל שהאוטו הוא 4x4, אתה רוצה לומר שכל ג'יפ או טנדר 4x4 מחליף בכל פעם 4 צמיגים ביחד?

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
תודה. אשמח לדעת מהיכן המידע הזה לקוח, כי שמעתי דעות סותרות רבות (בסובארו אמרו לי שאפשר להחליף אפילו צמיג בודד, בתנאי שהוא מאותו סוג בדיוק). אני מחפש דיעה מקצועית או לפחות ממישהו שמצטט ממקור מוסמך.

לגבי הדלק - לפני כן היה לי רכב מוגדש אחר (איביזה טורבו) שנסעה יופי על דלק 95 בלבד. האם יש הבדל בין שני הרכבים? האם כדאי לנסות 95 או שעלול להגרם נזק לאוטו (ואם כן, איזה נזק בדיוק)?

אתה יכול לעשות את זה

אבל אתה טוחן את הדיפרניאלים (בפעם המי יודע כמה)

פורסם

ראשית- אני אחזור ואדגיש שאם ברצונך לקבל את העצות הטובות ביותר בנוגע לרכבך, פנה לאתר של מועדון STI בו חברים אנשים שהנם בעליהם (בהווה או בעבר) של רכבים דומים / זהים, באמתחתם ניסיון רב ועשיר ובהם אף אחד הבוחנים של המוסך המרכזי.

שנית- לעניין הצמיגים, כפי שענה חבר אחר, צמיגים שאינם זהים יצרו עומס על הדיפרנציאל ולאורך זמן עשויים לגרום לנזק למערכת ההנעה הכפולה (ואין הדבר מתייחס לרכבי 4*4 אחרים).

ובהתייחס לעניין הדלק - איכותו של הדלק בארץ אינה מדהימה ובהנחה שאתה חפץ בשימור אורך חיי המנוע שברכבך, מומלץ להשתמש בדלק איכותי ובכך למזער את הסיכוי להיווצרותן של דטונציות (נקישות/צלצולים) אשר מקצרות את אורך חיי המנוע באופן משמעותי !

לסיכום- כבעליו של רכב דומה, עצתי לך הנה (וכך יגידו רוב בעלי רכבים דומים) - אל תחפש לחסוך בדברים מסוג אלה- כי אתה צפוי לשלם ביוקר רב שבסיומו אין אלא מפח נפש וכאב רציני לכיס.

* גילוי נאות - הכותב הנו חבר מועדון STI.

• תוכן חדש...