Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום .

הרכב -סובארו אימפרזה שנת 2003 , נפח 1600 , קילומטראז' 80000.

לאחר התייעצות כאן בפורום הוחלט לפנות לבעל מקצוע לבדיקת 4 גזים ולסריקת תקלות , לאחר שנדלקה נורת CHECK ENGINE.

צביקה (ציבקרבורטור) המליצ על בעל מקצוע בנתניה על מנת לזהות ולטפל בתקלה . " אלי את יוני " חשמל רכב . (מומלצ ביותר) .

בעל הבית חיבר את הסקאנר והוציא קוד תקלה , PO420 .

הוחלט לבצע בדיקת 4 גזים .

" אין ממיר יותר תקין מזה" - את זה אמר בעצמו בעל הבית . לאחר שהתקבלו התוצאות הבאות :

co - 0.00%

HC - 5ppm

co2-16.0%

o2 - 0.17%

lambda - 1.007

afr - 14.8

H/c - 1.85

o/c - 0.0000

(מבחינתי כל הכתוב מעל הוא סינית גמורה )

בדיקת חיישן חמצן קדמי (לפי מיטב זכרוני זה היה השם) ,הניבה מתח של 2 וולט קבוע . מה שנראה מוזר מאוד לבעל הבית , שלא ידע להסביר את הדבר , ואמר שהמתח אמור להשתנות .

בשיחת טלפון עם מוסך מורשה סובארו נאמר לו שלעיתים אין מנוס מלהחליפ את הממיר .

בעל הבית (לדעתי זה אלי , אך שכחתי את שמו) , התעקש לבצע ניקוי פיח , על ידי הזרקת איזה שהוא חומר תוך כדי עבודה המנוע (לא אינפוזיה - לפי תמונות שראיתי בפורום לא בוצעה אינפוזיה ) ...

בעומדי מאחורי הרכב בעת ביצוע הניקוי יצא עשן שחור משחור .

האם למישהו רעיונות ? מה קורה שם עם האוטו ?

אני חייב לציין לשבח את המוסך , אלי את יוני חשמלאות רכב , שברחוב הכדר בנתניה .

בעל הבית שיתף אותי במידע , לא היה חסר סבלנות לנוכח השאלות הרבות אותן שאלתי .

ובנוסף לכל , לא היה מוכן לקחת שקל , לפני ווידוא הריגה , ושלח אותי לדרכי אחרי ניקוי פיח לשבועיים נסיעה עם

הרכב . באומרו שאם התקלה לא תסתדר ונורת בדוק מנוע תידלק שוב , נמשיך לנסות ולהבין מה הבעיה .

באם התקלה נפתרה , החשבון הוא 400 שח . (שלטעמי זהו מחיר סביר מאוד)

צביקה , תודה על המלצה טובה .

ופורום יקר , תודה על כל שיתופ הפעולה , למדתי כאן הרבה על הרכב ..

ובכל זאת , השאלה בעינה : האם למישהו רעיונות ? מה קורה שם עם האוטו ? ...

תודה ,

נירצן

פורסם

ממידע שזרם בפורום הסגור לבעלי המקצוע, מאחד מחבריו, תקלה זאת ידועה ויתכן שהגורם לה הנו האטם שבין סעפת הפליטה לממיר ולכן החלף רק אותו קודם.

נא עדכן בתוצאות.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אחת האפשרויות כפי שרפי ציין.

לגבי אפשרות נוספת, יש לוודא תדלוק הרכב בתחנת דלק שידועה שהדלק שלה תמיד היה טוב ותקין, ולעקוב האם התופעה חוזרת. נתקלתי כבר מס' פעמים בתופעה זו, ובבדיקת גזים עולים תוצאות מעולות.

חייב תדלוק בדלק מאוד נקי, ומעקב, החלטות בהמשך.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אהלן דני ורפי . תודה על התגובות המהירות .

דני - לפני כשבועיים הצעת בהודעה פרטית לתדלק בתחנה שאיכות הדלק שבה ידועה כטובה מאוד , כך נעשה .

תודלק מיכל מלא אוקטן 98 . ואילו התקלה חזרה .

רפי , אני אמתין ואראה באם נדלקת נורת ההתראה שוב , וכמובן אשוב לדווח , אך יש לי שאלה -

מה ההשלכה של אטם פגום שבין סעפת הפליטה לממיר ? האם זה אומר שנכנס אויר למערכת הפליטה , מה ש"מבלבל" את הממיר הקטליטי ואת החיישנים המדוברים ?

ועוד אחת - חיישן החמצן הקדמי שנתן 2 V קבוע - האם זה מצלצל מוכר ? האם נתקלתם בתקלה שכזו בעבר ?

תודה רבה חברים .

נירצן

פורסם

אטם בין ממיר לסעפת דולף יגרום לחדירת אויר לתוך הממיר ולדווח שגוי של החישן חמצן האחורי המנטר אחר ביצועי הממיר קטליטי.

החיישן חמצן אחורי בודק את כמויות החמצן הנותרות לאחר תהליך חימצון גזי הפליטה ועודף של חמצן שימדוד החיישן יתפרש אצל יחידת בקרת המנוע כממיר לא יעיל.

החיישן הנמדד היה מסוג חיישן יחס תערובת (WIDE-BAND) כנראה וניתן לבדוק את פעולתו רק עם סורק תקלות.

פורסם

תודה דניאל .

עם סורק התקלות לא היה ניתן לבדוק את תקינותו של החיישן (אני מקווה שאני לא מטעה וזה אכן הקדמי) .

כשראה זאת בעל הבית , ולא הבין מדוע הוא אינו יכול לקרוא את נתוני החיישן באמצעות סורק התקלות , הוא בחר לבדוק את המתחים על החיישנים . לאחר שראה 2 V קבוע על החיישן , הוא הסיק שזו הסיבה שבעיתה אין הוא יכול לסרוק את נתוניו .

תודה

נירצן

פורסם

היי דניאל . אז את החיישן הזה עושה רושם שדווקא כן ניתן לקרוא .

שים לב לתוצאות בדיקת 4 גזים בהודעה הראשונה בת'רד זה :

afr - 14.8 ( לאחר שציינת air fuel ratio , הסקתי מסקנה שעל כך מדובר )

שוב תודה

פורסם

בוקר,

למכונאי שלך יש סורק תקלות אבל כנראה אין ברשותו ספרות טכנית המסבירה באופן מדוייק מהו קוד התקלה ואופן ההתנהלות בכדי לפתור את הבעיה.

בקובץ המצורף יש הסבר ואני מקווה ***שרמת העוקצנות שלך תפחת - מנהל הפורום***

Pages from 3 - DOHC Engine.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

WIDE BAND באימפרזה 2003 ??? אני חושש שמישהו טועה או מהמר - כי מניסיון שלי (ויש לי חבר עם אימפרזה 2003GX) אין בדגמים הללו WIDE BAND- ובטח שלא ב 1600 הישן.

התקלה במקרה שלך נובעת מכמה סיבות אפשריות:

1. חיישן חמצן תקול

2. מדידה לא נכונה על החיישן

3. סקאנר שאולי יודע להוציא קוד תקלה מאוטו יפאני אבל לא יודע להראות פרטמרים תקינים (יש גם דברים כאלה) של כל חיישן + מלל לא מדוייק של תאור קוד התקלה.

4. בחלק גדול מהמכוניות קיימים 2 ממירים קטליטיים, במידה וזה המנוטר תקול - יש סיכוי שזה שאחריו (הגדול יותר) תקין ולכן בדיקת ארבעה גזים תצא תקינה לחלוטין.

אני מציע לקבל חוות דעת שניה ממישהו שעובד עם סקאנר מקורי של סובארו ומכיר את הדגמים כמו את עצמו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
WIDE BAND באימפרזה 2003 ??? אני חושש שמישהו טועה או מהמר - כי מניסיון שלי (ויש לי חבר עם אימפרזה 2003GX) אין בדגמים הללו WIDE BAND- ובטח שלא ב 1600 הישן.

התקלה במקרה שלך נובעת מכמה סיבות אפשריות:

1. חיישן חמצן תקול

2. מדידה לא נכונה על החיישן

3. סקאנר שאולי יודע להוציא קוד תקלה מאוטו יפאני אבל לא יודע להראות פרטמרים תקינים (יש גם דברים כאלה) של כל חיישן + מלל לא מדוייק של תאור קוד התקלה.

4. בחלק גדול מהמכוניות קיימים 2 ממירים קטליטיים, במידה וזה המנוטר תקול - יש סיכוי שזה שאחריו (הגדול יותר) תקין ולכן בדיקת ארבעה גזים תצא תקינה לחלוטין.

אני מציע לקבל חוות דעת שניה ממישהו שעובד עם סקאנר מקורי של סובארו ומכיר את הדגמים כמו את עצמו.

איציק

אני מקבל את הסעיפים 2-4.

חיישן חמצן תקול לא יתן תקלה של P0420 אלא של חיישן חמצן, בטח אם הקריאה הוא 2 וולט.

אגב, חיישני ה wide-band מרביתם הופיעו ברכבים יחד עם תקן יורו-4 שהתחיל ב 2005 לכן באמת יתכן כי מדובר בנתון שגוי, ועכשיו שאני קורא שנית את הודעת הפתיחה לא ברור כיצד התבצעה המדידה, האם באמצעות רב-מודד על החיישן או במוניטור נתונים של הסורק.

פורסם

תודה לכולם .

דניאל - המדידה על החיישן התבצעה באמצעות רב מודד , לאחר שעם הסקאנר לא ניתן היה לנטר את החיישן .

נירצן

פורסם

לאחר פעולה ארוכת שנים בסקנרי המקוריים של סובארו, במקרה ספציפי זה, יעלה קוד 0420 גם במקורי.

למיטב ידיעתי, הבעיה ידועה ליבואן סובארו, אשר למיטב זכרוני אם אינו מטעני, הוציא חוזר ("בולטין") בעניין.

שווה לבדוק דליפות אוויר, ו/או הח' אטמים לפני החלטה (ככל שתתקבל) של החלפת ממיר, שיתכן לא יהיה מנוס בסופו של תהליך, ממנו.

לגבי בדיקת גזים, אין טעם בבדיקה זו (עם גז אנאלייזר) שכן, התוצאות יצאו טובות, למרות זאת, הקוד תקלה אחת לכמה זמן, יקפוץ חזרה, זאת בגלל נתונים ומדדים שמתייחס אליהם מחשב ניהול המנוע.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הבעיה קיימת בכל הרכבים עם ממיר כפול מ2003 ומעלה, באיזור 170000 קילומטר מתחילה תופעה של "ממיר קטליטי מתחת לסף המרה "הבעיה היא שעוד אין תמימות דעים למקור הבעיה .

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

• תוכן חדש...