Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום ששי בצהריים נסעתי לתומי ופתאום, רגע לפני עצירה מוחלטת, לאור התקרבותי לרכב שלפניי, כשלה דוושת הבלם ולמרות לחיצה חזקה וארוכה עד סופה, המשיך הרכב לנסוע עד שנכנס ברכב שעצר לפניי. למזלי, בשל הנסיעה האיטית, יחסית, המכה היתה מינורית - זה היה עלול להיגמר אחרת בכביש מהיר.

מבדיקה שלי, נמצא על הכביש כתם שמן וכשהזזתי את הרכב לצד, גיליתי כי ישנה נזילת שמן מהגלגל הקדמי-שמאלי (מצד הנהג). הרכב עבר טסט לפני כחודשיים ומטופל רק במוסך מרכזי מיום קנייתו. יש לציין כי לא נמצא שמן ברקס חסר במיכל המילוי על אף הנזילה המקומית בגלגל וכי רק בגלגל זה היתה נזילה. למרות זאת, לא עצר הרכב. יש לי כמה שאלות.

1. עד כמה שכיח דבר כזה?
  2. האם יש אחריות למוסך להחליף או ליידע אותי כעבור קילומטראג' מסוים כי עלי להחליף משאבה?
  3. האם יתכן שמדובר בחבלה מכוונת?
  4. איפה ניתן לבדוק אם מדובר בחבלה מכוונת בצורה מקצועית ואובייקטיבית? (גם באופן פרטי, בהנחה שאין טעם לפנות למשטרה, שמאי רכב? יחידה של מכון התקנים?)
  5. איפה ניתן לבדוק באופן רשמי מהו אורך החיים של חלק כזה בדייהו לאנוס?
  6. מהו אורך החיים של משאבת דלק בגלגל קדמי ברכב זה?

תודה,

אורן

פורסם

מתי הרכב עבר לאחרונה טיפול ?

אם הטיפול היה לפני יותר מ-3 חודשים אין כאן שום אחריות של אף אחד חוץ משלך.

קשה להניח שלא היו סימנים מקדימים לתקלה,כמו חוסר בשמן ברקס (מתי בדקת לאחרונה),בלימה חלשה מהרגיל.

אצלי למשל כאשר הרגשתי ירידה ביכולת הבלימה הכנסתי מייד את הרכב למוסך והודעתי להם שהרכב לא יוצא עד שהוא בולם פיקס בלי פשרות.

אם אתה טוען לרשלנות אתה צריך להוכיח שהמוסך ידע שאכן יש כשל במשאבה או שהיא לא הייתה תקינה כבר בטיפול האחרון ולמרות זאת לא הוחלפה.

גם לפי מה שתיארת הכשל היה פתאומי אבל שוב כמו שכתבתי סביר להניח שהיו סימנים מקדימים (צריך לשאול במוסך אילו בדיקות הוא ביצע בטיפול האחרון והאם פורקו כל הגלגלים לבדיקת בלמים).

בכל מקרה התקלה שלך יכולה להיות או ממשאבת בלם מרכזית /משאבת בלם באחד הגלגלים (כנראה שדווקא האחוריים ).

אחת המשאבות התפוצצה פתאום - בלאי סביר ביחס לקילומטרא'ז מסויים -שלא ציינת בשרשור.

כמובן שתיתכן גם בעיה במגבר הבלם (בוסטר) ויש לשלול אפשרות כזו.

פירוק 4 גלגלים במוסך לבדיקת בלמים יהיה הצעד הראשון וממנו יהיה ניתן להמשדיך מסקנות נוספות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אין קשר לתקלה המתוארת, עם "כמובן שתיתכן גם בעיה במגבר הבלם (בוסטר) ויש לשלול אפשרות כזו."

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
ביום ששי בצהריים נסעתי לתומי ופתאום, רגע לפני עצירה מוחלטת, לאור התקרבותי לרכב שלפניי, כשלה דוושת הבלם ולמרות לחיצה חזקה וארוכה עד סופה, המשיך הרכב לנסוע עד שנכנס ברכב שעצר לפניי. למזלי, בשל הנסיעה האיטית, יחסית, המכה היתה מינורית - זה היה עלול להיגמר אחרת בכביש מהיר.

מבדיקה שלי, נמצא על הכביש כתם שמן וכשהזזתי את הרכב לצד, גיליתי כי ישנה נזילת שמן מהגלגל הקדמי-שמאלי (מצד הנהג). הרכב עבר טסט לפני כחודשיים ומטופל רק במוסך מרכזי מיום קנייתו. יש לציין כי לא נמצא שמן ברקס חסר במיכל המילוי על אף הנזילה המקומית בגלגל וכי רק בגלגל זה היתה נזילה. למרות זאת, לא עצר הרכב. יש לי כמה שאלות.

1. עד כמה שכיח דבר כזה? - בכול רכב התקלה שציינת יכולה לקרות
  2. האם יש אחריות למוסך להחליף או ליידע אותי כעבור קילומטראג' מסוים כי עלי להחליף משאבה? - לא קיימת הנחייה כזו בספרות הייצרן להחליף את המשאבה לאחר X קילומטר לכן אים שום אחריות מצד המוסך.
  3. האם יתכן שמדובר בחבלה מכוונת? - יש לך אוייבים במוסך? אתה מפיונר שרוצים לחסל אותו ? נו באמת...
  4. איפה ניתן לבדוק אם מדובר בחבלה מכוונת בצורה מקצועית ואובייקטיבית? (גם באופן פרטי, בהנחה שאין טעם לפנות למשטרה, שמאי רכב? יחידה של מכון התקנים?)
  5. איפה ניתן לבדוק באופן רשמי מהו אורך החיים של חלק כזה בדייהו לאנוס? - הייצרן לא מפרסם אורך חיים של חלקי הרכב לכן לא תמצא שום מידע בנושא אלה רק ספקולציות של מכונאים.
  6. מהו אורך החיים של משאבת דלק בגלגל קדמי ברכב זה? אין משאבת דלק בגלגל הקדמי.

תודה,

אורן

המלצות לאחזקה נכונה:

1. כאשר אתה מכניס רכבך למוסך בקש באחד הטיפולים הקרובים בדיקה מקיפה של צנרת השמן והאביזרים הנלווים.

2. בקש בדיקה מקיפה של מערכת הקירור ברכב.

3. בקש בדיקה מקיפה של המתלים ומערכת ההיגוי.

בדיקות אלה חייבות להתבצע גם אם לא תבקש אבל אנחנו חיים בישראל ולא בגרמניה...

איזה כייף לי :)

פורסם

עדיין לא הבנתי, מאיפה דלף הנוזל?

ראית אותו יוצא ממשאבת הבלם? או מהצינורית שליד הגלגל?

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
אם לא חסר נוזל בלמים בטח החלקת על כתם שמן ואתה רק נלחץ.

ראה מה כתב oren36, "כשלה דוושת הבלם ולמרות לחיצה חזקה וארוכה עד סופה, המשיך הרכב לנסוע עד שנכנס ברכב שעצר."

יש הבדל בין המשיך לנסוע לבין החליק, ועוד כאשר הדוושה עד סופה.

יש לגרור את הרכב למוסך.

דוד.

פורסם

ואני מתרשם מדבריו שדווקא הייתה לחיצה תקינה ממבחינתו והרכב עדיין לא עצר.

הבדיקה פשוטה, האם יש לחיצה תקינה כבר עכשיו או ספוגית ורכה מידיי.

פורסם

דן צודק, אם הוא היה כותב מה מצב הברקס עכשיו (לאחר התאונה), היינו חכמים יותר.

דוד.

פורסם

תודה חברים על כל התגובות ועוד בזמן כה קצר!!! אני מבטיח לעדכן מה אמרו לי במוסך בעניין.

להלן מספר פרטים נוספים שעלו מהתגובות:

1. ראשית, מדובר ברכב שעשה 185,000 ק"מ,
  2. לא ידוע לי אם בעבר הוחלפה משאבת בלם אי פעם או לא (רק מחר אדע),
  3. הרכב טופל לפני 3 חודשים וכל 4 הגלגלים פורקו בו לבדיקת בלמים במוסך מרכזי, לא היה כל סימן מקדים לתקלה בבלמים,
  4. לא היה מדובר בהחלקה אלא בכשל בלם,
  5. אינני יודע מאיפה הנזילה אני רק יודע שהיה כתם שמן ליד הגלגל הקדמי שמאלי (מצד הנהג) ואם אין שם משאבת בלם או שצינור שמן כשל - הרי שאינני יודע זאת (רק מחר אחרי הבדיקה),
  6. לעניין חבלה מכוונת -במצב כזה נדיר, שלא שמעתי שקרה לאף אחד - לוקחים הכל בחשבון וכאמור, לא היה כל סימן מקדים.
  7. אני יודע שאין הנחיה לגבי אורך שימוש בחלקים בספר היצרן, השאלה היא איפה יש להשיג כזה דבר? הגיוני שכן, כי בלמים זה בטיחות ומחייב תקן ולכן חייב להיות גם אורך חיים מוגבל לחלק כזה...,
  8. אם אכן אין משאבת בלם בגלגל הקדמי אז חוץ מצינור שמן הבלם - מה עוד יכול לגרום לנזילה שפוגעת בכשירות כל הבלמים בבת אחת?
  9. אין לי מושג מאיפה בדיוק נזל אלא רק שהנזילה ירדה לקרקע בסמוך ומתחת לגלגל (איפה שאין מגע של הגלגל עם הכביש), הלחיצה גם לאחר המקרה היתה ללא לחץ (שלא כרגיל) כאילו הדוושה משוחררת כליל.

שוב תודה, על כל התגובות וגם למדתי משהו,

מחר אהיה יותר חכם ונראה מי צדק בפורום...אשמח לעוד תגובות ממבינים בנושא,

אורן

פורסם

נחכה למחר ועד אז דע, שאין מצב שאין משאבת בלם בגלגל הקדמי.

דוד.

פורסם

אין מה להבין, הרכב שלך עבר 185K והכול יכול לקרות.

"אני יודע שאין הנחיה לגבי אורך שימוש בחלקים בספר היצרן, השאלה היא איפה יש להשיג כזה דבר? הגיוני שכן, כי בלמים זה בטיחות ומחייב תקן ולכן חייב להיות גם אורך חיים מוגבל לחלק כזה...," - אין דבר כזה ואם תמצא ספקולציות עדיין זה לא אומר כלום לגבי המשאבה ברכב שברשותך.

בכלי טייס יש הוראות ייצרן לגבי כול חלק מתי להחליפו בחדש או לשלוח לשיפוץ.

יש לי שאלה אלייך ? עכשיו אתה יודע שברכב שלך אחרי X קילומטר הקליפר שבק חיים האם תחליף את כול 4 הקליפרים ברכב שלך ? אני בטוח שאחרי שתשמע את המחיר תרד מהעניין.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...