Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בדרך כלל עדיף לשים מצבר כמה שיותר גדול ומתאים לתושבת.(ולתקציב)

ככה המצבר מחזיק יותר זמן והסיכויים לפריקה מלאה נמוכים יותר.

קיבול גבוה = מחיר גבוה

אני עדיין לא בטוח שזה כלכלי.

אולי עדיף להפסיד מעט באורך החיים ולחסוך הרבה בעלות המצבר. :idea:

פורסם

מצבר ברכב בנוי ככה שהוא לעולם לא אמור להגיע לפריקה מלאה.

במידה והוא מגיע לפריקה מלאה, אז חייו מתקצרים.

במידה ותכניס מצבר בעל אמפר נמוך סביר להניח שכל התנעה תפרוק חלק גדול מהמצבר, מה שיקצר את ימיו.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

נגיד שמדובר במנוע שמתניע קשה, במשך 3 שניות, וצורך בזמן הזה 150 אמפר (אני בכוונה מגזים. בפועל זה פחות) אז כמות האנרגיה שצריך מהמצבר לצורך התנעה כזו היא 0.125 אמפר-שעה.

אתה עדיין חושב ש:

כל התנעה תפרוק חלק גדול מהמצבר

?

פורסם

אתם שוכחים שהנתון הזה של האמפר שאתם מציינים הוא רק קיבול, בעצם כמו מחסן.

יש נתון זרם נוסף, שנקרא משהו כזה" זרם פריצת מנוע קר" , אני לא סגור על המינוח המדוייק.

חשוב שהוא יהיה גבוה, ולמשל בטרופר דיזל, אם הוא לא כזה, הסטארטר מסתובב דקות ארוכות עד שהמנוע יניע.לאחר

כשהחלפתי למצבר עם נתון זרם פריצה גבוה, הבעיה הסתדרה.(שניהם היו עם 100 אמפר כהגדרתכם)

בעבר פתחתי שרשור מעניין מאד על כך, אבל קרתה תקלה בפורום , וכל המידע של כמה ימים נמחק למי שזוכר.

בכל מקרה מרק10 עזר לי עם זה, והוא מבין במינוחים ובנושא.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

שלום לכולם,

אתמול החלפתי מצבר של שנפ שהחזיק אצלי 4 שנים בפג'טה 106. המחליף הוא Bosch Silver. קראתי עליו, בדקתי באינדקס הרכבים של לדיקו היבואנים ואצלי דרוש מצבר 4P 43Ah. מלבד מערכת אזעקת ביפר, אין לי צרכני חשמל גדולים (אפילו אין לי מערכת סטריאו.

הבעיה: ההתנעה לא מהירה כפי שהיתה עם השנפ. חשבתי לשדרג ל - 55Ah אבל עכשיו אני רואה שישנו פרמטר נוסף בשם CCA. מה עושים?

* בהזדמנות זו אני רוצה להודות לצוות "פזרון" שם רכשתי את המצבר. הם היו מאד אדיבים וסבלנים אתמול.

פורסם
נגיד שמדובר במנוע שמתניע קשה, במשך 3 שניות, וצורך בזמן הזה 150 אמפר (אני בכוונה מגזים. בפועל זה פחות) אז כמות האנרגיה שצריך מהמצבר לצורך התנעה כזו היא 0.125 אמפר-שעה.

?

חנן בו ניקח דוגמא ממש קיצונית, הלכנו לקחת את החברה מהקניון, יום חם מאוד המנוע התחמם נגיד ל108 מעלות בעקבות נסיעה עירונית שבה המצבר לא נטען לחלוטין.

כיבינו מנוע והמאווררים נשארו לעבוד 4-5 דקות נוספות במהירות מקסימלית, בנתיים קצת שעמם לנו אז הפעלנו את המערכת ככה עם המגברים המפוצצים וחיכינו 10 דקות.

במידה והיה לנו מצבר בעל קיבולת מתאימה, כנראה שזה לא היה מזיז לו. אך במידה ויש לנו מצבר בעל קיבולת נמוכה יותר ממה שצרי, אני בספק עם האוטו יתניע.

אל תשכח גם את מערכת ההצתה שצורכת המון זרם, משאבת דלק וכו'..

סביר להניח שבאמת לא נפרוק את המצבר כתוצאה ממצב כזה, אך ירידה מתחת למתח התנעה הסיכוי גבוה( במיוחד ככל שמתקדם גיל המצבר).

גם אם לא נרד ממתח התנעה ,במידה ותופעות כאלו יחזרו על עצמם עם מצבר בעל קיבולת נמוכה סביר להניח שנקצר את חייו משמעותית.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

המאווררים לא יזיזו למצבר, ואתה יכול לעשות את החשבון לבד. עוד 7~ אמפר למשאבת דלק ולא יותר מזה להצתה וצרכנים אחרים למשך שלוש שניות זה חסר משמעות.

לגבי המערכת הדלוקה, כאן יכולה להיות בעייה כתלות במשך הפעלתה.

הנקודה היא, שההתנעה היא לא משהו שפורק מצבר, בטח לא ברובו וגם לא בחלק שגדול מספיק כדי לגרום נזק, אלא אם הוא סופני לגמרי או שההתנעה נמשכת דקות רבות.

בעניין של התנעה VS גודל מצבר הנתון החשוב הוא CCA וצריך לזכור שערך הCCA יורד דרסטית לאורך חיי המצבר, עד שהוא נהיה מספיק נמוך כך שהמצבר לא מניע את הרכב, ואם מתחילים מראש עם מצבר בעל CCA נמוך יותר אז כשהCCA יורד עם החודשים והשנים, מגיעים מהר יותר לסף שמתחתיו אין התנעה.

• תוכן חדש...